Fakta


 

 

 
Kallas: Maudan
Född: 20 Augusti 1982 - 1992
Regnr: S54027/82
Ras/Färg: Cockerspaniel, Blue Roan
Höfter: Ua
Optigen prcd-PRA: -
Uppfödare: Lillemor Böös & Ture Lindblad
 
Meriter:
Fullcertad, utställningsmeriterad för Nordiskt Championat
Flerfaldig BIR-vinnare
BIS- och BIS-placeringar på SSRK
BIS-veteran Cockerspanielklubben, SSRK & SKK
 
 
 
 
Mauds allra sista utställning då hon vann BIS-Senior (7-10 år) vd 9½ års ålder.

 

"Maudan" eller "Maud" som oftast blev kallad kom in i mitt liv som en frisk fläkt vid knappt två års ålder. Fram till dess hade hon bott på kennel Liecocks. Hon älskade livet intensivt, och inte minst utställningsringen! Allra mest kom hon till sin rätt när hon som veteran fick vara med på "Champion of Champions/Veteran of Veterans" på Grand i Stockholm ett år. Hon fullkomligt älskade strålkastarsken och rungande applåder. Hon gick till semifinal och hann ju på så sätt få en hel del applåder också!

"Maud" var ganska sent utvecklad och blev bättre och bättre med åren. Det var en dag före sin sjuårsdag som hon t ex erhöll sitt norska championat. Hennes sista utställning, Cocker Spanielklubbens höstutställning, blev hon BIS-veteran vid nio års ålder. "Maud" var en riktig prinsessa här hemma som tyckte hon var värd det bästa när det gäller allt, men ganska ofta dök den ständigt levande valpen inom henne upp! Även ett par månader innan hennes bortgång kunde folk vi mötte tro att det var en valp vi hade i kopplet på grund av hennes beteende!

"Maud" lever kvar genom att finnas i stamtavlorna på flera framgångsrika avkommor, framförallt på kennel Line Sam. Bland annat är otroligt framgångsrika SU(u)Ch NUCh SV-07 Line Sam Hot Black Pepper (Årets cocker 2006) uppdubblad på "Maud". Och som lite rolig kuriosa upptäckte jag av en tillfällighet att han faktiskt är född exakt på dagen 20 år efter hennes födelse!!

 

NUCH Travis Jive Talkin’

NUCH Deewell Senator

GB SH CH Serenader of Styvechale

Beture Belle Reverie of Deewell
NUCH Celeste of Helenwood Claytoner Blue Peter
Claytoner Mary Loo
Westerner Blue Lightning Liecocks Little Devil SUCH Tomboys James
Mayday Love Letter
Westerner Blue Undine NUCH Weirdene What’s Is Name
Weirdene Western Myth