2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

12 december

I helgen gick Stora Stockholm av stapeln. Jag hade inte anmält och hade först inte ens tänkt åka, men det är ju något visst med Stora Stockholm och när jag sedan fick erbjudande om att åka med Anette (Hasam's) så kunde jag inte låta bli. Hade en jättetrevlig dag med cockerbedömning, shopping och prat med vänner från både norr och söder!

Findus hade den här gången bara en enda avkomma med, det var "Spöka" Westerner Ghost Story som försvarade färgerna med att få CK i unghundsklassen. Träffade Maarit från Finland som har en Findus-son, "Robin" Westerner Illusion av Magic, och hon kunde trevligt nog berätta att han är höftledsröntgad med resultatet A. Hoppas snart få en ny bild på honom också! Andys dotter "Selma" Bizzhaie Ride The Wind gjorde väldigt bra ifrån sig dagen innan sin 1-årsdag genom att bland 13 deltagande juniortikar bli fyra med CK. Grattis!

Idag har jag äntligen fått "lösa ut" mitt objektiv igen, så nu ska jag kunna fota igen, men att fota utomhus känns inte så lockande. Är det verkligen Lucia imorgon och jul om 1,5 vecka??

2 december

Jag har haft en skön hemmadag då jag till och med hunnit med att baka saffranspinnar och pepparkakor. Har även fortsatt att ta tag i hemsidan. Mycket kvar, men lite mer har det i alla fall kommit till...

SSRK har haft utställning i Hammarö idag också. Christian Vantu dömde cockrarna. I valpklass II blev Frosts dotter "Kacela" Dualdigni's Keen Kacela tvåa med HP, sex månader gammal. I öppna klassen hanar kom Findus son "Robin" Puttifar Don't Break My Heart fyra med CK.

Vill passa på att önska er alla en riktigt skön första advent, och beklagar att hemsidan inte är något jullik, men DET har jag inte hunnit med... Skulle väl väldigt gärna ha en ny "julbild" i så fall också, men hur inspirerande är det att fota när det ösregnar ute? Fota & fota förresten, förutom det så är mitt objektiv inlämnat för reparation sedan snart 3 veckor tillbaka så jag får hålla till godo med min LILLA kamera, och det känns ovant och inte alls lika inspirerande!

1 december

Men jag blir alldeles matt.... Hur kan tiden gå så fort? Över en månad sedan jag skrev här... Hur ska jag nu lyckas komma ihåg allt jag "borde" uppdatera om? Kommer med största sannolikhet att glömma något... Tror att jag börjar bakifrån!

Nu ikväll fick vi väldigt glädjande nyheter från OptiGen! Vi har låtit testa Findus, Frost & Ior och efter nästan tre veckors väntan fick vi ikväll svaret att samtliga är Normal/Clear!

För två veckor sedan (däremellan har det mest varit jobb...) åkte Maud Norström (kenenl Dualdigni's) & jag på "turné"! Vi var lite sugna på att ställa på SSRKs dubbelutställning i Wången utanför Östersund, men jag är lite harig vad gäller att köra så långt i bil den här tiden på året. Supergulliga Jane Jarefors, Häljans kennel, tyckte dock inte att det var något problem utan lovade att hon och hennes lika gulliga man Gilbert skulle hämta och skjutsa oss till tåget om vi åkte på det sättet. Jag var länge i valet och kvalet om jag skulle anmäla en eller två hundar? En (som i så fall skulle vara Frost) skulle ju kännas väldigt mycket enklare, två vore ju samtidigt roligt när man ändå ska åka... Det fick bli det sistnämnda så förutom Frost skulle jag ha hans lillasyster Flingan med mig. Maud hade sina två springrar Fairy & Cider med sig. Vi var lite oroliga för tågresan, fyra hundar som vi inte hade någon aning om hur de skulle reagera. De var dock precis hur duktiga som helst! Inte bara vi var imponerade, flera kommenterade att de där hundarna måste ju vara väldigt vana vid att åka tåg.... Jo, visst... De blev det kanske efter alla dessa timmar men för samtliga var det första tågresan. Vi fick åka i en "vanlig" vagn mellan Västerås och Stockholm, och från Stockholm fick vi sitta i en liten djurkupé med sex platser där förutom vi en 13-årig blandrashane med bearded collie samt en katt i bur. Allt gick utmärkt, men vi var nog samtliga lite oroliga i början över att vi skulle få sällskap i den lilla kupén av ännu en blandras. Även det en hane och med en husse som inte hade någon särskild "ordning" på hunden som hade sele istället för halsband på sig dessutom. Hunden var en blandning av pitbull, dobermann & rottweiler... Han var kanske supertrevlig, men vi var trots det ganska glada över att inte få in den i kupén! De sista timmarna var Maud, hundarna & jag helt ensamma i kupén och det var ju förstås ganska skönt det med...

Vid 20-tiden var vi framme i Krokum och blev upphämtade av Gilbert. I huset i Häljesund väntade förutom Jane även Ewa & Juha Rajala, kennel Puttifar, som det också var väldigt roligt att träffa igen. De hade ungefär lika långt som vi att åka hit, Sverige är sannerligen en långt land! Roligt var det också att träffa Findus son "Robin" Puttifar Don't Break My Heart som Ewa & Juha har, och "Frosts" son "Mango" Dualdigni's Keep Cool som Jane har. Två stiliga orangekillar! Efter en jättegod middag och en massa prat blev det sängdags. På lördagen åkte vi förstås till Wången där SSRKs utställning hölls. Cocker hade fått domarändring båda dagarna. Istället för Tarja Hovila hade vi på lördagen Kurt Nilsson på de vuxna och Ewa Widstrand valparna. Bland valparna var det två Frostbarn med i valpklass I, och båda kom tvåa med hederspris, det var "Mango" Dualdigni's Keep Cool och "Kacela" Dualdigni's Keen Kacela. Bland de vuxna kom Frost tvåa med CK av sju hanar i den öppna klassen och slutade som fjärde bästa hane. Vann öppna klassen och sedan även bästa hane & BIR gjorde hans halvbror "Robin" Puttifar Don't Break My Heart! Stort grattis! "Flingan" Westerner Fairytale kom tvåa i unghundsklassen med CK.


BIR & BIM på lördagen i Wången, domare: Kurt Nilson
Cert & BIR: Puttifar Don't Break My Heart
BIM: SU(u)Ch Paisley's Dancing In The Night

En ny god middag och trevlig kväll väntade hos Jane & Gilbert på kvällen, och då anslöt även Carina, Evelina, Åsa & Boel. Trevligt att för en gångs skull träffas någon annanstans än på en utställning!

På söndagen skulle Vidar Grundetjern ha dömt cockrarna (men han dömde springer och där slog Cider till med att bli bästa hane med cert! Stort grattis, Maud!). Istället dömde Terése Zetterman valparna och Saija Juutilainen de vuxna. Bland valparna blev "Mango" Dualdigni's Keep Cool tvåa med HP igen, medan "Kacela Dualdigni's Keen Kacela avancerade i tikklassen och nu slog till med att vinna densamma med HP och sedan bli BIM-valp. Bland de vuxna vann Frost idag den öppna klassen med CK, och inte nog med det... Han blev även bästa hane med cert och CHAMPIONAT!!! Championatet i hamn endast två veckor efter 2-årsdagen, och att han sedan blev BIM mot Jane & Gilberts "Thilda" SU(u)Ch Paisley's Dancing In The Night som sedan även blev BIS-3, det gjorde sannerligen ingenting alls! Stort grattis! Men det var inte nog med det... Flingan vann idag unghundsklassen med CK, slutade som tvåa bästa tik och fick därmed sitt tredje cert! Findus - som var hemma - kunde sannerligen vara nöjd med sina barn som tillsammans vann tre cert i helgen. "Robin" Puttifar Don't Break My Heart placerades förövrigt som fjärde bästa hane idag.

 
Till vänster, BIR & BIM för Saija Juutilainen:
BIR & BIS-3 SU(u)Ch Paisley's Dancing In The Night
Cert, BIM & Champoinat till Westerner Aquarious
Till höger Frost i ringen
(Tack för hjälpen med fotograferingen, Boel!)

 
Syskonen Frost & Flingan fotade med sina rosetter.
Frost sen eftermiddag - och Flingan i sol någon dag senare...

Gilbert var snäll och körde oss till stationen i Östersund där tåget gick hemåt vid 17-tiden. Vi klev av i Uppsala där vi fick fortsätta med buss till Västerås och var framme strax före midnatt. Men jag kan lova att det var en "lätt" hemresa med stora leenden... Återigen tusen tack till Jane & Gilbert för er enorm stora gästfrihet! Det var en riktig toppenhelg på alla sätt!!

Helgen innan var det också utställning. Först har jag inte ställt ut sedan i september och så blir det tre utställningar på en dryg vecka, för att sedan inte ha anmält någon mer stans i år! I alla fall så var det dags för SSRK Grängesberg då och i samband med det fick vi besök av Veronica och Findus son "Viggen" Westerner Windflyer & Frosts son "Jasen" Dualdigni's Keep Flying. Så himla kul Frost & Jasen hade tillsammans, de lekte, lekte och lekte de där dagarna som vi fick ha "gotlänningarna" här! På själva utställningen dömde Patric Ragnarsson de vuxna och så hade det blivit domarändring till Kurt Nilsson på valparna. Det var Frosts första utställning i öppen klass och han placerade sig tvåa med CK i densamma (av 9 deltagande). Det var sedan sex hanar som plockades ut till bästa hane, men där tog det sedan stopp och han blev just sexa. Det här var väl dagen då Veronica & jag kom just sexa för Viggen fick samma placering i öppna klassen och Jasen fick samma i valpklassen av sju stycken. Han har just nu växt lite i "otakt", men desto bättre gick det för några av hans kullsyskon! Av 13 deltagande valpar i valpklass I kom "Fly" Dualdigni's Kite Flying etta bland hanarna med HP, tätt följd av kullbrorsan "Diesel" Dualdigni's Keep The Stage. "Fly" är förövrigt fortfarande otingad och söker ett nytt hem.... I tikklassen placerades "Tia" Dualdigni's Kidney Bean etta med HP, hon blev sedan även BIR - och inte nog med det! Även Best In Show för Kjell Svensson. Vilken debut! Dualdigni's Keen Kacela och Dualdigni's Keep Smiling placerade sig som fyra och reserv. Vad kul det var att få se hela 7 av 8 valpar på en och samma gång! Den åttonde var "Mango" Dualdigni's Keep Cool, men han kom tyvärr aldrig in i ringen eftersom det krockade precis med Janes vuxna hund.


BIR & BIM-valp på SSRK i Grängesberg, domare Kurt Nilsson.
T v BIR & BIS-valp Dualdigni's Kidney Bean;
t h Dualdigni's Kite Flying

Vad har nu mer hänt sedan sist? Vi har fått trevliga rapporter från Tyskland där Findus son "Filip" Westerner Gentle Breeze At Snoopys är höftledsröntgad med A-höfter och OptiGentestad med Normal/Clear. Han har även varit på utställning fått ett Junior CAC.

Hans kullsyster här i Sverige (ja, hans enda kullsyster förövrigt eftersom det bara var en tik i hela kullen.... ), Westerner Ghost Story har varit på två utställningar också. På SKKs utställning i Växjö där Magdalena Karlsson dömde blev hon tvåa i unghundsklassen med CK (av 9) och på SSRKs utställning i Mjölby där Ove Germundsson dömde så kom hon reserv i ukk med CK av 13 stycken. Där avlutade Findus son "Tom" Westerner Ahead In Time valpklasskarriären med BIM-valp. Andysonen Bizzhaie Sexual Thing var reserv i juniorklassen hanar med HP av 12 stycken och Iors dotter Backhill's Lucille Ball var fyra med hederspris av 10 deltagande juniortikar.

Vi har även tre nyblivna viltspårschampions att gratulera! För ett par veckor sedan erövrade "Lexies" dotter "Dharma" Westerner Dragonfly sin championattitel och nu i veckan var det dags för kullsyskonen "Tilda" Stora Barnvik's For The Finest Nose & "Sonja" Stora Barnvik's Fantin Noda'r. Stort grattis!

16 oktober

Tyckte igår när jag uppdaterade att jag nog hade glömt något/någon, men kom inte på vad/vem förrän jag uppdaterat klart. Då var klockan mycket och jag orkade bara inte börja om. Men värd att nämnas är förstås Findus son "Robin" Puttifar Don't Break My Heart som på SKKs Internationella i Sundsvall förra helgen slutade som trea bästa hane med Reserv-CACIB. En hund från certet...

Idag har vi också fått en bild på Eva och Frosts valpar.

15 oktober

Vips, så har en dryg vecka gått igen! Vi har mest hållit oss hemma, men vi har lite att rapportera om ändå. Det mesta handlar om Frost...

Dels har han blivit pappa till två kullar, "Eva" Westerner Snow Pearl och "Xarah" Xarah Sable vom Eschenweg har båda blivit mammor.

Sedan har två hur hans första kull debuterat. Förra helgen var det dags för "Kacela" Dualdigni's Keen Kacela som tävlade på en valputställning upp till 24 månader (!). Hon slog drygt 4 månader gammal till med att bli BIR, BIG & BIS-2 valp. Dömde gjorde Lasse Nyman, kennel Paisleys och kritiken löd som följer: "Välutvecklad 4 månader gammal tik. Utmärkt typ, korrekt bett. Utmärkt bröstkorg, bra ben & vinklar. Snygg topline. Rör sig bra. Välvisad."

Den här helgen var det dags för "Jasens" Dualdigni's Keep Flyings tur. Han ville ju inte vara sämre än syrran och slog till med att bli BIS-valp! Rasen dömdes av Anna Tapper och BIS-finalen tillsammans av henne och Mia Sandgren. Jasen fick följande kritik: "4,5 månaders valp av utmärkt kvalitet. Normalt valpbett. Bra ögon och öron. Ett ljuvligt uttryck. Stark hals och överlinje och utmärkt front och underlinje. Utmärkta vinklar fram och bak. Rör sig utmärkt runt om, om än något valpigt. Utmärkt päls. Välpresenterad."

En kullbror till dem, "Fly" Dualdigni's Kite Flying, är fortfarande tillgänglig.


Kacela & Jasen med sina priser efter de lyckade debuterna!

Igår var jag och hälsade på på kennel Black Mica's och deras jättefina (jag är inte ett dugg partisk!) valpar efter Findus och "Svea" Almanza Full Speed Ahead. Tack för en jättetrevlig dag!

6 oktober

Nu ska jag äntligen uppdatera lite igen, få se om jag lyckas komma ihåg vad jag ska uppdatera om...

Den 17 september var det utställning på hemmaplan, SSRK Dingtuna (ligger strax utanför Västerås), men därifrån har jag egentligen inte mycket  att rapportera... Roligast för min del var i BIS-finalen där Findus avelsgrupp återigen blev BIS-avelsgrupp, denna gång från Karin Linde-Klerholm! Tack till Inger, Margareta & Cissi för att ni stannade kvar och hjälpte mig att visa trots att ni inte hade några hundar i gruppen. Ja, även till Catharina & Spöka förstås!

En knapp vecka senare åkte vi på semester till Kreta, underbart härligt och avkopplande. Medan vi var på Kreta så var hundarna på "semester" i Fellingsbro och medan vi var där fick Findus dambesök från Norge, så nu hoppas vi på valpar i slutet av november!

 
Utsikt från balkongen på vår jättefina lägenhet på hotellet Corinna Mare i Kalamaki, Kreta

Medan vi var på Kreta fick vi trevligt SMS från Åland. Catharina var där med sin Findusdotter "Spöka" Westerner Ghost Story och hon slog till med cert & BIR, och senare även BIG-4! Dömde gjorde Yvonne Meintjes och Edwina Thomas. Stort grattis! Det här är Spökas fina kritik: "A very beautiful young bitch with lovely overall proportions. Absolutely fem. in every way. Beautifully presented. Very dark eyes with tight rims. Perfect bite. Lovely bone & muscle throughout. Strong driving action in the rear, close toe in a little in the front. Overall type of this bitch is superb."

Vi kan även gratulera Andys dotter "Polly" till ytterligare en titel, med viltspårstiteln i hamn kan hon nu titulera sig SU(u)Ch DKUCh SVCh Perchwater Blue Queen of Magic.

Vad har mer hänt? Frosts lillasyster Westerner Frosted Silver är höftledsröntgad med A-höfter och hela fem av sex i Iors kull med SU(u)Ch Backhills Harmony And Peace, alla med "godkända" höfter.

Jag har säkert glömt något jag skulle ta med här, men då får jag väl återkomma...

12 september

Äntligen har OptiGen-svaren (Prcd-PRA) på Frosts döttrar "Tia" Dualdigni's Kidney Bean & "Kacela" Dualdigni's Keen Kacela kommit! Det har varit en nervös väntan då brorsans svar redan kom för en vecka sedan och man har undrat varför inte Tia och Kacelas svar har kommit också när de blev testade samtidigt. Men nu så, och det härliga var att de precis som brorsan "Mango" Dualdigni's Keep Cool var Normal/Clear! Grattis Maud (Dualdigni's) och Hannah (Subarasii)!

10 september

Har varit en del både inofficiella och officiella utställningar i helgen. Iors dotter "Celine" Westerner Love On Time har varit på SSRKs utställning i Härnösand där hon vann sin klass med HP (tre tikar) och blev BIM-valp. Igår var Findus son "Tom" Westerner Ahead In Time på Klubbarps inofficiella utställning där han blev BIS-2! Och idag har det varit rena rama familjeaffären på Vallentuna BK. 15 cockrar var anmälda, BIR:et gick till Friscos dotter "Alice" Stora Barnviks Dona Alicia, 2 BT blev Andys dotter Perchwater Misty Blue, och trea respektive fyra bästa tik blev Andydöttrarna (tillika döttrar till BIR-vinnaren) Stora Barnviks Fanti'n Nodar och Stora Barnviks Fiesta Sangria. Vem blev BIM då? Jo, Findus son Figo, som ju även är son till 2 BT...

Annars har vi fått hem Findus igen, vilket vi ju gillar. Det känns så tomt och ödsligt att bara ha en hund hemma!

9 september - senare...

Har precis fått ett SMS från Beth Warman på kennel Corsair. Findus son "Simon" NZ Grand Ch Westerner Winds Eye har nu vunnit sitt tionde Best In Show på utställningar för alla raser! Helt fantastiskt! Stort grattis till Beth & Jo!

9 september

Vi har en ganska lugn helg i sikte, i alla fall vad vi vet så här långt!, vilket är riktigt skönt. Både Findus & Frost har dock tjejträffar... Findus är just nu på kennel Westerner och förhoppningsvis får Frost med flera småsyskon i slutet av november. Det är alltså Frosts mamma "Lilja" Westerner Take A Raincheck som blivit parad med honom. Frost själv har fått träffa Friscos vitsvarta dotter "Ally" SVCh Panhur's Amazing Love.

Kom på att jag glömde skriva ner kritiken på Lexies dotter "Monie" Glenayden To The Moon, som hon fick på sin debut, se nedan. Här är i alla fall kritiken: Opposite To Best Baby won by a 14 weeks old model of balanace, feminity and I have say, excellent behaviour, really scores in kindess of eye and head, lovely straight well boned front legs and nice lay back of shoulder, lovely ribs for this age, coat excellent quality, lovely back end and it really came together on the move, moved with a lot of character. This is a real prospect for the future I am sure.

6 september

Findus, Frost & jag har tagit det lugnt, men vi har en del annat att rapportera om...

Något vi redan borde ha rapporterat om är Lexie's (i Australien sedan i vintras) dotters lyckade debut! I Australien har de något som kallas "Cocker National" och det drar alltid höga anmälningssiffror. I år drygt 260 cockrar!! Andrew Jones, kennel Shenmore, Storbritannien dömde och vilken debut Lexie's dotter "Monie" Glenayden To The Moon gjorde! Hon blev Best Opposite Sex Baby Puppy!!! Vi är förstås jättestolta över Lexies dotter och Findus dotterdotter! Bilden nedan är från utställningen. Monies pappa, "Tully" Grand Ch Ryangaye Rythm N Time, som kennel Glenayden också äger, slog förövrigt till med att bli Best In Show på hela utställningen!!!


"Monie" vinnande Best Opposite Sex Baby Puppy på debuten vid 3,5 månaders ålder.

Andy har också anledning att vara stolt! I förra veckan blev hans son Love Cox's Blue Heaven viltspårschampion genom att få första pris med HP. Han fick följande fina kritik: "Hunden startade i bra tempo och otroligt spårnoga, fortsatte så hela spåret felfritt. Skottfast. En mycket duktig spårhund!" Stort grattis Chippen & hans matte Marie!


"Chippen" SVCh Love Cox's Blue Heaven

Andy gratulerar också sin dotter "Sonja" Stora Barnviks Fanti'n Nodar till att bli BIR, BIG & BIS-4 på Uppsala Läns Cockerklubbs stora inofficiella utställning där hela 51 cockrar var anmälda! Dömde gjorde Patric Ragnarsson (rasen) och Hans Rosenberg (gruppen & BIS). Hennes syster "Saga" Stora Barnviks Fiesta Sangria blev tvåa bästa tik!

Slutligen gratulerar Frost "Mango" Dualdigni's Keep Cool, ägare Jane Jarefors, kennel Häljans. Han är för ung för att få ha debuterat i någon utställningsring ännu, men igår kom provsvaret från OptiGen om att han är Normal/Clear! Frost låter även hälsa att båda hans fruar "Fia" Shadecock's It's Me Jasmin och "Xarah" Xarah Sable vom Eschenweg har varit till veterinär och har bevisats vara dräktiga. Nu väntar vi med spänning! Fia ska valpa redan i nästa vecka!

30 augusti

Vår helg ägnades åt städning och barnkalas! Klart mer att städa innan kalaset än efter så det var ett lyckat kalas... Det fanns andra som var på hundutställning, SSRK hade sådan i Södertälje. Cockrar och äldre valpar dömdes av Adam Murray, medan valpar 4-6 månader dömdes av Dan Ericsson. Han gjorde Findus son "Tom" Westerner Ahead In Time till BIR-valp och senare BIS-valp! Grattis! Iors dotter "Celine" Westerner Love On Time var tvåa med HP. Bland de vuxna blev Findus dotter "Cessna" SU(u)Ch Shakima's Cessna tvåa i championklassen med CK (4 delt.) Nya bilder på Cessna kommer snart - när jag hunnit fixa till dem!


"Tom" Westerner Ahead In Time - BIS valp SSRK Södertälje
Foto: Madeleine Ivarsson

På söndagen blev Findus pappa igen, åtta underverk som finns på kennel Black Micas. Vi kan även gratulera Iors dotter "Liza" Backhills Lucille Ball som är optigentestad Normal/Clear.

23 augusti

Igår fyllde Adam 4 år! Tänk vad tiden går... Han hade ett litet "kalas" med delar av den lilla släkten igår, men på söndag kommer några av hans dagiskompisar! På bilden nedan blåser han ut ljusen på glasstårtan!

Sedan hoppas vi på att SU(u)Ch Shakima's Cessna, Shakima's Concorde, Shakima's Cheyenne med flera ska få småsyskon! I alla fall så har deras mamma "Annie" Shakima's What A Surprice varit här nu ikväll på en "date" med Findus.

20 augusti

Igår var vi på "turné". Åkte hemifrån vid 5.45 och kom hem vid 21-tiden. Det var utställning (SKK Int) i Norrköping och när vi ändå var i den regionen passade vi på att hälsa på Anders syster Solveig med familj. Så den här gången var Anders och Adam med, det var precis ett år sedan sist. Jag satte kameran i händerna på Anders, och han var en riktigt flitig fotograf. Så flitig att jag sammanställt en sida om utställningen som kan ses här.

Tord Lundborg, kennel Line Sam dömde 80-talet cockrar. Först in i ringen av "våra" var som vanligt Frost. Sedan han fick ett utställningskoppel han gillar har han gått bra, men idag ville han inte alls. Varför vet jag inte, men det var otroligt kvavt, så visst kan det haft med det hela att göra. Trots detta blev det en "kamp" (igen!) mellan honom och hans systerson "Jerry" Westerner Cross Country, där "Jerry" vann på för dagen bättre rörelser och senare blev reserv bästa hane. Frost blev därmed tvåa i en ganska stor unghundsklass (9 st) med CK. Nedan blir han bedömd på bordet.

Nästa hund var Ior som vann en fyra hundar stor championklass. Han blev senare placerad som fjärde bästa hanhund och fick reserv-CACIB.

Flingan var näst på tur. Hon kom tvåa i en stor juniorklass (13 st) med CK.

Findus hade avelsgrupp med dessa tre plus SU(u)Ch Shakima's Cessna som var trea i championklassen med CK. Gruppen fick HP och blev bästa grupp liksom kennel Westerners uppfödargrupp som bestod av tre Findusbarn samt ett barnbarn. Vi hade dock ingen möjlighet att stanna till finalerna idag tyvärr.

Idag har det varit utställning i Nyköping, även det SKK. Vi var inte där, men vi vet att Findus son "Flyer" Westerner Firefly kom tvåa i öppna klassen med CK.

Vi kan även glädjande nog berätta att Findussonen "Robin" Puttifar Don't Break My Heart är optigentestad Normal/Clear.

Slutligen måste vi ju berätta att det förhoppningsvis är fler kullar efter Frost på gång...

13 augusti

Idag var det utställningsdags igen och dags för SKKs utställning i Askersund med 65 deltagande vuxna cockrar. Maud Norström & jag åkte dit tillsammans och vi hade laddat med regnkläder eftersom det hotat med rejält med regn, men skönt nog klarade vi oss riktigt bra. Cockrarna bedömdes av Liz Andrews och den första hunden jag visade var Frost. Han vann unghundsklassen med CK och slutade senare som fjärde bästa hane och med sitt andra cert!!! Ior vann championklassen med CK och slutade som tvåa bästa hane! Men det var inte nog med det... Findus dotter Flingan, Frosts lillasyster, Westerner Fairytale, vann återigen en stor juniorklass (15 st) med CK, och slutade sedan som bästa tik och BIM och fick cert nummer två! Tvåa bästa tik blev hennes halvsyster SU(u)Ch Shakima's Cessna.

Findus var sedan med och hade avelsgrupp som blev bästa grupp med HP och följande kritik: "Grattis till en otroligt vacker grupp av cocker spaniels. Alla med korrekta proportioner. Utmärkta huvuden, mörka ögon, väl ansatta öron. Utmärkta halsar, ryggar och kors. Alla har bra förbröst och bröstkorg och är glada. Alla har bra fronter, väl slutna tassar och rör sig typiskt."


Flingan BIM med cert.
Till vänster dagens BIR-vinnare; NUCh NV-05 SU(u)Ch Manaca's Yours Sincerely
Domare: Liz Andrews

I finalerna senare på dagen hade vi också roligt... Kennel Westerners uppfödargrupp med tre Findusbarn och ett Findusbarnbarn slutade som BIS-3 för Britta Roos-Börjesson.Findus avelsgrupp slutade som BEST IN SHOW för Carin Åkesson!


Findus BIS-avelsgrupp - SKK Askersund 2006 med domare Carin Åkesson
Från vänster: "Findus" SU(u)Ch Westerner Hi-Flyer,
"Ior" SU(u)Ch Westerner Timekeeper (2:a bästa hane)
"Frost" Westerner Aquarous (4:a bästa hane med cert)
"Flingan" Westerner Fairytale (bästa tik med cert)
"Cessna" SU(u)Ch Shakima's Cessna (2:a bästa tik)

Vi har även fått rapporter om att Iors dotter "Celine" Westerner Love On Time varit på en inofficiell utställning i Järfälla och återigen blivit BIS-valp!

6 augusti

Inga utställningar för vår del i helgen, men vi en del släktingar har i alla fall varit iväg! Igår debuterade Findus "Tom" Westerner Ahead In Time på Östergötlands Cockerklubb och blev BIM-valp i valpklass I!


BIR-valp Familular's Kärleken Väntar
BIM-valp: Westerner Ahead In Time
Foto: Madeleine Ivarsson

Idag fick vi trevlig telefonrapport från Svenstavik (SKK Int) där Findus dotter "Cessna" Shakima's Cessna slutade som tvåa bästa tik för Lilian Jonsson och därmed fick sitt femte cert och CHAMPIONAT! Stort grattis Ann-Catrine & Cessna!


Cessna som nybliven champion!
Tack för bilden, Karin!

Vi har även fått rapporter om att Iors dotter "Celine" Westerner Love On Time visat framtassarna igen genom att bli BIR, BIG & BIS-3 på en inofficiell utställning i Södertälje. Andys dotter "Sonja" Stora Barnvik's Fantin Noda'r blev BIR & BIG-4 bland de vuxna på samma utställning.

I fredagskväll när jag åkte för att hämta hem Frost igen så tittade jag in till Maud (Dualdigni's) som hastigast på vägen och då tog vi - också det som hastigast! - några nya kort på de tre av Frost & Trixies valpar som fortfarande går kvar på kenneln. De är 10 veckor nu och den blå hanen Dualdigni's Kite Flying är fortfarande otingad.

4 augusti

Nu har vi kommit tillbaka efter sköna dagar i Mollösund. Det blev kortare tid där än vanligt i år eftersom Anders jobbar mer eller mindre hela sommaren, men en vecka fick vi i alla fall där. Skönt! Kanske att jag tar mig i kragen och lägger in flera bilder därifrån någon dag, men så länge får det bli ett par bilder här på nyhetssidan!

På bilden ovan äter vi havskräftor på bryggan vid vår sjöbod, nog kan ni förstå att vi hade det skönt? Och gott....

För Adams del var väl höjdpunkten dagen som vi åkte till Liseberg. DET var en namnsdagspresent som hette duga...

 

På bilderna ovan kan ni se Adam & mig åka något som hette Kaninresan, och så Adam efter att han blivit målad som en fjäril.

 

Adam blir lätt den stora fotomodellen, ovan är han på bryggan i väntan på en båttur, och efter att han ätit blåbär...

Det går att skymta Findus på bilden på bordet från bryggan - om man tittar NOGA... - men Frost går inte att se någonstans. Han var nämligen inte med oss utan tillbringade istället veckan i Fellingsbro på "kärlekssemester" med "Eva" Westerner Snowpearl. Valpar väntas förhoppningsvis i början av oktober. Vi känner ju förövrigt lite speciellt för Eva. Jag visade ju alltid hennes mamma "Duchess" SU(u)Ch Westerner Wild At Heart (Friscos dotter & Hobbes kullsyster), och som pricken över i så "valpade" Duchess och jag på samma dag... Den 22 augusti 2002 föddes alltså både Adam som syns på bilderna här ovan, och Duchess rödvita dotter som då förstås fick lov att få namnet Eva!

Strax innan vi åkte hade vi "trimbesök" av Iors dotter "Celine" Westerner Love On Time med matte Stina. Medan vi var i Mollösund fick vi SMS om att Celine blivit BIS-valp på sin allra första utställning! Stort grattis!

Vi vill även passa på att gratulera till Findus son Figos A-höfter!

23 juli

Igår höll SKK Internationell utställning på Lövudden här i Västerås. Himla skönt med hemmaplan! Mindre skönt var däremot att vi som kom dit tidigt för att få plats med tältet "straffades" genom att få sätta upp det i en tältzon flera ringar bort. För de som kom senare gick det utmärkt att sätta upp tältet vid ringen!

Domare för 80-talet anmälda cockrar var Hans Boelaars, Holland. Det började inte direkt på topp genom att Frost blev reserv i unghundshunds-konkurrensen utan vare sig CK eller HP. (Å andra sidan delades inte ett enda HP ut under dagen, så det säger inte så mycket.) Men man kan väl lugnt säga att det tog sig... I nästa klass (öppna klassen) vann Findus sonen "Flyer" Westerner Firefly med CK, och klassen därpå, championklassen vann Ior med CK. Det var senare de två som gjorde upp om bästa hane! Ior blev bästa hane med CACIB, Flyer tvåa bästa hane med cert (hans andra) och Reserv-CACIB! Grattis Jill & Inger!

I juniorklassen tikar visade jag Findus dotter (& Frosts lillasyster) "Flingan" Westerner Fairytale som bott här i några dagar. Hon vann densamma med CK före TVÅ andra Findusdöttrar! Tvåa var "Mary" Westerner Intermezzo for Event, även hon med CK och trea var Westerner Ghost Story. I bästa tikklassen slog Flingan sedan till med att bli tvåa och få sitt första cert! Hon fick följande kritik: "First class female. Lovely character. Plenty of silky, shiny coat. Gorgeous head, full eye. Low earset. Just a bit slooping topline. Perfectly balanced. Very easy on the move."

Vi gratulerar även Andys dotter "Flaxa" SVCh Perchwater Misty Blue till att komma tvåa med CK i en stor öppen klass.

I BIR & BIM fick sedan Ior se sig slagen av "Greta" SU(u)Ch Travis Keep It Classy som höglöpte... Med tanke på det så tyckte jag nog att han både stod och gick riktigt bra!


BIR: "Greta" SU(u)Ch Travis Keep It Classy, BIM "Ior" SU(u)Ch Westerner Timekeeper
här med domaren Hans Boelaars

Findus hade avelsgrupp med Ior, Flyer, Flingan och Mary. Hans Boelaars strödde superlativer om gruppen och vi fick en riktig "rysarkritik" med oss hem! "I wish I could say something very clever, but this male sired lots of outstanding qualities. He must be a dream for every breeder. I was very honoured to judge them and enjoyed their quality." Behöver kanske inte skriva att han hade bästa grupp med HP? Det hade även kennel Westerner med sin uppfödargrupp.

I finalerna sedan blev det inte mindre roligt... Kennel Westerners uppfödargrupp började med att bli BIS-3 för Marja Kavcic, Slovenien och sedan slog Findus avelsgrupp till med att bli Best In Show för Blaz Kavcic, Slovenien!


Findus BIS-avelsgrupp med från vänster: "Findus" SU(u)Ch Westerner Hi-Flyer; "Ior" SU(u)Ch Westerner Timekeeper,
"Flyer" Westerner Firefly, "Mary" Westerner Intermezzo for Event & "Flingan" Westerner Fairytale

Findus senast födda son "Karo" som numera heter "Tom" och "förstås" bor ihop med Findus dotterson Jerry (!), Westerner Cross Country, var med på utställningen som åskådare. Han var för ung för att ställas ut, men inte för att fotas!

Kvällen innan hade vi ett kort besök från Gotland. Det var dags för Frosts son Jasen att flytta hem till "farbror Viggen"! Har man en husse som är pilot, ska kallas "Jasen" och heter Dualdigni's Keep Flying i stamtavlan så måste man förstås få flyga hem! Familjen kom hitflygande i ett litet plan och medan Veronica, Zandra & jag åkte till Maud för att hämta Jasen så var Micke, Elin, Anders & Adam uppe och flög en sväng över Västerås.

På bilden ovan syns Jasen precis när han skulle till att flyga hem med sin nya familj! Sju veckors bilder på valparna som togs i måndags ska förhoppningsvis komma in på sidan snart. Jag försökte uppdatera med dem medan datorn fortfarande var trasig (lagad nu, jippi!), men det hände något med sidan, jag behöver nog lite hjälp...

19 juli

I helgen var det utställning, men helgen går ju så snabbt att det är svårt att hinna med att uppdatera! Inte blir det bättre av att datorn tydligen vill ha semesterledigt och stänger av sig själv efter en liten stund... Vi tror & hoppas att det är fläkten som behöver ses över/bytas ut och Anders, min "icke-semestrande" man ska väl titta på det så fort han hinner!

I alla fall så hade vi Gotlandsbesök i form av Veronica av familj torsdag - fredag. I fredags förmiddag kom även Lotta hit och tillsammans åkte vi till Maud och tittade på Frost & Trixies valpar. Så nu är Jasen utsedd och det är alltså klart vilken valp som flyttar till Gotland på fredag! Nya bilder på valparna ska jag uppdatera med så fort jag hinner - och datorn vill! Resten av fredagen ägnade Lotta & jag åt att göra iordning hundar.

Lördag morgon bar det av till Högbo SKK. Det var ju tre dagars internationella utställningar där, men Lotta & jag hade begränsat oss till att anmäla lördagen och söndagen. Det räckte verkligen! Vi hade visserligen väldigt trevliga dagar, men det var trångt som den värsta inomhusutställning. På lördagen dömde Henric Fryckstrand cockrarna. Det var ganska ont om CK:n denna dag, även bland hundar som har flera cert eller ofta brukar få CK, så jag var nöjd med att få CK på båda mina. Frost kom tvåa i en bra unghundsklass av fem, och fick alltså CK. Ior gjorde det ännu bättre genom att vinna championklassen och sedan bli tvåa bästa hane med CACIB. Hans kritik löd enligt följande: "Vällinjerad champion av hög kvalitet. Mycket tilltalande huvud & uttryck. Härlig hals. Välkonstruerad. Utmärkt substans och rygg. Starkt bakställ. Rör sig med stil och drive. Härlig päls och temperament." En bild på honom under bedömningen finns här nedan, tack Stina för bilden!

Findus var med och hade avelsgrupp som fick hederspris och senare på eftermiddagen (snarare kvällen....) blev BIS-reserv (av nio fina grupper) för Karl-Erik Johansson.

På söndagen var det australiensisk domare i form av springer uppfödaren Stephanie Richard. Den här dagen var det nio stycken i unghundsklassen, och Frost kom återigen tvåa med CK. Han slutade sedan även som reserv bästa hane med Res-CACIB. Kanske att vi ska hoppas på att hon kommer tillbaka och dömer när han är mer färdig? Hon kom nämligen fram just till oss i båda klasserna. I unghundskonkurrensen kom hon fram och sa': "He is just lovely! He just needs to mature." I bästa hanhundsklassen dök hon återigen upp och sade: "Good luck!". Ior vann championklassen med CK även denna dag, men blev inte placerad i bästa hanhundsklassen.

Frosts lillasyster "Frossa" Westerner Fire Lights var med båda dagarna också, men hon har tyvärr bestämt sig för att ha på sig en lätt sommardress och har fällt nästan all magpäls. Det var stora juniorklasser båda dagarna, på lördagen fick hon en slät etta, på söndagen blev hon placerad som reserv. Findus dotter Shakima's Cessna vann på söndagen öppna klassen med CK och slutade som reserv bästa tik. Findus hade bästa avelsgrupp med HP även idag, men den här gången stannade vi inte kvar till finalen. Det kändes som om det var mer rätt mot både folk & hundar att åka hem istället eftersom det hade varit en väldigt många timmars lång väntan innan det var dags för finalen.

I måndags var Lotta, Maud & jag på ett trevligt besök hemma hos Inger, kennel Westerner. Findus fick vara kvar där för att träffa "moster Yasmin"... Det är alltså Frosts mammas kullsyster, blue roan sobeltiken Westerner Chasing Rainbows som nu är parad med Findus och förhoppningsvis väntar valpar med honom i mitten/slutet av september!

Slutligen måste vi ju berätta att vi i dagarna fått glädjande besked om att Iors dotter "Linnea" Backhill's Lay Your Eyes On Me - som bor i Norge - är OptiGentestad Normal/Clear. På tal om Norge så har Frosts kullbror Westerner All Time High varit på utställning och fått cert & BIM.

10 juli

Nu har tiden runnit iväg igen, men jag har inte varit hemma speciellt mycket, så då är det ju svårt att uppdatera! Torsdagen den 29 juni åkte Lotta, Kristina & jag till Gotland för att hälsa på Veronica med familj, samt ställa på SKKs två utställningar. Vi hade underbart härliga dagar där, vädergudarna var på vår sida även denna gång. Tja, LITE mindre varmt hade det väl kunnat få vara, men hellre så än kallt & blött! Jag tog en hel del bilder igen, så kanske det kommer ett "fotoreportage" även om denna resa, men SÅ långt har jag inte kommit ännu!

På lördagens internationella utställning dömde Paul Scanlon från Irland. Frost var först in i ringen av våra hundar, han vann unghundsklassen med CK och blev senare placerad som fjärde bästa hane med reserv-CACIB. Nästa hund var "Viggen" Westerner Windflyer som var tvåa i öppna klassen med CK. Ior vann championklassen med CK och slutade som trea bästa hane med CACIB. Frosts lillasyster "Frossa" Westerner Fire Lights var tvåa i juniorklassen med CK och slutade som trea bästa tik. "Garbo" Westerner Beatiful Mind kom tvåa i öppna klassen med CK och slutade som reserv bästa tik. Den sjätte av våra hundar (Lottas "Nessie" Westerner Twin Peak var återigen endast sällskapsdam & hejarklack) var Findus som "bara" hade avelsgrupp som fick hederspris och slutade som BIS-2 i finalen för Nils Molin.

På söndagens nationella utställning dömde Jos De Cuyper från Belgien. Förutom Ior så var ingen av våra hundar riktigt på topp på grund av värme och allmän trötthet. Men sedan var inte domaren så imponerad av cockrarna heller, framförallt inte hanarna där inget cert delades ut trots att fyra av dem har cert från i år och tre av dem dessutom BIR eller BIM. Ior vann i alla fall championklassen med CK och slutade som tvåa bästa hane. Findus hade återigen avelsgrupp med hederspris, men vi tog aldrig in den i finalen. Det var flera timmars väntan och vi föredrog att ta hem hundarna i skuggan, och sedan själva åka ner på stan och göra av med pengar!! Det var vi förövrigt ÄNNU duktigare på på måndagen, så det var tur att vi åkte hem tidigt på tisdagsmorgonen!

Jag var hemma i Västerås på tidiga eftermiddagen och sedan väntade några stressiga timmar när hundar skulle till Fellingsbro (tack Sven för att du mötte upp i Köping!), kläder skulle packas, det skulle tvättas och dessutom jobbas lite... Tidigt, tidigt onsdag morgon var det nämligen dags för nästa båtutflykt... Nu var det familjen som åkte med Silja Line till Åbo och Mumindalen. Härliga dagar i Finland också, med samma sol & värme... Därifrån kom vi hem i lördags.

I helgen fick vi roliga rapporter från Piteås internationella utställning där Findus son "Robin" Puttifar Don't Break My Heart slog till ordentligt. Han fick cert, CACIB, BIR och BIG-2!!!! Domare var Erling Kjaer Pedersen. Stort grattis! Nedan syns bilder på Robin:

 

Idag har Frost haft sitt andra dambesök! Det var den blå tiken "Fia" Shadecock's It's Me Jasmin som nu förhoppningsvis väntar valpar i mitten av september. Han verkar hålla sig till samma släkt för Fia är faktiskt moster till Trixie!

 26 juni

Idag har vi haft besök av två orange tjejer. En på förmiddagen och en på kvällen. På förmiddagen kom Findus dotter "Amber" Panhur's Amber Queen hit för att snygga till sig lite. Hon har blivit nio månader precis. Findus fick minsann födelsedagspresent även av henne (tuggben), vilket vi tackar för!

Det får nog dock erkännas att den bästa födelsedagspresenten kom på kvällskvisten! Då fick Findus nämligen besök av söta orangetiken "Svea" Almanza Full Speed Ahead, så nu hoppas vi på valpar i slutet av augusti. Mer info här. Lite roligt är det dessutom att även Svea firade sin födelsedag igår! Hon fyllde två år.

25 juni

Findus 6 årsdag! Även om jag inte begriper hur han har "hunnit" bli så gammal? Var han inte liten valp alldeles nyss???

Han har blivit firad ordentligt, eller vad säger ni om att Veronica, Zandra & Elin kommer från Gotland över dagen för att fira honom!!! Nu vet väl jag i och för sig att den stora anledningen var att åka och titta på hans barnbarn istället (Frosts valpar), men det behöver vi väl inte berätta för Findus? Här nedan visar han både upp födelsedagspresenten som han fick av dem, och poserar tillsammans med Elin.

 

Valparna, ja... Jag var ju med dit förstås, och nya bilder togs.

19 juni

Nu har vi haft intensiva dagar igen - men väldigt roliga och trevliga (och varma...). I torsdags fick vi besök av Beth Warman, kennel Corsair, Nya Zeeland och hennes kompis Jan Williams, uppfödare av shiba. Beth och jag har aldrig träffats tidigare, men efter flitig mailkontakt så kändes det nästan så! Hon har som kanske många av er vet Findus son "Simon" NZ Grand Ch Westerner Winds Eye. I samband med att hon dömde i Tromsö, Norge, så passade hon på att komma hit. Vi besökte förstås Inger på kennel Westerner och tittade på alla hundarna och på lördagen var i i Avesta SKK Int när cockerspecialisten Louie van Bael, kennel Trocadero's, Belgien, dömde cockrarna.

Frost vann en stor unghundsklass med CK, slog sedan till med att bli bästa hane, fick cert, CACIB och blev senare BIR!!! Vilken härlig dag, och inte blev den sämre av att Ior vann championklassen med CK och blev tvåa bästa hane med reserv-CACIB! Findus var också med och var iordninggjord, men hans avelsgrupp sprack tyvärr då stackars Figo var halt och Fiona aldrig hann bli trimmad. Men han fick ju supportra sina söner nu istället, men han blev även fotad med Beth som handler.

 
Far och son - Findus och Frost - fotade samma dag
Findus blir 6 år på söndag, Frost är 19 månader

Från Gränna fick se sedan glädjande rapporter om att Iors dotter "Liza" Backhill's Lucille Ball på lördagen på Cockerklubben vann juniorklassen med HP för David Shields, slutade som trea bästa tik samt BIS-reserv junior. Vi gratulerar även Findus dotterson "Jerry" Westerner Cross Country till bästa hane & BIS-reserv den dagen. På söndagen var det SSRK och Daila Rocchi som dömde. Liza vann återigen juniorklassen, nu med CK, slutade som trea bästa tik igen - och fick sitt första cert!!! Stort grattis! Findus dotter Shakima's Cessna var tvåa i unghundskonkurrensen med CK samma dag.

På lördagen var det även Cockerklubbens Club Show i Vännäs. Andy är stolt över sina döttrar med Friscodottern Alice. "Saga" Stora Barnviks Fiesta Sangria var tvåa i unghundskonkorrensen med CK, "Sonja" Stora Barnviks Fantin Noda'r var trea med CK. Den tredje kullsystern "Tilda" Stora Barnviks For the Finest Nose var fyra med HP.

13 juni

Nu var det dags för sorgliga nyheter igen, men denna gång en hund som varit med oss länge. Lottas "Alice" SU(u)Ch SV-99 Gropcock's Singing The Blues (dotter till Frisco) fick somna in idag, nästan tolv år gammal. Det kommer att kännas tomt när inte Alice är med nästa gång vi träffas, jag har känt henne i hela hennes liv. Eller i alla fall sedan hon var några veckor gammal..., och ja, jag var ju faktiskt med redan vid "tillverkningen" här i vårt matrum så man kan nog säga att jag varit med i hela hennes liv ändå! Tänker på dig, Lotta! Bilden ovan är förövrigt tagen när vi åkte hem från SKK Vännäs för nästan exakt fyra år sedan.

Idag har jag också haft trevligt besök av Marita och Manuela från Uppsala. Vi åkte bland annat ut till Björnö för att fota ett par hundar, där var vi rena rama "MA-klubben" eftersom Maud dök upp också... I alla fall så var det ju inte så lätt i denna värme att fota hundar utan att de flåsade... Manuela ansträngde sig verkligen för att lyckas. Jag kan avslöja att det inte gick speciellt bra, men vi fick fina bilder ändå! Fotomodellen nedan är "Lukas" Tigervargens Abaris.

9 juni

Hemma från västkusten igen! Har fått både fått trevliga och tråkiga nyheter. Om vi börjar med det tråkiga så har Trixie & Frost förlorat en av sina orangesöner. Alltid tråkigt när man förlorar en valp, men det var kanske inte helt oväntat då han inte har gått upp i vikt och varit lika pigg som de övriga. De övriga åtta mår i alla fall bra och vi ser framemot att snart få se dem igen! Kul att man har Frosts första kull på så nära håll! Få se nu om jag hinner fixa till bilderna från förra fredagen innan det är dags att åka och titta på dem igen... Fortsatt fullt schema är det minsann!

De trevliga nyheterna fick jag från Margareta Axelsson, Bondmorans. Hon har optigentestat de två Findusdöttrarna Westerner Carneol (u. Westerner Safir) och Westerner Aflame Colours (u. Westerner Take A Raincheck), Frosts kullsyster. Igår kom resultatet och båda var Normal/Clear (A1). Grattis!

6 juni

Nu får jag skämmas... I uppräkningen av "släktresultat" i Österbybruk glömde jag "Flyer" Westerner Firefly, hur kunde jag göra det?! Förlåt! Han kom i alla fall trea i öppna klassen med CK.

Efter att ha läst på Uppsala Cocker resultats hemsida ser jag att det fanns ett resultat till att nämna från Vendel också. Det var Iors dotter "Liza" Backhill's Lucille Ball som numera är i junior och var trea i den klassen med hederspris.

Jag hade även tänkt hinna uppdatera med nya bilder på Trixie och Frosts valpar eftersom jag var hos Maud och tittade på dem i fredags när de var en vecka gamla. Det verkar jag dock inte hinna med, men här kommer i alla fall en bild på en av de blå killarna!

Idag åker nämligen Adam, jag och hundarna med mina föräldrar till Mollösund och blir borta till på fredag. Inte bara roligheter, det är jobb i Göteborg (möten................) imorgon, men man får väl stå ut med det också! Ha en bra vecka!

5 juni

I lördags var det utställning i Österbybruk (SKK) och vi var där. Vi kom 7.45 på morgon och åkte därifrån 18.30, så det kan man väl kalla heldag? Bedömningen drog ut på tiden, men att det blev extra länge berodde förstås på att vi var tvungna att ta några bilder på vår favoritsten.

I cockerringen var det knappt 70 vuxna cockrar anmälda för Jostein Halvorsen, kennel Bomway. Frost vann unghundsklassen med CK och blev placerad som 4:e bästa hane med följande kritik: "Utmärkt typ och storlek. Bra proportioner. Kort, kompakt kropp. Livlig och glad. Typisk outline. Rör sig med drive. Flott päls."

Ior vann championklassen med CK och hamnade precis utanför bästa hanhundsklassen som "sexa". Kritik: "Kraftigt maskulint huvud. Rätt uttryck. Mycket bra hals och skuldra. Mycket välutvecklad kropp. Gott temperament. Kraftiga lår gör att han rör sig effektivt och med långa steg. Vacker päls. God att ta i."

I den stora juniorklassen (14 deltagare) visade jag Findus dotter "Flingan" Westerner Fairytale som varit hos oss en vecka för att bli av med valppälsen. Hon har ännu inte vant sig riktigt vid utställningslivet. Mycket var kul, men ibland var det lite läskigt att gå i ringen. Hon fick en etta men blev därför inte placerad, men fick följande fina kritik: "11 månader. Superfeminin. Mycket bra huvud med vackra linjer. Typisk överlinje. Mycket bra hals och skuldra. Kompakt kropp. En tik som kommer att gå långt när hon lär sig att gå. Flott päls."

Men i juniorklassen fanns stor glädjeämnen ändå! Flingans kullsyster "Frossa" Westerner Fire Lights kom 2:a i juniorklassen med CK och slutade som 3:a bästa tik!!! En endaste placering från certet som hon enligt domaren skulle ha fått om hon hade varit lite tjockare...., och Lotta fick i uppgift av Jostein Halvorsen att göda henne till nästa utställning! Findus dotter, 10 månader gamla "Spöka" Westerner Ghost Story var trea med CK i samma klass.

Jag visade som vanligt även "Garbo" Westerner Beautiful Mind som vann en stor öppen klass (18 anmälda) med CK.

Findus hade avelsgrupp som fick hederspris och följande kritik: "Gruppen präglas av genomgående harmoniska huvuden och väldigt "cockery" rörelser". Gruppen blev i finalen BIS-2 för Åke Cronander. Tack till Henrik, Jane & Kristina som ställde upp och visade mina hundar och Lottas Frossa när hon fick lov att åka hem.


Findus BIS-2 avelsgrupp med från vänster:
"Ior" SU(u)Ch Westerner Timekeeper, "Frost" Westerner Aquarious,
"Spöka" Westerner Ghost Story & "Frossa" Westerner Fire Lights

Igår hade Cockerklubben utställning i Vendel. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att vara där, men vi vill gratulera Lexies dotter "Dharma" Westerner Dragonfly till BIS-Unghund för Gunilla Eriksson, kennel Apelhöjdens. Fler släkt fanns med i unghundsklassen tikar då Andys dotter Stora Barnviks Fanti'n Nodar var trea med HP och Findus dotter Shakima's Cheyenne fyra med HP. Andys dotter Love Cox's Apricote Sprite var fyra med HP i en STOR öppen klass. Vi vill även passa på att gratulera Andys senaste flickvän A One's Lilly of the Valley (hon var här så sent som sent i lördagskväll..) till att bli bästa tik och BIS-reserv!

Igår hade även Findus dotterson "Jerry" Westerner Cross Country stora framgångar genom att få cert, BIR och BIS-4 nere i Hasslarp, SSRK. Grattis till de fina framgångarna!

25 maj

Idag har vi fått en trevlig rapport via SMS som berättade att Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic idag har varit i Stepping i Danmark och blivit DANSK CHAMPION genom att få cert och bli 2:a bästa tik. Dömde gjorde Kim Bay. Stort grattis till Frida & Polly!

Jag kom även på att vi har glömt att rapportera om att Friscos dotterdotter "Amanda" Westerner Five Spot helgen efter att hon fick sitt andra cert slog till ordentligt... På SKKs utställning i Piteå slog hon till med att bli BIR och fick ju därmed sitt sista cert för championatet! Dömde gjorde Bertil Lundgren. Stort grattis! I finalerna blev hon sedan BIG-4 samt BIS-2 veteran!

Här regnar det idag, så med tanke på den våta utställningen i Skokloster förra helgen känns det ganska skönt att vara hemma...

21 maj

Vad roligt att så många är flitiga fotografer vid ringside, jag får skämmas över att min egen kamera låg i väskan hela dagen... Nu idag fick jag nämligen denna bild på Findus BIS-3 vinnande avelsgrupp från en annan Stina, nämligen Hofgren. Stort tack!


Fr. v: Findus, Ior, Frost, "Spöka" Westerner Ghost Story & "Frossa" Westerner Fire Lights

20 maj

Några bilder från Gotlandshelgen har ju fortfarande inte kommit ut på sidan, men nu är jag i alla fall klar med dem, så förhoppningsvis kan de komma ut här också snart! Så länge rapporterar jag istället från dagens utställning i Skokloster. Jennifer Lloyd Carey dömde drygt 80 talet vuxna cockrar, Tony Floyd dömde 16 valpar.

Jag måste säga att jag ganska motvilligt gav mig iväg till Skokloster. Inte nog med att ju den härliga sommarvärmen försvunnit, nu regnade det dessutom... Regnade nästan hela vägen dit, var uppehåll när vi kom dit, men sedan regnade det från och till under hela rasbedömningen... Hm, var det jag som längtade efter att utomhussäsongen skulle börja?

Hur det gick det då? Tja, jag kan väl sammanfatta ungefär så här: "Vi kom TREA!" Frost kom trea i unghundskonkurrensen med hederspris. På bilden nedan som jag fått av Stina Yron-Lund (tack!) syns han i mitten.

Nästa hund var Ior, och han kom "förstås" trea i championklassen, med CK. Stina fotade roligt nog även honom, och jag tycker även att det blev en ganska rolig bild där domaren knappt syns "under" jackan... Det VAR verkligen ett ruggigt och kallt väder!

Jag visade som vanligt även Kristinas "Garbo" Westerner Beautiful Mind (Friscos dotterdotter), och hon kom tvåa i öppna klassen med CK, men blev sedan - för ordningens skull... - TREA bästa tik...

Findus hade bästa avelsgrupp som i finalen för Victoria Stibbe Willis blev BIS-TREA och samma placering fick kennel Westerners uppfödargrupp i finalen för rasdomaren.

Iors dotter "Liza" Backhill's Lucille Ball avslutade här valpkarriären med att bli BIR-valp (och BIS-TRE för David Shields). Findus dotter "Mary" Westerner Intermezzo For Event debuterade istället i valpklass (ja, om sanningen ska fram så var det väl även den sista i valpklass...) och hon kom 2:a efter Liza med hp. Findus dotter "Frossa" Westerner Fire Lights slog till med att vinna den stora juniorklassen (17 anm) med CK!

12 maj

Ännu har jag inte hittat tid till att fixa alla Gotlandsbilderna för att lägga in dem här på sidan. Men jag har lite att rapportera om ändå! Maud Norström, kennel Dualdigni's, kom och hälsade på i torsdags och hade med sig Frosts "fru" Trixie (Dualdigni's Garden Angel). Vi kan väl konstatera att hon klart är dräktig i alla fall... Hon har gått 6,5 vecka räknat på första parningen.

 

Trixie såg förövrigt lätt förskräckt ut när hon mötte Findus & Frost i dörren. Kanske trodde hon att det var dags igen.....

Vi vill passa på att gratulera Friscos dotterdotter "Amanda" Westerner Five Spot som fick sitt andra cert på SSRKs utställning i Skellefteå förra helgen, och dessutom blev BIS-veteran! Kanske att hon precis som mamma "Idde" SU(u)Ch Westerner Play For The Gallery har tänkt sig bli champion från veteranklass?

8 maj

På sena eftermiddagen idag kom Ior,  Frost & jag hem från Gotland. Vi har haft underbara dagar där i rena rama sommarvärmen tillsammans med Lotta, Frossa & Nessie. Vi har hälsat på Veronica med familj (vilket inkluderar Viggen) fredag - måndag.

På söndagen var vi på SSRKs utställning i Lövsta där Ing-Marie Hagelin dömde cockrarna. Först ut av våra hundar var Frost, som för första gången minsann kunde både stå still och gå i utställningskopplet... Det lönade sig också för han vann unghundsklassen med CK med följande kritik: "Vältypad. Välformat huvud. Kraftfull hals. Utmärkta vinklar. Välutvecklad bröstkorg, bra benstomme. Välutvecklad front. Bra päls. Utmärkta rörelser helt igenom. Välbalanserad." På bilden nedan bedöms han på bordet.

I öppen klass hanar visade jag nästa Findus-son, dvs. "Viggen" Westerner Windflyer som vann klassen med CK även han. Samma sak gjorde den tredje Findussonen, dvs. Ior, men då gällde championklassen.

I bästa hanhundsklassen tog Ior första platsen, det var sedan en hård kamp mellan de två andra bröderna där Viggen till slut vann på ett mer färdigutvecklat huvud. Grattis till första certet!!! Viggen blev alltså tvåa bästa hane och Frost trea!

I juniorklassen debuterade Frosts lillasyster "Frossa" Westerner Fire Lights med att vinna juniorklassen med HP.

Ior blev senare BIR och dessutom BIS-4, även det för Ing-Marie Hagelin.


Ing-Marie Hagelin tillsammans med sin BIR-vinnare - Ior
och BIM-vinnande tik, Emba's Miss Kajsa

Vi hade även uppfödargrupp åt Inger/Westerner. Om Findus hade varit med hade samma hundar deltagit i hans avelsgrupp då ju samtliga var barn till honom. Vi tyckte dock att det räckte med fyra hundar på resan. (På tal om fyra hundar så var tidigare nämnda Nessie bara med som åskådare på utställningen. Hon hade bara på sig baddräkt..., se startsidan...)

Uppfödargruppen fick hederspris med följande kritik: "Mycket typlika. Bra storlek. Typiska uttryck. Välkonstruerade alla fyra. Samtliga bra kroppar och benstommar. Samtliga utmärkta rörelser. En uppfödargrupp att vara stolt över." Gruppen blev sedan Best In Show för Karin Eriksson. Vi vill passa på att tacka för handlingshjälp av Karoline & Manuela i rasen och Andrea i finalen (då visade Veronica Viggen själv).


Kennel Westerners uppfödargrupp innehållande fyra Findusbarn som blev Best In Show
Från vänster: Ior (SU(u)Ch Westerner Timekeeper, "Frost" Westerner Aquarious,
"Viggen" Westerner Windflyer & "Frossa" Westerner Fire Lights.

Vi tog en hel del bilder i helgen som jag hoppas hinna uppdatera med i fotogallerian inom de närmaste dagarna.

SKK Skara gick av stapeln samma dag. Ewa Nielsen dömde de vuxna och "Polly" SU(u)Ch Perchwater Blue Queen of Magic lade beslag på reservplatsen i bästa tik. Iors dotter "Liza" Backhill's Lucille Ball blev BIR-valp, valparna dömdes av Svante Frisk.


"Liza" Backhills Lucille Ball blev BIR-valp för Svante Frisk.
BIM var Emba's Mr Bizniz
Foto: Maria Åslund

1 maj

Igår var jag hos Inger (Westerner) och hade som vanligt en både god och trevlig dag. Många valpar fanns det att titta och pussa på idag och kameran gick förstås varm. Kristina som också var där har blivit en väl upptränad fotograf hon med numera, så hon knäppte medan jag ställde. Jag blev förstås helt förälskad i Findus lilla son "Karo" Westerner Ahead In Time, 6,5 vecka. Ett annat Findusbarn, "Mary" Westerner Intermezzo for Event, hade 7,5 månad blivit stora - och fina - damen. Roligt nog hade hennes kullbror i Finland, "Robin" Westerner Illusion of Magic,  blivit fotograferad just idag han med. Ingen av dem har ännu debuterat, det blir senare i vår.

Senare idag - eller möjligtvis imorgon - kommer bilder på Iors två valpkullar också, man måste ju vara lite social här hemma också...

Måste slutligen visa en bild på ett par snälla ögon som följde oss under hela fotograferingen. De tillhör "Elon" en snäll leonbergerkille.

25 april

Grattis till Ior & hans syskon som fyller 3 år idag! Vi får passa på att fira honom i helgen då vi förhoppningsvis ska åka och titta på hans valpar, ja, och så hans lillebror "Karo" förstås!
 


24 april

Har idag fått mail från Beth Warman, kennel Corsair, Nya Zeeland, som kunde berätta att Findus son "Simon" NZ Grand Ch Westerner Winds Eye sedan sist vunnit ytterligare tre fågelhundsgrupper samt ett Best In Show (Gundog show). Beth kunde även berätta att en av alla hans gruppvinster har han för Sue Bruno, kennel Cobalt, Australien, så det var inte "bara" Findusbarnen här i Sverige hon gillade... Det var ju hon som dömde på Cockerklubben i Barva i mars. Beth ska döma i Norge i juni och efter det kommer hon hit och hälsar på oss! Det ska bli jättekul att få träffa henne, synd att inte "Simon" kan följa med också!!

Några rader i ämnet barn också. Adam såg vad han tyckte en massa intressanta leksaker på TV-reklamen. Han önskade sig "det och det och det". Jag försökte förklara att vi inte kan köpa allt. Tror inte att jag lyckades så bra, för han föreslog att vi kunde lägga sakerna på golvet också, och så fick det plats mer på nedervåningen också... Då fick vi försökta prata pengar istället och att man måste ha mycket pengar för att köpa så många leksaker. Han undrade hoppfullt om vi hade det, och jag sa' att vi tyvärr inte har det. Men varför ge upp? Nästa fråga blev: "Har mormor & morfar mycket pengar då?". Men den frågan tror jag att jag överlämnar till dem...

23 april

Idag var det utställning på hemmaplan, det är i alla fall bekvämt! SKKs utställning på Rocklunda i Västerås. Helene Björkman dömde cocker och vi har väl inte så himla mycket att skryta om från rasringen direkt men Frost blev i alla fall fyra med hederspris i en väldigt bra unghundsklass. Ior fick samma placering med CK i championklassen. Andys son Westerner Bond Street blev tvåa i unghundsklassen med hederspris. Andys dotter Stora Barnviks Fantin Noda'r blev fyra i unghundsklassen tikar, och där blev Findus dotter Bondmorans After Eight reserv, båda fick hederspris. Findus var med och hade avelsgrupp, den vann med hederspris, och det var med den det blev kul sedan... I finalen slog den nämligen till med att bli Best In Show för Yochai Barak från Israel!

Vi hade tyvärr ingen som kunde fota i finalen med min kamera, men Findus blev i alla fall fotad efteråt med rosett & blommor. Det var ju i alla fall hans grupp... Den andra bilden föreställer Ior och mig i ringen, förevigade av Stina Yron-Lund. Tack för bilden, Stina!

 

Passade på att fota kullsystrarna "Tilda" Stora Barnviks For The Finest Nose & "Sonja" Stora Barnviks Fantin Noda'r. De är väldigt mycket "familj", då de är döttrar till Andy och barnbarn till Frisco.

21 april

När man inte har några hundnyheter så får man väl hitta på något annat att skriva om!

Adam har ju varit med här på hemsidan lite då och då, och här kommer lite mer om honom. Redan innan vi fick barn hade jag "bestämt" att jag skulle läsa mycket för det barnet (jag är själv en riktig "läsråtta", det vet ni som känner mig). Jag började tidigt att läsa för Adam - det var bara det att han var inte intresserad. Det var kul att bläddra i böckerna och prata om vad det var på bilderna, men själva läsandet hade han inte tid att lyssna på.

Detta ändrade sig dock för ett par månader sedan, han har ganska länge varit väldigt intresserad av alfabetet och av siffror och kan hela alfabetet (även om det händer att han kan glömma vad någon heter ibland). Nu började han vilja veta vad det stod "överallt", och plötsligt var det mer än ok att läsa - bara han får se orden samtidigt!

När vi var i Mollösund i påskas lekte han med en jämngammal lekkamrat (båda 3,5) och Andreas som han heter hade väl inte riktigt koll på Adams namn utan kallade honom för Ada... (Kan det bero på att han är göteborgare!!??) Det gillade väl inte Adam direkt, utan han talade om för honom: "Jag heter ADAM, och sedan lade han till: A   D   A   M"! Andreas mamma lät nästan chockad när hon återberättade det för oss, och jag hade inte haft koll jag heller på att han kunde bokstavera sitt namn. Jag kan tro att det lät ganska festligt!

Väl tillbaka på dagis igen i tisdags så fick han se en av fröknarna sitta och skriva barnens namn på lappar och då ville han också göra det. Jag fick efteråt höra hur han först hade gått in i badrummet där det finns namn under bilder på barnen (vid handdukarna). Han kollade in hur respektive barns namn såg ut, gick vidare till hyllan där alla barn har varsin pärm och där kunde han med hjälp av vad han hade sett titta vilken pärm som gällde.

Han tog pärmen med sig till bordet, och där satte han sig och skrev av namnet på en lapp. Detta gjorde han på samtliga barn i gruppen (15) så det blev ju ett antal lappar... Med tanke på att han aldrig skrivit tidigare överhuvudtaget så tycker jag att han har skrivit riktigt fint... Eller är det kanske bara jag som kan se att det står Alexander, Miranda, David, Adam & Kasper? Ok, jag erkänner, Kasper kanske kan vara lite knivigt , men övriga tycker jag går ganska lätt. Jag tyckte dock att jag skulle bespara er lite och nöjer mig med att visa upp dessa fem namn här.

Nu ska det bli spännande att se om det här intresset håller i sig, eller stannar upp!? Om jag är stolt? Ja, självklart, och det går nog att läsa mellan raderna - eller till och med på!!? Men jag lovar..., han har då sannerligen inte varit tidig med allt, snarare har han varit sen med väldigt mycket. Inte minst med att prata, men det har jag en känsla av att han har hunnit ta igen vid det här laget! Öronproppar skulle nog behövas ibland!

Eftersom det verkar som jag har blivit en väderrapportör också - och med tanke på gårdagsvädret - så måste jag ju sluta med att berätta att vi idag har haft ett helt underbart vårväder här i Västerås. Underbart! Kan vi få behålla det över helgen, tack!?
 

20 april

Jag har äntligen tagit tag i min länksida igen, den har varit eftersatt. De utländska cockerkennlarna har jag inte hunnit titta på ännu, men svenska cockerkennlar och "övriga sidor" är uppdaterade. Saknas din länk? Hör av dig i så fall.

Annars har det inte hänt så mycket mer än att vi har fått bakslag vad gäller vädret. Imorse SNÖADE det faktiskt igen..., Anders & jag är osäkra på vems fel det är!! Jag som skrivit på hemsidan att vi har fått vår, eller han som bytte däck & tvättade bilen igår? Nåja, det var ingen snö som lade sig, vi hoppas vi slipper mer av den varan!
 

19 april

Så har då tiden rusat iväg igen, men det har fört med sig att vi äntligen har fått vår efter en låååååång vinter!

Påsken firade vi som vanligt i Mollösund på Orust. Soligt väder, men vindarna var kalla. Vissa påsktraditioner hör givetvis vill, här målar Adam ägg! Att den andra bilden föreställer tussilago behöver jag väl knappast berätta... Adam plockade en till mamma, och en till mormor!

 

Det var som vanligt utställning i påskhelgen också, Lilla Stockholm brukar gå av stapeln då, men den utställningen har vi missat i många år nu eftersom det känns väldigt långt från Orust till Stockholm. Vi vill i alla fall passa på att gratulera Findus dotterson "Jerry" Westerner Cross Country som sista gången i juniorklass slog till med cert, BIR & BIG-2! Dömde gjorde Barbara Muller.

Andra släktingar fick också fina placeringar. Sista gången i valpklass blev Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story 2:a med HP av nio tikar. Matte Agneta visade Findus son Figo själv för första gången, och gjorde det jättebra, de blev 4:a i juniorklassen (av 12) med HP. I unghundsklassen tikar var det också gott om släkt... Av nio stycken placerade sig Findus dotter Shakima's Cheyenne trea med HP och Andydöttrarna, de båda kullsystrarna Stora Barnviks For The Finest Nose & Stora Barnviks Fantin Noda'r blev fyra och reserv även de med HP.

Helgen före var det SSRKs dubbelutställning i Uddevalla, som vanligt med massor med cockrar anmälda. På lördagen dömde Phyllis Wise hanar och Frank Kane tikar. Findus son "Konrad" Shakima's Concorde blev 2:a i unghundsklassen med CK, och syrran "Cessna" Shakima's Cessna slog till med att vinna densamma, sluta som 2:a bästa tik och därmed få sitt fjärde cert!  Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic var den som var närmast certet (hon slutade som reserv bästa tik). Å andra sidan tror jag att hennes matte Frida kunde leva med det... På söndagen blev hon nämligen 4:a bästa tik med cert & CHAMPIONAT! Grattis! Dömde på söndagen gjorde Kim Bay. Bilden till nedan föreställer Polly med sina rosetter.

Vi kan även meddela att Findus son "Simon" NZ Grand Ch Westerner Winds Eye fortsätter att visa framtassarna. Hittills i år har han vunnit fågelhundsgruppen TIO gånger!!!

27 mars

Idag har Frost haft besök... Frost fick träffa sin allra första "flickvän" "Trixie" Dualdigni's Garden Angel (Lynwater Look Me Up - SU(u)Ch Shadecock's Ice Cream), så nu hoppas vi på valpar på kennel Dualdigni's i månadsskiftet maj/juni!

Vi har även fått mail om nya fantastiska framgångar för Findus son "Simon" NZ Grand Ch Westerner Winds Eye. I helgen vann han sitt NIONDE Best In Show alla raser, men även sitt NIONDE reserv Best In Show (alla raser)!!! Stort grattis till kennel Corsair!

26 mars

Ny helg, men en mycket lugnare för min del. En hel del att göra på hemmaplan, men inga utställningar.

På utställning har däremot Andys dotter - och Friscos dotterdotter - "Sonja" Stora Barnviks Fantin Noda'r varit. Hon ställdes på en Grand Danoisklubbens inofficiella utställning i Sollentuna igår. Bland många hundar (bl a över 80 i grupp 8) blev hon BIR, BIG & BIS-4! Bilden till nedan är från gruppfinalen.

Stort grattis & förstås även till henne & syster "Tildas" Stora Barnviks For The Finest Nose A-höfter!

A-höfter kan även Frosts kullbror "Billy" Westerner All Time High vara stolt över! Billy bor i Norge och har dessutom blivit pappa till sin första kull, på nio valpar!

Valpar hoppas vi även på att det blir på kennel Tans & Tins! Ior har idag haft besök av SVCh Atacama's Beautiful Tindra så vi hoppas på valpar i slutet av maj.

22 mars

Vilken helt underbart rolig utställningshelg vi har haft!!! Med sådana resultat ville man ju uppdatera bums, men det har varit intensiva dagar direkt efter utställningen också, så det har fått vänta lite.

I lördags var det dags för cockerutställning i Barva som gemensamt anordnades av Södermanlands & Västmanlands Cockerklubbar. Hela 121 cockrar var anmälda för den auktoriserade cockerdomaren Sue Bruno som även föder upp cocker under kennelnamnet Cobalt. På grund av det stora deltagarantalet fick Gunnel Adolfsson-Lundgren, kennel Cockados, döma de 25 anmälda cockervalparna. Jag brukar visa många av Findus avkommor, ibland även Andys. Idag var roligt nog många av dem anmälda, och jag fick en riktigt hektisk dag! Stort tack till de som hjälpte mig med "hundbyte", rastning, borstning, fotografering och sedan även visning när det behövdes.

Findus dotter "Amber" Panhur's Amber Queen gjorde debut i valpklass I genom att bli BIR-valp och sedan även BIS-res valp! Hennes kullbror "Elvis" Panhur's Purple Tiger debuterade även han och blev BIM-valp! I den äldre klassen var det dags för Findus dotter "Flingan" Westerner Fairytale. Hon tyckte att det var pest på sin förra (och första) utställning, idag var mycket kul, men vi behöver träna mer på att gå i ringen... Hon blev 2:a med HP precis före sin halvsyster "Spöka" Westerner Ghost Story.


BIR & BIM-valp klass I
BIR: Panhur's Amber Queen & BIM kullbrorsan Panhur's Purple Tiger

Efter valpbedömningen var det dags för Sue Bruno att ta över bedömningen på de vuxna hanarna. Jag visade fyra Findussöner, och vad kan man säga annat än att.....

SLÄKTEN ÄR VÄRST!!!

Från vänster: "Flyer" Westerner Firefly vann öppna klassen hanar, slutade som bästa hane och Best In Show!!!
"Ior" SU(u)Ch Westerner Timekeeper vann championklassen hanar, slutade som 2:a bästa hane
"Frost" Westerner Aquarious vann unghundsklassen, slutade som 3:a bästa hane & BIS-reserv unghund och
Figo vann den juniorklassen och slutade som 4:a bästa hane & BIS-reserv junior!!!

Det gick bra för övriga släktingar också. Närmast Figo i den stora juniorklassen (20 anmälda!!!) med HP kom Findus dotterson "Jerry" Westerner Cross Country. Tvåa i unghundsklassen efter Frost med HP kom Andys son (och Friscos barnbarnsbarn) "Bosse" Westerner Bond Street 2:a med HP och "Konrad" Shakima's Concorde reserv med HP.

Figos kullsyster Fiona var med i juniorklass tikar där hon slutade tvåa med HP! Deras mamma, Andys dotter, "Flaxa" Perchwater Misty-Blue vann öppna klassen med HP och slutade som 2:a bästa tik! I unghundsklass tikar var fyra av fem placerade Findus eller Andy barn. Vi gratulerar: Andys dotter (Frisco barnbarn) Stora Barnviks Fantin Noda'r till andra platsen med HP, Findus dotter Shakima's Cessna till 3:e platsen med HP, hennes kullsyster Shakima's Cheyenne till 4:e platsen med HP och slutligen Andys dotter Stora Barnviks For The Finest Nose till reservplatsen med HP.


Best In Show: Westerner Firefly
Best In Show-reserv: Backhill's Marilyn Monroe
tillsammans med domaren Sue Bruno

Findus hade även en BIS-vinnande avelsgrupp att vara mycket stolt över...


A very typy group of lovely quality. Beautiful type, very harmonious.
A stunning group. Congratulations!
Från vänster: Findus, Ior, Figo, Frost & Flyer

Dagen därpå var det dags för SSRK Högbo. Nog undrade man vad man hade hittat på när klockan ringde 4.30 på morgonen... Väldigt skönt & bekvämt dock att bli upphämtad här hemma av Maud Norström - tack för det! Tack även till Annika & Agneta för service igen, samt god lunch! I ett kallt ridhus som vi kommit in till efter att ha halkat in på rena rama isbanan dömde Karin Brostam-Berglund cockrarna. Först in i ringen av "mina" var Flingan" Westerner Fairytale. Idag var det ännu ett snäpp framåt och det hela var riktigt, riktigt roligt, tills hon blev placerad först i konkurrensen... Det var ingen riktig höjdare och vi fick släppa förbi oss Iors söta dotter "Liza" Backhill's Lucille Ball som senare även blev BIS-4 valp.

Figo vann juniorklassen med hederspris och Frost ville inte vara sämre och vann unghundsklassen med hederspris. Ior vann championklassen med CK och slutade som bästa hane och senare BIM! Findus dotter "Emma" Shakima's Cheyenne kom tvåa i unghundsklassen med CK och slutade som 4:a bästa tik. Två Andydöttrar var placerade först i öppna klassen. Vann gjorde "Lobelia" Love Cox's Cambridge Blue och tvåa var "Flaxa" Perchwater Misty-Blue. Båda med CK.

Slutligen hade Findus avelsgrupp igen som fick hederspris och senare blev Best In Show! Vi fotade tyvärr aldrig gruppen men den fick följande kritik:
Högklassig avelsgrupp med genomgående utmärkta huvuden, könsprägel, proportioner och pälsar. En grupp avkommor att vara stolt över!


SSRK Högbo, domare Karin Brostam-Berglund
BIR: Backhill's Marilyn Monroe - grattis, Karin!
BIM: SU(u)Ch Westerner Timekeeper
Foto: Maria Åslund

Det blev en "lätt" hemresa efter en sådan helg, och även Maud var supernöjd (med rätta) efter att ha fått "springercertet" med sin debuterande junior "Cider" Dualdigni's I'm Magic.

SKK Malmö med Paul Stanton som domare. Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic slutade som reserv bästa tik.

Dagarna efter utställningen har jag haft trevligt besök av Lotta & hennes syster Mia, vi passade på att ta nya bilder på Frosts lillasyster och Flingans kullsyster "Frossa", som kommer snart... Igår var jag iväg och ögonlyste Frost och hans ögon var u a, eller "perfekta" som Erik Kjellgren uttryckte det.

17 mars

Jippi! Vi var iväg och röntgade Frost i förra veckan och har den här veckan nästan slitit ut SKK Hunddata... Imorse hade äntligen resultatet kommit in och han har skönt nog A-höfter! Även Lexies dotter "Marion" Westerner Delight röntgades vid samma tillfälle samt Frosts lekkompis "Nessie" Westerner Twin Peak. Båda de hade också A.

Marion har varit här i en dryg vecka i samband med det, hon åkte hem igår. Lika bra var väl det för i helgen började hon nämligen löpa. Innan dess hade hon och Frost lekt ganska mycket, men nu var den stackaren inte värd ett dyft... Han skulle helst inte ens stå i närheten. Däremot utsåg hon sin favorit direkt, morfar Findus! Hon förföljde honom mer eller mindre, överröste honom med pussar (han såg snarare förlägen ut) och slog varsamt på honom med tassen.


"Marion" tillsammans med sin favorit - morfar Findus
 

Sedan måste jag ju rapportera att "Nova" Westerner Waylight och Findus har lurats rejält. Inger trodde att Nova hade gått tom, och vi plockade båda bort den väntade kullen på hemsidorna. Eftersom hon var parad så höll förstås Inger ögonen på henne ordentligt - och tur var väl det... En vecka efter sista parningen nedkom hon nämligen med en blå hanvalp... Jag behöver väl knappast säga att Inger hade hoppats på en TIK i den kombinationen den här gången, och ALLRA helst en orange... Ska uppdatara valpsidan med den här "kullen" sedan också, men nu lär jag börja bada hundar istället!

14 mars

Nya fina nyheter från Nya Zeeland! Findus son "Simon" NZ Grand Champion Westerner Winds Eye vann i helgen sitt ÅTTONDE Best In Show alla raser på officiell utställning. Han har dessutom vunnit två Best In Show-reserv till! Stort grattis till Simon & kennel Corsair!

11 mars

Året började ju bra med hemsidan, men höll tydligen bara i sig januari ut... Det har väl i och för sig inte hänt så mycket, men visst har jag haft en del att uppdatera med. Först blev jag helt fast i TV-soffan och OS-tittande. Ok, jag satt förstås inte där hela tiden, men de gånger jag satt vid datorn gällde det mest jobb. När väl OS var slut så fick jag lov att ta en kraftansträngning med jobbet och sedan har vi haft mycket förberedelser inför utställningen i Barva den 18 mars som Västmanlands- & Södermanlands Cockerklubb ska anordna tillsammans. Jag har bland annat tagit emot anmälningar, skrivit katalog, skickat ut PM och med hela 121 cockrar anmälda (!!) så tar det ju sin tid!

Vi har inte varit på någon utställning sedan sist, men det finns ju andra som har! Till exempel så har Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story blivit BIR-valp igen på en stor inofficiell utställning i Sollentuna för Patric Ragnarsson. Hon blev även BIG-R.

Iors döttrar har också varit i farten. I Motala (SSRK) blev "Liza" Backhill's Lucille Ball BIM-valp i valpklass I. Valparna dömdes av Nils Molin. I Moheda (SSKR) var det kullsystern "Alice" Backhill's Little Secret som blev BIR-valp i valpklass I och sedan slutade som BIS-2. Domare här Helene Björkman. I Moheda var också två Andybarn i farten med bra resultat. Andys son Tatiana Mr Magic (barnbarn till Frisco) vann öppna klassen med CK. "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic slutade som 2:a i öppna klassen med CK och 4:a bästa tik.

Lexie har efter sina 30 dagars karantän fått komma hem till Ann & Dennis och alla cockrarna på kennel Glenayden och verkar stortrivas. Man skulle ju inte ha någonting emot lite sommar själv efter allt snöande och denna vinterkyla!

Mer nyheter? Har säkert glömt hälften, men vill i alla fall passa på att gratulera Andys son "Bosse" Westerner Bond Street som varit iväg och blivit höftledsröntgad med A som resultat.

På "icke-hundplanet" så har Adam åkt sitt första Vasalopp... Mitt på torget i stan hade de Barnens Vasalopp. Barnen fick åka valfritt antal varv, och fick sedan både blåbärssoppa, medalj & pris! Mycket uppskattat förstås och vår 3-åring ville åka fyra varv innan han valde att gå i mål...

30 januari

Igår var vi på utställning på hemmaplan. SSRK hade utställning. Skönt att ha så nära till utställningen, mindre trevligt var att det var otroligt trång i lokalen och att golven var väldigt hala. Vi kom tursamt nog tidigt och fick plats vid ringside, de som kom senare stod ofta så långt från ringen att de inte kunde följa bedömningen överhuvudtaget. Det fanns endast en enda sida på ringen/ringarna att stå vid, så ni kan ju förstå att det blev trångt med 121 cockrar anmälda! Visserligen fördelat på valpar och vuxna och i två ringar, men ändå!

Frost tyckte att det var ett jätteskojigt ställe och visste inte till sig av glädje. Dvs. tills han skulle gå ensam i ringen, då blev det väldigt konstigt för en väldigt orutinerad herre, och när tvingades gå väldigt många varv själv blev det inte roligare. Vi får träna och komma igen! Nyttig träning fick han senare redan i pappas avelsgrupp, då var han väldigt, väldigt glad igen... Mer om resultat senare!

På grund av det stora antalet anmälda så flyttades valparna över till Mia Sandgren, de vuxna dömdes av Inge E:son Thoor. Jag visade totalt fem hundar (tre vuxna, två valpar) plus avelsgruppen, så det var någon som sa' att de tyckte att det såg ut som om jag var i ringen hela tiden... Kändes nästan så också!

Jag visade Findus son Figo, som blev bästa hane i valpklass II av nio hanar. Hans syster Fiona som jag också visade blev fyra med HP av hela 16 tikvalpar. Deras halvsyster "Spöka" Westerner Ghost Story blev BIR!

Ior vann championklassen med CK med följande kritik: Korrekt huvud, bra uttryck. Utmärkt hals & överlinje. Välkroppad. Utmärkt kondition. Stark benstomme med utmärkta vinklar. Fasta tassar. Korrekta pälskvalitet. Sunda rörelser. Välpresenterad.
Han blev sedan även bästa hane - och sedan BIR!


Ior BIR & BIS-4! BIM blev "hans fru" Ruth, SU(u)Ch Backhills Harmony And Peace
Domare: Inge E:son Thoor

Jag visade även Friscos dotterdotter "Garbo" Westerner Beautiful Mind - som vanligt... hon blev 3:a i öppna klassen (20 anmälda) med CK och slutade som reserv bästa tik.

Findus hade bästa avelsgrupp med hederspris med följande kritik: En förstklassig grupp där hanen haft att nedärva bra huvuden och bra resning. Bra stommar och korrekta pälsar.


Findus BIS-2-avelsgrupp.
Fr.v.: "Findus", "Ior" SU(u)Ch Westerner Timekeeper, Westerner Aquarious,
Shakima's Cheyenne och Bondmorans After Eight

I finalen blev gruppen BIS-2 av fem grupper för Kari Haave och Ior slutade som BIS-4 för Hans Rosenberg!

Findus har en annan son som sannerligen visade framfötterna i helgen också! "Simon" NZ Grand Champion Westerner Winds Eye i helgen vann TVÅ Best In Show på officiella utställningar alla raser i Nya Zeeland! Dessa är hans sjätte respektive sjunde Best In Show! Han är ännu inte tre år gammal... Domare var Don Palmer och Pat Thomas, båda från Australien.

 
Simon efter att ha vunnit sitt sjätte respektive sjunde Best In Show.

22 januari

Igår var jag och hundarna hos Kristina. Vi började med en härlig hundpromenad i all ny & fräsch snö som hade kommit. Sedan var vi flitiga vid trimborden - så mycket trevligare det är att trimma när man har sällskap och kan stå och prata samtidigt! Det var Frost och Kristinas Garbo (Westerner Beautiful Mind) som råkade "illa" ut. Vi tog en "hastig" bild på Frost efteråt, men den blev så pass bra ändå att den fick komma in här på sidan.

19 januari

Vi gratulerar Findus dotter "Emma" Shakima's Cheyenne som idag har fått besked om A-höfter! Som bekant ligger jag efter med uppdatering, men försöker skärpa mig... Emmas matte Marita har en ny hemsida som ni kan se här!

16 januari


Ann & Lexie tillsammans vid första träffen, juli 2005

Lexie har flyttat! Hon flög till Australien i veckan som var för att bo hos Ann O'Keefe, kennel Glenayden i Melbourne. Det var svårt att skiljas från henne, hon är en sådan supertrevlig hund, och att sätta in henne i en bur på Arlanda kände smärtsamt. Men vi vet att hon kommer att få ett väldigt bra liv hos Ann som jag har lärt känna väl under flera års e-mailkontakt och förstås sedan hon var här och hälsade på i somras.

Vi bestämde detta redan i juli när Ann var här, och aldrig kunde vi väl ana att det skulle bli januari 2006 innan hon kunde åka! Jag skulle förmodligen kunna skriva en hel bok om allt strul som har varit. Det gick t ex flera månader innan man överhuvudtaget fick skicka hundar med British Airways, och när man äntligen fick..., ja, då fanns det inte längre någon plats i karantänen... Lite mer strul däremellan som gjorde att det inte blev någon flygresa i december, och sedan skulle hon äntligen iväg den 3 januari - trodde vi! Men nej, nytt krångel, och nytt flygdatum den 11 januari. Det var det krångel in i det sista då gränsveterinären inte dök upp på avtalad till på Arlanda, så det var ytterst nära att hon inte hade kommit med det planet heller... Det gjorde hon i alla fall, och sedan var det en nervös väntan på att hon skulle komma fram till Australien. Det gjorde hon lyckligt och väl, och Ann & Dennis som idag har hälsat på henne rapporterar att hon mår bara bra - skönt! På karantänen ska hon stanna i 30 dagar innan hon äntligen får flytta hem till Ann & Dennis och cockrarna på kennel Glenayden. Vi önskar dem stort lycka till!

Ännu ett Findusbarn har flyttat utomlands, även om han inte har flyttat alls lika långt... "Robin" Westerner Illusion of Magic flyttade till Maarit Mäki och kennel Speck Line, i Finland, i december. Idag fick vi ett nytt kort på honom (full med valppäls, men lite fantasi har ni väl...!?).

14 januari

En bra början i alla fall, eller hur? Uppdatera nyhetssidan redan efter två dagar igen! Men jag är rädd att det kanske inte blir någon vana...!? Idag har jag i alla fall varit på valputställning här i Västerås och tittat. Har ju ingen valp att anmäla, hjälpte inte att det var upp till 12 månader ålder, Frost har ju blivit 14 månader... (Var tar tiden vägen??)

Henric Fryckstrand dömde hela 30 cockervalpar (10 hanar, 20 tikar). BIR blev Wildflame's Hot Cayenne och BIM Dualdigni's Hide And Seek. Men det gick bra för "mina barnbarn" också... Lilla "Spöka" Westerner Ghost Story, Findus dotter, som var här i onsdags, debuterade med att bli 2:a i klassen 4-6 månader och sedan reserv bästa tik. Tog nya bilder på henne. Lexies dotter "Dharma" Westerner Dragonfly var tvåa med HP i sin klass (9-12 månader), och även hon blev fotograderad efteråt.

12 januari

Nytt år, och inget nyårslöfte, men jag borde kanske ha lämnat ett om att försöka hålla min nyhetssida mer aktuell? 2005 års nyhetssida blev väldigt eftersatt, framförallt vad gäller utställningsresultat. Jag har fortfarande hopp om att jag kommer att få mer tid - haha! - och kanske uppdatera den i efterhand, men jag tror att det är dumt att lova något...

I år har vi ännu inte hunnit vara iväg på någon utställning, men Lexies dotter "Dharma" Westerner Dragonfly var med på "My Dog" i Göteborg där hon på lördagen blev 2 i juniorklassen med CK!

Vi kan även stolt meddela att Årets Junior 2005 blev Findus dotter Shakima's Cessna! Stort grattis Ann-Catrine & Cessna och lycka till framöver!


Shakima's Cessna - Årets Junior 2005

Igår hade vi besök av Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story.