Fakta   Liten blir Stor   Kullar   Syskon   Heidi


 

Vincent 10 månader 
Vincent, 2 år

 

Kallas: Vincent
Född: 12 November 2007 - November 2012
Regnr: S50130/2008
Ras/Färg: Cockerspaniel, Blue Roan
Höfter: A
Optigen prcd-PRA: Normal/Clear
Antagene FN: Normal
Uppfödare: Monika Bollinger, Kennel vom Schloss Hellenstein
 
Meriter:
5 Cert
1 Res-CACIB
1 BIR
1 BIS-Reserv Cockerklubben
BIS-avelsgrupper Kennelklubben, SSRK & Cockerklubben
 
Vincent delägs sedan september 2012 med Ankie Gustavsson, och det är även hos henne han bor sedan våren 2010.

 

Vincent är hunden som inte var planerad, men som när erbjudandet kom ändå fick följa med kullsyskonen Wilmer & Heidi till Sverige. Eller kanske var han planerad? Så här i efterhand har jag insett att det var han som var min favorit från början, men när det var dags för beslut (trodde jag!) vid ca 10 veckors ålder tyckte både Monika och jag att Wilmer var den bästa. Vi får väl se hur det hela slutar, men jag har förstås aldrig ångrat att Vincent fick flytta hem han också!

Vincent har från början varit en riktigt cool hund som verkar att finna sig i allt. Han är mycket mån om att vara till lags, precis som om han visste att det från början inte var meningen att han skulle följa med hem. Vincent är dessutom väldigt lättlärd, och en mycket pigg och alert hund.

På allra första utställningen, som var en valputställning, kom han tvåa bästa hane med hederspris - endast slagen av brorsan Wilmer. Men på sina två första officiella utställningar fick han cert och blev på båda även fjärde bästa hane! Han fick följande kritik från Ann-Christin Johansson i samband med första certet: Utmärkt typ. Välskuret, vackert huvud med fint uttryck. Utmärkt rygglinje och kors. Välformad bröstkorg med bra förbröst. Välvinklad. Korta hasor. Bra benstomme. Fina tassar. Effektiva och mycket vackra rörelser. Super päls. Mycket fint presenterad.

Han har under junior- och unghundstiden fått många fina placeringar, nästan alltid med CK, och totalt 5 cert och 1 BIR. Hans unga avkommor lovar gott för framtiden med många BIR-valp och BIS & BIS-placeringar. Några är nyblivna juniorer och har gjort väl ifrån sig där. Vincent har hittills lämnat valpar i färgerna blue roan, orange roan, liver roan samt blue roan/tan.

Vincent bor sedan våren 2010 på foder hos Ankie Gustavsson. Tack för att du tar så bra hand om honom!

 

 

Lochdene Time Keeper

 

Spaghetti vom Schloss Hellenstein

     
VDH CH Tysk Klubb Champion
Lochdene Time Keeper
FN Clear
Sorbrook Bucks Fizz Lochdene Orpheus at Sorbrook
Sorbrook Airs & Graces
Lochdene Celebrity Girl Lynwater Isleman
Lochdene Cover Girl
Spaghetti vom Schloss Hellenstein Tashann Tanist Spinneyhill Stormy Weather over Foness
Tashann Timone
VDH Ch Hofdame vom Schloss Hellenstein Joaldy Captain Morgan
Josephine vom Schloss Hellenstein