2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 
21 december

Många fina julhälsningar har droppat in i mailkorgen. Tusen tack till er alla! Vill samtidigt passa på att önska alla vänner & bekanta en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

12 december

Har varit dålig på att uppdatera på sista tiden. Kanske beroende på att det inte har hänt så mycket? Två valpkullar att rapportera om har vi i alla fall. Den 9 november fick Hobbes dotter "Sky" Westerner Sunny Sky sex valpar med "Chequer" Carillo Cloud Nine. En hane och fem tikar. En orange roan och resten är blåa. Dessa finns hos kennel Westerner. Även Frisco har blivit pappa igen. Denna gång dock till något av en "minikull". "Ida" SVCh Love Cox's It's A Promise har en hane och en tik som är födda den 1 december. Blå eller vitsvarta, de är fortfarande frågan... Dessa två finns hos kennel Panhur's.

Stora Stockholm bevistade jag i söndags, men utan hund denna gång. Skönt att bara få sitta och titta någon gång också... Vi får ta nya tag år 2001 igen!

11 november

Den här helgen har vi haft besök av Findus igen. Trots att han inte är hos oss så ofta blir det ett stort tomrum när han åker hem igen. Han kan verkligen konsten att charma oss fullständigt! I alla fall hos 2-benta... Största anledningen till besöket denna gång var jag att anmält honom till Uppsala Läns Kennelklubbs valputställning i Enköping på söndagen. Karin Brostam dömde grupp 8. Nio cockervalpar upp till nio månader var anmälda. Findus var allra yngst av dessa med sina 4 månader, den enda som överhuvudtaget gick i klassen 4-6 månader. Findus blev BIR-valp! Grattis till hans halvsyster "Dixie" Beata också, som med sina unga handler Anna blev BIM-valp! Det var väl en fin Fars Dags-present till Pappa Frisco? I finalen senare på dagen blev Findus BIG-3 bland 10-talet andra BIR-vinnare i grupp 8. Sammanlagt var 60-talet valpar anmälda i grupp 8, så vi är väldigt nöjda. Findus var också den enda under 6 månader som blev placerad.

Kritiken: Mycket tilltalande fyra månaders hane. Utmärkt huvud & uttryck. Vackra, mörka ögon. Harmoniska vinklar. Mycket välkroppad. Korrekta, rastypiska rörelser redan vid denna späda ålder. Mycket välvisad. Trevligt temperament.

29 oktober

Dags för årets sista officiella utställning för vår del, då vi har bestämt oss för att hoppa över Stora Stockholm. Ja, i alla fall Frisco... Jag åker säkert dit och tittar om bara vädrets makter tillåter! Vädrets makter, ja.... Snö i lördags, regn i söndags och sedan avslutades det hela med kraftig dimma under hemresan! Det var dock värt resan....
Inger Ivarsson och jag åkte till Motala SSRK, där Jostein Halvorsen, kennel Bomway, Norge, dömde 50 vuxna cockrar. Kim Bay, Danmark, hade av den anledningen få ta sig an de 12 anmälda cockervalparna. Frisco-sonen "Findus" debuterade nästan precis 4 månader gammal. Han tyckte att tillställningen var väldigt rolig, vilket var målet med det hela! Dessutom blev han 2:a i valpklass I, hanar, med HP och följande kritik:

"Vacker valp. Utmärkt skuret huvud, acceptabelt stop. Vackert uttryck. Härligt temperament. Bettet ser ut till att bli korrekt. Väldigt bra hals och skuldra. Kompakt kropp. Bra vinklar. Utmärkt valppäls. Mycket bra valprörelser."
Om det är svårt att uttala sig exakt om bettet kan jag förstå. Det finns inte speciellt många tänder där just nu..........

Bland de vuxna vann Frisco veteranklassen med CK - faktiskt hela fyra veteranhanar denna gång - och slutade som 2:a bästa hane.

(Friscos kritik: Utmärkt typ, storlek och utstrålning av cocker spaniel. Huvudet är bra mejslat med riktigt uttryck. Utmärkt bröstkorg, vinklar fram och bak. Parallella rörelser. En vacker helhet. Utmärkt päls.)

Jag fick även visa Ingers blåa tik "Erika" Westerner No Mercy, hennes första utställning på över två år! Hon vann den öppna klassen (11 tikar) med CK, och blev sedan 2:a bästa tik med cert (hennes andra)! Ingen dålig come back! BIR - och sedan BIS - blev Line Sam Knot of Gold, Tord Lundborg, och BIM - senare BIM-BIS-2 - Carina Tännströms Travis Spin Off.   Även vi var ju kvar - och med i finalen. Något vi inte ångrar! Frisco blev BIS-veteran för Carina Östman, Kennel Westerner BIS-uppfödargrupp för Inger Boström!

23 oktober

Frisco fyllde 8 år idag! Det är inte klokt vad tiden går... Var det inte precis alldeles nyss som han flyttade hem till oss som 1-åring? Det har i alla fall varit härliga år med en underbar hund! Känns bara lite skrämmande att han börjar bli gammal, men vi hoppas att han har planer på att leva i många år till! Frisco blev gratulerad med sådana saker som han tycker om, dvs. allra helst något ätbart, men även gärna någon ny leksak att bära omkring på. Dessutom fick han en alldeles egen hälsning från hans "senaste fru" Ida, SVCh Love Cox's It's A Promise. De första tecknen visar också på att hon är dräktig, vi håller tummar & tassar för att det är så!

15 oktober

Vi har i helgen, torsdag - söndag, haft besök från Prag, Tjeckien, i form av Lenka Rosolová. Lenka som är en ny, mycket trevlig bekantskap, var här för att hämta hem en Frisco-dotter. I lördags åkte vi till Inger (Kennel Westerner) och hämtade Lenkas "Jackie" Westerner Limelight, kullsyster med "Findus". Vi önskar Jackie & Lenka lycka till i framtiden! Bilden föreställer förövrigt Lenka & Jackie vid första mötet.

Lenka & Jackie

Vi vill även lyckönska Findus & Jackies kullsyster "Lotta" Westerner Fairlight som ett par veckor tidigare flyttade hem till Christel Alves, Tyskland.

8 oktober

I helgen har vi haft besök av Findus igen - han lyckades fastna på bild med digiatalkameran några gånger också.

På söndagen följde han med pappa Frisco på utställning i Köping/SSRK för att se hur de "stora grabbarna" beter sig. Det var en ganska tröttsam tillställning tyckte Findus, som helst verkade vilja sova... När man inte "pratade" med folk vill säga! Findus är ju fortfarande bara 3,5 månad gammal, och alldeles för ung för att delta själv.

Många cockrar var anmälda, hela 69 vuxna för dansken Jens Martin Hansen. Frisco kom 2:a i Veteranklassen med CK, av tre. Slagen av Travis Touch Mark som även slog till med att bli BIR och sedan BIS på hela utställningen. Jag visade även två andra släktingar. Först Wild At Heart-sonen (Friscobarnbarn) "Nicko" SVCh Westerner WayTo Go som blev 4:a med CK i en stor öppen klass (14 st) och sedan Hobbedottern "Wilma" Westerner Britannia Walk som blev 3:a i unghundsklassen, av tio stycken, med HP. "Chequer" Carillo Cloud Nine var med på utställning igen, faktiskt första gången på ett helt år! Chequer blev 2:a i den öppna klassen och slutade som sexa bästa hane. Nästa år ska han definitivt komma ut mer! Chequer-sonen "Roy" Westerner Moonrunner var fyra i unghundsklassen med CK.

30 september

Frisco & jag åkte till Sala på valpträff. Valpkullen i fråga var Friscos med "Jackie" Bizzhaie Glossy Blue. Fem månader gamla idag. Fem utav sex var på plats. Pigga och busiga rusade de omkring, medan deras far var klart mer intresserad av vad kakfaten kunde erbjuda... Vi försökte även ta en "familjebild", men det var ju inte det allra lättaste direkt.... Här syns i alla fall resultatet, föräldrarna är de två, något uttråkade, som ligger ned!

Familjebild

26 september

"Frisco" har parat den vitsvarta tiken "Ida" SVCh Love Cox's It's A Promise. Förhoppningsvis kan vi se fram emot valpar hos kennel Panhur's i slutet av november. Förväntade färger är blue roan och vit/svart, eventuellt även orange roan och vit/orange.

22-24 september

"Findus" på besök! Hela helgen hade vi Frisco's allra yngsta son "Findus" Westerner Hi-Flyer, knappt tre månader, på besök. Vilken härlig liten hund! Det var hårt & svårt att köra hem honom igen på söndagen, men jag hoppas att han kommer snart igen! Snart ska det även finnas flera bilder på honom och hans kullsyskon  på "Friscos" sida.

13 september

Ännu en fin hälsning från Annika kom idag i brevlådan. Denna gång en grattishälsning. Tusen tack, Annika och alla andra som har skickat kort, mailat kort eller ringt och gratulerat mig på min födelsedag!

3 september

SKKs utställning i Torsåker, Gästrikland, och nu kändes det att hösten har anlänt. Sista utomhusutställningen i år för min del. Jag kommer att sakna utomhusutställningarna men inte slitet med utställningstältet...... Siv Jernhake dömde rasen, Frisco blev reserv bästa hane & BIR-veteran. Dagens behållning var en fin fjärdeplats i veteranfinalen för Wera Hübenthal.

27 augusti

Östergötlands Cockerklubb hade utställning i Linköping med hela 98 cockrar för Pamela Halkett, kennel Wiljana. "Frisco" blev BIS-veteran i konkurrens med tre andra cockerveteraner. Visade bland annat även två "Frisco" barn, Shakima's Youngster From Heaven och hans kullsyster Shakima's Your Baby Blue. De gjorde bra ifrån sig genom att "Hubbe" vann öppna klassen hanar och "Herta" kom 2:a i öppna klassen tikar. Båda med HP. Klasserna var stora, tror faktiskt att det var hela 17 öppna tikar, och motsvarande på hanhundssidan var inte liten den heller! (Tror eftersom jag aldrig lyckades få min katalog med mig hem...)

25 augusti

"Chequer" Carillo Cloud Nine har blivit pappa igen. Det var Frisco-dottern "Duchess" Westerner Wild At Heart som idag nedkom med sex stycken valpar. Fem blue roan och en orange roan, fyra hanar och två tikar.

20 augusti

Utställningsdags igen efter en 1½ månads lång paus. Frisco & jag var i Nyköping SKK. Det var en riktig "femma-dag"! Först blev han femma (reserv) bästa hane för Elke Peper Tyskland. Senare på dagen fick han samma placering i den stora veteranfinalen bland hela 28 andra veteraner! Dömde där gjorde Marija Kavcic, Slovenien.  Detta skedde förövrigt i hällande regn, kan inte påminna mig om när jag var så blöt sist? Det var som om man hade badat med kläderna på..., men det var det värt!

16 juli

Frisco-sonen "Max" Liecocks Rhythm'n Blues var i Östersund SKK Int med sina unga handler Alexandra Westerlund. Vilken dag de hade.... Max fick Cert, CACIB och BIR! Senare på dagen vann Alexandra juniorhandlingsfinalen! Stort GRATTIS!!!

1-2 juli

Dags för en dubbelhelg i samband med utställning igen. Denna gång åkte vi iväg till Värmland och närmare bestämt Rottneros Park, även om vi bodde utanför Mårbacka. Det var SSRK och domare Tom Creamer, Irland, på lördagen (85 cockrar) och den stora cockerspecialen, Cockerklubbens certutställning på söndagen (102 cockrar). Då dömde David Todd, Skottland, kennel Chataway. Lördagen var för vår del inte mycket att skriva om... (Tja, det var många som inte fick så mycket att skriva om....)
Men några klara ljuspunkter fanns det, helt klart! Bland valparna (dömdes av Kay Creamer resp. Tiina Illukka) blev Chequer-sonen Keonomis Jim Beam BIR & BIS-valp i valpklass I, fem månader gammal. Duchess-sonen (och då tillika Friscos dotterson) Westerner Way To Go fick sitt första cert och slutade som 2:a bästa hane. Frisco själv slutade som 4:a bästa hane och BIR-veteran. (BIR blev Ch Midnight Train vom Rauhen Holz, BIM Dualdigni's Bring Me Luck.) Kennel Westerner hade BIR och BIS-2 uppfödargrupp bestående av Frisco och tre av hans barnbarn.

På söndagen hade vi det väl lite roligare.... Jim Beam fortsatte frammarschen med att både bli BIR i valpklass I och sammanlagd BIR-valp. Grattis! Mandel (Hejpas Mayking) kom femma bland elva juniorhanar och fick CK. Way To Go kom idag 4:a i öppen klass, även nu med CK. Frisco blev 3:a bästa hane, bästa svenskfödda hane samt BIS-veteran. Russin (Westerner Paradise Walk) blev trea i juniorklassen med CK, syster Peggy (Willow Walk) fyra, också hon med CK. Hela 14 juniortikar!

Kennel Westerner hade återigen bästa uppfödargrupp, även nu med Frisco och tre barnbarn - även om det inte var samma barnbarn som dagen innan.... (BIR Shanaz Flim Flam, BIM Ch Midnight Train vom Rauhen Holz.)   Hemma var vi igen en bra bit efter midnatt, semester hade inte suttit fel nu, men en vecka återstår... På utställningsfronten verkar det ganska lugnt framöver, vi har inte anmält någonstans, inte ens planerat in någon utställning! Hur länge klarar vi oss?

28 juni

Nya, intressanta valpar föds förhoppningsvis i slutet av augusti. Frisco-dottern "Duchess" Westerner Wild At Heart, min trogna utställningskompanjon!, har idag blivit parad med "Chequer" Carillo Cloud Nine.

25 juni

Frisco blev pappa igen! Mamma är ”Katrin” Samcock’s Sun-E, tidigare mamma till t ex Russin & Sky (då med Friscos son Hobbe som pappa). Det blev sammanlagt åtta valpar, orange roan och blue roan.

18 juni

Ny utställningsdag i Avesta, SSRK denna dag och Ann-Christin Johansson som domare. Frisco blev idag 2:a bästa hane och senare BIM-veteran. BIR-veteran (och även BIM sammanlagt) var ”Tova” Lagromi Black Magic Reward. Tova och Frisco har hittills delat rättvist på veteranvinsterna. 3-3 i de hittills sex mötena, varannan gång dessutom! BIR blev förövrigt Obstinate’s Hardware. Russin blev 2:a i juniorklassen med CK denna dag, Sky vann öppna klassen med CK och slutade som 4:a bästa tik.

17 juni

Utställning i Avesta (SKK). Arja Koskelo dömde rasen. Jag hade förutom Frisco med mig Hobbes döttrar ”Russin” Westerner Paradise Walk och ”Sky” Westerner Sunny Sky. Frisco blev bästa hane, BIM + BIR-veteran. (BIR blev Goldflames Aspects of Love). Russin gick men hade lämnat större delen av svansen hemma… Blev trea i juniorklassen med HP. Sky kom 2:a i öppna klassen (efter BIR-tiken) och slutade som 3:a bästa tik.

Arja Koskelo med BIR (till höger) Goldflame's Aspects of Love och BIM: "Frisco"

Arja Koskelo med BIR (till höger) Goldflame's Aspects of Love och BIM: "Frisco"

Mandel (Hejpas Mayking) firade dagen med att bli pappa för första gången! Det var Westerner No Mercy som fick fem valpar, fyra svarta och en blue roan, hos kennel Westerner.

3 juni

Chequer blev pappa igen, och Frisco morfar. Det var ”Idde” Westerner Play For The Gallery som fick sex valpar, blue roan & orange roan. Dessa valpar är yngre helsyskon till t ex Westerner Twotimer & Westerner Five Spot. Valpkullen finns hos kennel Westerner.

20 maj

Årets ”måste”! Skokloster SSRK. Denna gång med Geoff Parkin, kennel Mistfall, som dömde. Frisco fick CK och blev BIR-veteran, han har fortfarande inte mött någon annan hanhundsveteran, men tikarna var tre till antalet. Senare på eftermiddagen blev han BIS-2 veteran för Valerie Birkin. Ingen dålig placering på stora Skokloster!

13 maj

”Vår egen” utställning (Mälardalens Cockerklubb) på Björnö i Västerås. Gångavstånd hemifrån! Väldigt bekvämt, om det inte var det att man var arrangör!! Karin Brostam dömde. Frisco var trött & seg i värmen. Blev utplockad bland de sju bästa i bästa hanhundsklassen, men sedan gick det otroligt segt och vi fick lämna ringen. Han blev sedan BIM-veteran mot ”Tova” Lagromi Black Magic Reward. ”Hobbe” ställdes inte ut men kunde hade avelsgrupp och kunde där glädja sig åt att få slå pappa Friscos avelsgrupp. I hans grupp ingick bland annat ”Sky” Westerner Sunny Sky som blev 4 BT. Friscos dotter ”Alice” SV-99 Gropcock’s Singing The Blues blev 3 BT.

6 maj

Chequer blev pappa till en kull med blue roan & orange roan valpar (sex stycken) hos Kerstin Torgersen. Stolt moder är Omennas Eyes For Love.

1 maj

Chequer (Carillo Cloud Nine)-sonen Westerner Northern Pride, nyligen fyllda nio månader, var på drive in utställning i Linköping med ett stort antal hundar och slog till med att bli BIR, BIG och BIS! Grattis Ruff!

30 april

I morse blev Frisco pappa igen. Bizzhaie Glossy Blue fick sex valpar, blue roan och orange roan, fördelat på två hanar och fyra tikar.

29 april

Utställningsdags igen. Man kände sig riktigt ringrostig efter tre månaders uppehåll. Mycket var det att trimma också… Utställningen var Västerås SKK – hade i alla fall inte långt att åka… - och dömde gjorde Gitta Ringwall. Jag hade bara Frisco med mig. Han blev reserv bästa hane + BIR-veteran. Russins kullsyster Peggy, Westerner Willow Walk, visade att hon inte ville vara sämre än sina kullsystrar, och fick CK från juniorklass. Nu har samtliga utställda (fyra stycken) i kombinationen Hobbe och Samcock’s Sun-E CK. Tre av dem fick de på sin första utställning, Peggy på sin andra… Hon kom dessutom tvåa i en stor juniorkonkurrens.

25 april

Påskhelgen är över… Så fort det går, men så skönt det var! Vi har varit i Mollösund och njutit av västkustluft. Med oss skulle ju hundarna följa, men Frisco blev inbjuden till Fellingsbro av Katrin Plommon och stannade där… Katrin Plommon heter egentligen Samcock’s Sun-E (Lynwater Summer Sun – Westerner Tread Softly) och väntar nu förhoppningsvis blue roan- och orange roanvalpar hos Kennel Westerner dagarna före midsommar. Släktförhållanden hos hundar är ju ibland något röriga (ibland verkar det ju vara samma lika i nya människofamiljer, eller kanske inte riktigt så här…) I alla fall så har ju Katrin två kullar tidigare med Friscos son Hobbe, och naturligtvis kunde inte deras dotter Russin stanna kvar och se Mamma tillsammans med Farfar….? Nej, Russin fick istället följa med och fira påsk med pappa Hobbe. Russin som nyligen fyllt 1 år, hade mognat sedan vistelsen hos oss mellan jul och nyår. Mycket av valpfasonerna var borta, både tidningarna och fotcremén fick vara i fred denna gång. OK, en attack på Biabädden blev det även denna gång, men den här gången kom hon inte lika ”långt”.

15 mars

Hobbe har blivit pappa igen. I natt nedkom "Signe" SVCh Atacama's Xinova med fem valpar, 2 hanar och 3 tikar. Blå eller svartvita, så ingen orange denna gång. Men, däremot!, Hobbe har lämnat sina två första trefärgade valpar.
 

4 februari

Chequer har blivit pappa igen! Denna gång till en kull med svarta och röda (2+6), mamma heter Camillo's Pearl of Passion och finns på kennel Westerner.

1 februari

Kennel Westerners BIR & BIS-2 uppfödargrupp

Kennel Westerners BIR & BIS-2 uppfödargrupp som bestod av Frisco & barn (Westerner Monsoon) och barnbarn (Westerner Britannia Walk & Westerner Paradise Walk). Fler bilder tagna från utställningen kommer förhoppningsvis när mina väl har blivit framkallade.

30 januari

”Mandel” Hejpas Mayking som igår blev 4:a i en stor hanhundsklass i valpklass II (elva deltagare), var i Köping även denna dag. Valpar fick ställas båda dagarna. Han slog idag till med att bli BIR och BIS i valpklass II! Vilken helg… Hoppas snart kunna prestera en del nya foton som togs under helgen.

 

29 januari

Första utställning i år. För oss alltså! Maudie Burke från Irland dömde 60 vuxna cockrar i Köping/SSRK. Väldigt rolig dag! Frisco blev 2:a bästa hane från veteranklass, och även BIR-veteran + BIS-veteran! Jag visade även två debuterande juniorer, båda orange roan. Frisco-sonen ”Melvin” Westerner Monsoon vann sin juniorkonkurrens (av fem stycken) och fick CK. Ingen dålig debut! Han var sedan i bästa hanhundsklassen endast en placering från certet… ”Russin” blev – trots att hon fortfarande behöver en del ringträning – fyra i juniorkonkurrensen bland tikarna, med CK även hon! Hela elva juniortikar deltog. Hon och hennes två kullsystrar som bara är nio månader gamla blev bland de fem alla tre. ”Värst” var blåa ”Wilma” Westerner Britannia Walk som blev tvåa, också med CK förstås. Reserv var likaså blå ”Peggy” Westerner Willow Walk med HP. Stolt pappa är Hobbe som för dagen var hemma och ”höll tassarna”!

Det var dock inte slut med det roliga, Frisco-dottern ”Alice” SV-99 Gropcock’s Singing The Blues verkar ha tänkt sig visa framtassarna även i år. Hon lade ännu ett BIM bland meriterna.

Kennel Westerner hade BIR-avelsgrupp som sedan blev BIS-2, den bestod av Frisco, ett Frisco-barn och två Hobbe-barn...

26 januari

Chequer har blivit pappa igen! Denna gång till sju stycken blue roan & orangeroan valpar hos kennel Keonomis. Mamma är SUCh Line Sam Vanity Fair.

2 januari

Julhelgen är över, nyårshelgen likaså, dessutom har lilla Russin åkt hem! Russin (Westerner Paradise Walk) är en orange roan tik på 8 månader, dotter till ”Hobbe” (Westerner Walkin’ On Air) och Samcock’s Sun-E. Hon bor normalt hos sin uppfödare, Inger Ivarsson, men har varit hos far & farfar i en vecka för lite ”socialisering”. Det kommer att vara lugnt nu när hon är inte är här längre, men å andra sidan blir ju livet inte lika händelserikt heller. Tror knappast att man nu kan – till exempel – hitta TVÅ tuber med fotcreme ”öppnade” i… SÄNGEN! Man kan dessutom, utan kamp, få läsa Expressen först, ja, i alla fall före hundarna! Ja, vi kommer i alla fall att sakna henne, och vi hoppas på att hon kommer på besök snart igen. Dessutom hoppas jag kunna visa henne på en del utställningar under året. Håll ögonen öppna, snart kommer en ny sida på hemsidan, innehållande just Russin… och Mandel!