2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

30 september

Nu har jag bett om att få 48 timmars dygn i evigheter, men min önskan verkar inte gå i uppfyllelse... Ligger otroligt mycket efter med uppdatering av hemsidan, det som jag egentligen tycker är så roligt. Skulle väl behöva sitta här i en vecka i sträck om jag skulle få med allt vad jag har tänkt - om det nu skulle räcka? DET hinner jag ju absolut inte, men nu får jag ta mig i kragen i alla fall och ta lite små uppdateringar då och då så det händer något...

Sommarens utställningsrapporter etc. får jag återkomma till, men jag måste ju visa upp vår nya familjemedlem! Findus son - och Andys dotterson - "Frost" Westerner Aquarius har jag varit "förälskad" i sedan han var 8 veckor gammal. Då kunde jag ju dock inte ha någon mer hund, och det blev andra planer för Frosts del. Som ni vet så har vi förlorat två familjemedlemmar under sommaren, så plötsligt fanns det plats. Efter vissa andra "ändringar" så fanns det möjlighet för Frost att få flytta hit. Tack, Inger!!! Frost sprang rakt in i vårt hjärta, trots att han var väldigt dyr i drift den första veckan... I ett obevakat tillfälle passade han nämligen på att "smaka lite" på en kabel som gick till vår platta datorskärm..., en icke utbytbar kabel kan tilläggas.... (Vi hade alltså en tid då jag verkligen inte kunde uppdatera hemsidan.)

Frost flyttade hem hos oss för en månad sedan och är nu drygt 10 månader gammal. Springbilden nedan är tagen nu i veckan, men den stående bilden är tagen när han var 9 månader. Naturligtvis ska han få en egen sida, men som sagt..., inte just nu!

 
"Frost" Westerner Aquarius
(SU(u)Ch Westerner Hi-Flyer - Westerner Take A Raincheck)

5 augusti

Det känns som en dålig repris... Jag har inte uppdaterat sedan jag fick lov att nämna att Hobbe tid var över. Igår kom vi hem efter en dryg vecka i Mollösund, och då fanns inte vår älskade Frisco - SU(u)Ch Westerner Blowin' Free - med oss längre. Det var i och för sig inte oväntat, han hade en stor tumör under ena frambenet och andra dagen i Mollösund hade den vuxit så pass mycket att han inte kunde stödja på benet längre. Beslutet var därför inte svårt - men hårt... Det är tomt här hemma utan våra gamlingar, men jag är glad över att Frisco, och även i viss mån Hobbe, lever vidare i så många hundar, och här hemma har vi ju Friscos son Findus. Frisco blev förövrigt närmare 13 år gammal.

Nedan är några bilder på Frisco, på bilden i längst ner är han ett par år, på bilden till höger är han fem år gammal och den stående bilden är tagen strax innan han blev veteran (7 år).
 

   

21 juli

Tiden går för fort! Jag har massor att uppdatera med, men däremot inte massor med tid... Fortfarande en väldig tidsbrist, och jag får helt enkelt återkomma med utställningsresultat och annat.

På tal om att tiden går för fort så har även vår "eviga valp" Hobbe - SU(u)Ch Westerner Walkin' On Air, lämnat oss. Han blev nästan tio år gammal. Vi hoppas att han verkligen vandrar - eller snarare springer... - bland molnen nu... Livet blir aldrig detsamma utan Hobbe, men vi har tack & lov många minnen kvar! På bilden nedan är han åtta år gammal.

6 juni

Hela veckan har jag tänkt uppdatera igen, men detta har varit en vecka då det känns som om varenda minut har varit inbokad. Massor med jobb, massor med fotograferingar, katalogskrivning till både Club Show och Västmanlands Cockerklubb (jättekul att anmälningarna droppar in!!!) en hel del annat och så som pricken över i (inte...) fick Adam magsjuka och jag blev förkyld.

Bilderna på  Findusbarnen är klara, men de får jag lägga ut lite senare ändå - tiden, tiden.... (Har fortfarande massor med jobb och bilderna från fotograferingarna ska ju fixas, ja, och så hoppas vi ju att ännu fler anmälningar kommer in!). Måste ju dock ta mig i kragen och uppdatera om två händelser till från förra helgen!

Samma dag som Norrköping, den 29  maj, blev Findus pappa igen! Mamma är "Flaxa" Perchwater Misty-Blue, och de fick fem blåa valpar, fyra hanar och en tik.

Flaxas kullsyster "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic ställdes ut i Stenungsund/SKK Int dagen därpå. Sandra Mashford, Australien dömde och Polly slog till med storslam! Cert (hennes andra), CACIB, BIR & BIG-3!!! Stort grattis Frida & Polly! En BIR & BIM-bild ser ni här nedan.


"Polly" BIR i Stenungsund SKK för Sandra Mashford, Australien.
BIM var Occi's Clockstopper.

29 maj

Igår var det utställningsdags igen. Anders har en golfhelg och mormor och morfar ville mer än gärna låna sitt barnbarn - dvs. Adam - så jag åkte till Inger redan i fredagseftermiddag.
Vid 5.45 i lördagsmorse åkte vi ner till Norrköping där SKK hade utställning. Cockrarna skulle bedömas av Arne Thorn, men innan vi ens kommit till ringen fick vi höra rykten om domarändring. Det visade sig stämma, pga sjukdom fick vi istället en domare från Australien, Wayne Pearson.

Findus var inte anmäld, men han var med för att heja på sina fem deltagande barn och för att ha avelsgrupp. De gick bra både för barnen och för avelsgruppen!

Först in i ringen var hans dotter "Flamman" Westerner Aflame Colours (blue roan sobel) som blev BIR-valp av sju valpar.


"Flamman" Westerner Aflame Colours (t v) BIR-valp
och BIM Fancy Paws Kindley Wizard
Domare: Wayne Pearson, Australien


I juniorklassen hanar deltog två Findusbarn. Av sex anmälda vann 10 månader gamla "Konrad" Shakima's Concorde med CK medan en månad yngre "Atlas" Bondmorans Atlas Blue kom trea med hederspris.
Ior debuterade i championklassen där han kom tvåa med CK och slutade sedan som trea bästa hane. Trea bästa hane verkar förövrigt vara hans absoluta favoritplacering... Ior är utställd officiellt tretton gånger totalt. Av dessa har han blivit trea bästa hane 6 gånger!!!

I en stor juniorklass tikar (10 stycken) vann sedan Findus dotter "Cessna" Shakima's Cessna densamma med CK. Trea med hederspris var "Åttan" Bondmorans Atlas Blue.

Findus hade sedan avelsgrupp bestående av Ior, Konrad, Atlas & Cessna. Den fick hederspris och följande kritik:
"Overall very consistent type. Very similar head structures with good expression and all with strong muzzles. All well balanced and moved very consistantly."
Senare på eftermiddagen blev gruppen BIS-2 i finalen för Joe C Walton, USA!!! Tack till er som stannade kvar och hjälpte till att visa!

Vi klarade oss inte lika bra från regn denna dag som vi gjorde i Skokloster... Det var uppehåll under hanhundsbedömningen, men sedan regnade det från och till hela dagen (plus hela hemresan...). Trots det lyckades vi ta bilder på de unga Findusbarnen. Kommer att uppdatera med dem så fort jag hinner!

22 maj

Igår var vi i Skokloster/SSRK när Patric Ragnarsson dömde 65 cockrar. De hade hotat med regn, men vi hade turen på vår sida. Regnet kom inte förrän vi var nästan hemma.

Ior ställdes för andra gången i öppen klass. Den här gången vann han med CK, och inte nog med det... Han slutade som trea bästa hane efter två mycket stiliga röda, äldre veterankillar (Ch. Northworth Again And Again & Ch. Manaca's Yours Sincerely). I och med den placeringen fick han cert - och CHAMPIONAT!!!

Iors kritik: Utmärkt. Välformat, maskulint, vackert huvud. Mörka, vackra ögon. Långa, fina öron. Bra bett. Vackert välvd hals med härlig övergång i ryggen. Stram rygg. Harmoniska vinklar fram och bak. Kunde ha lite mer välvd bröstkorg. Låga, fina hasor. Utmärkta ben & tassar. Utmärkt päls, vackert iordninggjord. Rör sig med härlig stil och bra steg. Kunde vara stabilare framtill. Nyttjar svansen väl. Välvisad.

Findus, Iors pappa, har den här helgen haft en "träff" med Iors mamma Nova, Westerner Waylight, så yngre helsyskon till Ior väntas förhoppningsvis på kennel Westerner i slutet av juli!

Andys dotter (och Friscos dotterdotter) "Saga" Stora Barnviks Fiesta Sangria debuterade knappt 10 månader gammal i en stor juniorklass (15 stycken) med att bli fyra med hederspris.

Jag visade Friscos dotterdotter "Garbo" Westerner Beautiful Mind (äg Kristina Sterneborg) i öppen klass. Hon vann den (13 st) med CK och slutade sedan som 2:a bästa tik med sitt första cert!

Friscos dotter "Idde" SU(u)Ch Westerner Play For The Gallery vann veteranklassen tikar med CK och blev BIM-veteran.

När jag kom hem fick jag telefon från Carina (kennel Keonomis) som kunde berätta att "Vera" SU(u)Ch Westerner Fly By Wire hade blivit bästa tik & BIM i Sollefteå/SKK där Marjo Jaakola dömde. Vilken dag!!!

18 maj

Igår fick vi en bild från SSRK Skellefteå där ju "Vera" SU(u)Ch Westerner Fly By Wire blev BIM förra helgen. Tack Anna för bilden!


SSRK Skellefteå, domare Ing-Marie Hagelin
Foto: Anna Wikström

16 maj

Nu har vi själva varit på utställning igen. Vi var i Österbybruk SKK med Ior - Westerner Timekeeper - som gjorde debut i den öppna klassen. Han kom 2:a med CK. Dömde gjorde Marion Spavin.

Jag visade även Iors halvsyster Fedra - Gildas Blue Angel - som kom 4:a i den öppna klassen. Träffade även Findus dotter Emma - Shakima's Cheyenne - (ännu en halvsyster alltså!) som debuterade i juniorklass. Hon var mer vild än tam denna dag (!), och blev oplacerad i en jättestor juniorklass (15 anm.) men det är inte lätt när man bara är 10 månader och tycker att hela livet är störtkul!

8 maj

Vi gratulerar Findus dotter "Vera" SU(u)Ch Westerner Fly By Wire som idag blev bästa tik & BIM för Ing-Marie Hagelin på SSRKs utställning i Skellefteå!

26 april

Återigen kan man ju undra var den där berömda tiden tog vägen? Jag fick en bild från Karin Staaf (TACK!) på Shakima's Cessna BIS-vinst i Uddevalla strax efter min förra uppdatering. Hade ju tänkt uppdatera direkt, men...


"Cessna" Shakima's Cessna BIS-valp II SSRK Uddevalla
Ägare: Kennel Shakima's
Foto: Staaf

Även Findus sonen "Simon" NZ Grand Ch Westerner Winds Eye har visat framtassarna igen! Han har vunnit sitt femte BEST IN SHOW, officiell utställning alla raser! Han fyllde 2 år i torsdags... (Grattis i efterskott till han & hans kullsyskon!) Gruppdomare var Dave Strachen, Australien och BIS-domare Larry Kereluke, Kanada. Vi hoppas kunna återkomma med en bild!

Findus "fru" Flaxa, Perchwater Misty Blue, har varit iväg på ultraljud och där "inne" fanns det minsann valpar! Hon beräknas valpa i slutet av maj, men fler valpar är förhoppningsvis på gång efter Findus då han i dagarna har parat "Lilja" Westerner Take A Raincheck.

4 april

Så har då äntligen våren kommit, och till och med varit här ett tag. Vi firade som vanligt påsken i Mollösund på Orust och hade ljuvliga dagar där. Vi kunde till och med äta ute...

Vanligtvis så satt vi dock på stolar vid bord, men omväxling förnöjer ju? Frisco och Hobbe tyckte i alla fall att det var trevligt att komma betydligt närmare maten - även om de inte kom tillräckligt nära!

Påskägg & påskgodis hör ju påsken till, och även om Adam inte är van att få godis så fick han ju lov att få smaka lite (jodå, hundarna fick förstås också!). Man kan dock se på bilderna att choklad, det begrep han sig på - och det är gott!!! (syns rester kring munnen) - men marsipan, vad är det? De söta små påskkycklingarna användes som modellera istället.....

 

Påskpresent blev det också! En käpphäst!

Medan vi firade påsken i Mollösund fanns det andra som tillbringade den på SKKs utställning i Stockholm där Ann Carlström dömde. Andys dotter (och Friscos dotterdotter) "Saga" Stora Barnviks Fiesta Sangria blev BIR-valp - grattis, Anita!


BIR-valp Stockholm SKK: Stora Barnviks Fiesta Sangria
(BIM: Merry Cocktails Enterprice)
Foto: Frida Ankerson

Sagas halvsyster "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic plockade återigen ett CK och var tvåa i unghundsklassen. Findus son "Flyer" Westerner Firefly vann den öppna klassen med CK!

Även den här helgen har det varit utställning, SSRK i Uddevalla. På lördagen dömde Hilda Parkinson 19 valpar. Det gick bra för "Findusbarnen"! Hans dotter Shakima's Cessna slog till med att bli BIR och sedan BIS! Det är den tredje Findusavkomman som blir BIS på SSRK i år! De två tidigare är hennes kullbror Shakima's Concorde som här blev BIM-valp samt Bondmorans Atlas Blue som var 2:a med HP efter Concorde!

Fler Findusvalpar är förhoppningsvis på gång också, under påskhelgen hade Findus besök av "Pollys" kullsyster "Flaxa" Perchwater Misty Blue.

Sist - men inte minst! - har vi nyheter från Nya Zeeland igen! Findus son "Simon" NZ Gr Ch Westerner Winds Eye har återigen varit i farten. Under påskhelgen vann han gruppen på två officiella utställningar alla raser samt Reserve Best in Show samt Best Junior in Show på utställningen för fågelhundar. Sedan kunde Beth på Corsair berätta att The Gundog Club har haft sitt årsmöte och där presenterat 2004 års vinnare. Simon vann: "Puppy of the year 2004", "Junior of the year 2004" samt "Dog of the year 2004"!!!!!!!

21 mars

SKK Malmö gick av stapeln igår, vi var ju som bekant inte där, men har fått rapport om att Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic åter igen har gjort bra ifrån sig. Hon vann en stor (12) unghundsklass med CK! Domare var Miklos Levente.

Hennes halvsyster "Tilda" Stora Barnviks For The Finest Nose har varit på ännu en valputställning i Sollentuna med BIR-valp som resultat!

Vi har fått bilder på Findus dotter "Indra" Sugarstick's Moonface, och tackar Anna så mycket för dem!


 

20 mars

Fantastiska nyheter! Findus son "Simon" Westerner Winds Eye har i helgen erhållit sitt 50:e cert (!!!), två ytterligare BIR samt även Best In Group Junior In Show samt reserv Best In Show. Det mest fantastiska just idag är att detta 50:e cert innebar att han blev NZ Grand Champion!!! För att erhålla den titeln måste hunden ha erhållit 50 cert samt tre Best In Show på officiell utställning för alla raser! "Simon" är endast den fjärde cockern i Nya Zeelands historia som har erövrat denna titel! De tidigare är Ch Marquell Corsair (UK), Ch Marquell Masterpiece (UK) och Ch Corsair The Night Owl. Stort grattis till Simons ägare på kennel Corsair!

Jag har inte varit på någon utställning i helgen (men det hade ju inte varit så dumt att vara i Nya Zeeland....), däremot var Lotta och jag och hälsade på hos Inger (Westerner) och alla hundarna igår! En hel del foton blev tagna och så fort jag hinner dyker det upp några även på denna hemsida. Vi hoppas även på någon ny bild på Simon.


14 mars

Så har "Simon" NZ Ch Westerner Winds-Eye varit i farten igen... I helgen vann han ytterligare två cert, två BIR samt en gruppvinst! Dessutom vann han Best Junior In Show.

Förövrigt har jag uppdaterat länksidan, och även lagt in ett recept på ostsnibbar som jag kan rekommendera!


12 mars

På förmiddagen idag fick vi ett supertrevligt samtal. Det var Evelina som ringde från SSRKs utställning i Sundsvall och berättade att Findus dotter "Vera" Westerner Fly By Wire blivit champion idag! Inte nog med det, hon erövrade ännu ett BIR! I finalen blev hon sedan BIS-R. Superstort grattis!!!

Nedan en bild på "Vera" och Evelina tillsammans med domaren Tord Lundborg, kennel Line Sam. Fotograf är Gilbert Jarefors - tack för bilden!

Idag har även Andys dotter & Friscos dotterdotter "Tilda" Stora Barnviks For The Finest Nose varit på valputställning i Sollentuna där hon blev BIR och BIG-4! Grattis!

Sedan sist har även Lexie fått sina valpar med "Curry" Bomway Over The Border. Det blev två hanar (båda blue roan) och tre tikar (två blue roan, en orange roan). De föddes den 28 februari.

27 februari

Ingenstans har vi varit (ja, inget hundigt i alla fall...), men vi har fått rapporter som gör att Findus & Andy kan vara stolta pappor igen och Frisco kan vara stolt över sina barnbarn! Förra helgen var Andys dotter "Saga" Stora Barnviks Fiesta Sangria på en valputställning i Sollentuna. Anita Lindroos dömde och Saga slog till med att bli BIR bland 13 cockervalpar och sedan vann hon även gruppen (80 anmälda i grupp 8) och slutade på en fin fjärdeplats i finalen! Grattis Anita & Saga!

Fick idag mail från Beth på kennel Corsair i Nya Zeeland igen. De har tagit det ganska lugnt med utställandet så här i början av året, men Findus son "Simon" Westerner Winds Eye har varit iväg på två utställningar. Han har vunnit gruppen ännu en gång (och reserv i gruppen den andra gången) samt sitt TIONDE Best Junior In Show! Han blir två år i slutet av april... Beth berättade också att hans son "Adam" (!) Corsair New Wind Blowing har gjort väldigt bra ifrån sig, med bland annat BIS-valp alla raser.

13 februari

Över en månad hann gå innan jag började uppdatera här, men det är ju den där tiden som går så ruskigt fort! Först hände inte heller mycket på hundfronten, men sista helgen i januari var vi i alla fall på årets första utställning! Nära och bra var det också! Hallstahammar SSRK vilket betyder ungefär 20 minuters restid från dörr till dörr för min del. Paul Stanton dömde 68 vuxna cockrar och Kari Haave 28 cockervalpar.

Jag hade haft Findus son "Ior" Westerner Timekeeper hemma och gjort iordning honom, och visade honom även på utställning. Han vann unghundsklassen med CK och slutade som 3:a bästa hane. Bara det att få en etta kändes bra den här dagen när det vimlade av tvåor, för att inte tala om att få CK, vilket var få förunnat.

Det roligaste under dagen var inte detta utan att Friscos drygt 9 år gamla rödvita dottter "Idde" Westerner Play For The Gallery slog till med att bli bästa tik!!! I och med det fick hon även sitt sista cert och blev CHAMPION! Stort grattis, Kristina!!! Lite kuriosa är det väl att hon tog sitt allra första i samma ridhus 10 månader gammal... Senare under dagen slog hon till med att bli BIS-veteran, även det för Paul Stanton.

Idde följdes i bästa tikklassen närmast av Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic som tidigare vunnit unghundsklassen tikar. Vi hade alltså tre väldigt stolta fäder på hemmaplan!, Frisco, Findus & Andy!

I valpringen debuterade Findus fem månader gamla son "Atlas" Bondmorans Atlas Blue genom att först bli BIR-valp i valpklass I för Kari Haave och sedan bli BIS-valp för Bertil Lundgren! Grattis Margareta!

I valpklass II visade jag Findus orange dotter "Daisy" Blåbärs Golden-Daisy som blev fyra med HP av tolv tikar.


Ovan: "Idde" Westerner Play For The Gallery vinner BIS-veteran för Paul Stanton som nybliven
svensk utställningschampion! Nedan: "Atlas" Bondmorans Atlas Blue vinnande BIS-valp i valpklass I för Bertil Lundgren - på debuten!

Förra helgen var det SSRKs utställning i Motala. Där var inte vi, men vi kan glädja oss åt att Findus son "Konrad" Shakima's Concorde slog till med att bli BIR & BIS-valp i valpklass II!!! Dömde gjorde Eva Mjelde respektive Paul Stanton. Konrads syster "Cessna" Shakima's Cessna blev förövrigt BIM-valp!