2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

31 december

Igår var Lotta och jag och hälsade på hos Inger på Westerner (där Kristina redan var). Vi hade en jättetrevlig dag med mycket fotande! Framförallt var det Findus valpar med Andydottern Westerner Take A Raincheck som blev förevigade. Blev minst sagt förälskad i flera stycken i den kullen! Bilden ovan är på alla sju, stående och huvudbilder kommer ut på hemsidan så snart jag klar med alla bilder - och får tid att lägga ut dem!

Vill samtidigt passa på att önska en riktigt Gott Nytt År, tacka för alla fina jul- och nyårshälsningar som kommit både i den vanliga brevlådan samt i mailboxen.

23 december

Vill passa på att önska er alla en riktigt skön jul- och nyårshelg! Fotomodeller på bilden är tomten Adam och hans ren Findus...

3 december

Dags för helg igen. Otroligt vad fort tiden går... Helgen kommer ju att försvinna i expressfart, det vet man ju! I expressfart känns det även som snön håller på och försvinner... Plusgrader sedan ett par dagar, vi tar gärna tillbaka vintern, tack!

Har uppdaterat
länksidan då Findus son "Viggen" Westerner Windflyer har fått en egen hemsida.

29 november

Vi har haft långväga besök i helgen! "Pepsi" Westerner Brave Hearts husse Jo-dee Tarr från Sydafrika var i Europa i affärer och passade på att komma till Sverige och hälsa på oss! Det var väldigt roligt & trevligt att få träffas i verkligheten, det tyckte vi både 2- och 4-benta! Inkluderat Adam som ni kan förstå när ni ser bilden ovan...

På lördagen åkte Jo-dee och jag till Inger, kennel Westerner, och där passade jag förstås på att fota Findus & Westerner Safirs valpar, som nu är 7 veckor, samt Findus & Westerner Take A Rainchecks valpar, nu 3 veckor.

SSRK Hammarö gick också av stapeln i lördags. Där var inte vi (vilket jag var ganska glad för i snöfallet), men roligt nog debuterade Findus son "Conrad" Shakima's Concorde, med att bli BIR & BIS-2 valp i valpklass I! Grattis! Domare var Mr Len Morgan. De vuxna cockrarna dömdes av Bertil Lundgren och där kom Andys dotter "Flaxa" Perchwater Misty- Blue tvåa i unghundsklassen med CK.

24 november

Så var man då inne på sin tredje förkylning inom en månad... Jojo, man hade ju redan innan hört hur det är första terminen man har barn på dagis! Nu vet vi att det stämmer!!

Igår hade vi besök av Andys dotter "Flaxa" Perchwater Misty-Blue, vi tog en ny huvudbild på henne.

Jag bakade även pepparkakor, det är ju snart första advent! Mitt recept är både enkelt och gott.22 november

I helgen var det dags igen! Findus son Simon (NZ Ch Westerner Winds Eye) erövrade sitt FJÄRDE Best In Show (officiell utställning, alla raser) på Waimate Kennel Society. Domaren på bilden är Roger Bridgeford, Australien. Simon är fortfarande bara 19 månader gammal! Totalt har han erhållit 27 cert....

19 november

Nu har vi fått vinter så att vi tiger! Den allra första snön för i vinter föll i Västerås igår, och som den föll... Hela dagen med trafikkaos etc. som följd. Det var skönt att inte behöva ge sig ut på vägarna! Idag har vi haft ett strålande vackert vinterväder och ganska kallt. På bilden ovan visar Findus att vi fick ganska många centimeter snö minsann.

Äntligen har Ior fått en egen sida! Han har varit väldigt försummad - vad gäller hemsidan! - men nu är han på plats. Stort tack för hjälpen, Rose-Marie! Jag har även passat på att uppdatera länksidan en aning också.

Nu har vi även fått bilderna på Simons två BIS i Nya Zeeland för två veckor sedan. På bilden till vänster med domaren Shaneen Bendixton, Australien och på bilden till höger med domaren Wendy Dines, Nya Zeeland.

 

16 november

Har fått mail från Beth (kennel Corsair) på Nya Zeeland idag om ytterligare framgångar för Findus son "Simon" NZ Ch Westerner Winds Eye. I helgen tog han ytterligare tre BIR samt att han vann fågelhundsgruppen en dag! Stort GRATTIS återigen, och vad bortskämda vi blir... Beth hade fortfarande inte fått några bilder från förra helgens BIS x 2, men vi hoppas kunna visa några bilder snart!

14 november

Idag har vi haft en trevlig dag i Grängesberg (SSRK). Lotta och jag åkte dit tillsammans - ja, hem också... Marjo Jaakkola dömde de vuxna cockrarna. Jag visade både "Findus" och hans son "Ior" Westerner Timekeeper. Findus kom trea i championklassen och slutade som fjärde bästa hane. Men Ior var snäppet bättre! Han vann unghundsklassen med CK (före halvbrorsan Sugarstick's Moonshiner som fick HP), slutade som trea bästa hane och fick sitt andra cert!!! Findus dotter "Vera" Westerner Fly By Wire vann en stor öppen klass med CK. Friscos 10-åriga dotter "Alice" SV-99 SU(u)Ch Gropcock's Singing The Blues blev återigen BIR-veteran och i finalen BIS-3.

Ovan syns en bild på Findus avelsgrupp som blev bäst i rasen och BIS-2 i finalen. Tack till berörda för att ni stannade kvar till finalen. Gruppen var något svårmanövrerad då vi återigen hade en löptik i gruppen - och tre hanar... Från vänster syns Findus, "Ior" Westerner Timekeeper, "Izor" Sugarstick's Moonshiner, "Vera" Westerner Fly By Wire & "Freja" Westerner Fly Me High. Fyra olika kombinationer.

Kritiken: Utmärkt grupp. Utmärkt typ. Fina huvuden, kroppar, halsar & proportioner. Fint avelsarbete. Grattis!

Westernerhundarna i denna grupp ingick också i kennel Westerners uppfödargrupp som blev BIR & BIS-4.

Valparna bedömdes av Sara Nordin och där fick jag återigen äran att visa Findus dotter "Daisy" Blåbär's Golden Daisy blev 2:a med HP i en klass som bestod av sju tikar.

Det här var årets sista utställning för vår del (även om jag hoppas komma till Stora Stockholm som åskådare) och det var ju helt klart en trevlig sådan!

Nedan syns två bilder på Ior med sin certrosett. Han var klart mer road av att vara i ringen jämfört med att fotas med vad han verkar tycka - en fånig rosett...

 

Slutligen vill Findus tacka sina närvarande barn för alla Fars Dags presenter som han fick! Han fick dock dela med sig lite till SIN far när han väl kom hem.

10 november

Jag verkar vara en periodare vad gäller hemsidan, och nu har jag minsann uppdaterat med "gamla" bilder. Försommaren var en hektisk tid, och sedan har det väl fallit lite i glömska. Nu kan i alla fall den som vill se några bilder från vår Gotlandsresa i maj!

Jag har även uppdaterat matreceptsidan med mitt recept på köttbullar...

Något mer aktuellt är att Findus har blivit pappa igen. Den 5 november fick blue roan sobeltiken "Lilja" Westerner Take A Raincheck (dotter till Andy) sju valpar med Findus. Det blev en orange hane, två blå hanar, två blue roansobel hanar och två blue roan sobeltikar! Vi hoppas kunna visa bilder på dem snart.

Förutom ett jobbesök i Stockholm igår är vi hemma den här veckan, och allra mest inomhus också, eftersom Adam har fått vattkoppor.

7 november

Jag skulle uppdatera hemsidan den 14 oktober, men hade då problem med att lägga över sidorna, och sedan hände .... ingenting!!! Eller massor, men sannerligen inte med hemsidan! Kanske inte så mycket att skriva om här heller egentligen..., men det är sannerligen fullt upp ändå!

Vi har inte varit på någon ny utställning sedan sist då vi aldrig kom iväg till SSRK Motala. Men vi har fått trevliga rapporter därifrån! "Ior" Westerner Timekeeper vann en stor unghundsklass och slutade som 3:a bästa hane för Kari Granaas-Hansen. En hund från certet..., hm, tänker han följa i pappas fotspår??

Tikarna dömde av Anne Buvik, och även där hade släkten fina framgångar i unghundsklassen. Där var det den blå Andydottern "Flaxa" Perchwater Misty-Blue som även hon vann unghundsklassen med CK!

"Frisco" SU(u)Ch Westerner Blowin' Free fyllde 12 år den 23 oktober! Blev förstås ordentligt firad av sina hemmavarande söner och matte och hussar!

Mer? Vi har varit iväg och ögonlyst både Findus & Andy, det är alltid en pärs detta med ögonlysning och höftledsröntgen, men det gick skönt nog alldeles utmärkt!

Idag har vi fått nya fantastiska nyheter från Nya Zeeland. "Simon" Westerner Winds Eye har återigen varit iväg på utställning x 2 (championship shows alla raser) i helgen, i Invercargill. "Simon" blev BIR båda dagarna, vann gruppen båda dagarna och Best In Show båda dagarna!!! Otroligt kul! Dessutom var hans unga son & dotter med! "Anders" (gissa vem som här hemma känner sig smickrad över det namnet?) vann gruppen för valpar en dag och hans kullsyster "Cocoa" en annan. Vi hoppas få bilder senare i veckan.

Slutligen har vi äntligen gjort oss av med vår gamla gästbok. Dit kom det alldeles för mycket porrinlägg för att det skulle vara trevligt.... Stort tack till Rose-Marie som hjälpte mig att få dit en ny, och så hoppas vi förstås på att få många trevliga inlägg där!

14 oktober ...

... skrevs detta, men på grund av problem med överföringen till hemsidan blev de kvar här - till den 7 november......

Samma tema vid varje uppdatering - var tar tiden vägen? Kan inte förstå att det har gått en dryg månad sedan jag skrev något sist...

Vad har hänt? Jag har visst blivit ett år äldre - men det är sådant man helst pratar ganska tyst om numera... Andy har haft dambesök i form av Westerner Isla Legend - dotterdotter till Frisco - och vi hoppas på valpar på kennel Westerner i mitten av december.

Findus har blivit pappa sedan sist också. Westerner Safir fick den 6 oktober sex stycken valpar, tre hanar (en svart, en röd & en sobel) samt tre tikar (en svart, två sobel). Det ska bli spännande att följa dem!

En utställning har vi varit på också. Man får väl kalla Hallstahammar SSRK för hemmaplan när man bara har cirka 15-20 minuters bilresa dit. Så skulle det vara oftare... Men vi ska väl inte klaga här om man bor i den här regionen av landet! Helene Björkman, kennel Barecho, dömde och Findus blev trea i championklassen samt femma bästa hane. Han hade även bästa avelsgrupp som också blev BIS-avelsgrupp för Anja Puumala. Hans halvsyster "Alice" SV-99 SU(u)Ch Gropcock's Singing The Blues blev BIR-veteran och BIS-2 veteran. Strongt gjort av en 10-åring! (Men ingen har berättat för henne att hon är så gammal...) Deras far Friscos 12-årsdag närmar sig med stormsteg, han fyller 12 den 23:e.

I Nya Zeeland har det också hänt saker. Findus son "Simon" NZ Ch Westerner Winds Eye fortsätter att visa framtassarna!  I helgen som var blev han BIR, BIG & BIS (!!!) på en officiell utställning för alla raser i Malvern. Dömde gjorde cockerspecialisten Geoff Love (kennel Lovelang) från Australien. Dagen efter blev han återigen BIR och vann gruppen för Ann Hutchison från Skottland. På den utställningen blev han också BIS-Junior. Han är ju fortfarande bara 1,5 år gammal... I mitten av september var han också iväg på officiell utställning med BIR, BIG och reserv-Best In Show samt Best Junior In Show (alla raser). Tyvärr vet jag inte vem som dömde där. Bilden nedan är från BIS:et i Malvern.

6 september

Så har det gått ett par veckor igen! Höst har det blivit i almanackan - men just nu känns det faktiskt mer som sommar igen! Så gjorde det även igår när vi tillsammans med Ann åkte till Högbo Bruk/SKK. Vi gratulerar henne och hennes "Louie" SU(u)Ch Northworth Again And Again till ännu en BIR-vinst och tackar för en trevlig dag! Findus tyckte att det var i varmaste laget, men blev femma i championklassen med CK och med en fin kritik. Hans son Ior (Westerner Timekeeper) var också med oss, han slutade som 2:a i unghundsklassen med CK. Hela tolv hanar hade fått CK, och varken Findus eller Ior blev tyvärr placerade i bästa hanhundsklassen.

Helgen innan var jag också på utställning, men bara som åskådare - och flitig fotograf. Hade en jättetrevlig dag på Club Show tillsammans med Lotta. Det är bra kul att bara vara åskådare ibland också. Anci Hurtig, kennel Panhur, följde mig "i hälarna" hem efteråt och hennes tik SVCh Tapioka's Kisses of Fire (orange roan) parades med Andy. Valpar väntas förhoppningsvis i månadsskiftet oktober/november.

Även Findus väntar förhoppningsvis fler valpar, han har idag parat Westerner Take A Raincheck (blue roan sobel), så kennel Westerner väntar förhoppningsvis valpar en bit in i november.

Sedan sist har Findus även blivit pappa. Mistily's Amber Glow har på kennel Bondmorans fått två hanar (en blue roan, en orange roan) och två tikar (en blue roan, en orange roan) den 20 augusti.

Två födelsedagar har vi firat sedan sist också! Den 22 augusti fyllde Adam 2 år och i samband med det har han även börjat på dagis, något som han verkar gilla skarpt! Några dagar senare, närmare bestämt den 27 augusti firade Hobbe sin 9-årsdag. Men så länge pappa Frisco finns så är han ju så liten och ung....

16 augusti

Nu har det varit dåligt med uppdateringar igen..., men nu har vi lite att rapportera om, bland annat en del utställningsresultat. Vi börjar bakifrån.... Igår i Nyköping SKK Internationella fick nämligen Findus sitt efterlängtade championat! Dömde gjorde Annika Ulltveit-Moe och Findus vann öppna klassen med CK och slutade sedan som trea bästa hane med cert och reserv-CACIB. Han fick följande kritik:

Utmärkt typ. Välskuret huvud med milt uttryck. Välkroppad. Utmärkt överlinje och svans. Mycket bra front. Låga, fina hasor. Utmärkt päls. Rör sig typiskt. Fin resning.

Dagen innan var vi i Norrköping/SKK där Hans Rosenberg dömde. Här kom Findus tvåa i öppna klassen med CK och slutade sedan som 4:a bästa hane. Med den ofta förekommande placeringen - "en hund från certet". Men vad gör det nu....?

Hans halvsyster "Alice" SV-99 SU(u)Ch Gropcock's Singing The Blues vann veteranklassen med CK och slutade sedan som trea bästa tik. Ännu en halvsyster "Idde" Westerner Play For The Gallery kom tvåa efter "Alice" i veteranklassen, också hon med CK, och slutade sedan precis utanför bästa tikklassen.

Helgen innan var vi i Askersund/SKK och då hade vi Findus son "Ior" Westerner Timekeeper här hemma innan, plus att jag visade honom på utställningen. Här nedan ser du Adam borsta på honom och gör honom snygg! Han blev så fin att han vann unghundsklassen med CK och slutade precis utanför bästa hanhundsklassen "på sjätte plats" - även han en hund från certet... Dömde här gjorde Kari Haave.

Samma helg som Askersund parade Findus sobeltiken Westerner Safir. Hon väntar förhoppningsvis valpar i mitten av oktober.

Slutligen är det två till efter Findus som har blivit röntgade med A-höfter. Det är hans dotter Frostworks Nordic Miracle samt sonen Westerner Windflyer.

25 juli

Trevliga nyheter! Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic debuterade i unghundsklass i SKK Ransäter igår och gjorde det med den äran! Hon vann klassen med CK, blev bästa tik med cert & BIM! Stort grattis Frida & Polly! Domare var Lena Stålhandske. BIR var SU(u)Ch Matchpoint's Different Choice, också han värd ett grattis förstås!

Jag har istället varit hemma och bakat kanelskorpor... Ett "gammalt" recept som nästan fallit mig ur minnet, men så var Lena Nilsson (Sätras) här i samband med att Ann-Catrine Bergh (Shakima's) parade Shakima's What A Surprise med Findus i maj. Lena pratade om "mina" kanelskorpor som jag bjudit på i samband med att Ann-Catrine var här och parade med Frisco! 1996!!! Jag förstår inte varför jag inte har bakat dessa skorpor på flera år..., de är ju nästan beroendeframkallande... (Kanske är det därför?)

24 juli

Hemma igen! Vi har tillbringat närmare två veckor av vår semester i Mollösund, vilket har varit lika skönt som vanligt! Många bilder har tagits också, ska försöka uppdatera min Mollösund-sida senare i sommar. Nedan två bilder från utsiktsberget.

På bilden till underst syns vårt hus, det gråa ungefär i mitten av bilden.

Medan vi har varit borta har Findus blivit pappa igen. Shakima's What A Surprise fick sex blåa valpar (4 + 2) den 15 juli, de föddes på
kennel Shakima's.

Andys dotter Perchwater Blue Queen of Water är nu utställd för sista gången i juniorklass, nu väntar unghundsklassen. I Tvååker/SKK den 10 juli vann hon återigen klassen med CK! Domare var Juoko Leiviskä.

Jag har äntligen uppdaterat min länksida! Saknas en länk till din hemsida? Skicka ett mail till mig.

8 juli

Igår var jag iväg och hälsade på Inger och alla Westernerhundarna. En trevlig kväll som vanligt!

Som ofta så blev det en hel del fotande också. Bland annat fick Findus son "Ior" Westerner Timekeeper bli förevigad med sin certrosett från helgen - se bilden nedan, och vi tog även ny stående bild på honom.

En bild på hans halvsyster "Lexie" Sugarstick's Catch The Moon blev det också.

Ytterligare två Findusbarn är röntgade med A-höfter. Det är hans svarta son Pajasso (u. Manaca's In Shipshape) och den blå tiken Gilda's Blue Angel. I Sverige är nu totalt 16 av hans avkommor röntgade. 15 med A-höfter och 1 med B-höfter.

Vi har även nåtts av ett ledsamt besked, Friscos kullbror "Mozart" Westerner Bring Me Light har fått somna in, nästan tolv år gammal. Vi förstår så väl att det känns tufft för hans matte Camilla nu och sänder henne våra tankar!


5 juli

Nu har vi trevligt nog fler fina utställningsresultat att skriva om! Den här gången är det Andys barn som varit i farten. På SKKs utställning i Borås i söndags så fortsatte "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic att visa framtassarna. Denna gång var hon 2:a i en stor juniorklass (10 st) med CK.

Så har vi fått mail från Sydafrika om att "Pepsi" Westerner Brave Heart återigen varit på utställning, efter ett ganska långt uppehåll. Tre utställningar samma helg med följande resultat:
Gundog Club of Natal Championship Show, domare: Denise Edmundson: Res CC & Res BOB (res BIR) plus tvåa i något som kallas Mini Grand Challenge. Durban and Districts Kennel Club All Breeds Championship Show, domare: Charles Kerfoot: CC & BOB (BIR) samt fyra i gruppen. Pietermaritzburg Kennel Club All Breeds Championship Show, domare: Johan Rademan: CC, BOB (BIR) och tvåa i gruppen. Stort grattis till alla fina resultat!3 juli

Findus & jag har som sagt inte anmält någonstans under juli månad, men som tur är har inte alla hållit sig hemma. STORT GRATTIS till Findus son "Ior" Westerner Timekeeper som idag i Rottneros (SSRK) bland över 80 cockrar vann juniorklassen med CK, fick CERT och blev trea bästa hane! Detta var bara hans andra officiella utställning någonsin! Domare var David Shields, kennel Wilholme, som ju gjorde honom till BIR-valp i Köping/SSRK i januari (då han även blev BIS-valp).

Andys båda döttrar "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic & "Flaxa" Perchwater Misty-Blue är båda röntgade med A-höfter!

21 juni

Ingen utställning för oss igår (vi har inte ens anmält någon merstans..., nu får Findus och jag "sommarlov"), men "Vera" Westerner Fly By Wire var i farten igen. Denna dag blev hon 2:a i öppna klassen med CK och slutade som trea bästa tik på SSRK i Härnösand. Domare var Hans Rosenberg. Har även glömt att nämna att hon var reserv bästa tik på SKKs utställning i Vännäs där Ann Carlström dömde tidigare i månaden.19 juni

Ojoj, vad tiden går fort!! Vad ska jag skylla på denna gång att jag inte har uppdaterat på så länge? Fick så många pikar idag att jag kände att det var dags att ta itu med saken nu i alla fall. Tidsbrist är dock ett stort skäl. Att jobba hemifrån med en snart 2-årig son (plus hundar - och man!) som ännu inte börjat på dagis (detta gällde alltså bara sonen...) kräver en del. Sedan har datorn blivit "fixad" från början, så jag skulle även skylla på att det dröjde lite innan jag hade de program som krävdes igen. Men mest är det ju förstås att det har gått så lång tid att det började bli jobbigt att ta itu med det hela... Var ska man börja? Men det blir ju inte lättare med tiden så...

Ja, var ska jag börja? Findus jagar fortfarande det där eftertraktade certet för championatet. Vi har varit på ett par utställningar sedan sist. Han har hunnit med att bli placerad i bästa hanhundsklassen två gånger och två gånger har han återigen varit en hund ifrån att få det där certet. Men inte! I Västerås/SKK i april (ja, det var ett tag sedan...) vann han öppna klassen med CK, var "sexa" bästa hane för Elina Tan-Hietalahti. När vi var och hälsade på våra goda vänner Veronica & Micke (plus barn & Viggen) på Gotland blev han fyra bästa hane. Dömde där gjorde Jens Martin Hansen. Idag, i Avesta SKK, vann han öppna klassen med CK och blev reserv bästa hane för Kenneth Edh. På Västmanlands Cockerklubbs utställning (Maria Müllersdorf) blev han 2:a i öppna klassen med HP och hade dessutom BIS-avelsgrupp - sin allra första avelsgrupp. Lite oordning var det dock i leden då vi hade tre hanar (med Findus) och två tikar i gruppen. Oordningen berodde på att den ena höglöpte...


Findus BIS-avelsgrupp på Västmanlands Cockerklubb
Från vänster Findus, "Ior" Westerner Timekeeper, "Viggen" Westerner Windflyer,
"Freja" Westerner Fly Me High & "Vicky" Westerner Flying Fox.
Totalt tre olika kombinationer, fyra kullar.

Om vi ska fortsätta på Findusfronten så blev han i slutet av maj pappa till en valpkull med Westerner Rainbows End. De fick två hanar - båda blue roan - och fyra tikar - tre blue roan & en orange roan. Han väntar även nya valpar i juli, då hos kennel Shakima's med Shakima's What A Surprise.

Äldre Findusbarn har visat framtassarna. På Nya Zeeland har "Simon" Westerner Winds Eye fortsatt sin vinstrika karriär med att bli champion bara någon vecka efter 1-årsdagen!! Hans kullbror "Viggen" Westerner Windflyer vann juniorklassen med CK och bli trea bästa hane på Gotland. På Västmanlands Cockerklubb blev han BIS-junior. I finalen mötte han Andys dotter "Malva" Love Cox's Apricot Sprite.


"Viggen" Westerner Windflyer (till höger) BIS-Junior på Västmanlands Cockerklubb.
BIS-reserv Andydottern Love Cox's Apricot Sprite som även blev reserv bästa tik.

Deras äldre helsyster "Vera" Westerner Fly By Wire har idag - på sin 2-årsdag, grattis! -firat stora triumfer genom att få idag få sitt andra cert, bli BIR och sedan BIS!!! Detta för Tiina Illukka på SSRK i Örnsköldsvik!


"Vera" Westerner Fly By Wire (till höger) BIR och senare BIS för Tiina Illukka,
SSRK Örnsköldsvik. BIM blev SU(u)Ch Northworth Again And Again.
Foto: Gilbert Jarefors

"Fedra" Gilda's Blue Angel vann i Österbybruk SKK unghundsklassen med CK och blev fyra bästa tik.

Men även Friscos gamla barn kan... Snart tioåriga "Alice" SU(u)Ch SV-99 Gropcock's Singing The Blues gjorde come back genom att bli fyra bästa tik och BIS-reserv veteran på Västmanlands Cockerklubb.


"Alice" SV-99 SU(u)Ch Gropcock's Singing The Blues (t.h.) BIS-reserv veteran
på Västmanlands Cockerklubb. BIS-veteran och BIS-reserv totalt
blev SU(u)Ch Northworth Again And Again.

"Idde" Westerner Play For The Gallery fick cert & BIM, 8,5 år gammal!, i Vadstena/SKK. Sitt första cert fick hon vid 10 månaders ålder, så man kan väl lugnt säga att hon håller... Många med mig tycker att hon aldrig har varit bättre än vad hon är nu...


"Idde" Westerner Play For The Gallery som fick cert & BIM, 8,5 år gammal.
Men hon blev inte BIR-veteran ändå - BIR var nämligen snart 8-åriga SU(u)Ch Northworth Again And Again!
Passande namn även i detta sammanhang, fotad med Frisco eller Findusbarn tre
gånger på bara ett par veckor!

Vad gäller Andys barn så är det "Polly" Perchwater Blue Queen of Water som har varit mest i farten, och med jättefina resultat! I Stockholm SKK/Int i påskas vann hon juniorklassen med CK och slutade som 6:a bästa tik. I Skara/SKK ett par veckor senare vann hon åter igen juniorklassen med CK och nu blev hon 4:e bästa tik. Återigen klassvinst med CK i Hässleholm/SKK! I Hasslarp/SSRK vann hon ännu en gång juniorklassen med CK och blev även trea bästa tik. Förutom det blev hon bästa Junior/Unghund i rasen och BIS-2 i finalen. Slutligen blev hon i Vänersborg SKK tvåa i juniorklassen med CK.

Andys dotter "Malva" Love Cox's Apricot Sprite var tvåa efter just Polly, även hon med CK, i Stockholm SKK Int. Kul med två Andydöttrar först i den 14 stycken stora klassen! Hon blev som sagt även bästa juniortik på Västmanlands Cockerklubb och slutade som reserv bästa tik där.

Andys son "Pepsi" Westerner Brave Heart i Sydafrika fick på Port Elisabeth Kennel Clubs utställning cert, Reserv Bäst i Rasen samt bästa cockervalp. Men inte  nog med det! Han vann även Bästa fågelhundsvalp och... Best In Show-valp!!! Han avslutade sin valpkarriär med bravur ett par veckor senare genom att på Pretoria Kennel Clubs utställning bli bästa cockervalp, få ännu ett cert plus BIR!!! Han blev även bästa fågelhundsvalp samt kom trea i fågelhundsgruppen!! Allt detta för Mrs Anne Bolus från USA. Han avslutade med att bli BIS-2 valp för Mr M Lecussan, Australien.

Andy har också haft tjejbesök. Friscos dotter Stora Barnviks Dona Alicia har blivit parad och väntar förhoppningsvis valpar i juli.

Vad har mer hänt? I slutet av april var vi iväg med ett stort gäng cockrar för att höftledsröntga dem. Klart nervöst då vi hade FYRA Findusbarn och FYRA Andybarn med oss! Men det gick bra!! Alla hade A-höfter! De röntgade Findusbarnen är "Lexie" Sugarstick's Catch The Moon, "Ior" Westerner Time Keeper, "Kerstin" Westerner Waste of Time samt "Beckie" Westerner WindflowerDe röntgade Andybarnen var tre kullsyskon; "Lilja" Westerner Take A Raincheck, "Yasmin" Westerner Chasing Rainbows & "Cissi" Westerner Let It Rain, samt "Lobelia" Love Cox's Cambridge Blue.

Sedan måste jag ju berätta att jag har köpt en ny kamera och är nu äntligen ägare till en digital systemkamera - Nikon D70! Det som var roligt att fota med min "gamla" digitalkamera - nu är det superroligt! Massor med bilder är tagna, och jag SKA uppdatera med mycket bilder också, så håll ögonen öppna... (Där hade jag kanske något mer att skylla på varför jag inte har uppdaterat, hm!)

29 mars

Man kan vara hemma på helgerna och försöka kurera sin influensa, och så kan det ändå hända roliga saker att rapportera om! Jag vill börja med att gratulera Findus son "Flyer" Westerner Firefly till att ha fått sitt första cert och dessutom blivit BIM! Stort grattis!!! Utställningen var SSRK Uddevalla och domare var Arja Koskelo. Dagen innan, på samma plats, blev han reserv bästa hane. Findus dotter "Kerstin" Westerner Waste of Time blev 2:a i juniorkonkurrensen båda dagarna, med CK på lördagen och med HP på söndagen. På söndagen fick hon stryk av Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic som här fortsatte sin strålande juniorkarriär med att bli 4:a bästa tik.

Fler Andybarn var i farten i helgen! "Pepsi" Westerner Braveheart, nu elva månader, var på sin tredje och fjärde officiella utställning i Sydafrika den här helgen. På lördagen, på The Transvaal Midlands Kennel Club Show vann han bästa cockervalp och reserve CC. Dessutom... Han vann bästa fågelhundsvalp och slutligen BIS-valp för Mrs D Zipperer från Australien!!! På söndagen vann han återigen bästa cockervalp och blev tvåa i gruppen, nu under Mrs J Weston från Australien. Detta har nu kvalificerat honom till "The Annual Supreme Puppy contest" som går att gå av stapeln i Kapstaden nästa år. Well done, Pepsi!


"Pepsi" Westerner Braveheart vinner BIS-valp på
The Transvaal Midland Kennel Club Show i Sydafrika.

27 mars

I söndags var det dags för årets första officiella utställning för Findus del. Att det har tagit nästan en hel vecka för mig att uppdatera beror inte på att jag har haft så mycket att göra denna gång, utan på att jag varit helt däckad av någon elak influensaförkylning. Jag kan nog lugnt säga att Kristina och jag kommer att minnas den där utställningsdagen...

Natten innan var det minimalt med sömn. Adam hade feber, och sov väldigt lite och oroligt, och när han väl somnade - ja, då var jag klarvaken. Vid halv fem ringde väckarklockan, vid det laget hade halsen börjat värka också, och jag kände mig ganska tveksam till att åka. Tog mig upp ur sängen i alla fall, med tanken på att Kristina med största säkerhet ville åka och hundarna var iordninggjorda....

På väg till Kristina ringer mobilen, och Kristina frågar om jag är på väg... Det visade sig att hon inte blivit det minsta ledsen om jag ringt återbud! Hon hade nämligen haft någon magsjukevariant under natten.... Vi var två inte alltför pigga utställare som satte oss i Kristinas bil och körde upp till Gävle och Lervik.

Väl framme är det förstås urpackning av bilen som står först på programmet. Ut med burar, hjulunderrede och väskor. Bilen står på en mycket lerig parkering, så vi ställer buren en bit därifrån och bestämmer oss för att bära hundarna dit, en och en. Innanför bakluckan finns fyra (varav tre ska visas) ivriga cockrar som varken får smita eller smutsa ner sig i leran. Snabbast & kvickast av alla är "Garbo" Westerner Beautiful Mind. Hon är så snabb att jag inte hinner undan, utan hon slår huvudet i skalmen på mina glasögon - som går rakt av!!! De som känner mig väl vet att jag mer eller mindre är helt blind utan glasögon... Det har så långt verkligen varit en helt underbar start på dagen! Hm. Med ena skalmen i handväskan, glasögonen på näsan och en hand för att hålla dem fast där försöker vi ta oss in. Men det visar sig ju också vara lättare sagt än gjort... När vi kommer närmare ser vi att det är en trapp ner till ridhuset... Bara att börja packa av väskor, burar, hundar etc. igen och bära in allt. Tack & lov har arrangörerna i alla fall tejp, och jag får hjälp av tejpa ihop glasögonen. Snyggt blir det ju inte, och ganska snett och vint, men jag kan i alla fall fungera hjälpligt.

Ridhuset är fullkomligt iskallt, det tycker alla, men jag börjar känna att det nog inte bara är därför jag känner mig som jag gör. Det är inte längre bara halsen som värker, är ganska säker på att jag även drabbats av ganska hög feber samt förkylning. Det kändes precis som pricken över i!

Men hundarna är friska... 72 cockrar var anmälda för Tord Lundborg, men det har blivit domarändring till Inger Boström. Nästan samtliga är dock på plats ändå. Findus vinner den öppna klassen med CK, och slutar som.... TVÅA bästa hane. En hund från certet.... Igen!!! Vi förstod senare att just andra platsen var vikt för oss den här dagen, det var väl en sådan dag! Jag visade även "Garbo", och varför inte göra lika med henne....? Hon kom 2:a med CK i en väldigt stor öppen klass och slutade som.... TVÅA bästa tik. En hund från certet... Friscos dotter "Idde" Westerner Play For The Gallery lyckades dock inte med någon andra placering i rasringen där hon blev BIR-veteran - men blev senare BIS-2 veteran för Tord Lundborg. Findus dotter "Vera" Westerner Fly By Wire var TVÅA i unghundsklassen med CK. Andys dotter "Malva" Love Cox's Apricot Spirit bröt det hela genom att bli trea i juniorklassen med CK.

Det var skönt att få åka hemåt sedan med nytejpade glasögon. Jag var glad över att slippa köra den större delen också, räckte helt klart med att köra mellan Enköping och Västerås, det var en pärs bara det. Väl hemma tog alla reservkrafter slut, och än har de inte återkommit...

Vi hade ju fina utställningsresultat i helgen även om det inte innebar några efterlängtade cert. Det fanns det dock andra som fick! "Simon" Westerner Winds Eye, var i farten i Nya Zeeland igen. Nu var det dags för cert nr 7 och cert nr 8! Inser att jag har glömt att rapportera om cert nr 6, men det är också i hamn! Förutom åtta cert så har han blivit BIR fem gånger, han har blivit bästa valp i gruppen sju gånger och blivit BIS-valp sex gånger - i rad!!! Han har dessutom vunnit gruppen en gång, blivit reserv i gruppen två gånger samt har blivit Best In Show-Reserv. Fantastiskt för en i vilken ålder som helst, och Simon är fortfarande inte ett år!

Andys son "Pepsi" Westerner Brave Heart har varit på sina första officiella utställningar i Sydafrika och gjort mycket väl ifrån sig även han! Han vann cert båda dagarna plus bästa cockervalp. På lördagen blev han trea i gruppen bland valparna och på söndagen blev han Reserve-Best of Breed samt tvåa i gruppen bland valparna!

14 mars

Findus son "Simon" Westerner Winds Eye, har ställt ut igen, och med vilket resultat!!! 10 månader gammal har han nu vunnit sitt femte cert under Wendy Dines, Nya Zeeland. Men han nöjde sig inte med det.... Han blev även BIR, Bästa Fågelhundsvalp, Bästa fågelhund!!!, Best In Show-valp samt BIS-Res (= BIS-2)!!!! Fantastiskt!!! Stort grattis till kennel Corsair som äger honom - och tack till att de matchar honom så framgångsrikt!

Vi har inte fått någon bild från helgen - men vi har fått en från förra tillfället. Nedan kan ni se när han blev Best In Show-valp för Guy Spagnolo:

Även Simons pappa Findus har ställts ut den här helgen - årets första... Dock inte med samma framgångar att skryta med! Vi hade ändå en trevlig dag på Södermanlands Cockerklubb där Börje Johansson, Allerts, dömde 83 cockrar. Findus var 2:a i öppna klassen med HP, han gav i alla fall efter vad vi förstod klassvinnaren Manaca's On The Road,
hårt motstånd.

Findus kritik: Utmärkt typ. Mycket tilltalande helhet med många förtjänster. Vackert huvud. Utmärkt övergång hals - skuldra. En aaaning lång i länden. Välvinklad. Utmärkt benstomme. Mycket välkroppad. Vältrimmad. Rör sig på ett effektivt sätt. Välvisad.

Även Ior var anmäld, men på grund av mycket arbete de senaste veckorna hann vi tyvärr inte göra iordning honom. Vi fick satsa på den hund hund vi hade på hemmaplan! Ior får komma igen senare!

Andys dotter "Malva" Love Cox's Apricot Spirit vann 10 månader gammal juniorklassen med HP (8 deltagare) och slutade i bästa tik på en hedrande reservplats.

Av någon anledning blir jag alltid kvar till sist på utställningarna..., den här gången var det Anette som drabbades av det. Jag vill tacka för hennes tålamod att vänta plus trevligt ressällskap!

1 mars

Findus son "Simon" Westerner Winds Eye, har varit i farten på Nya Zeeland även den här helgen, och med vilka härliga resultat!!! På lördagen under Guy Spagnolo, Australien, vann han CC, BIR & reserv i gruppen. Dessutom BIG-valp och senare BIS-valp!!! På söndagen erövrade han ännu ett cert, BIG-valp igen och återigen även BIS-valp!!! Detta innebär att han är kvalificerad till "Puppy Of The Year"-tävlingen som går av stapeln i juni. Vi hoppas snart få nya bilder på honom.

23 februari

Vi har fått trevliga nyheter från Nya Zeeland! Findus son "Simon" Westerner Winds Eye har varit på två utställningar i helgen som var. Ena dagen fick han sitt första CC samt blev bästa valp i gruppen. Andra dagen fick han ännu ett CC samt blev BIR!

14 februari

SKK Göteborg gick av stapeln idag. Vi var inte där, men kan glädjande nog rapportera om att Andys nio månader gamla dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic gjorde fint ifrån sig igen! Hon vann juniorklassen med CK och slutade sedan som reserv bästa tik. Av 41 anmälda tikar!  Hennes kullbror "Matteus" Perchwater Blue-Ice Boy gjorde även han mycket väl ifrån sig och vann hanarnas juniorklass med CK! Grattis till dem båda!

9 februari

Vi kan glädjande nog komplettera Motalaresultaten med fler framgångar som har med Andys söner & döttrar att göra. Frida Ankerson, kennel Perchwater, hade både avels- och uppfödargrupp med fyra ur kullen efter Andy och SVCh LP Marimia's Raindrop. Grattis Frida till BIS-avelsgrupp & BIS-2 uppfödargrupp!

Grupperna fick följande kritiker:
Avelsgruppen: E
n jämn & typlik grupp med två hanhundar & två tikar, alla ur samma kombination. Valparna har bra proportioner, vackra huvuden och bra konstruktion liksom tiken. Rätt pälskvalitet rakt igenom. Stort grattis till ägaren av avelstiken!

Uppfödargruppen: En grupp med typlika & välkonstruerade cockrar. De har bra proportioner. Vackra huvuden. Välutvecklade fronter och korrekta pälsar. De rör sig alla mycket bra.


Foto: Nijas Hopic
Från vänster: SVCh LP Marimia's Raindrop, "Matteus" Perchwater Blue-Ice-Boy,
"Polly" Perchwater Blue Queen of Magic, "Milton" Perchwater Prince In Blue & "Flaxa" Perchwater Misty Blue

7 februari

Idag har SSRK haft utställning i Motala med Tord Lundborg som domare.
Två av Findus söner deltog. "Ior" Westerner Timekeeper hade sedan sist blivit junior och kom 2:a med hederspris av elva stycken. "Flyer" Westerner Firefly kom 2:a i unghundsklassen med CK, av åtta stycken. Han blev även reserv bästa hane! "Andys" dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic kom även hon 2:a och fick CK, detta i juniorklass tikar och av hela 15 stycken! Hennes kullbror "Matteus" Perchwater Blue-Ice-Boy blev fyra i juniorkonkurrensen med hederspris.

Själv hade jag inte anmält. De senaste veckorna har jag nästan ångrat mig, hade varit kul att vara på plats!, men när jag tittade ut imorse och såg 1 dm nyfallen snö var jag ganska glad över att jag var hemma... Det kan inte ha varit mitt "favoritväglag" direkt!!

1 februari

Inga direkta nyheter, men vi har fått en bild på "Andys" son "Pepsi" Westerner Brave Heart, (Sydafrika), och även på hans rosetter från debuten. Se text nedan!

 

26 januari

Vilken helg det var för de blå gossarna! Nu har vi fått höra att det var fler som gjorde bra ifrån sig! Findus son "Simon" Westerner Winds Eye, Nya Zeeland, var på en utställning igen. Han fick ännu ett reserv CC + reserv BOB bakom sin kennelkompis. Förutom detta blev han BIS-valp igen!

Andys son & Friscos dotterson "Pepsi" Westerner Brave Heart (9 månader) har debuterat i Sydafrika den här helgen, och vilken debut! På The Transvaal Benevolent Club Open Show blev han BIR bland både valpar & vuxna, vann gruppen för båda valpar och vuxna och blev dessutom Best In Show! Stort grattis till hans ägare Jo-dee & Belinda Tarr, kennel Tullamore.

25 januari

Vi har haft besök av Findus son "Ior" Westerner Timekeeper i ett par dagar. Han var här för att klä av sig valpkostymen och för att sedan tillsammans med mig åka till SSRK Köping för att ställas i valpklass för sista gången.
Hela 119 cockrar anmälda i Köping! Domare på valpar var David Shields, kennel Wilholme. Domare för de vuxna Trudy Walsh.
17 valpar var anmälda i valpklass II. Ior blev BIR-valp med följande kritik:

Very well made puppy of super bone and substance. Pleasing head. Good strength in muzzle and plenty of depth. Excellent reach of neck. Good layback of shoulder. Best of legs and feet. Good topline and tailset which he keeps on the move. Well muscled quarters. Presentation first class. Sound, happy mover.

Senare på dagen blev han BIS-valp för Nicola Hughes!!!

Jag visade även Findus son "Flyer" Westerner Firefly som inte är utställd officiellt och nu debuterade i unghundsklass (nio anmälda). Han vann densamma och fick CK!

Totalt fanns tre Findusbarn med denna dag. Den tredje, Cockados Craig blev 10 månader gammal trea med HP i juniorklass.

Findus var inte anmäld idag, han var hejaklacksledare!

Andy hade en dotter med på utställningen, det var Perchwater Blue Queen of Magic som nio månader gammal kom 2:a med HP i juniorklassen (11 anmälda).

20 januari

Inga svenska utställningar ännu, men på Nya Zeeland är de igång! Findus son "Simon" Westerner Winds Eye, 9 månader, har nu debuterat och har blivit Bästa Valp alla raser. Han har även fått res CC och Res BOB, endast slagen av sin kennelkompis.

14 januari

Nytt år - och inga nyårslöften i år heller! Jag vill i alla fall passa på att önska en god fortsättning på det nya året! Hoppas att fler än vi har haft en lång och skön julledighet! Så mycket nytt på hundfronten har inte hänt för vår del, men Findus son "Flyer" Westerner Firefly blev pappa till sin första kull valpar den 12 januari 2004. Det blev två hanar (blue roan) och fem tikar (tre blue roan, två vitsvarta). Mamman heter Cockados Special Tartan och hade förra året en kull med Findus. Nedan en bild på modern och valparna. Kullen finns hos kennel Cockados.