Fredagen den 27 november 2009 tog jag tåget till Stockholm på förmiddagen. En Stockholmshelg - fredag-lördag - var sedan länge inbokad med Veronica som kom med flyg från Gotland samma dag. Vi strålade samman på Centralen och gick till det närliggande hotellet Clarion Hotel Sign.


Veronica checkar in oss på hotellet.


Och vilket rum! Vi blev uppgraderade, och DET hade vi ju inget emot...;)


Badrummet var jättefint också, men senare ska ni få se varför vi inte tyckte det var någon riktig tio-poängare!


Vi tog det lite lugnt på hotellrummet en stund.

Men där kunde vi ju inte sitta! :)

Vi hade planerat en snabblunch på Subway eftersom vi båda gillar deras smörgåsar och skulle äta riktig middag på kvällen. Men på den "Subwayen" som låg nära hotellet fanns det inga sittplatser.


Det blev varsin sub på närliggande Sandy's istället. Inte lika god, men helt ok!


Shopping stundande! Julklappar? Var det de vi skulle köpa? Hm, blev en del till oss själva också! Här provar jag ett par jeans leggings som jag sedan också köpte. Måste ju ha något så att mina snygga tyska (som egentligen är från Schweiz) stövlar syns! :)


Fika i Gallerian


Tillbaka på hotellrummet igen. Benen behövde vilas, och så måste man ju kolla av "hemmafronten"! Men Veronica verkar även kolla igenom TV-kanalerna. Hon är väl kvinna och kan göra flera saker samtidigt... ;)


Kvällsutsikt


Lotta kom in till stan och upp till oss eftersom vi planerat en gemensam middag.
Veronica fick åka ner och hämta henne i foajén, man måste ju ha kort för hissen.


Vi satt på rummet och pratade en stund. Lotta förresten iklädd den kofta hon köpte i Tyskland.


Middag intogs på en thailändsk restaurang.


Både Lotta och jag tog oxfilé med färsk chili - gott!


Veronica ser väl klart nöjd ut med sin maträtt också?
Kycklingspett med jordnötssås.

Vi satt på restaurangen i flera timmar. Undrar om de började tro att de aldrig skulle bli av med oss? Men till slut var det dags att säga hej då till Lotta och ta oss upp på hotellrummet igen.


Veronica och jag blev båda väldigt förtjusta i de stora kuddarna som fanns i sängarna. De var både snygga och sköna. Här mäts de för kontroll! :) 90 x 60 cm kan vi meddela, ganska "tjocka" och av märket Höie. Någon som vet om man kan få tag på sådana??


Här demonstrerar jag varför badrummet & toaletten inte fick högsta betyg av oss. Visst var väl dörren snygg när man inte var inne i badrummet, men vad tänker de på när de gör så genomskinliga dörrar? Samma dörr användes till toaletten... Misstänker att det inte syns på den lilla bilden, men "handtaget var ett hål i dörren som jag tittar ut genom.


Skönt att bara slappa i sängarna - med de där sköna kuddarna! :) - vi hann se slutet av Idol, och råkade sedan även ramla in på en av Robin Söderlings tennismatcher, så den såg vi också.

Sedan var det god natt!


Lördagsmorgon och frukost på hotellet.


Mycket gott bröd och annat gott fanns på frukostbordet.
(Men varför bara påsté, och varför inte en enda grön sort?)


Några utsiktsbilder från hotellrummet på ett blött Stockholm.
Men skönt nog slutade det regna tills vi kom ut.


 


Dags att ta hissen ner för mer shopping, även om Veronica redan hade en kasse med för retur!

En av de saker jag köpte var detta armband:

Det trivs jag väldigt bra med, och påminner lite i tyngd och modell om det guldarmband som jag förlorade i Tyskland och saknar så.

Sedan blev det inte så många fler kort. Gissa hur mycket folk det var på stan första lördagen efter lön, adventshelg och snart jul????
Skönt nog fick vi ha kvar hotellrummet till efter 16, vi gav upp tanken på att brottas på någon lunchrestaurang och idag blev det istället subs från Subways, som vi åt på hotellrummet, och så satt vi där och pratade i ett par timmar.

Strax efter 17 gick mitt tåg till Västerås och en timme senare tog Veronica bussen till Nynäshamn för att därifrån ta båten till Visby.

Tusen tack för en jättetrevlig helg, Veronica!