2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

25 december

God fortsättning! Hur var det nu, hade ni också varit snälla under året och fick besök av tomten?? :-) I vår familj var det i alla fall vissa som varit snälla som synes...

Men även om det verkade som om Adam hade varit snällast..., så hade vi nog varit ganska hyggliga hela familjen verkade det som! :-) Julaftonskväll firades som vanligt hemma hos mina föräldrar. Klart skönt när man sedan bara bor ca fem minuter därifrån, vare sig man går eller åker bil!

Moni (vom Schloss Hellenstein) har varit snäll och mailat över mig listan på Årets Cocker i Tyskland 2008. Och nog blir vi stolta! "Vår" (ok, inte längre, men det känns lite så ändå...) "Ior" SU(u)Ch Westerner Timekeeper är endast utställd tre gånger i år i sitt nya hemland Tyskland. Trots så få utställningar hamnade han på en så fin plats som en åttonde! Hundarna före honom på listan hade mellan sex och 14 utställningar! Iors son "Sören" Westerner Dance in Time kom förresten på femte plats på motsvarande lista i Finland! Findus kan med rätta vara stolt över sina barn & barnbarn!

Nu hoppas vi på fler dagar med detta underbara vinterväder! Snö (inga mängder visserligen, men ändå snö...), sol och minusgrader, härligt!

23 december

Ojoj, nu närmar sig julen verkligen med stormsteg! Svårt att fatta att det är julafton redan imorgon, men det är ju inte direkt julstämning ute heller. Idag visserligen väldigt fint väder, kallt & soligt. Men var är snön??? Nåja, om solen skiner och det är kallt får man väl vara tacksam ändå! Rena hundar om inte annat...

Framsidan pryds av årets "hundjulkort", och här kommer "det andra". Ja, vi kör med två sorter i vår familj!

Med detta vill vi förstås passa på att önska alla en riktigt god jul & gott nytt år! Vi kan även passa på att berätta att Vincent har haft sin första "date" och om nio veckor föds det förhoppningsvis valpar efter honom och Findus dotter Westerner Nothing But Flowers på kennel Westerner. Väldigt spännande ska det bli förstås!

9 december

I söndags var det "årets måste" dvs. Stora Stockholm. Eller ja, det heter det väl inte, men det ligger lite kvar i mitt huvud. Hund 2008 är det väl som gäller? Jag åkte redan i lördags och passade på att hälsa på - och bo över - hos Lotta. På så sätt hade jag ju klart närmare på morgonen också och vi var där redan efter 7. Väldigt skönt för då fick vi en bra parkering, hann installera oss - och shoppa en hel del INNAN bedömningen började. Ja, hm, fick visst några kommentarer om att vi lyckades shoppa även efter bedömningen och komma tillbaka med flera kassar då med... Men kul var det!

Utställningen då? Hunden som var med för min del var förstås Vincent. Han ingick i en åtta hundar stor juniorklass där han kom tvåa med CK. Ett resultat att vara nöjd med då det var många snygga och välkända hanar som inte fick något CK med sig hem, så det var inget det "gödslades" med! :-)


Vincent blev tvåa i juniorkonkurrensen med CK på Hund 2008

Vi åkte hem före finalerna och jag chockade min man med att vara hemma redan vid halv fem tiden...

Har fått rapport om att Findus son "Simon" NZ Grand Ch Corsair Winds Eye har varit i farten igen genom att erövra ännu en gruppvinst. Ser inte vädret väldigt skönt ut?


NZ Grand Ch Corsair Winds Eye vinner gruppen i Nya Zeeland.

26 november

Jippi! Nu har vi ännu fler vackra A:n att jubla över! Det är Frosts son "Diesel" SVCh LP1 Dualdigni's Keep The Stage som nu fått resultatet A på sina höfter. Han är omröntgad och hade förra gången... C! Tack och lov tog matte Marie-Therese beslutet att röntga om honom. Han röntgades första gången på ett välkänt djursjukhus och där hade de svårt att få honom att ligga rakt. Tre olika personer var inne och drog i honom, och till slut så lade honom till och med på sidan för att röntga!!? Är det någon som har hört talas om det tidigare? Sedan fick de in ett akutfall och de hade inte tid att prova att få någon "bra" plåt utan skickade iväg de som de hade fått ihop...
Det är bara ännu en gång inse hur viktigt det är att röntga någonstans där de är noggranna och kan sin sak! Grattis igen Diesel & Marie-Therese!

24 november

Igår var det Norsk Vinnarutställning i Hamar. Vi var inte där, men det var däremot beresta Findusdottern "Spöka" Westerner Ghost Story med matte Catharina. Spöka vann öppna klassen med CK och hamnade precis utanför bästa tikplaceringarna.

Nu ikväll har Vincent blivit ögonlyst, skönt nog gick även det alldeles utmärkt - utan anmärkning.

22 november

Låg i sängen och läste på morgonkvisten när jag kom på att det kanske fanns ännu intressantare läsning på datorn... Var iväg och höftledsröntgade Vincent i tisdags och har sedan dess slitit ut SKK Hunddata!! :-) Och under natten hade resultatet kommit in! A! Vilken härlig läsning - mycket bättre än min bok! Visserligen kanske inte resultatet var oväntat med tanke på att Lars Audell som röntgade honom hade uttalanden som "Toppenhöfter!" och "Sällan man ser så bra höftern på cocker!", men ändå! Jag vågade i alla fall inte ta ut något innan resultatet kom in. Men nu finns ju minsann anledning att fira den här helgen med...:-)

Om någon undrar över Wilmer så är han ännu inte röntgad. Eftersom han är mycket senare utvecklad beslöt jag mig tidigt för att vänta med att röntga honom till nästa år. Samma sak gäller syrran Heidi som Lotta har.

17 november

Förra helgen var ju en toppenrolig helg när Vincent blev BIR i Grängesberg. Den här helgen var vi hemma och tog det lugnt - så väldigt skönt! - men ändå dök det upp jätteroliga resultat. Frost satt här hemma och blev malligare och malligare... :-)

Först ville ju Albin, Westerner Columbo, visa att han minsann inte bara är vacker (och himla söt! :-)) utan har en duktig spårnäsa också, och såg till att erövra viltspårschampionatet! Grattis både till honom och matte Monica förstås!

Halvbrorsan "Diesel" SVCh LP1 Dualdigni's Keep The Stage hade åkt hela vägen till SSRKs utställningen i Wången. På lördagen blev han... tvåa bästa hane och EN hund från certet för tredje utställningen i rad! Men jag tycker att jag har börjat känna igen "fjärde gången gillt" istället för tredje, så på söndagen, då slog han till ordentligt och fick förutom certet även BIR:et! Jättegrattis!!!


"Diesel" SVCh LP1 Dualdigni's Keep The Stage blev BIR i Wången!
BIM blev Ch. Wineleaf's Love Is In The Air

12 november


Idag är det dags att gratulera Vincent och Wilmer - och förstås deras syster Heidi! - på 1-års dagen!
 

10 november

Vilken rolig utställningsdag i Grängesberg igår! Monica och jag åkte dit tillsammans, och vi kan väl inte klaga på resultatet? Vi åkte hem med både BIR och BIM. BIR blev Vincent, fortfarande inte ett år gammal! Fick förstås också sitt tredje cert. Jag är ju bara så himla nöjd och glad! Förstås!! (Hårdaste motståndet i bästa hanhundsklassen mötte han förresten i Frostsonen "Diesel" (LP1 SVCh Dualdigni's Keep The Stage). BIM blev Monicas "Ida" Anemos After Dinner Sweet som därmed fick sitt första cert! Stort grattis Monica! Det blev dubbelseger för Västerås... :), och det var förstås två väldigt nöjda mattar som åkte hemåt senare på eftermiddagen.

 
Vincent BIR i Grängesberg - och efteråt firade han med en BIR dans!

Tidigare i veckan fick vi anledning att gratulera till en ny champion, det var Andys dotter Stora Barnviks Fiesta Sangria som erövrade sin viltspårschampionattitel genom att få en "sista" etta med HP. Grattis Anita & Saga!

Jag fick även mail från Tyskland precis före helgen där jag dels fick höra att Ior SU(u)Ch Westerner Timekeeper är testad för FN med resultatet Normal, men även att han faktiskt, trots endast tre utställningar i Tyskland så här långt ligger fyra på Årets Cocker!!!

5 november

Idag gratulerar vi Frost på 4-årsdagen!!!

3 november

Suck, blir lite lagom trött på mig själv... Varför kan jag inte se till att uppdatera nyhetssidan kontinuerligt så att jag MINNS vad som har hänt?? :-)) Men man får väl skylla på att det här istället blir bra minnesträning?

Två saker kommer jag i alla fall ihåg väldigt väl! Semestrar! Två stycken under oktober, är inte det väldigt lyxigt? I början av oktober åkte Anders & jag ner på en minisemester (tisdag - lördag) till Barcelona. Vi hade underbart härliga dagar där! Verkligen en stad att rekommendera för besök för er som inte redan har varit där. Men det känns som de flesta nästan har varit det!! :-)

Förra veckan var det höstlov. Adams första kan man väl säga eftersom dagis nu är ett minne blott och han går i förskoleklass/6-årsverksamhet. Han fick vara ledig hela veckan, och vi tog ledigt nästan hela vi med och åkte till västkusten, närmare bestämt Mollösund, tisdag - lördag. Kalla, men ändå underbart sköna dagar och med en hel del sol. På onsdagen åkte vi in till Göteborg och gick på Universeum. På torsdagen kom Lotta & Phil (samt Frossa och Heidi) och stannade precis som vi till på lördagen. Vi tog det lugnt, tog långa promenader, pratade, åt gott, pysslade med hundarna - och fotade! Bland annat den här bilden som just nu även ses på framsidan.

Det är de tre "tyskarna", från vänster Heidi, Vincent och Wilmer. Det var kul att se dem, för det märks att de verkligen "hör ihop". Trots att Heidi nu har bott med Frossa i drygt 3 månader så blev det verkligen hon och brorsorna igen när hon kom tillsammans med dem. Blod är tjockare än vatten, eller hur var det nu...?

Det här var ju ganska lätt att komma ihåg, nu ska jag försöka komma ihåg några utställningsresultat också, så får vi se hur det går... Jag har inte varit på någon utställning själv, men det är ju kul att släkten är iväg ibland!

Ior var i september - ja, jag vet, det glömde jag skriva om sist! - på sin tredje utställning i Tyskland och... för tredje gången blev han även bästa hane! Till det även BIR! Dömde gjorde Dr L Janek.

Första helgen i oktober hade Uppsala Läns Cockerklubb utställning med Martin Johansson som domare. Där deltog Findus sonen "Max" Copper's Trolling Stone som från juniorklass slog till med att bli bästa hane och BIS-reserv!

Samma helg var det dags för Europa Vinnar utställning i Budapest. Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story med matte Catharina har blivit väldigt internationella och var minsann på plats. Något jag inte tror att Catharina ångrar! Spöka slog till med att vinna den öppna klassen och därmed även få ett ungerskt cert! Och inte nog med det, hon blev tvåa bästa tik och Runner Up till vinnaren! Tikarna dömdes av Attila Czeglédi. Stort grattis! Vi har fått några bilder från Anneli Sundkvist som var på plats, det tackar vi för! Nedan en bild från första platsen!

1 oktober

Den förra uppdateringen om Kolmården satt jag och gjorde klart kring midnatt och var ganska så trött... Väl i sängen kom jag ju på att jag glömt nämna några fina placeringar för "barnen" också. Hade tänkt göra det dagen därpå, men så VIPS har över en vecka gått!!

I alla fall, på Club Showen på lördagen fick i den stora juniorklassen där Vincent också gick, Findus sonen "Stilton" Copper's Trolls Royce HP, även om det inte räckte till en placering. Domaren plockade ut hela sju stycken i den stora klassen. Det var en fin debut i juniorklassen. Vi passade på att fota, och här finns svarta brodern "Max" Copper's Trolling Stone som på söndagen blev placerad som reserv.

Även Findusdottern "Spöka" Westerner Ghost Story fick en fin placering. Hon blev reserv i den öppna klassen tikar med CK. Kanske inte låter så märkvärdigt, men i en klass med 38 stycken så.... Frosts dotter "Tia" Ch. Dualdigni's Kidney Bean blev fyra i championklassen med CK. Frost själv hade avelsgrupp på lördagen (men inte på söndagen), och den blev tvåa (av tre deltagande) med HP.

På söndagen hade jag två hundar att visa, då visade jag även Agnetas Frostson "Nimbus" SVCh Tolinka Semifreddo som blev trea med HP i en högklassig unghundsklass. Där var även Frosts dotter "Emmy" Shakima's Frosty Milk blev tvåa med HP bland 17 anmälda ungtikar. Frosts dotter "Tia" Ch Dualdigni's Kidney Bean var denna dag trea med HP.

Findus son "Tintin" Westerner Step On Its framgångar i valpklassen på den utställningen har jag redan nämnt. När jag var i uppdateringstagen insåg jag att jag aldrig uppdaterade med bilder på honom som jag tog när han var 6 månader! Likaså kullbrorsan "Ceasar" Westerner Spin A Yarn har fått med tidigare bilder.

I helgen som var var jag bara hemma och tog det lugnt, så himla skönt! Men det fanns släktingar som åkte till Åland och ställde ut - och gjorde det bra! Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story var i Finland för tredje gången och fick även sitt tredje cert där!! Verkar vara en himla bra utställningsplats för Spöka! Hon blev även tvåa bästa tik och har nu utställningsmeriterna för ett finskt championat. Frosts son "Nimbus" SVCh Tolinka Semifreddo var också på plats, han hamnade på en inofficiell femte plats i och med att han fick reserv-certet. Fyra bästa hane blev förövrigt Iors finskboende son "Sören" Westerner Dance In Time.


Findusdottern "Spöka" Westerner Ghost Story efter att ha vunnit sitt tredje finska cert!

Jag kom tyvärr aldrig iväg för att titta på någon av  Findus två senaste kullar - skäms på mig! Men ibland vill inte tiden räcka till... Som om inte det räckte har jag inte ens lyckats få in de bilder jag ändå har fått!

Även om jag som sagt tog det lugnt i helgen som var, så gjorde inte alltid hundarna det... Jag tog med kameran ut på en av promenaderna och det blev en hel drös med spring och lekbilder. Det är meningen att några av dem ska komma ut på hemsidan inom snar framtid!

23 september

Nu har vi kanske snart återhämtat oss... :) I helgen har vi varit i Kolmården i samband med Cockerklubbens Club Show & Östergötlands Cockerklubbs utställning. Så trevligt & roligt, men ack ja... Det tar ju på krafterna helt klart, och jag har känt mig ganska mör de här dagarna efteråt... Mör men glad kan man väl säga, jag är supernöjd med Vincents resultat, den hund jag visade. På lördagen på Cockerklubbens Club Show blev han tvåa med CK i en enorm juniorklass - hela 22 anmälda! Dessutom blev han utplockad bland de 8 i bästa hanhundsklassen där han sedan hamnade på en inofficiell sjätte plats.


Foto: Angelica Mansfield

Frost var med och hade avelsgrupp på lördagen som av tre deltagande grupper blev tvåa med hederspris.

På söndagen vann Vincent juniorklassen med HP och slutade som fyra bästa hane!

14 september

Igår gick SSRK Dingtuna av stapeln. Jag och min förkylning var där...  Vi hade även med oss Vincent! :-)


På bilden ovan travar han till sig första platsen i juniorkonkurrensen.

Idag har SKK Sofiero gått av stapeln. Där var vi INTE, men vi har fått en glädjande rapport med att Findus sonen "Tintin" Westerner Step On It blev BIR-valp bland totalt 16 valpar! Grattis! Vet även att de inte var kvar till finalen, så ingen idé att hålla tummarna...

9 september

Höst var det ja, och då var det tydligen dags även han drabbas av en riktigt rejäl höstförkylning! Först hann vi dock klara av ett försenat 6 års kalas för Adam i helgen. I helgen närmare bestämt i söndags fick jag även en rolig rapport per telefon. Frosts son "Fly" Dualdigni's Kite Flying med matte Madde var I Högbo på SKKs Internationella utställning och vann där öppna klassen med CK. Fick sitt andra cert och även reserv-CACIB. Stort grattis! "Bara" ett kvar nu... :)


Fly fotad efter att ha vunnit sitt andra cert!

Själv ska jag nu ägna mig åt att försöka krya på mig till Dingtuna på lördag... Ja, helst lite tidigare, är väl bra om jag hinner/orkar trimma också... Även med jobbet har jag en hel del akuta saker som jag skulle behöva bli klar med, men säg den gången man tycker att en förkylning kommer lämpligt?? Aldrig... Men det kan ju helt klart vara värre!

3 september

Och så var det redan höst... Den där berömda tiden ni vet som går så fort att man inte hinner med! En - eller snarare två - utställningar till augusti hanns dock med innan vi klev in i höstmånaden. Det var SKKs dubbelutställning i Visby. Det är ju tradition för Lotta & mig att åka dit i samband med den och hälsa på Veronica & hennes familj. Nu brukar ju utställningen vara första helgen i juli och inte sista i augusti, men det hindrade ju inte oss förstås!

Om det var den ändrade tidpunkten eller om vi helt enkelt har lagt av oss vet jag inte, men lika många bilder som vanligt blev inte tagna... På utställningarna var vi (mest Veronica) flitiga fotografer.

Jag är förstås oerhört stolt över Vincents debut i officiella sammanhang. Vi som mest åkte för att träna, Vincent & co är drygt 9 månader gamla, kom hem med 2 cert! Jättejättekul förstås!


En stolt Vincent med sina två certrosetter

Förra gången vi var här, i maj, och satt i färjekön, så ringde Marie och berättade att Frosts dotter "Tia" SU(u)Ch Dualdigni's Kidney Bean vunnit BIR samt gruppen i Larv. Tydligen ska jag sitta i denna färjekö, för denna gång fick jag besked om att Tia blivit BIM på SSRK i Uddevalla och sedan även BIM-BIS-3!
Grattis Marie & Tia!


"Tia" SU(u)Ch Dualdigni's Kidney Bean BIM-BIS-trea i Uddevalla!
Foto: Annika Stjärneving

En bra helg var det, för i Finland fick Frosts son "Cisco" Westerner Cisco Kid sitt första cert samt BIM!

11 augusti

Nu har mina vänner från Nya Zeeland & Australien åkt hem igen, vi har haft väldigt trevliga dagar, men dessvärre ganska blöta... :(

Men måste ju bara sätta in bilden på Frosts BIS-avelsgrupp även här! Stort tack för hjälpen alla inblandade!


Frosts BIS-avelsgrupp på SKKs utställning i Askersund!
Foto: Lars Hammar

6 augusti

Idag fick jag besked från Optigen om att både Wilmer & Vincent är Normal/Clear vad gäller prcd-PRA. Knappast oväntat eftersom båda föräldrarna är testade Normal/Clear... :), men för att resultatet ska "räknas" här i Sverige så har jag ändå testat dem. Och skönt ändå att få ett positivt besked - hur väntat det än var!!!

Findus blev i förra veckan pappa till tre tjejer. Vi hoppas kunna lägga ut någon bild snart!

Imorgon får vi roligt nog besök från Beth Warman, kennel Corsair, Nya  Zeeland, igen, plus två av hennes vänner. Det ska bli så roligt att ses igen! Förra gången hon var här hade vi strålande sol och värme och Frost fick sitt första cert, BIR & CACIB. Varken det ena eller det andra lär ske nu... De hotar med regn i många dagar framöver och Frost är inte anmäld, men det ska bli kul ändå! :)

3 augusti

Idag vill vi gratulera Andys dotter "Saga" Stora Barnviks Fiesta Sangria med matte & förare Anita Johansson - tillika uppfödare - till att bli DM-mästare i viltspår i anlagsklass! (DM i det här fallet för cockrar i Västmanland, Södermanland, Uppsala län samt Stockholms län).

Jag satt i förmiddags och tittade igenom några av bilderna från Tyskland igen, och där hittade jag minsann en bild på Vincent som jag tyckte var bättre än den jag tidigare haft på hans sida. Den "nya" finns härmed på plats och kan ses här!

2 augusti

Idag hade Köpings Kennelklubb en inofficiell utställning i Kolsva. Dit hade jag anmält Wilmer & Vincent, kändes som ett lagom ställe att debutera på. Cockrarna var dagens klart största ras! Hela 19 cockrar anmälda - alla även på plats. Fördelat på nio valpar och tio vuxna. Kul! Jag åkte dit med Lotta & Ulla, och vi hade en väldigt trevlig dag tillsammans med Madde, Paula och Maddes två pojkar Johan & Alexander. Ja, och så alla hundar då! Men vilket väder... Efter alla dessa soliga & varma väder var det dags för regnet att komma till Västmanland... Undrar om vi någon mer gång tar med oss Ullas Westerner Falling Rain på utställning??? Tänk om det var hon som framkallade det hela!!? :-)


Så här såg det ut i början av utställningsdagen...
Här sitter Ulla och Lotta behagligt avkopplade i ett väder som var helt ok...


Och så här såg det ut någon timme senare och resten av dagen!
Tack & lov för utställningstältet i alla fall, men det gällde att hälla av regnet vartefter!


Vincent & Wilmer i ringen

Efter många timmars blöt väntan var det äntligen dags för cockerbedömningen. Ut i regnet! Margareta Sundqvist dömde rasen och hon gillade trevligt nog mina killar. Wilmer slog brorsan idag och blev bästa hanvalp (av fem) och Vincent kom på en fin andra plats. Båda med hederspris.


Vincent & Wilmer i rörelse

De tyckte båda att detta var roligt - och det var ju det som var den stora målsättningen!

Jag hjälpte sedan Ulla att visa "Linnea" Westerner Falling Rain. Det var hennes livs första utställning också - och mattes med! Hon slog till med att bli bästa tikvalp med hederspris! Fick du blodad tand nu, Ulla, eller avskräckte regnet!!? (Jodå, jag vet att Ulla planerar en utställning till - men hon ville av någon anledning vänta till oktober... :-) ).

I BIR & BIM blev Wilmer BIR och Linnea BIM. Vi fick därmed vänta ytterligare ett tag för finalerna. Wilmer tyckte dock att gruppfinaler var överskattade tillställningar - eller kanske att han helt enkelt trött efter en riktig heldag på sin första utställning!!? Nåja, en BIG-4 rosett lyckades han trava till sig ändå, och det är vi mer än nöjda med. Nu blir Wilmer satt på "tillväxt" ett tag och Vincent får prova på utställningsringen ensam ett tag framöver.

Idag kändes det av någon anledning inte som läge att ta ny ståbilder! Tyvärr hann vi aldrig med Vincent igår, hade tänkt att det fanns tid till det idag.... Hm!

Vi vill slutligen passa på att gratulera Frosts son "Fly" Dualdigni's Kite Flying också! Av 10 vuxna cockrar blev han BIR, senare även BIG och BIS-3!

30 juli

Jaha! Jag hann inte mer än att få ut uppdateringen då jag "förstås" kom på att jag glömt lite... Säkert har jag glömt ännu mer, men det var lite retligt att komma på en minut efter att jag trodde att jag äntligen var klar! Ja, äntligen skriver jag för den uppdateringen tog tiiiiiiid! Dels var det ju en ganska stor uppdatering så förarbetet tog ju sin tid. Men när jag sedan skulle lägga ut den i går morse, ja, då fungerade inte FTP... :( Jag är ju inte den mest tekniska, så jag beslöt vänta till Anders kom hem från jobbet, men han begrep dessvärre inte heller varför. Efter diverse test så började han fundera på om det kunde bero på vår nya router. Vi (läs Anders!) installerade FTP på min nya bärbara och där kunde vi testa att koppla oss förbi routern, och YES, då fungerade det! Förutom att jag ju hade det jag behövde på den stationära... Skulle då skicka över hela "hemsidemappen" till den bärbara, och det såg ut att fungera så bra, men av okänd anledning kom inte vissa av de nya bilderna med? De gick inte ens att flytta över enskilt? Ska det krångla så ska det!!! Kunde dock maila över dem och installera dem på det sättet och sedan få ut allt. Någon som begriper att jag inte orkade "börja om" efter det? Och någon som haft samma problem vid införskaffande av ny router? För DET problemet är fortfarande inte löst här...

Men uppdatering var det ju! Findus blev lite sur när jag glömde att han minsann också fått en ny viltspårschampion bland sina avkommor! Vi säger stort grattis till "Vera" SVCh Black Mica's Full Fart Framåt och matte Maija!

Sedan var det ju minsann utställning i Högbo dagen efter Ransäter då Helene Björkman dömde. Där vann Frosts son "Albin" Westerner Columbo unghundsklassen med CK och slutade som fjärde bästa hane. Findus dotter "Ida" Black Mica's Gasen i Botten vann samma klass hon, men på tiksidan, med CK och slutade som trea bästa tik.

Nu ska det bli spännande att se vad jag kommer på att jag glömt när jag får ut detta...!? Om jag inte kommer på något själv finns det kanske någon som påminner mig.....

29 juli

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och uppdatera med en del i alla fall, men när man ligger så här mycket efter vet man ju knappt var man ska börja!!! Kommer ju att glömma hälften säkert och har ännu fler bilder att uppdatera med, men man måste ju börja någonstans i alla fall!!

Den 14 juni i Avesta gick det bra för flera Frostbarn! Allra bäst gick det för "Joice" Tolinka Focaccia som slog till med att vinna unghundsklassen med CK och sluta som tvåa bästa tik med cert och reserv-CACIB! Jättestort grattis till henne & matte Ankie! Bland hanarna debuterade "Nelson" Westerner Country Fair med att bli trea i juniorklassen med CK. Han var här några dagar tidigare så då tog vi lite bilder. "Albin" Westerner Columbo vann unghundsklassen med CK och slutade som fjärde bästa hane.

Första helgen i juli var det dags för Världsutställningen och dagen innan Circuit utställningen på Almare Stäket. Jag hade ingen egen hund anmäld men på Circuit utställningen visade jag Frosts son "Nimbus" Tolinka Semifreddo i en stor unghundsklass. Han fick roligt nog excellent och placerade sig trea!


Här bedöms Nimbus av hanhundsdomaren, Susan Young

På söndagen var det dags för själva Världsutställningen på Älvsjö Mässan. Så roligt att få se så många hundar från runt om i världen! Tänkte jag! Efteråt undrade jag hur många jag hade sett? Med bedömningen i tre ringar samtidigt och två hundar att visa i juniorringen, tja, då såg man inte så mycket ändå...

Roligt var det i alla fall, och det gick roligt nog bra för "barnbarnen". Jag visade "Nimbus" Tolinka Semifreddo, idag med. Den här gången i juniorklass för Helle Dan Pålsson, eftersom det på Världsutställningen var tillåtet att gå i juniorklass till 18 månader. I en jättestor juniorklass lyckades han återigen få Excellent bli placerad och även denna gång som trea! Jättekul och stort tack till Agneta för att jag får visa honom!


Här inväntar Nimbus domaren

Den här dagen visade jag även hans kullsyster "Chili" Tolinka Tiramisu. Hon löpte i april och vi har varit lite nervösa för pälsen. Men det såg lovande ut - tills veckan före utställningen DÅ började hon fälla! Nåja, hon fick behålla tillräckligt mycket i alla fall, och nu hoppas vi att hon låter bli att fälla mera! Om Nimbus klass var stor var det inget emot Chilis. Över 40 juniortikar! Det blev ingen placering, men hon fick Excellent, så det var roligt!


Chili i ringen

I grannringen bedömdes övriga hanar (utom juniorer) för Elina Tan-Hietalahti slog Frosts son "Albin" Westerner Columbo till med att även han få excellent och en finfin fjärde placering i unghundsklassen.


"Albin" med matte Monica

I tikringen, för Hans Lehtinen, är vi stolta över att Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story fick Excellent, så även Lexies dotter "Dharma" Westerner Dragonfly.

Medan jag var i Tyskland var det minsann också utställningar! På SKKs utställning i Tvååker visade Frostbarn framfötterna igen. Det blev dubbelt i en stor juniorklass (16 stycken) med "Rakel" Shakima's Let's Dance på första plats (ny bild här) och "Emmy" Shakima's Frosty Milk på andra plats. Båda med CK. Dessutom placerades "Tia " Ch. Dualdigni's Kidney Bean på fjärde plats i bästa tikklassen. Dömde gjorde Frank Wythe och 78 cockrar var anmälda.

På SKK Alfta för Kari Engh dömde slog Iors dotter "Celine" SVCh Westerner Love On Time med att bli bästa tik, få cert förstås, och även BIR! Grattis! Tvåa bästa tik blev Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story. Frosts son "Albin" Westerner Columbo vann unghundsklassen med CK.


BIR & BIM i Alfta.
BIR "Celine" SVCh Westerner Love On Time
BIM Blue Cheyenne's Dance To The Light
Båda barnbarn till Findus!

I Köping/SKK där Petra Junehall dömde slog nyss nämnda "Albin" Westerner Columbo till med att vinna unghundsklassen igen, men denna gång även bli placerad som trea bästa hane med cert! Även Frost-sonen" "Fly" Dualdigni's Kite Flying vann sin klass, öppen, med CK.


"Albin" stolt efter att ha vunnit sitt andra cert

I Ransäter i helgen som var dömde Keith Lovell på Kennelklubbens utställning. Två Frostbarn var där och gjorde bra ifrån sig. "Albin" Westerner Columbo kom där tvåa i unghundskonkurrensen med CK. "Tia" Ch. Dualdigni's Kidney Bean slog till med att bli bästa tik & BIM!


Foto: Staaf
"Tia" Ch. Dualdigni's Kidney Bean blev BIM i Ransäter,
BIR blev Ch. Backhill's New Design.

Medan vi håller oss kvar i Sverige så vet vi att minst två Frostbarn blivit viltspårschampions här i sommar också. Det är "Nimbus" SVCh Tolinka Semifreddo och "Trollet" SVCh Shakima's Fame Factory. Stort grattis till er!

Nu vänder vi oss utomlands istället! Iors son "Sören" Westerner Dance In Time som flyttade till Finland förra sommaren har haft stora framgångar i år. Han har i år till dags datum vunnit 3 cert, 3 CACIB, 5 BIR plus BIG-3 och BIG-4!

Sedan har Findus son "Ivar" Westerner Name Me Dog, även han boende i Finland, varit ute på utställning igen, det var ett tag sedan. Han slog till med att bli bästa hane, få sitt andra cert & bli BIM.


Foto: Ritva Rantanen
Ivar fick cert & BIM för Teija Poikolainen-Däuber
BIR blev Shavian Bitch is Back

Slutligen är det dags att återvända till Tyskland! Ja, inte för oss, även om det hade varit väldigt roligt, och jag hade fått en förfrågan om att komma ner och visa Ior, men man kan inte göra allt som man vill! I helgen gick i alla fall deras Club Show av stapeln och det blev en alldeles utmärkt framgång för Ior! Han slog till med att bli bästa hane och Klubschausieger 2008! Stort grattis både till Ior & matte Moni! Och även grattis till övriga framgångar till kenneln!


Här är Ior på väg till titeln Klubschausieger 2008!
Foto: J Holste


Ior på första platsen efter att ha blivit bästa hane och Klubschausieger 2008! På andra plats
kom Okavango vom Odenwald och på tredje plats Abendstern vom Schloss Hellenstein.
Dömde gjorde U Linden.

17 juli

Ojoj, över en månad har gått. Det är inte det att det inte hänt något, utan som vanligt att tiden inte velat räcka till till allt man vill göra!

Jag får försöka ta mig tid att rapportera flera fina utställningsresultat senare, men just nu känns det som prioritet ett att berätta om att Lottas & mina efterlängtade hundar från tyska kenneln vom Schloss Hellenstein äntligen är hemma i Sverige. Vi har haft en jättetrevlig & rolig semesterresa i samband med det, sett en del av Tyskland och även fått chansen att lära känna Monika Bollinger och alla hennes fina hundar lite närmare. Faktiskt så kändes det inte som vi hade åkt över 400 mil vilket vi hade...

Det var så spännande att äntligen få träffa "Wilmer" High Success vom Schloss Hellenstein hans kullsyster "Heidi" High Life vom Schloss Hellenstein, och vi tyckte så mycket om dem! MEN... Ett litet problem var ju att Monika hade en överraskning åt mig... Hon hade ännu en hane kvar i den kullen så att jag skulle få möjlighet att välja. Hm, vad då välja? Det är ju hur svårt som helst, eller hur? Ja, det tyckte vi faktiskt alla tre... Wilmer är bara sååå fin i konstruktionen, men ganska sent utvecklad. Hans kullbror High Style vom Schloss Hellenstein är mycket mer färdig, så himla fin han med och med underbara rörelser. (Tja, det har Wilmer med, men han ville inte visa upp dem lika ofta!! :-) - men vi tränar!)

Ja, ni som har sett startsidan har väl sett hur det slutade? Båda två följde med hem!! Hur tokig får man bli? Väldigt mycket tydligen, men jag är fortfarande väldigt nöjd med beslutet! Det ska bli spännande att följa deras utveckling. Wilmer får komma ut någon gång i valpklass nu, sedan planerar jag att ta ut Vincent (ja, det fick bli hans namn efter en natts funderande) i juniorklass i höst. Wilmer får vänta på den officiella debuten ett tag.

Ett litet större reportage från Tysklandsresan planeras (hm, jag är medveten om att jag inte fått ihop Gotlandsreportaget från i maj ännu...), men till dess finns i alla fall nya bilder på Wilmer & Heidis sida, och Vincent har förstås fått en egen! Jag vill även passa på att här tacka min goda vän Inger på kennel Westerner som hjälper mig nu när jag plötsligt råkade bli ägare till fyra hanar... :-)

Kul men tufft var det förstås att träffa Ior igen också. Han var i så fin form och verkade trivas så bra, men hu, det var tufft att skiljas igen. Monika & jag grät i kapp när vi skulle åka... Nedan en bild på Ior och mig.

8 juni

Nu har det varit en härlig utställningshelg igen! Ja, själv har jag varit hemma, men det är ju tur att andra åker på utställning... :-) Igår ringde Marie och berättade att "Tia" Dualdigni's Kidney Bean fick sitt sista cert i Hasslarp (plus 4:a bästa tik) och numera är champion! Vi gratulerar till Frosts första championdotter!


"Tia" Dualdigni's Kidney Bean som nybliven champion!
Foto: Carita Malmgren

Idag fick vi rapporter om kullbrorsan "Fly" Dualdigni's Kite Flying som fick cert & BIM i Örnsköldsvik! Stort grattis!


Fly fick sitt första cert och blev BIM idag!
BIR:et gick till Usemade Born At Last
Foto: Stina Yron-Lund

Redan i fredags hände det saker också, då hade Uppsala Cockerklubb sitt KM i viltspår. Vi kunde sitta hemma och hålla tummar & tassar då med för både Findus, Frost, Ior & Andy hade flera avkommor med! Bäst gick det för följande: Öppen klass: 1) Frosts son "Nimbus" Tolinka Semifreddo, 2) Findus dotter "Vera" Black Mica's Full Fart Framåt och 3) Findus son "Pettson" Tans & Tins King of Orchid! I championklassen kom Andys dotter "Sonja" Stora Barnvik's Fantin Noda'r tvåa och trea ännu en Andy-dotter, SVCh Perchwater Misty-Blue! Grattis till dem & även andra fint placerade!

Vad har jag mer att rapportera om sedan sist? Frosts son "Cisco" Westerner Cisco Kid har flyttat österut, närmare bestämt till Jukka Kuusisto, kennel Lecibsin, Finland. Vi önskar honom stort lycka till! Sedan snart ett år bor redan Ior's son "Sören" Westerner Dance In Time i Finland och det har gått väldigt bra för honom i år. I maj blev han BIR tre gånger och leder just nu Årets Cocker i Finland!


"Sören" Westerner Dance In Time som ägs av kennel Benchmark i Finland
har haft en framgångsrik vår i Finland

Jag har fortfarande en massa bilder mina hundars avkommor att uppdatera med, men jag får skjuta upp det lite till... Vad gäller Gotlandsreportaget så vem vet, det kanske dyker upp snart? Nu har jag i alla fall fixat till alla bilder, så sedan ska det "bara" väljas ut vilka som ska in på hemsidan också. Tja, och även se till att de kommer in där förstås!

20 maj

Först får jag börja med att rätta ett resultat. Findus sonen Copper's Troll The Dice var inte BIS-valp som jag hade uppfattat det som, utan BIS-5. Å andra sidan tycker jag att det är ett kanonresultat, för samtidigt fick jag veta att det var på en kennelklubbsutställning, alla raser! En klart lyckad debut!

Det var förra helgen det. Den här helgen var det SSRK-utställning i Södertälje. Vi var hemma, men vill gratulera Frosts son "Diesel" Dualdigni's Keep The Stage som kom tvåa i unghundskonkurrensen med CK och slutade som 4:a bästa hane.

I söndags var det dags för Ior att debutera i utställningsringen i sitt nya hemland Tyskland. Det gick alldeles utmärkt! Han slog till med att bli bästa hane med både VDH CAC och CAC! Dömde gjorde Henny Kappetijn. Ior fick följande kritik:"Very harmonically built male with typical head. Very dark eyes, very beautiful length of neck, very nice top line. Excellent angulation, rib cage very well developed. Short in loin. Very good movement with firm top line. Very good behaviour."


Ior fotad i sitt nya hem hos kennel vom Schloss Hellenstein, Tyskland
 

12 maj

Oj, vilken helg det varit för Findus & Frostbarn! Eller vad sägs om 5 cert, 1 BIR & BIG, 2 BIM samt BIS-valp? Lotta & jag har också haft en väldigt trevlig helg, och hade haft även om resultaten inte varit "med oss". Som vanligt får man väl säga numera hade vi en liten minisemester i samband med SSRK Gotlands utställning. Eller utställningar som det var i år då det var en dubbel. Som vanligt hälsade vi ju på Veronica, och som vanligt måste vi ju även shoppa...:-)) Vi är så himla duktiga på att göra det tillsammans..., hm... Med utställning två dagar fick vi ju lösa det genom att åka redan på torsdagen! Det har ju varit helt underbart väder hela tiden också, rena rama sommaren, så det var verkligen fantastiskt! Jag ska som vanligt försöka fixa ett fotoreportage, men även det som vanligt så är det väldigt många kort tagna - och väldigt ont om tid... Känns det igen!?

Men vi kastar oss över resultaten istället! På lördagen dömde Tarja Hovila, kennel Adamant, Finland. Hon har ju haft ett gott öga till Findus och gett honom cert & BIR, så det var lite spännande att ställa släktingar för henne. Hon gillade roligt nog släkten också! Jag visade som vanligt Veronicas Frostson "Jasen" Dualdignis Keep Flying. Han vann unghundsklassen med CK. Pappa Frost själv var med för ovanlighetens skull (brukar ju mest ha avelsgrupper), han kom tvåa i championklassen med CK. I bästa hanhundsklassen blev sedan Frost tvåa och Jasen trea med sitt fjärde cert!


Jasen - certvinnare!

I öppna klassen tikar möttes helsystrarna "Flingan" Westerner Fairytale och "Flora" Westerner Nothing But Flowers (döttrar till Findus). Det var inte meningen, det måste ha varit ett misstag av arrangörerna då Lotta anmält i unghundsklass, men det gick inte att byta klass nu, då skulle Floras resultat inte räknas. Den här dagen vann Flingan klassen före Flora, men båda med CK. Bästa tikklassen blev densamma - vilket innebar att Flingan fick sitt fjärde cert som även resulterade i championat! Härliga tider! Hon blev sedan BIM mot Multi Ch Paisley's Rumour, men det var helt ok! Snarare var det nästan skönt att få åka ifrån den varma utställningsplatsen... :-) Det var championatet vi allra helst ville ha!


Tarja Hovila med lördagens vinnare;
BIR Ch. Paisley's Rumour och BIM en alldeles nybliven champion!,
Westerner Fairytale

På söndagen dömde Helene Björkman, kennel Barecho. Liknande resultat för oss, men lite omkastat! Jasen blev denna dag två bästa hane (efter BIR-vinnaren Multi Ch Paisley's Rumour) med sitt femte cert, med Frost på tredje plats i bästa hanhundsklassen. Flora vann den öppna klassen med CK, men ville sedan även visa stora syrran genom att bli bästa tik precis före henne och därmed även få sitt första cert! Sedan blev även Flora BIM, precis som Flingan dagen innan, men det var lika ok den här dagen... :-)


Helene Björkman med sina vinnare;
BIR Ch. Paisley's Rumour & BIM Westerner Nothing But Flowers

Det enda som inte kändes roligt den här helgen var att den båt vi skulle åka hem med, 19.45, var inställd... 16.00-båten som tidigare varit den vi valt mellan (men vi hade beslutat oss för att ta det lugnt innan hemfärd...) var förstås redan fullbokad när vi fick beskedet. Istället fanns en nyinsatt båt som skulle gå den "underbara" tiden 23.55.... Framme i Nynäshamn den ännu underbarare tiden 03.10...:-(( Det var sannerligen ingen hemresa vi längtade efter, och vi bor ju som ni väl vet inte i Nynäshamn heller, utan sedan skulle en nattlig bilresa vänta. På förslag från Veronica beslöt vi oss för att chansa. Åkte ner och ställde vår bil i stand by-kön strax före 13. Då var det två bilar före... Åkte sedan ner strax före 14 för att köpa en "väntebiljett" och leva på hoppet! Då hade till vår glädje bilarna före oss försvunnit! Och tur var väl det... Efter två timmars nervös väntan så fick vi nämligen köra ombord, som allra sista bil! Ibland ska man ha tur..:-)

Men glädjande besked kom först under väntan och sedan under bilresan. Släkten hade stora framgångar i Larv/SKK. Frostdotter "Tia" Dualdigni's Kidney Bean, som ju ligger våra hjärtan nära efter att ha bott här i ett halvår, hade slagit till rejält i Larv. Hon vann öppna klassen med CK, blev bästa tik och BIR! Och varför nöja sig med det? Hon slog sedan även till med att vinna gruppen och slutligen bli BIS-6:a! Stort grattis till Marie & Tia, och tack för telefonrapport! Tia fick förövrigt sitt allra första cert samma helg förra året då hon var med oss just till Gotland!


Domaren Lavinia Steer med sina vinnare i Larv/SKK
Till vänster BIM, Totenkopf Lagenfeld, till höger BIR "Tia" Dualdigni's Kidney Bean
Foto: Anna Johansson

Idag har vi fått reda på att även en ung Findusson hade framgång i helgen. Det var unga Copper's Troll The Dice som debuterade med att bli BIS-5-valp på en kennelklubbsutställning i Litauen. Han ägs av Kaja Koger, kennel Irish Melody.


Fem månader gamla Findussonen Copper's Troll The Dice som
debuterade med att bli BIS-5 valp på en Kennelklubbs utställning för alla raser i Litauen

Vi måste även passa på att nämna fina resultat från förra veckan. Samma släkt då det är Jasen & Tias bröder, men inte från utställningsringen denna gången utan spårskogen. Bröderna "Diesel" Dualdigni's Keep The Stage & "Fly" Dualdigni's Kite Flying blev viltspårschampions samma dag! Stort grattis Marie-Therese & Madde!

Och så kom en överraskning i mailboxen idag! Kirstin som vi träffade när hon var här för att hämta Ior & Jill (eller Joana som hon visst numera kallas) har idag varit och hälsat på Monika på vom Schloss Hellenstein. De var snälla och tog en ny bild på Wilmer åt mig - och nu känner jag dessutom igen att det verkligen är han... :-)) Han fyller förövrigt 6 månader just idag! Knappt två månader till hämtning nu....


Wilmer fotad på 6 månaders dagen

2 maj

Här kommer en ny bild på Wilmer! För förra gången var det nämligen inte Wilmer... :-) Utan syrran!! Idag har vi nämligen fått reda på att vi av misstag fick två bilder på syster Heidi - uppställd åt olika håll. Då den ena var döpt till Wilmer så anade jag inte ens oråd. Egentligen borde jag väl ha vetat att så mycket svart har inte Wilmer på den sidan - men jag har ju mest bilder från den andra sidan. Minns däremot att jag tänkte att han var ljusare i färgen än vad jag kom ihåg... Skönt nog var jag inte ensam... (och jag kanske kan skylla på pannan!!??)... utan Lotta gick på samma sak och tyckte till och med att båda var fina men att Wilmer såg bättre ut än Heidi... :-)) Hon blev med andra ord glatt överraskad nu då även Wilmer visade sig vara Heidi så att säga!!!

Här nedan finns bilden på Wilmer som kom idag, och jag har förstås även bytt på deras sidor... (Wilmers - Heidis)


Wilmer, 5,5 månad

28 april

Jag hann nästan inte mer än uppdatera förrän vi roligt nog fick nya bilder tyska Wilmer & Heidi! Nedan är en sittande bild på dem tillsammans. Nya enskilda bilder kan ses på respektive sida, Wilmers och Heidis.


Heidi & Wilmer i famnen på Monikas kompis Gaby

Vi har på tal om Tyskland även fått rapporter från en utställnings i Dresden där den i Danmark boende Findussonen "Enzo" Westerner Named Shadow var i helgen. Enzo blev Jugendsieger 2008, hann vann dessutom över alla raser, ca 60 unghundar. Grattis!


"Enzo" Westerner Named Shadow hade en framgånsrik dag i Dresden, Tyskland

För egen del ser jag just nu ut som om jag har gått en rond i boxningsringen, vilket jag inte har... Inte riktigt min stil! Men det är bara att inse hur fort något kan hända, eller kanske ordspråket "liten tuva fäller ofta stort lass" kan stämma? Vi håller på att renovera vårt badrum, så just nu har vi ingen möjlighet att duscha hemma. Som tur är bor ju mina föräldrar på samma område, så problemen är överkomliga (vad gäller duschning i alla fall, man kan få andra problem...) I onsdags skulle jag gå dit och duscha, som vanligt lite stressad. Tog med mig hundarna för att de skulle få en liten promenad också, och med mig hade jag också en stor väska med handduk, ombyte, etc etc. Hundarnas koppel hade jag i höger hand, och väskan hade jag på höger axel. Det gjorde ju att den där rackarns väskan åkte ner på armen stup i kvarten. Funderade på att flytta över den till vänster axel, men inte ens det tyckte jag att jag hade riktigt tid med. Istället höll jag fast den med vänster hand och gick i rask takt... Vad händer? Jo, Findus får en pinne i pälsen och lägger sig ner för att ta bort den. Det borde ju inte ha vållat några större problem mer än möjligtvis ett ryck i kopplet. Men av någon anledning så lade sig Findus inte "bredvid" mig så att säga, utan vek in framför mina fötter och lade sig där... Jag som gick med blicken längre fram märkte bara hur det tog helstopp, och på väg mot marken såg jag varför... Händerna var upptagna, så jag tog emot mig med... pannan!! Där låg med två hundar som skulle "hjälpa till", blod som fullkomligt forsade och inte såg jag något heller då glasögonen farit iväg (och gått sönder "förstås"), och de som känner mig vet att jag praktiskt taget inte ser någonting alls utom dem.

Jag vågade inte resa på mig med blodet forsande, men hade telefonen runt halsen så försökte ringa Anders för att få hjälp och hämtning.  Men typiskt nog pratade han i telefon, och hela ABBs växel var OCKSÅ upptagen då... Är det inte typiskt? Där låg jag och ringde, och ringde, men det enda som hände var att min telefon blev förstörd eftersom den blev så nedblodad... Tack & lov så kom det en kvinna till min undsättning som följde med mig till mina föräldrar. Eller till mina föräldrars hus snarare, de var bortresta. Väl där lyckades jag få tag på Anders som kom och hämtade mig. För att göra en lång historia liiiite kortare så blev det besök på akuten där jag blev sydd med ganska många stygn (tror jag i alla fall! Läkaren svarade aldrig på hur många...) och omplåstrad. Var ju "snygg" redan då..., men sedan dess har jag ju blivit både svullen och blå kring ögonen, men nu har svullnaden skönt nog lagt sig. Det är bara att inse hur lätt saker kan hända, och så får man väl vara tacksam för att det inte blev ännu värre... Efter akuten blev det besök hos optikern där nya glasögon nu är beställda (tack & lov att man har försäkring...) och mina gamla ihopklistrade så jag klarar mig tills de nya kommer.

På tal om försäkring så ansågs ju däremot min telefon vara helt antik, den var ju lite drygt ett år...!, så där fick jag inte ett öre. Så nu är en sådan också beställd...

Börjar känna mig mer som mig själv igen (även om jag inte är mig lik när jag tittar i spegeln...), men visst sitter detta med att man kan ramla i bakhuvudet på ett helt annat sätt nu. Hundarna har förstås fått sina promenader, och det har känts helt ok, men ännu så länge har de inte fått gå med till mina föräldrar när jag ska duscha...

Och nej..., den här bildtexten blir utan foto.... Däremot har jag flera bilder jag borde uppdatera med, både sådana jag har fått via mail på söner & döttrar till mina hundar, och sådana som jag tagit själv. Men som ofta "slåss" jag med tiden, så det får dessvärre bli en annan dag...

24 april

Nu minsann har det hänt en del på hundfronten! En ny hund flyttar in här till sommaren... Gissa om jag längtar? Han kallas "Wilmer" kommer då att vara åtta månader gammal. Han kommer från kennel vom Schloss Hellenstein i Tyskland.

Redan nu i april har det flyttat Findusbarn ner till Tyskland. Vår "Ior" SUu)Ch Westerner Timekeeper har tillsammans med sin unga halvsyster "Jill" Westerner Small Talk flyttat ner och har nu kennel vom Schloss Hellenstein som sitt nya hem.


Monika, Jill & Ior

20 april

Igår var det utställning igen, på hemmaplan. Otroligt bekvämt när man bara har ca 10 minuters resa till utställningen och man dessutom blir upphämtad hemma, tack Ylwa! Tord Lundborg dömde cockrarna och först in i ringen var Frosts son "Nimbus" Tolinka Semifreddo som jag hade äran att återigen visa. Det här var sista gången i juniorklass och han vann återigen den med CK! Inte nog med det, han gick sedan en hård kamp om certet med sin äldre halvbror "Albin" Westerner Columbo som tidigare vunnit unghundsklassen med CK! Albin slutade som fjärde bästa hane med sitt första cert - grattis Monica! - och Nimbus kom på en finfin reserv plats. Ännu en Frostson ställdes ut idag, det var "Fly" Dualdigni's Kite Flying som blev trea i den stora unghundsklassen med hp.


Här en bild på Nimbus & Albin från bästa hanhundsklassen

I juniorklassen tikar gjorde Frosts unga dotter "Stella" Westerner Island of Love debut. Hon är bara 9 månader & en vecka gammal och har inte riktigt "klivit ur" valpkostymen ännu, men gjorde det bra med att få en fjärde plats i den stora juniorklassen (13 deltagare)!


En bild från Stella när hon är i ringen. Beklagar att den är tagen
lite bakifrån, men jag kunde ju inte gärna kliva in i ringen... :-)

Findus dotter Flingan (Westerner Fairytale) som varit hemma hos mig sedan i onsdags var förstås anmäld i öppen klass - vi jagar ju sista certet! Det kom inte idag heller, men hon kom fyra med CK i den stora klassen (13 deltagare även där). På bilden nedan går domareleven Rune Johansen igenom henne. Vad jag gör kan man ju fråga sig??

Vi passar på att gratulera Frosts första "fru" Trixie, Dualdigni's Garden Angel som verkligen fick sitt sista cert denna dag och blev champion!

Frost var inte anmäld, men hade avelsgrupp med ovan nämnda avkommor. Gruppen fick HP och blev bästa grupp med följande kritik: ´"En duglig avelshund som lämnat sin egen utmärkta typ vidare till sina avkommor i fyra olika kombinationer. De har genomgående vackra huvuden, fina proportioner, välkonstruerade och rör sig mycket väl."

I finalen sedan placerade sig gruppen som tvåa av fem fina grupper, så det är vi väldigt nöjda med! Tack till alla er som stannade och tack till Ylwa som kom rusande med min kamera när jag gastade!! Måste även berätta att på vägen in så kändes det plötsligt som om jag hade kissat på mig - eller något dylikt. En ganska hemsk känsla, jag lovar! Men det visade sig att någon glömt en vattenskål på golvet, som Monica som gick precis bakom mig, råkat sparka till varpå vattnet flög upp mot mig. Det kändes faktiskt ganska skönt - om än fortfarande blött!! - att ha fått den förklaringen!!


Frosts avelsgrupp som blev BIS-2 för Bojan Matakovic, Kroatien
Från vänster Frost, Albin (Westerner Columbo), Fly (Dualdigni's Kite Flying), Nimbus (Tolinka Semifreddo) & Stella (Westerner Island of Love)

Sedan något som inte har med utställningen att göra, utan istället handlar om "Andy" A One's Aldebaran. Jag har de senaste veckorna fått höra de mest underliga rykten. Dels att han ska ha har tagits ur avel på grund av att han har lämnat något "elände" (verkar inte vara specificerat vad..., i alla fall inte vad som nått mina öron), sedan fick jag höra att vi ska ha optigentestat honom i smyg och att han var affected - eller möjligtvis carrier... Nu senast kunde jag på en hemsida läsa en fråga om han var DÖD eftersom han inte använts i avel sedan 2005??

Andy lever och mår alldeles utmärkt hemma hos Lotta & Anders med familj här i Västerås. Han är inte tagen ur avel, att han inte är använd på ett par år är väl inte så ovanligt för hundar som inte "syns" ute i ringarna? Han är inte optigentestad, mest för att det helt enkelt inte blivit av. Resultatet vet vi ju därför inte, mer än att han inte kan vara affected. Fyra av hans avkommor är testade, i tre olika kombinationer (med otestade mammor) och samtliga är testade Normal/Clear. Tur att man har dagar som ovan ibland med roliga resultat och chansen att få umgås med trevliga vänner, annars måste jag erkänna att man blir bra trött & ledsen på hunderiet ibland... Man kan verkligen undra vad en del får allt ifrån??

7 april

Så där ja! Nu har vi lite fler trevliga resultat att skriva om. I Uddevalla (SSRK) igår var det två andra Frostbarn som visade framtassarna. "Micki" Shakima's Milkshake vann juniorklassen med CK, utav nio stycken, endast nio månader gammal. Kullsyrran "Emmy" Shakima's Frosty Milk slutade som tvåa med CK i sin klass utav 13 stycken.

Från Finland har vi fått rapport & bild från Lestijärvi Group Show där Markku Santamäki dömde. Findus son "Robin" Westerner Illusion of Magic erhöll sitt sista finska cert (nu hoppas vi på ett klarat working test för championat!) och blev även BIR samt BIG-4 i en grupptävlan som var tillsammans med grupp 7. Hans unga dotter, Speck Line Definitely Mine debuterade i juniorklass, 9 månader gammal, med att bli tvåa bästa tik med reserv-cert. Grattis!


Till höger, BIR-vinnaren Westerner Illusion of Magic
Till vänster BIM Allway's Twist And Go

Samma dag fick Iors numera i Finland boende son "Sören" Westerner Dance In Time sitt andra cert och slutade som tvåa bästa hane för Elena Ruskuvaara. Detta på Pertunmaa Group Show. Det påminner mig om att han fick sitt första cert och även blev BIR plus BIG-4 första helgen i mars. Dömde gjorde Tiina Illuka, gruppdomare Markku Santamäki.

6 april

Finns det någon som kan förklara för mig var tiden tar vägen?? Nu har det ju gått en evighet sedan jag uppdaterade igen. Hur många veckor har jag nu inte tänkt "imorgon ska jag försöka ta mig tid" alt. "nästa vecka är det nog lugnare"... Det är bara att inse att det inte verkar bli det, så man får nog försöka ändå!!! Lite extra peppad att uppdatera blir man ju dessutom när man får trevliga rapporter! Igår fick jag ett från Marie & Tia (Dualdigni's  Kidney Bean) i Uddevalla. Frosts dotter Tia fick där (bland ca 120 anmälda cockrar!) sitt fjärde cert. Jättekul, grattis! Mitt hjärta klappar förstås lite extra för Tia som bodde här hos oss i närmare ett halvår innan hennes matte & uppfödare Maud Norström tragiskt avled. Jag visade under tiden Tia på många utställningar och hon erhöll under den tiden bland annat tre cert & tre BIM. Fick nedanstående fina bild på Marie & Tia från igår, Frida Ankerson är fotograf.


Tia med sin glada matte!

Problemet när man uppdaterar så här sällan är ju att det kan vara svårt att komma ihåg vad som har hänt också... Men jag minns i alla fall att vi var i Vemdalsskalet veckan som var. Härliga semesterdagar, men tyvärr gjorde det att jag missade Cockerklubbens årsmöte samt Cockers of Cockers. Samma "visa" som förra året..., hm, måste nog skärpa planeringen!

Fick i alla fall härliga rapporter från Cockers of Cockers! Bland de 16 kvalificerade valparna var det nämligen Frosts dotter "Rakel" Shakima's Let's Dance som vann! Stort grattis till matte Ann-Catrine Bergh och även till Jill Liljebladh som var Rakels handler den här kvällen.


"Rakel" med Jill Liljebladh & kvällens domare Sandra Flemming,
kennel Palacecraig

Nedan kommer även ett "bildbevis" på att vi var i fjällen! Ser det ut som om även jag åkte skidor?? Det gjorde jag inte... Frost & jag höll till vid sidan av backen - som på bilden! (Findus var hemma i Västerås hos mina föräldrar.) Men det var skönt det med! Vi hade dessutom trevligt sällskap av våra goda vänner Katarina, Kenneth, Hugo & Beata. De cockermänniskor som precis som jag varit med i svängen ett tag minns nog säkert Katarina Hult från Katrineholm som hade ett par cockrar. Numera är dock familjen "hundlös".


Familjen samlad i skidbacken.
Anders, Frost, jag & Adam

Förutom att vara i fjällen i veckan som var, så firade vi påsk - precis som vanligt - i Mollösund. Inget vårväder direkt..., snarare rejält vinterväder med mer eller mindre snöstorm en dag! Däremot en hel del sol, man fick väl vara tacksam för det! Tyvärr gjorde ju detta att jag precis som vanligt missade Stockholmsutställningen. Vi hade dock några "barn" där som gjorde bra ifrån sig. Nu var det ju det där med minnet, men Findusdöttrarna "Stella" Dancing Feet's Salsa Girl & "Elsa" Dancing Feet's Waltzing Lady avslutade valpklassen med att bli tvåa respektive trea med HP. Jag har förstått att Stella sedan efter det debuterat i juniorklassen med att bli BIR och BIG-reserv. Visserligen på en inofficiell utställning, men ändå! För att återgå till Stockholm så blev Frosts son "Albin" Westerner Columbo placerad som tvåa i unghundsklassen med CK. Dömde gjorde Ola Eriksson.

En utställning till i mars minns jag! Kanske för att jag själv var på plats... Det var Södermanlands Cockerklubbsutställning i Barva där Cindy Pettersson dömde. Jag hade ingen hund anmäld, men var ganska så upptagen ändå... Bland annat visade jag Frosts son "Nimbus" Tolinka Semifreddo som vann juniorklassen med HP och senare även blev BIS-Junior!


"Nimbus" Tolinka Semifreddo - BIS-Junior
Foto: Stina Yron-Lund

Halvbrorsan "Albin" Westerner Columbo ville väl inte vara sämre och blev BIS-Unghund! Han följdes förövrigt att två andra Frostsöner, Dualdigni's Kite Flying och Dualdigni's Keep The Stage, båda med HP. Även reserven var en Frostson, Westerner Cisco Kid, men han kunde tyvärr inte göra sig själv riktig rättvisa idag pga påbörjan till vattensvans. "Albin" blev sedan även trea bästa hane.

Katalogen har jag lagt på något "bra ställe" verkar det som, men jag minns i alla fall att jag visade Findus dotter "Flingan" Westerner Fairytale till tvåa med HP i den stora öppna klassen. Frost var som sagt inte anmäld, men hade BIS-avelsgrupp. Nedan en bild på avelsgruppen, där de väl står "så där"... Ja, jag vet, det är säkert en del som säger att Frost väl nästan aldrig står still, men nu var det extra svårt för oss som kom utanför matten. Golvet var halt som en isbana!


Frosts vinnande avelsgrupp i Barva.
Från vänster: Frost, Albin (Westerner Columbo), Nimbus (Tolinka Semifreddo), Cicso (Westerner Cisco Kid) & Fly (Dualdigni's Kite Flying). Foto: Annika Hoopic

I mars gick Uppsala Cockerklubbs KM av stapeln med 35 cockrar anmälda. Vann gjorde Findus dotter "Ida" Black Mica's Gasen i Botten med matte Cissi i snöret. Grattis!


"Ida" Black Mica's Gasen i Botten, matte Cissi och den innan start
hemliga domaren Ragnhild Ulin, Almanza. Foto: Stina Yron-Lund

Utan kataloger och anteckningar blir ju minnet "så där" minst sagt... Men jag vet minns ju att jag INTE var i Mjölby i februari! Däremot minns jag även att "Nimbus" Tolinka Semifreddo var där och vann juniorklassen med CK för Kari Granaas-Hansen. Grattis!

29 januari

Hade tänkt uppdatera med lite resultat från SSRK Strömsholm igår, men den dagen gick i ett. Förutom det vanliga som skulle göras hade vi väldigt trevligt besök av bland annat sex små fyrfotade Findusbarn. De små Findusbarnen var 7,5 vecka gamla och är barn till Northworth Under The Stars. Med på besöket var deras uppfödare Camilla Östman, kennel Copper, samt även Christina Dyrendahl, kennel Hot Sensation. (Vi är mycket mer vana att se dem med deras flotta irländska settrar och inte med cockrar...). Vi fotade förstås underverken och bilder ska komma på den här sidan snarast. I väntan på det kommer i alla fall en bild på gänget tillsammans!


"Trolla" och "Findus" valpar, 7 veckor gamla
De fyra hanarna till vänster, de två tikarna till höger

Så till SSRKs utställning i Strömsholm som gick av stapeln i söndags. Årets första för min del, men utan egen anmäld hund. Visserligen var Frost med för att ha avelsgrupp, men han var inte anmäld. Det var däremot hans helsyster "Flingan" Westerner Fairytale som jag hade med mig dit efter att haft här i en vecka, dessutom skulle jag visa två Frostbarn, så sysslolös var jag inte!

Först i ringen av de som jag skulle visa var Frostsonen "Nimbus" Tolinka Semifreddo som vann juniorklassen med CK.

Bilden ovan visar Nimbus i ringen. Han fick följande kritik: Knappt 12 månader. Mycket lovande junior. Välutvecklad, harmoniskt byggd. Maskulint välformat huvud. Tillräckligt nosparti. Saxbett. Markerat stop. Bra ögon och öron. Utmärkt hals & överlinje. Stabil front med härligt förbröst. Passande benstomme. Välvinklad. Välkroppad för åldern. Mycket bra kors & svans. Fina ben & tassar. Stabila rörelser med härlig drive. Välskött päls av utmärkt färg & kvalitet. Trevligt temperament.

I klassen därpå visade inte jag någon, men det var en väldigt rolig klass ur "Frost synpunkt" då det om tre Frostbarn högst i topp! Vann gjorde "Fly" Dualdigni's Kite Flying med CK, två med CK var "Albin" Westerner Columbo och trea med HP "Diesel" LP1 Dualdigni's Keep The Stage.

Nimbus syster Chili (Tolinka Tiramisu) som jag också visade ville ju inte vara sämre än brorsan... Hon vann juniorklassen med CK hon med! Tvåa med HP blev en annan Frostdotter, "Zakira" Panhur's Amazing Power.

Ovan syns Chili på domarbordet i väntan på bedömning. Hon fick följande kritik: Knappt 1 år gammal lovande juniortik med utmärkta proportioner & vacker silhuett. Feminint, välformat huvud. Nospartiet behöver fyllas ut. Något fallande bakskalle. Saxbett, Fina ögon & öron. Utmärkt hals & överlinje. Passande benstomme. Välvinklad. Välkroppad, visas i lagom hull. Mycket bra kors & svans. Sunda harmoniska rörelser. Välskött päls av utmärkt kvalitet & färg.

I unghundsklass tikar kom Iors dotter "Celine" SVCh Westerner Love On Time trea med HP.

I öppna klassen - bilden övan - var det dags för "Flingan" Westerner Fairytale som kom reserv med CK i den stora klassen (20 st). Hon fick följande kritik: Tilltalande, välbyggd tik med bra proportioner och vacker silhuett. Feminint, välformat huvud och fina rasdetaljer. Saxbett. Mycket bra hals och överlinje. Välkroppad och välvinklad. Passande benstomme. Mycket bra kors & svans. Fina ben & tassar. Välbalanserade rörelser. Välskött päls av bra längd & struktur.

Frosts avelsgrupp blev bästa cockergrupp med HP med följande kritik: "Avelsklass bestående av tre hanar & en tik ur två kombinationer. Där avelsdjuret mycket tydligt har präglat sin utmärkta typ. Mycket homogena individer med vackra huvuden, härliga rörelser, fina silhuetter och bra temperament. Gratulerar till ett bra avelsarbete!". Gruppen blev senare BIS-2 i finalringen för Fredrik Norgren. Tyvärr fotade vi aldrig gruppen.

Samma dag hade Örebro Läns Kennelklubbs en inofficiell utställning. Där debuterade Frost's dotter Westerner Island of Love bli BIR-valp bland sex äldre & mer utställningsvana cockervalpar. Grattis!

21 januari

Nu har tiden bara ruuuusat iväg igen! Svårt att fatta att tiden går så himla fort!

Igår var jag hos Inger (Westerner) och pussade på en massa valpar. För att inte tala om att vi fotade massor! Ett par bilder dyker upp även här! Nya bilder på Findus & Myrans valpar, exakt 4 veckor, kan ses här, men jag måste även vissa denna:


Medan hans fyra syskon hade sökt sig till den sköna bädden hittade han en annan säng. Med täcke!

Fotade även Findus dotter "Flora" Westerner Nothing But Flowers och Frosts dotter "Holly" Westerner Child of Winter.

Helgen innan var det valputställning i Nyköping med hela 25 cockervalpar anmälda! Jag var inte där, men vi har en del resultat som vi är stolta över ändå! I den största klassen, 6-9 månader tikar med nio deltagare, vann Frostdottern "Rakel" Shakima's Let's Dance med HP och tvåa, även hon med HP, kom Findusdottern "Elsa" Dancing Feet's Waltzing Lady. Jag tror att "Frisco" SU(u)Ch Westerner Blowin' Free satt i sin hundhimmel och var väldigt nöjd han med då de fyra tikar som fick hederspris (det var efter vad jag förstod ganska snålt med den varan) alla hade honom i stamtavlan!  Dömde gjorde Hans Rosenberg.

Vi har även fått trevliga rapporter från Danmark, eller ska vi säga Tyskland? I alla fall så har Findus son "Enzo" Westerner Named Shadow tillsammans med husse på kennel Iskama varit i Tyskland där han nu har fått titeln Jugend Champion (Klub). Dömde gjorde Herbert Klemann, Tyskland. Vi gratulerar! Bild från tillfället finns nedan:

Även i Finland har släkten varit i farten. Frosts dotter "Ada" Misskiss debuterade med att bli BIM-valp på Kajaanis Internationella utställning, 7 månader gammal. Dömde gjorde Theo Leenen, Belgien.

Sedan måste vi ju givetvis gratulera Iors dotter "Celine" SVCh Westerner Love On Time som tillsammans med kennelkompisen Tindra (SVCh Atacama's Beautiful Tindra), Findus fru!, blivit Årets Viltspårscocker 2007!  Celine är inte ens 2 år gammal!

Sedan kan vi säkert ha glömt något/någon - förlåt i så fall!

8 januari

Nu har jag ytterligare "familjeresultat" att komplettera med från My Dog i Göteborg, så går det när man inte är på plats själv och ser vilka som är där och vad som händer. I alla fall så var redan nämna "Enzo" Westerner Named Shadow inte bara med på söndagen utan även på torsdagen då han kom tvåa i juniorklassen med CK.

Fick igår en så härlig bild på Findus dotter "Vera" Black Mica's Full Fart Framåt (kunde hon ha fått bättre namn?) som jag bara måste visa. Nu håller dock snön på att regna bort här. Blä!


Foto: Maija Tuhkanen

6 januari

Nu är den lååånga ledighet slut. Oj, vad skönt det har varit att vara lediga från jul tills nu. Visserligen har jag jobbat lite, men inga bestämda tider (har jag inte så ofta annars heller, men ändå) och familjen har varit hemma.

Jag har i efterhand förstått att jag missade minst ett bra resultat från utställningen i torsdags. Andys dotter "Polly" SU(u)Ch DKUCh SVCh Perchwater Blue Queen of Magic blev tvåa bästa tik! Grattis till den fina placeringen, Frida!

Idag har det återigen varit My Dog och idag även SV-08. Vi har nåtts av en del trevliga "familjeresultat" att rapportera om även idag. Juniorklassen hanar vanns av Findus son (Frosts lillebror) Enzo, Westerner Named Shadow. Han fick CK och slutade som reserv bästa hane. Tvåa i juniorklassen med HP var Frosts son Nimbus, Tolinka Semifreddo. Hans kullsyster Chili, Tolinka Tiramisu var idag trea med HP bland tikarna, och bytte där med placering med Iors dotter "Maja" SVCh Westerner Dance For Me som var tvåa med CK. Frosts dotter "Tia" Dualdigni's Kidney Bean som bodde hos oss så länge som i ett halvår, och som vi förstås har speciella känslor för var fyra med HP i en stor unghundsklass.

3 januari

Idag har det varit SKK utställning i Göteborg. Jag har fått rapporter via SMS & telefon från Annika (tack!), som var där med Frostdottern Chili, Tolinka Tiramisu och hennes mamma, Andydottern Flaxa, SVCh Perchwater Misty-Blue. Chili kom tvåa juniorkonkurrensen (10 anmälda) med CK & Flaxa kom trea i den öppna klassen med CK (16 anmälda). Grattis till fina placeringar! Ungefär samtidigt trimmade jag Chilis kullbror Nimbus, Tolinka Semifreddo.

2 januari

Nytt år och nya tag! Här är vi igen! Det var inget nyårslöfte (sådant vågar jag mig aldrig på, inte mer än typ "jag ska inte börja röka i år heller, vilket är väldigt lätt eftersom jag aldrig har rökt...), men nästintill! Efter en lång tystnad (vad gäller hemsidan, annars har jag inte varit så tyst...) så känns det naturligt att börja om i samband med nytt år. Vi tror och hoppas på 2008!

Jag har uppdaterat hemsidan här och där. Massor av nygamla bilder på avkommor till Findus, Frost och Ior är inlagda på deras sidor. Nya valpkullar - och en väntad valpkull.

Sedan har jag också lagt in ett fotoreportage om sommarens Gotlandsresa. Det blev sannerligen massor med bilder!

Vi vill passa på att önska alla ett härligt 2008!