2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

24 december

Vill passa på önska alla en God Jul & Gott Nytt År med nedanstående julhälsning där Adam, nu 16 månader, samt Frisco, 11 år, är fotomodeller.

14 december

Findus har avslutat sin utställningssäsong, men för mig var det ju ett måste att åka till "Stora Stockholm" och titta. Inte minst efter att man fick höra att över 150 cockrar var anmälda! Vi satt och följde bedömningarna i de båda ringarna som under en tennismatch... Tack till bänkgrannarna för en trevlig dag, och extra tack till Sari för även ett trevligt ressällskap! Vem som vann? SU(u)Ch NUCH SV-03 Backhill's Doris Day. Grattis!

Det är ganska lugnt i vårt "hundliv" just nu, så vi julstökar vidare istället...

4 december

SSRK höll utställning i Hammarö (Värmland) i lördags. Anna Geschwindt Hartwig dömde valparna. I valpklass II blev Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic BIR och senare på dagen även BIS-2 för Karl-Erik Johansson. Stort grattis till Frida som även blev BIR & BIS-2 i valpklass I med kennelkompisen Perchwater Mr Rainbow!

Av åtta anmälda valpklass II-tikar var tre Andybarn. Det gick bra även för de andra två! "Malva" Love Cox's Apricot Spirit var 3:a med HP och "Lilja" Westerner Take A Raincheck var 4:a med HP på sin debut. BIM i valpklass II var Madeleine Ivarssons Claramand Again And Again.

Pollys kritik: "Feminin tik, utmärkta proportioner. Välskuret, feminint huvud. Tillräckligt vinklad fram, utmärkt bak. Bra hals, benstomme & tassar. Välkroppad för åldern. Utmärkt kors. Lågt ansatt has, rör sig med fantastiskt steg. Utmärkt pälskvalitet. Välvisad."

23 november

Efter en lång flygresa har idag Findus son "Simon" Westerner Winds Eye (7 månader) anlänt till sitt nya hem på kennel Corsair i Nya Zeeland. Vi önskar honom & hans nya familj varmt lycka till!


"Simon" Westerner Winds Eye


20 november

Har uppdaterat sidan Våra hundar och Tidigare Hundar av den anledningen att det behövdes... "Mandel" Hejpas Mayking har fått lämna kennellivet hos kennel Westerner och istället fått börja leva familjeliv hos en familj i Stockholm. Du hittar honom nu på sidan "Tidigare Hundar" istället.

Men även Findus son "Flyer" Westerner Firefly har flyttat. Av flera anledningar. Tidsbrist för min del, jag har haft svårt att hinna engagera mig så mycket i honom som jag hade önskat. Inger (Westerner) började få ganska fullt på hanhundsfronten och i och med att "Ior" Westerner Timekeeper blev kvar på kenneln fanns det plötsligt två söner till Findus dessutom. Den största anledningen var ju sedan att Inger Ivebrand, kennel Love Cox's, länge önskat sig en Findus son eller dotter. Nu fick hon chansen att överta Flyer! Lycka till med honom!

17 november

I lördags höll SSRK en utställning i Grängesberg. Valparna dömdes av Hans Almberg och jag hade äran att visa två av Findus avkommor. Det var kullsyskonen "Ior" Westerner Timekeeper & "Kerstin" Westerner Waste of Time, snart sju månader gamla. Ior blev BIR-valp och Kerstin 2:a med HP, slagen av en Andy-dotter!, Love Cox's Apricot Spirit. Ior blev senare på dagen (långt senare för bedömningen blev mycket försenad....) BIS-2 för Pat Harrison!

Love Cox's Apricot Spirit blev sedan BIR & BIS-4 på Uppsala Läns Kennelklubbs valputställning i Enköping dagen därpå!


"Ior" Westerner Timekeeper, BIR & BIS-2 SSRK Grängesberg


"Findus"-sonen "Ior" Westerner Timekeeper BIR,
"Andy"-dottern "Malva" Love Cox's Apricot Spirit BIM
SSRK Grängesberg, domare: Hans Almberg

8 november

Idag har SSRK haft utställning i Östersund med Göran Bodegård som domare. Vi var inte där själva, men två Findusbarn var där och representerade "oss"! Stort grattis till "Vera" Westerner Fly By Wire som tog cert & BIR (38 anmälda), skickligt visad av sin unga matte Evelina! Kritik: Mycket tilltalande, välbyggd tik med utmärkta proportioner och linjer. Ett mycket vackert huvud. Härlig konstruktion i front och bröst. Exakt storlek. Mycket bra rörelser, visar sig attraktivt med hög kvalitet. Aningen inåt fram. En utmärkt tik. Välvisad.

Lexies kullbror "Izor" Sugarstick's Moonshiner debuterade i juniorklass på samma utställning, nio månader gammal. Han kom 2:a med HP, av åtta anmälda. Endast slagen i klassen av dagens bästa hane (Margate Bottoms Up). Izor fick följande kritik: "Stilig, maskulin juniorhane med vackert huvud. Bra hals & överlinje. Utmärkt tillbakalagd skuldra. Trevligt förbröst. Goda vinklar bak. Olycklig teckning på vänster bakben som stör harmonin. En bra hund med bra konstruktion."

Själva var vi i Stockholm på en nöjesweekend - utan hundar. Men det var inte så dumt det heller...

5 november

Puh! Nu kan vi andas normalt igen... Lotta, Kristina & jag åkte förra onsdagen iväg och röntgade sex hundar samtidigt. Det är ju fullt tillräckligt att vara nervös för EN, att hålla tummarna och vara nervös för hela sex stycken, det har tagit på krafterna... Idag kom resultatet och vi kan glädja oss åt att de tre Findusbarnen "Flyer" Westerner Firefly, "Freja" Westerner Fly Me High och "Vicky" Westerner Flying Fox samtliga hade A-höfter. Hittills är sju Findusbarn röntgade i Sverige, samtliga med A-höfter.

Kristinas tikar "Garbo" Westerner Beautiful Mind & "Amber" Westerner Isla Legend - även de barnbarn till Frisco, hade också A-höfter. Ingers sobelfärgade tik Westerner Safir fick godkända höfter även hon.

4 november

Äntligen har det hänt lite på sidorna! Nästan alla sidor har blivit uppdaterade, framförallt har Gallerian vuxit och fått fler teman.

Byt gärna adress på din länksida: http://www.kennel-evermore.com

27 oktober

Jag förstod väl att jag skulle glömma något! Inte lätt att uppdatera för flera månader på en enda gång! Kommer säkert att återkomma fler gånger...

Vill önska "Pepsi" Westerner Braveheart lycka till i sitt nya hemland Sydafrika, hos Jo-dee & Belinda Tarr, kennel Tullamore. "Pepsi" är son till Andy och barnbarn till "Frisco" genom SU(u)Ch Westerner Wild At Heart.

26 oktober

JA! Vi lever faktiskt... Förstår om det finns de som undrat var vi har tagit vägen när vi inte har uppdaterat på hela sommaren och halva hösten! Men det är datorn och inte vi som har mått väldigt dåligt...

Vad har då hänt sedan sist? Ja, vi vill i alla fall börja med något aktuellt och det är att "Frisco" SU(u)Ch Westerner Blowin' Free fyllde 11 år i torsdags, den 23:e oktober.

Vi har varit på en del utställningar sedan sist, men inte är det många... Till Vadstena/SKK åkte vi en av dagarna i mitten av juli. Ing-Marie Hagelin dömde och "Findus" Westerner Hi-Flyer  kom 2:a med CK i den öppna klassen efter certvinnaren. Hans halvsyster "Idde" Westerner Play For The Gallery blev BIR-veteran samt 4:a bästa tik.

Efter Vadstena blev det en längre paus. I Täby/SKK dömde Karin Linde-Klerholm och där vann Findus öppna klassen med CK. I Högbo/SKK där Charlotte Lindell dömde vann han återigen öppna klassen och slutade som 3:a bästa hane (en hund från certet...). Ny öppen klass vinst blev det för Uno Kristoffersson på Uppsala Läns Cockerklubbs utställning, dessutom 4:e bästa hane. Samma placering till Idde, plus BIS-veteran. Findus son Cockados Craig blev BIM-valp i valpklass I.

Senaste utställning för vår del är SSRK Köping där Tarja Hovila dömde. Ny öppen klassvinst med CK, och sedan slutade hon som 3:a bästa hane - och en hund från certet... Min kompis Veronica, som bor i Visby, var här över helgen tillsammans med sin Findus-son "Viggen" Westerner Windflyer. Han debuterade i valpklass och blev BIM-valp i valpklass I. Tvåa i samma klass, även han med HP, blev Findus-sonen "Ior" Westerner Timekeeper. Findusdottern "Vicky" Westerner Flying Fox, debuterade i unghundsklass med att vinna densamma och sluta som 4:a bästa tik.

På "icke-hundfronten" har Adam hunnit bli 14 månader gammal, och man hinner ju inte SÅ mycket annat här hemma... Hundarna uppskattar honom mer och mer. Nu har han ju till och med börjat bjuda på kex och liknande! Snäll kille! De ställer dessutom villigt upp och "städar" under barnstolen. Himla hyggligt av dem...

Nu när jag både har dator och program igen så hoppas jag kunna hålla igång min hemsida på ett annat sätt! Har en hel del bilder som bör få komma ut här och där. Ska försöka "stjäla" mig lite tid till det, men just nu är det också ett hektiskt arbete med Cocker Tidningen nr 4.

30 juni

Samma visa igen! Hektiska tider och det är uppdateringen av hemsidan som blir lidande! Vad har då hänt sedan sist?

Jo, vi har varit i Österbybruk/SKK där Geoff Kill, Australien, dömde drygt 60 cockrar den 8 juni. Han tyckte väldigt bra om Findus, men typiskt nog så hade Findus för första gången i sitt liv känning av vattensvans just under bedömningen... Trots detta vann han öppna klassen med CK och slutade som reserv bästa hane. En hund från certet.....

Jag har ju min favoritsten att fota på i Österbybruk - när vädret tillåter! - även Findus fick ju lov att förevigas där!


Findus, nästan 3 år gammal

För övrigt så blev Findus dotter Gildas Blue Angel BIM-valp samt Friscos dotter Westerner Play For The Gallery BIM-veteran med CK.

Även helgen därpå var det utställning. Då var det dags för Gränna. Cockerklubbens Club Show på lördagen och SSRK på söndagen. Cirka 130 cockrar anmälda. Vi har inte så mycket att skryta om, men lite kan vi hitta! Framförallt Findus dotter Westerner Flying Fox som debuterade i juniorklass. På lördagen (CSK) var hon 3:a i juniorklassen med CK (Sylvia Bunting), på söndagen (Peter Woolf) reserv även då med CK. Hela 22 juniortikar var anmälda!

Findus var på SSRK 4:a i öppna klassen med CK. Valparna dömdes av Glyn Griffith. Tre Findusvalpar deltog. I den yngsta klassen blev Sugarstick's Moonshiner BIM medan hans syster Sugarstick's Moon And Stars blev 2:a med HP. 14 stycken i valpklass I. I valpklass II blev Westerner Fly Me High 2:a med HP. 17 anmälda i valpklass II.

Midsommar firades som vanligt i Mollösund. På vägen dit hälsade vi på hos Frida & Micke i Trollhättan (kennel Perchwater) och tittade på deras valpkull efter Andy. En massa bilder togs och så fort jag får lite mer tid ska jag uppdatera även med dem! Ja, jag har ganska mycket bilder att uppdatera med överhuvudtaget.... Det får kanske bli ett semesterprojekt!?

3 juni

Vi hade utställningsfritt i helgen, men det fanns minsann andra som var ute och försvarade färgerna! Stort GRATTIS till Helle Rasmussen, Danmark, som med sin Findus-son Westerner Flying Speed, 11 månader gammal, vann klassen flerfärgade juniorhanar på Världsutställningen! Bilden nedan är tagen på utställningen:

Westerner Flying Speed

Kullsystern Westerner Fly By Wire gjorde också väl ifrån sig då hon blev 2:a bästa tik på Cockerklubbens utställning i Sundsvall samma dag.

21 maj

Samma ursäkt får vi köra med igen, dvs. att vi har haft det hektiskt och därför varit dåliga på att uppdatera. Men det är verkligen sant!

Den 10 maj hade Västmanlands Cockerklubb sin allra första utställning. Inger Ekwall, kennel Liecocks dömde hela 95 cockrar! 24 av dem var valpar och i valpklass visade jag "Flyer" som blev BIM i valpklass II. Syrran Freja fick denna gång stanna hemma. Findus vann öppna klassen hanar och slutade som 3:a bästa hane. Även Frisco, nu 10,5 år, fick komma ut och lufta sig denna dag. Dock endast för att ha avelsgrupp - som blev BIS. Vi vill gratulera hans dotter "Idde" Westerner Play For The Gallery som blev BIS-veteran samt 4:a bästa tik.


BIR-valp Lagromi And I'm Proud Of It, BIM-valp "Flyer"
 

Den 12 maj fick Camillo's Pearl of Passion (black/tan) valpar med Andy. Det blev sex stycken, fyra hanar och två tikar. Alla är svarta utom en av hanarna som är röd.

27 april

Vi har haft - och har det - lite hektiskt och återigen varit dåliga på att uppdatera, men nu ska det in lite "saker" här och där. Framförallt har det fötts en hel del valpar på sista tiden! Vi återkommer snart med bilder!

Men vi har också utställningsresultat att rapportera om! Findus son Puttifar Don't Break My Heart har debuterat i utställningsringen, 4 månader gammal. På en inofficiell utställning för alla raser blev han BIS-2 valp med följande kritik: Utmärkt typ, typiskt vackert huvud med könsprägel. Utmärkt hals, rygg och bröstkorg. Grova, välvinklade ben, utmärkta rörelser. En synnerligen lovande och tilltalande valp. Rasen dömdes av Gunnar Norlin.

Även Findus har varit på utställning. Bara årets andra för hans del, och den första officiella. Det var på hemmaplan, Västerås SKK Int, där Carlos Saevich hade 69 vuxna cockrar att döma. Findus blev 2:a i öppna klassen med CK.

31 mars

Vi har fått lite norska nyheter! Friscos son "Håkan" Sätra's Athos som är 1,5 år gammal har varit på utställning två helger i rad. På Norsk Spaniel Klubs utställning i Bergen fick han sitt första cert och blev 2:a bästa hane för Marianne Holm-Hansen. I söndags var det dags för cert nr två, och även BIR & BIG! Detta på Nordhordaland Hundeklubb. Grattis Tove & Håkan! Domare här var Svein Helgesen. Grattis också till Friscos dotterdotter Westerner For Ever som fick cert & BIM, 12 månader gammal.

12 mars

Lördagen den 8 mars var det dags för årets första utställning "med hund" för min del. Södermanlands Cockerklubbs utställning där Monica Forsander, kennel Manaca's, dömde 69 cockrar (18 valpar, 51 vuxna). Vi hade en underbart rolig dag!!

Findus unga valpar "Flyer" Westerner Firefly och "Freja" Westerner Fly Me High debuterade med den äran! Freja blev BIR i valpklass I med brorsan Flyer som BIM!
Freja slog sedan även till och blev BIS-valp! Inte ville ju pappa Findus vara sämre... Han blev bästa hane och sedan även Best In Show! Förutom Findus hade Frisco ytterligare två "barn" på utställningen. Stora Barnviks Dona Alicia som vann unghundsklassen och slutade som 3:a bästa tik. Westerner Play For The Gallery som vann veteranklassen, blev BIS-veteran samt 4:e bästa tik.

"Freja & Flyer"
Valpklass I
BIR-valp (till vänster) "Freja" Westerner Fly Me High
BIM-valp (till höger) "Flyer" Westerner Firefly

BIS-valp till "Freja" Westerner Fly Me High
BIS-valp till "Freja" Westerner Fly Me High
BIS-Res valp till "Thelma" Lagromi Black Magic For Pansy

Best In Show - "Findus" Westerner Hi-Flyer
Best In Show - "Findus" Westerner Hi-Flyer
Best In Show-Reserv "Doris" SU(u)Ch NUCh Backhill's Doris Day

29 januari

Inte så mycket på hundfronten denna tid på året, men i lördags blev Findus pappa igen. Denna gång var det Moonshadow's Dutch Design som hos kennel Sugarstick's fick hela nio valpar! Alla är blue roan och fördelningen blev två hanar och sju tikar.

Moonshadow's Dutch Design
Moonshadow's Dutch Design "Nelly"

Samma dag fick jag "ledigt" i ett par timmar då jag besökte SSRK Köping där Joanna Darby-Hoskins dömde över 100 cockrar (inkl valpar). Även om jag kom dit utan hund så fick jag visa en ändå. Friscos dotter "Duchess" SU(u)Ch Westerner Wild At Heart gjorde debut i veteranklassen, 7,5 år gammal. Hon vann densamma med CK.

7 januari

Nytt år - och ny kamera! Den fick följa med ut på en av vinterpromenaderna och ett par bilder från den kan du se i FotoGallerian.

Men inte bara ny kamera - utan även en ny hund... Det märks inte så mycket här hemma, för lilla "Flyer" Westerner Firefly, bor kvar hos Westerner. Det var lite svårt att motstå honom..., som ni kanske kan förstå om ni tittar på bilderna på hans egen sida.

Hans pappa Findus har haft dambesök så här på nya året, så nu hoppas vi på valpar hos kennel Cockados i början av mars. Den senaste frun heter Cockados Special Tartan och är vitsvart.