2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 
 

31 december

Fick denna nyårshälsning från Findus som firar nyår i Fellingsbro. Vill med denna hälsning passa på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

22 december

OJ, vad tiden går! Jag får nog ha som nyårslöfte att vara bättre på att uppdatera 2003!

Vad har då hänt sedan sist? Med en liten tvåbent Adam i huset (4 månader den 22 december) så händer det inte så mycket på hundfronten, i alla fall inte på utställningsfronten!

Stora Stockholm var vi dock på! Även Adam. Findus blev 3:a med CK i en stor öppen klass med följande kritik: Utmärkt typ & helhetsintryck. En helt härlig hane, med vackert huvud & uttryck. Utmärkt överlinje. Korrekta mått & konstruktion. Perfekt front stående. Utmärkta vinklar. Rör sig mycket bra från sidan, men önskas bättre frambensrörelser. Iögonfallande helhetsintryck. I tipptopp utställningskondition. Arja Koskelo dömde.

Findus tjeckiska syster "Jackie" Westerner Limelight har varit ute och visat framtassarna. Hon har på årets sju utställningar vunnit CAC på fem av dem. Det femte fick hon på Tjeckiska Cockerklubbens Club Show där hon även blev Bästa Flerfärgade för Linda Robinson (Jozelah) och Anne Webster (Asquanne).

Tre av Findus döttrar i kullen med Mainel's Wind Whisper har också varit i utställningsringen. Westerner On The Fly, ägare Kennel Blue Savannah (bilden) har blivit BIR på Dansk Kennelklubbs utställning. Westerner Take A Flyer, ägare Kennel Barley's, har blivit BIR & BIS-3 på Danska Kennelklubben samt BIS Valp på Dansk Spanielklubb. Westerner Fly By Wire, ägare Kennel Keonomis, har blivit BIM-valp på SSRK.


Findus har blivit pappa igen också. Dagen före Lucia, dvs den 12 december, föddes en Lucia (blue roan) och två stjärngossar (en blue roan och en som är orange roan) hos kennel Puttifar. Mamma är blue roantiken Westerner Five Spot.

Tre dagar senare, den 15 december blev den svarta tiken Manaca's In Shipshape mamma till 6 valpar, 2 hanar (svarta) och fyra tikar (2 svarta, 1 röd & 1 blue roan).

Han har även haft dambesök i form av den fullcertade blue roantiken Moonshadow's Dutch Design (fullcertad). Vi hoppas på valpar hos kennel Sugarstick's i slutet av januari!

Frisco har sedan sist - närmare bestämt den 23 oktober - fyllt 10 år. Tack & lov verkar han inte veta om det.... Vi kan passa på att gratulera hans amerikanska sonson (son till Westerner Waiting In The Wings) Ashgrove Aramis till amerikanska championtiteln, 14 månader gammal.

Slutligen vill vi önska er alla en riktigt skön julhelg och ett gott nytt år med nedanstående bild. Fotomodeller är Adam och Findus. Gissa vem som tyckte att det var roligast???

God Jul & Gott Nytt År!

22 oktober

Vad har hänt sedan sist? Jo, Findus och jag har faktiskt gjort ett snabbt besök på en närliggande hundutställning. SSRK Köping gick av stapeln den 6 oktober och där dömde Helle Dan Pålsson, kennel Dan-L, Danmark, 112 cockrar! Findus blev 4:a med CK i en stor öppen klass som bestod av 17 hanar. Tyvärr fick vi sedan lov att åka hem direkt efter hanhundsbedömningen eftersom jag var "behövd" hemma!

Den 7 oktober blev Findus pappa igen. Mamma till den senaste kullen är Love Cox's Always Love Me som finns hos Kennel Westerner. Det blev två hanar och en tik, alla tre är blue roan. En bild på dem när de är 4 dagar gamla finns på Findus sida.

10-12 oktober har vi haft trevligt besök från Luleå då Ewa & Juha Rajala, kennel Puttifar, har varit här för att para sin blåa tik Westerner Five Spot med Findus. Valpar blir det förhoppningsvis omkring Lucia!

Den 12 oktober hade vi även besök av Findus dotter "Vicky" Westerner Flying Fox, en bild på henne och Adam, som verkade trivas ihop, finns i FotoGallerian.

3 oktober

Har varit sen med att uppdatera, men bättre sent än aldrig? Findus har blivit pappa till två nya kullar. Samtliga valpar blev blue roan (möjligtvis om någon kan vara vitsvart???). Den första av kullarna föddes den 13 september - på min födelsedag!! - och det var Westerner Waterdance (Westerner Twotimer - Westerner Who Loves Me) som fick en hane och fyra tikar.

Hanarna föddes istället hos Kennel Gilda's där Westerner Angel Heart (Carillo Cloud Nine - SU(u)Ch Westerner Wild At Heart) den 19 september fick sex hanar och en tik. 

14 september

Idag har vi varit på utställning! Kanske normalt inte så ovanligt..., men det var ju länge sedan sist för min del! Nystartade Södermanlands Cockerklubb hade sin premiärutställning, 59 cockrar anmälda och med Ragnhild Ulin, kennel Almanza som domare. Det var sannerligen kul att vara på utställning igen.... Findus vann den öppna klassen och blev sedan bästa hane & BIS-reserv! Det gick bra för övriga släktingar också. BIS blev hans halvsyster - och Hobbes dotter - Westerner Sunny Sky. Tvåa bästa hane var Friscosonen Silvergläntans Goliat, och tvåa bästa tik var Friscodottern SU(u)Ch SV-99 Gropcock's Singing The Blues - som även var BIS-veteran.

Findus kritik: Mycket tilltalande, stilfull hane med maskulint välformat huvud. Härligt uttryck. Lång hals. Bra skuldra & överlinje. Goda vinklar fram & bak. Passande benstomme. Mycket vackra linjer. Rör sig stilfullt. Utmärkt pälskvalitet & temperament.

Vi kan också berätta att "Andy" A One's Aldebaran nu är röngtad med A-höfter och ögonlyst utan anmärkning.

Westerner Sunny Sky & Westerner Hi-Flyer

30 augusti

Under sommarhalvåret har det inte blivit många utställningar för min del, och många kanske redan vet anledningen till det!? Den 22 augusti fick vi nämligen en ny familjemedlem, och den här gången var det inte en 4-bent.... Istället föddes Anders & min son Adam klockan 15.24. Han vägde 4,1 kilo och var 51 cm lång.

Adam, 1 vecka   Adam, 1 vecka
På bilderna är han precis en vecka gammal.

En hundnyhet har vi också, det händer ju saker även om vi är hemma! Vi kan gratulera Friscos dotter "Alicia" Stora Barnviks Dona Alicia och hennes matte Anita Johansson till titeln Svensk Viltspårschampion! Grattis även till kullbrorsan "Chester" Stora Barnviks Don Hugo som även han har tre 1:a pris på viltspår, men dock saknar utställningsmerit för att få championtiteln.

7 juli

Findus har blivit pappa igen och nu har han även fått sina första orange roan valpar, detta med besked... Den blå tiken Bizzhaie Glossy Blue fick nämligen hela fyra orange roan valpar med honom! Fördelningen blev 3 hanar (1 blå, 2 orange) och 3 tikar (1 blå, 2 orange). De föddes den 27 juni och finns hon Silvergläntans Kennel.

Den förstfödda kullen är nu 5 månader och en av hanarna, "Ville" Frostwork's Arctic Silence, har varit på sin första utställning, en Drive-In i Luleå. Ville slog till med att bli BIS-3 i valpklass I, alla raser. Grattis till Ville & hans matte Marie! Lena Johansson dömde och Villes kritik löd så här: "Charmig hanvalp med mycket vackert huvud. Härligt uttryck. Bra bett. Välvinklad fram och bak. Fin hals, kors och rygg. Lovande päls. Fina rörelser. Lovande valp!" Ingrid Eriksson var snäll och fotade honom och en bild på honom finns på Findus "valpsida".

Friscobarnen "Chester" Stora Barnviks Don Hugo och "Alice" Stora Barnviks Dona Alicia klarade anlagsprovet i viltspår den 25 juni. Grattis även till dem förstås!

24 juni

Onsdagen den 19 juni blev Findus pappa igen. Stolt mamma till sju blue roan valpar är Mainel's Wind Whisper som finns hos Kennel Westerner. Fördelningen blev 2 hanar och 5 tikar. En bild på dem, bara några timmar gamla, finns på Findus sida.

10 juni

I helgen åkte Lotta Bjarnevi och jag på en lite längre "utställningsutflykt" än vad vi vanligtvis brukar göra. Vi hade anmält till Vännäs SKK Int & Nat. Trodde att vi skulle få se lite andra hundar än vad vi är vana att se här i mellansverige. Nu blev det ju inte riktigt så, vi var ganska många som hade åkt långt, men roligt nog fick vi ju se en del "nya" hundar också och träffa en del folk som vi tidigare bara hade haft mailkontakt med.

Vi tycker att vi har haft väldigt varmt "nere hos oss" den senaste tiden, men jag kan inte tro att det kan ha varit varmare än vad det var i Vännäs under lördagen. Stekande sol från klarblå himmel och totalt vindstilla. Vi flåsade nästan lika mycket som hundarna. Hundarna - inte minst Findus! - var även otroligt intresserade - för att inte säga fixerade! - vid gräsmattan som tydligen luktade otroligt intressant. Någon gissade på hönsgödsel, inte vet jag, men jag vet så mycket att det slog den medhavda levern - som annars är väldigt populär - med hästlängder (hönslängder!!??)!

Tarja Hovila, kennel Adamant, Finland, dömde 34 vuxna cockrar under lördagen. Jag fick kämpa med Findus både med att få honom att stå och gå ordentligt och släppa LITE koncentration på gräsmattan, jag har fått bekräftat att jag relativt snart hade samma ansiktsfärg som min klarröda tröja... Men vi fick verkligen lön för vårt kämpande! I mycket bra konkurrens blev Findus bästa hane med cert (hans fjärde) & CACIB, senare även BIR och som pricken över i, senare på dagen, BIG-reserv för en annan finska, Kirsi Nieminen.

Hans halvsyster "Alice" SV-99 SU(u)Ch Gropcock's Singing The Blues, snart 8 år gammal, som var den andra hunden som Lotta och jag hade med oss blev BIR-veteran och reserv bästa tik.

På söndagen (SKK Nat) dömde Jukka Kuusisto 37 vuxna cockrar. Findus blev denna dag 4:e bästa hane och Alice verkade tycka att det var en bra placering och knep samma på tiksidan. Bästa tikveteran var hon även denna dag. BIR:et (plus BIG-3) denna dag gick till en annan Västmanlandsägd cocker nämligen Ann Hallgrens "Daisy" SU(u)Ch Apelhöjdens Rhapsody In Blue, så västmanlandscockrarna hade verkligen en bra helg!

Efter rasbedömningen började vi den långa färden hem, men det kändes faktiskt inte så långt och vi kom i alla fall hem på rätt sida midnatt!

Nedan en BIR- & BIM-bild från i lördags, BIM-tiken är SU(u)Ch Carillo Cover Maid, samt en bild på Findus med sina rosetter från i lördags, tagen på en rastplats norr om Sundsvall på vägen hemåt. En "traditionsenlig" certrosett" finns på Findus egen sida.

 


Tack för denna fina grattisrosett 
som vi fick av Annika!

5 maj

Frisco vill gratulera sin dotter "Ally" Panhur's Amazing Love, som på viltspår idag blev bästa provhund i anlagsklass i konkurrens med 28 andra! Grattis till matte Anci & husse/förare Paavo också förstås!

Findus & jag var på utställning i Skara/SKK igår. Säsongens första utomhusutställning blev i regn...- utan tält! Annars var det sig likt på så sätt att Findus som så många gånger förr var en hund från certet! Han slutade som 3:a bästa hane.

27 april

Findus har den senaste tiden parat både Mainel's Wind Whisper och Bizzhaie Glossy Blue, så förhoppningsvis blir det nya Findusvalpar i slutet av juni.

Idag har Frisco-sonen "Håkan" Sätra's Athos varit på en stor utställning för alla raser i Norge. Där blev han BIR, BIG och BIS bland flera hundra valpar! Dömde gjorde Svein Helgesen. Grattis till "Håkan" med matte Tove!

25 februari

Nu har Findus blivit pappa för andra gången! "Stina" Stora Barnviks Comtesse Catherine fick den 19 februari en hane och fyra tikar. Samtliga blue roan. En bild på dem, 2 dygn gamla, finns på Findus sida.

Vi har även fått en bild på valparnas äldre halvsyster - och mer än så! - Stora Barnviks Dona Alicia. Hon är en dotter till Frisco och "Stina". Bilden på henne kan du se på Friscos sida.

15 februari

Lördagen den 9 februari blev Findus pappa för första gången. Stolt mamma till 2 hanar och 1 tik, blue roan, är "Asta" Emba's Miss Money Penny hos Kennel Frostwork's. Bild finns på Findus sida.

29 januari

Vad har hänt sedan sist?

Jo, vi har varit på årets första utställning (för vår del alltså!). Köping SSRK där Ned Burke, Irland, dömde hela 76 vuxna cockrar! Jag ställde enbart FindusFrisco antingen har trappat ner eller helt gått i pension. Han har inte bestämt sig riktigt... Unghundsklassen är ju trist nog borta sedan årsskiftet så nu blev det debut i öppen klass trots att Findus "bara" är 19 månader. De öppna klasserna kommer att bli klart större i fortsättningen, men å andra sidan slipper vi ju mer eller mindre alla fullcertade. De flesta har ju numera erhållit "sitt" CK och förflyttats till championklass.

Findus började detta år i samma stil som han ofta kört förra året. Han fick CK och var en endaste hund från certet IGEN! Har helt klart blivit en vana... Grattis till tidigare kennelkompisen "Nöten" Westerner Notorious (son till Mandel) som var den som fick det! Stort grattis även till "Daisy" Apelhöjdens Rhapsody In Blue, med matte Ann som slog till med både cert, championat, BIR & BIS!

Vi träffade två av Friscos yngsta barn, son resp. dotter till Sätra's Säterjäntan och tog kort på dem. Bilderna finns på Friscos sida.

Vi har nu också uppdaterat med bilder på Hobbes dotter "Nina" SVCh Atacama's Ödensa.

På tal om listor så blev Findus 2:a på Årets Cocker Junior 2001 - bästa hane. På Årets Utställningscocker 2001 hamnade han på en hedrande 11:e plats - och där var hans faktiskt vinstrikaste junior... Hans gamla far Frisco kom som nioåring på trettonde plats på samma lista.

Slutligen vill vi berätta att vi har fått rapporter om att båda Findus "fruar", Asta & Stina, verkar dräktiga, så nu väntar vi med spänning! Vi får ju dock behärska oss till i mitten av februari...