2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

Allt i nyhetstexten är inte länkat ännu efter överflyttning, det ska ordnas snart!

23 december

Vill börja med att be om ursäkt för att jag inte uppdaterat på länge. Tiden har inte funnits där, inte lusten heller. Det har blivit fokus på annat eftersom det är mycket oroligt med mitt jobb just nu, och med den dåliga ekvationen att jag just nu fick ännu mer att göra - dock utan mer betalt. :( Mycket som ska vara klart till den 7 januari, så jag har jobbat VÄLDIGT mycket på sista tiden eftersom jag kommer att ha lite annat - roliga saker! - för mig i mellandagarna.

Göteborgsbilderna är färdiga, men som ni har sett ännu inte på plats. Vi får se när det blir. Definitivt inte nu heller, för nu är det mindre än 1,5 timme kvar till julafton!

Jag vill istället passa på att önska alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År! Det får bli med detta fina julkort som Angelica gjort åt mig - tack!

13 december

Undrar om det nu är så att jag bara skriver när det är någon form av förbättring av vädret??? :o Efter det jag skrev sist så har det ju återigen varit blött och kladdigt. Det där kalla behöll vi bara i två dagar. Men nu gör vi nya försök.... Till och med med snö denna gång, vi får väl se hur länge det varar den här gången!

Äntligen lite uppdatering i alla fall. Förra helgen var vi i Göteborg, jättetrevlig helg och stort tack Kattis för din gästfrihet! Förutom besök hos Kattis och valptitt, så hann vi med besök på "Jul på Liseberg", uppskattat av hela familjen och allra mest Adam. Men Adam gillade även valparna skarpt, och tyckte absolut att vi skulle ta med oss en hem! Ni som känner oss vet att Adam inte har samma hundintresse som sin mamma, så när nu hjärtat plötsligt brann för cockervalpar var det ju nästan så att han fick sin vilja igenom. Nä, det var det inte, "men ändå", hans mamma uppskattade i alla fall när han på tågresan hem skrev "Hundvalp" på favoritdjur och inte giraff eller liknande som tidigare.... ;)


Adam med en av tikvalparna. Ja, det var hundtjejerna som låg bäst till hos honom!

Ett bildreportage från Göteborgshelgen hoppas jag bli klar med inom de närmaste dagarna. Alla bilderna är i alla fall klara. I väntan på detta kan du titta på bilderna på Blända & Vincents valpar, de kan ses här.

Så länge fortsätter vi på valpfronten istället. Vi har fått nya bilder på Wilma & Vincents valpar, de kan ses här.

Dessutom har Vincent blivit pappa till en ny kull, denna gång i Danmark. Den söta tiken Cockergold Famous Smile har blivit mamma till sex stycken valpar. En hane och fem tikar. Bilder på valparna kan du se här.

Förhoppningsvis är också nya valpar på gång. Vincent har i helgen haft besök av sobel roan tiken "Ellen" alias Diamonhill's Rum N'Raisin. Tyckte uppstod så valpar väntas förhoppningsvis i mitten av februari, se mer här.


Vincent & Ellen väntar förhoppningsvis valpar i februari.

2 december

Äntligen har det skett ett under med vädret! :) Ja, det känns nästan så! Sol och frost ute, TORRA hundar! För att inte tala om vilka glada hundar, jag tror de har ogillat novemberrusket lika mycket som en annan!

Ni kanske minns att Findus hade dambesök i förra veckan? I samma veva så hade djuraffären närmast mig en massa erbjudanden och jag var där och gjorde några fynd. Bland annat köpte jag varsin leksak till hundarna - i julklapp. Ja, det var vad jag hade tänkt mig... :o Findus plockade helt resolut ut en av dem ur kassen, och sedan har han gått omkring med den. En riktig favorit! Jag klarade inte av att ta tillbaka den... Fick en känsla av att han lite surt ville påpeka att jag faktiskt inte skulle lägga beslag på alla pengarna från hans date SJÄLV!!?

Sedan sist har jag varit på en trevlig Stockholmsweekend tillsammans med Veronica också. Ett litet reportage - utan en endaste hund! (trots att Lottas Frossa faktiskt åkte tåg med mig på vägen dit efter att ha varit på en kärlekssemester i Fellingsbro...) - finns att titta på här.

Ni som har läst mitt Tysklandsreportage kanske minns att en viss liten Heidi gjorde mitt pass till "flera små pass"? Idag fick jag det med posten eftersom jag tänkte att det är bäst att fixa ett nytt pass så fort som möjligt. Fick bara lov att fota innehållet i kuvertet...

Men om man får så här söta hälsningar med så måste man väl bara förlåta henne, eller hur?? :)

Slutligen. Nya (hm, nya och nya fick dem i fredags...) bilder på Vincent & Wilmas valpar finns att se här!

23 November

Måndag och regn igen. Är det någon som är överraskad? Lycka har varit här igen och besök Findus, uppskattat av båda... ;)

Vi har även fått nya bilder på Vincent & Bländas valpar som snart är 6 veckor. Bilderna kan ses här.

22 November - Senare...

Vi fick göra en uppdatering till idag! Vincents son "Junior" Zeltzin's Do It In Style har nu varit på sitt livs andra utställning och blev BIR-valp igen, och även BIG & BIS-Reserv! :) Grattis!

22 November

Söndag. Jag blev aldrig klar med Tysklandsreportaget igår, men nu så! Här kan ni läsa om vår hemresedag, och vill ni börja från början så tittar ni här.

Igår kom det en "cockerdam" på besök, men den här gången var det till vår äldre gentleman Findus! Det är Backhill's Quite A Delight som vi hoppas ska få en kull med "Findusvalpar" i slutet av januari. Se mer här.

Angående vädret så fick vi verkligen sol igår, från en klarblå himmel! Helt fantastiskt! Men nu är vi tillbaka till "vanligt" november väder igen...:o Grått & regnigt.

20 November

Fredagskväll, och hur ofta undrar man inte var tiden tar vägen? Skönt med helg i alla fall, och de påstår att vi ska få SOL imorgon!!? Kan det verkligen vara sant? Ja, vi lär väl märka om det är det eller inte! :o

Ikväll har jag äntligen färdigställt bilderna från söndagen från Lottas och min Tysklandsresa. Det var många, och jag vill även passa på att varna för att det är många kor... ;), men många cockrar också! Sidan kan ses här! Om du vill börja från början så tittar du istället här.
Förhoppningsvis blir jag klar med måndagens bilder imorgon, det är nämligen inte så många.

Trevlig helg på er!

17 November

Idag har Wilmer haft fint besök av en dansk Travis Vital Spark-dotter som bor i Norge, nämligen "Sommer" Sundew's Sunshine After Rain. Vi hoppas nu på valpar om cirka 9 veckor, se mer här.

Sommer var här i augusti - då var det BETYDLIGT bättre väder.... :o - och hälsade på sin fästman, nedan är en bild från den "träffen". Med tanke på namnet hoppas vi att hennes namn stämmer nu, vi behöver verkligen SOL efter allt regnande nu! Just nu känns det nämligen mer som Rain After Sunshine... :(


Sommer var här i augusti - då var det BETYDLIGT bättre väder.... :o
- och hälsade på sin fästman, nedan är en bild från den "träffen".

Idag fyller Wilma & Vincents valpar två veckor och då har vi fått nya bider på dem. De kan ses här!

16 November

Måndag och en riktigt seg sådan! Men det är kanske lite typiskt för måndagar i november också, man blir inte direkt piggare av vädret! Piggare blir man dock när man få se fina bilder på Vincent & Bländas valpar. De är nu snart 5 veckor, de nya bilderna på dem finns här!

Nu finns även de utlovade bilderna på Findus dotter "Frossa" Westerner Fire Lights att titta på, de finns här.

Nu ska jag nog satsa på sängen och se om man under tisdagen kan vara en aning piggare? Kanske mer om man kan vara mindre trött?? God Natt!

15 November

Så var den här helgen redan över! HUR kan tiden gå så fort??? Vi har mest haft en hemma-helg vilket varit skönt, har varit i Sura och hälsat på svärföräldrarna, och mina föräldrar har "lånat" Adam ett tag, men annars har det inte hänt så mycket.

Men några Vincent barn har varit och visat upp sig igen! "Vicki" Westerner Fairy Dance var på utställning även denna helg, en inofficiell utställning i Örebro där hon blev BIR & BIG-2 valp.

På Östergötlands Kennelklubbs utställning i Mjölby gjorde Vincents son "Junior" Zeltzin's Do It In Style sin debut, ganska precis 4 månader gammal. Annika Ulltveit-Moe dömde och "Junior" slog till med att bli BIR & BIG-4! Elva valpar var anmälda. Han fick följande fina kritik: "Kort och kompakt, redan med lite förbröst och bra vinklar. Fint uttryck. Kraftiga ben, fina fötter. Mycket bra rygg och svansaktivet under rörelse. Redan typiska rörelser."
En ny bild på "Junior" finns här.


Vincents son "Junior" Zeltzin's Do It In Style i gruppfinalen på Östergötlands Cockerklubb

I fredags tog vi nya bilder på "Ebba" Westerner Cross The Line, idag fick jag ny bild på hennes syrra "Lowa" Westerner Lifeline, den kan ses här!

Det blir ingen mer utställning för Vincent & mig i år. Jag hade planerat att åka till "Stora Stockholm", men så visade det sig vara samma dag som avslutningen på Adams danskurs (han dansar funksters som sägs vara - vad vet jag! - som street dance men med inslag av akrobatik), en liten större dansuppvisning som de har i en av de större hallarna i Västerås. Jag har slitits mellan detta ett tag, men kände att jag som Adams mamma borde vara med och titta på hans uppvisning, vet att han skulle uppskatta det.
I måndags gick anmälningstiden till Stora Stockholm ut - och jag anmälde alltså inte. I torsdags fick Adam reda på att hans grupp ska vara utklädda efter filmen "Madagaskar" - alltså djur - på uppvisningen, och Adams kommentar var att han inte vill vara med...:o
Undrar vad vi ska göra den 13 december!!???

14 November

Med en halvtimmes marginal på lördagen kommer just lördagsbilderna från Tysklandsresan ut! Här kan du se dem om du vill. Om du vill se hela reportaget från början så tittar du här.

Idag har det varit ett ruskigt tråkigt väder här, regn, regn och åter regn, och även när det var uppehåll kändes det som om det kom småspik från alla håll. Kanske betydde att det inte var uppehåll!!? ;)

Lotta var här en stund och vi tog nya bilder på Findus dotter Frossa, men de får jag återkomma till. Kanske imorgon?

13 November

Hur var det? Hade jag nästan lovat dag 3 av Tysklandsresan idag? Börjar känna mig tveksam... Det är ju fredag, och hur pigg är man då? Å andra sidan, jag har en förmåga att komma in i andra andningen senare på kvällen och "aldrig komma i säng", så än finns det hopp!

Uppdatering blir det i vilket fall som helst som ni ser. Jag åkte över till Monica på fika på eftermiddagen - tack för den goda äppelkakan!! - och vi passade även på att fota mina "barnbarn"! :) Dvs. Frosts son "Albin" SVCh Westerner Columbo och Vincents dotter "Ebba" Westerner Cross The Line. Du kan se bilderna på Albin här och bilderna på Ebba här.

Ha en trevlig helg!

12 November

Idag har vi haft anledningar att fira här hemma, vissa tyska herrar fyller idag 2 år! Så även deras syster Heidi (och även sex syskon runt om i Europa!), vi sänder grattishälsningar till henne - och övriga syskon - med förstås!

Ni ser nedan hur de firade dagen - bland annat!

Några som förstås är yngre är Vincents valpar...;) Han & Bländas valpar är nu 4 veckor och nya bilder på dem finns här!

I slutet av förra veckan var Angelica där och fotade dem, jag fick många fina bilder från henne och hade tänkt publicera ett "gäng" av dem här, men innan jag hann kom det alltså nyare, och det händer mycket i den åldern! Men här kommer en riktig favorit av de bilderna, så får vi se om några av de andra kommer med vid tillfälle!

I Malmö föddes i förra veckan en ny Vincentkull! "Wilma" Strawberry Lines Perlerose har fyra valpar hemma i valplådan. Läs och se mer om dem här!

Jag hade hoppats få ut ännu en dag från Tysklandsresan på hemsidan idag, men timmarna gick för fort, men jag har stort hopp om att bli klar med dag 3 under morgondagen!

10 November

Det börjar bli en riktig följetong med Wilmer. Om det inte finns någon bädd i närheten kan man tydligen ligga så här också...

Jag har nu blivit klar med andra delen av Lottas och min Tysklandsresa - dag 2 - den kan ses här. Om du vill börja från början kan du börja här.

9 November

Nu ska vi se om jag får ihop det här jag har att komma med! Vi börjar med förra helgen då Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story var på turné till Riga, Internationella "ZooExpo 2009". Vilken helg hon hade! På lördagen var det Greg Evans från Sydafrika som dömde cocker. Spöka blev bästa tik och fick cert, CACIB, BIM samt blev Cruftskvalificerad! På söndagen dömde Shamil Abrakimov från Ryssland, och det blev en repris med bästa tik, cert, CACIB & BIM! Grattis!


Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story med prisskörden efter Riga
Foto: SussiL

Vi tar lite mer internationellt när vi är igång! Vincent har en dotter i Australien! Det är 8 månader gamla "Hannah" Westerner Draw The Line. Hon har fått fina resultat tidigare också, men jag har inte riktigt koll... Den här helgen var hon i alla fall på utställningarna Beaudesert Kennel Club Championship  Show. Hon blev båda dagarna Minor Puppy of Breed. Domare på lördagen var C Francis från Kanada och på söndagen E Phoa, Kanada. Nedanstående bild är tagen med en mobilkamera, men vi hoppas på bättre bild så småningom!


Vincents dotter "Hannah" Westerner Draw The Line - Minor Puppy of Breed
båda dagarna i helgen, "borta" i Australien

Men Vincent har ju som bekant döttrar på närmare håll också... :) På en stor valputställning i Malmö blev "Hannahs" kullsyster "Lowa" Westerner Lifeline reserv med HP i en klass bestående av 10 tikar.

Hans dotter "Wilda" Westerner Make It Happen var på inofficiellt utställning i Köping där Cindy Pettersson dömde och gjorde Wilda till BIR & BIG-4.

Slutligen så var det "Vicki" Westerner Fairy Dance som blev bästa cockervalp på SSRKs utställning i Grängesberg! Hon fick en mycket fin kritik av domaren Fredrik Norgren: Bra storlek. Välskuret proportionerligt huvud. Bra ögon och öron. Lagom lång hals. Tillräckligt stram rygg. Ganska bra skulderläge. Bra vinklar bak. Bra ben och tassar. Mycket bra, balanserade rörelser. Bra temperament. Mycket lovande."


Vicki bedöms på bordet, man kan riktigt se att domaren Fredrik Norgren blev förtjust i henne tycker jag!

I Grängesberg var också Frosts son "Fly" SVCh Dualdigni's Kite Flying. Han var på årets tredje utställning, och blev för tredje gången i rad trea bästa hane!!! Nästa år hoppas vi sista certet är i hamn även för den brorsan!


Frosts son "Fly" som senare blev trea bästa hane

Klockan är för mycket för att det ska bli något mer av Tysklandsreportaget ikväll, men bilderna är utvalda, så vem vet? Imorgon kanske?

8 November

Nu är faktiskt alla Tysklandsbilderna fixade - eller i alla fall alla jag vill ha kvar! Många med mer eller mindre samma motiv togs ju, så det blev till att rensa rejält också. Har börjat försöka få till själva reportaget, och har blivit klar med första dagen. Det reportaget kan ses här!

Igår hade SSRK utställning i Åstorp, Börje Johansson, dömde cockrarna. I valpklass II deltog Vincents dotter "Lowa" Westerner Lifeline, av fem tikvalpar blev hon placerad på andra plats med hp och väldigt fin kritik. Idag har vi fler Vincentbarn att hålla tummarna för, få se om de kan rapportera in några fina resultat till Pappa Vincent som Fars Dags-present! ;) Själv ska jag fira min pappa senare idag!

5 November

Idag gratulerar vi Frost på hans 5-årsdag! Vi vet att han har blivit firad ordentligt, och det gillar vi! Pussar till Frost och kramar till Britt-Marie med familj för att de tar så bra hand om honom och älskar honom lika mycket som vi!


Frost - dagens födelsedagsbarn! :)

Annars verkar vi kunna få till en följetong om Wilmer och hans liiilla bädd!

Se bara hur han har det! Inte nog med att den är liten, han "måste" dela den med mina skor också! :o


Jobbigt är det ju...


... inte minst när man behöver sova och man får ligga så här knöligt!


Ja, ni ser själva! Skorna har liksom tagit över bädden! Det är hårt att heta Wilmer...

Ni som väntar på Tysklandsreportaget får vänta ett tag till dessvärre. Inte en enda Tysklandsbild har jag hunnit med sedan sist, det har kommit andra bilder och klämt sig emellan!

I tisdags hade vi besök av många Vincentbarn! Hans dotter "Vicki" Westerner Fairy Dance, nu snart 5 månader, var här för att bli trimmad och blev förstås även förevigad. De nya bilderna kan ses här.

Samtidigt var "sexlingarna" efter Vincent och Love här, och de fick ju också lov att fotas förstås. De bilderna finns här.

Igår hade vi besök av en annan Vincentdotter, "Wilda" Westerner Make It Happen, nu 7,5 månad. Nya bilder togs förstås på henne också, se här.

3 November

Inga Tysklandsbilder blev fixade igår, man måste ju göra lite annat ibland också...:o Men slutet närmar sig helt klart, om man tittar på hur många som blev tagna totalt är det bara en bråkdel kvar. Gårdagskvällen ägnades bland annat åt bad av Vincent, och då måste vi ju även visa hans nya täcke som han fick i present när jag var i Tyskland - tack Moni! Tjusigt, eller hur?Sedan skulle ju fotomodellen kunna se liiiiite muntrare ut:o Jag försökte få honom att säga "cheese" (eller "snigelfis" som de sa' på dagis!), men det fungerade inte...

Wilmer & Findus klarade sig från bad igår, men det är dags även för dem. Wilmer fastnade dock på bild i vilket fall som helst. Han verkar klaga över en för liten bädd, eller vad tycker ni?

Nya bilder har kommit på Vincent & Bländas valpar som är knappt 3 veckor på bilderna nu. Otroligt vad tiden går! Bilderna kan ses här!

1 November

Här fixas det bilder i mängd, så familjen undrar nog när de ska få se mig någon annanstans än vid datorn? Började känna liiiite hopp om Tysklandsbilderna när jag igår - mitt bland alla spöken! - lyckades tränga in en blixtvisit hos Inger/Westerner för att se och fota Vivan & Vincents valpar, nu 7 veckor gamla. Och vips, utan att jag knappt vet hur det gick till fanns det 365 bilder på minneskortet igen!!

Här kommer ett litet smakprov på söta Vide!

Stående & huvudbilder på henne och hennes syskon kan ses här!

När jag ändå var där så fick ju söta Vincent-dottern Agnes att bli med på bild hon med! Hon har nu blivit 7,5 månad gammal och hennes bilder kan ses här.

29 oktober

Nu var det ett tag sedan igen, men den här gången har jag haft giltigt skäl! Lotta & jag har tillsammans varit på en minisemester till Tyskland, torsdag - måndag. Vi har varit och hälsat på Monika Bollinger på kennel vom Schloss Hellenstein, och dit kom även vår kompis Kirstin Söntgerath-Friedrich, kennel Mixed Pickles. Vilka härliga & roliga dagar vi har haft! Massor med hundar förstås - och hundprat! Men även annat prat, shopping och lite annat. MASSOR med fotografering minst sagt, min kamera hade mer än 1000 bilder på minneskortet när jag kom hem... :o Ett fotoreportage kommer! NÄR är ju dock den stora frågan?? Finns förstås massor med bilder att sortera bort, men trots det finns det ju förstås hur många bilder som helst kvar ändå!

Vi ägnade oss även åt trimning minsann. Det är väl kanske normalt inte det allra roligaste jag vet även om jag tycker att det är helt ok. Det här var dock kul! Vi fick äran - ja, jag säger så för det var kul! - att plocka ner valppälsarna på de två Ior-barn som Moni har sparat. De är nu 8 månader och var inte trimmade tidigare... SÅ spännande att se vad som fanns under pälsarna! Roligt nog gillade vi verkligen det som fanns därunder. Här kommer en av bilderna på One Man Show vom Schloss Hellenstein. Hans syster Olga kan just nu synas "Halloween"-stylad på startsidan!


One Man Show vom Schloss Hellenstein, 8 månader - efter sin första trimning

Medan vi var borta hade SSRK utställning i Mjölby med Jostein Halvorsen, kennel Bomway, som domare på cocker. Vincent hade en avkomma med, och det gick strålande för henne! "Simone" Westerner High Line blev BIR-valp med massor med berömmande ord från rasdomaren! Grattis! I finalen sedan placerades hon på en BIS-4 plats för Christina Daniels.


Vincents dotter "Simone" Westerner High Line (t h) blev BIR-valp på SSRKs utställning i Mjölby.
BIM var Flashdance Forever Young

Vincents senaste kull på kennel Support har nu blivit två veckor gamla - nya bilder på dem finns här.

21 oktober

Bild på Vincent dotter Lilly, se här.

20 oktober

Nya bilder på Vincent & Loves valpar, se här.

19 oktober

Nya bilder på Vincent & Bländas valpar, se här.

17 oktober

Måste ju prova att göra en egen uppdatering... ;) Så får vi se om Angelica skriker av fasa eller inte, för att man gör något tokigt! :)) Ja, jag har ju uppdaterat min förra hemsida själv i flera år, men nu är det ju lite nytt och annat att tänka på. Men inte så mycket annorlunda vad gäller "vanliga" uppdateringar, hoppas jag!

Anders och jag har precis kommit hem efter en minihelg i Stockholm (fredag-lördag). Vi har haft det jättebra och trevligt, mysigt att få komma iväg lite så där, och tänk vad skönt det är att få komma hem igen när man har varit borta också! Igårkväll var vi och såg Buddy Holly med Brolle på Göta Lejon. Föreställningen var verkligen jättebra och kan varmt rekommenderas. Att då bo på Scandic Malmen på Söder var också väldigt smidigt. Vi kunde gå till teatern utan ytterkläder till och med.

Måste ju även uppdatera om överraskningen som Vincent och hans senaste "fru" Blända (Manaca's Dress Designer) bjöd mig och Kattis på. I kullen som föddes i tisdags fanns det nämligen en liver roan! :) Vi visste att chansen fanns att båda kunde ha anlaget, men därifrån till att ha det. Det blev totalt åtta valpar. Tre hanar - en blue roan, en orange roan och en liver roan - samt fem tikar - två blue roan, tre orange roan! Det ska bli väldigt spännande att följa kullen som finns på kennel Support. Mer om kullen finns här.


Blända och Vincents tre söner i tre olika färger

Jag har träffat Vincents dotter Agnes, dvs. hans orange dotter Agnes (Westerner Make Peace)! ;), han har ju fler... Här finns i alla fall nya bilder på henne!

Vi har dessutom fått nya bilder från Holland på Vincents dotter Bluebell, Westerner Fair'n Square, se här, och Vincents son Rythm, Westerner Fair Wind, se här.

14 Oktober

Så är då äntligen den nya hemsidan klar!! Det har varit ett evighetsgöra - nästan i alla fall! - för stackars Angelica eftersom sidan är så pass stor. Hon ska ha stort tack för all tid hon så tålmodigt har lagt ner, och för att hon har gjort den så väldigt snygg förstås. Jag är jättenöjd!

Jag vill även passa på att tacka min förra webbmaster, Rose-Marie Halse, RmHData. Hon gjorde min förra hemsida, för närmare tio år sedan (!), jag har varit så väldigt nöjd med den, och är egentligen fortfarande, men det är alltid lite kul med förnyelse. Vill även passa på att tacka henne för att hon tålmodigt har lärt mig så att jag kan uppdatera själv, något jag tycker är jättekul. Tillverka hemsidor kan jag dock inte! Plus att hon under de åren har blivit en av mina närmaste vänner trots att vi bara har träffats en enda gång!

Hoppas att ni kommer att trivas på min nya hemsida!

Ni får ursäkta om det kan finnas vissa "barnsjukdomar" i början, men vi hoppas kunna rätta till det så snart som möjligt! Hittar du några "fel & brister" skicka gärna ett mail!

27 September

Igår höll Uppsala Cockerklubb sin utställning i Jälla där man inte bara bjuder in cockrar utan även alla andra raser. Jag var dock inte där - man får ju vara lite behärskad när man varit borta två helger i rad... ;) - men några släktingar var det. Domare för cockrarna och övriga i grupp 8 var Moa Persson.

Vincents fem månader gamla son "Trubbel" Geltman's Run For The Roses slog på stort. Han blev inte bara BIR-valp (mötte även de äldre valparna, 6-9 månader) utan vann även gruppen! Grattis till mattarna Gunilla & Malin! Och en puss till Trubbel från oss! :) BIM-valp var förövrigt ett barnbarn till Findus. SVCh Tolinka Figos dotter Fyrstjärnans Happy.


Foton:  Stina Yron-Lund

Även en i det äldre gänget gjorde väl ifrån sig, Friscos dotter "Alice" SVCh Stora Barnviks Dona Alicia blev BIR-veteran, reserv bästa tik samt BIS-2 veteran! Grattis!


Alice poserar med sin finalrosett
Foto: Stina Yron-Lund

26 september

Tiden fortsätter att rusa på i expressfart! Förra helgen var det Cockerklubbens Club Show i Kolmården. Utställningsplatsen som ligger i otroligt vackra omgivningar, men som tyvärr har ett utställningsgolv som har otroligt hala golv och som är så mörk att man nästan inte ser de svarta hundarna... :-o Vincent måste väl dock domaren ha sett, men han gick inte hem för det... ;), snarare var det mer mörkt i topp. Nåja, så är det här i livet, sista utställningen i unghundsklass blev faktiskt första gången någonsin som han blev oplacerad i junior/unghundsklass. Nu väntar öppna klassen, men det dröjer, vi har lite paus nu!


Vincent fångad i ringen av Angelica Mansfields kamera - tack!

Bättre gick det i alla fall för barnen, så det är vi stolta över. Ingen riktig topplacering, men man kan inte säga annat än att döttrarna är jämna... ;) Av sju tikar i valpklass II tikar placerade de sig som tvåa, trea och fyra, alla med HP! Det var "Simone" Westerner High Line som var tvåa, "Wilda" Westerner Make It Happen trea och "Ebba" Westerner Cross The Line fyra. Även "Scott" Westerner Make Me Smile var med, han hade varit halt veckan innan, så medverkan var lite osäker och han hade nog kunnat röra sig ännu bättre - men han kom ändå trea med hederspris.

Vi fotade hundarna efteråt, tack Angelica för hjälpen, och då tog vi även denna familjebild:


Från vänster: "Ebba" Westerner Cross The Line, "Simone" Westerner High Line, pappa Vincent,
"Wilda" Westerner Make It Happen & "Scott" Westerner Make Me Smile. Ja, och så jag som
försökte hålla koll på dem, inte det enklaste alla gånger även om det kanske ser ut så just här...

Vi tog nya bilder individuellt också.
Nya bilder på Simone finns här.
Nya bilder på Ebba finns här.
Nya bilder på Scott finns här.
Ny huvudbild på Wilda finns här.

Samma helg debuterade Vincents son "Mans" Westerner Make Higher och gjorde det i stor stil. Han blev BIR & BIS-valp på en internationell utställning i Beauvais!!! Rasdomare var Evelyne Dumand, Frankrike och BIS-domare Mrs Van Brempt från Belgien. Stort grattis! Vi hoppas på att få bilder på Mans senare.

Även Vincents dotter "Lowa" Westerner Lifeline var på utställningen den helgen. Det var en valputställning i Lund med hela 12 cockervalpar. Lowa slog till med BIR & BIG-3! Grattis! Ny bild på Lowa finns här!

I onsdags hade vi finfint besök! Frost kom och hälsade på oss för första gången sedan han flyttade strax före jul. Åh, vad det var roligt att träffa honom igen (och även Brittan, Anita samt Anitas tikar förstås). Vi sågs först på parkeringen då jag tog med mig Findus ut. Först förstod han inte att det var jag, men när jag satte mig på huk började han sniffa på mig, fortare och fortare och sedan blev han överlycklig. Och jag med! :) Det var jättekul att ha er här allihop på eftermiddagen, supertack för den goda lunchen som ni hade med. SÅ underbart roligt att få träffa och pussa på Frost igen ;) - det var t o m roligt att trimma på honom... Det märks att han har det superbra med sin nya matte, och jag är så tacksam för att de har funnit varandra! Men även glad och tacksam för att han fortfarande tycker väldigt mycket om sin "gamla" matte... ;), det är bra för självförtroendet! :)

Ylwa kom förbi en sväng med Frosts dotter Dimma och Vincents dotter Wilda också, och då fick vi ju lov att ta en familjebild!


Från vänster: Dimma, Wilda - som på något sätt är släkt med ALLA på bilden! :)
Findus, Vincent, Wilmer, Alice, Saga & Frost


Anita, Frost, Brittan & Ylwa

17 September

Nu har vi en händelserik helg bakom oss, och vi skall se om jag kan lyckas komma ihåg vad som har hänt! ;)

I lördags hade Adam sitt födelsedagskalas på Strike = Bowlingkalas. Vi fick trevligt besök av Eva Gilljam i fredags när hon var på genomresa, och jag lyckades väl då både nämna min kommande födelsedag på söndagen och bowlingkalaset, så Eva trodde ett tag att det var JAG som skulle ha bowlingkalas ... ;) Och vad skall man tro? Så var det dock inte, utan det var Adam och nio av hans kompisar, och de hade roligt nog väldigt roligt!

Samma lördag var det Cockerklubbens Viltspårsmästerskap. Det var 13 deltagande ekipage som kvalificerat sig och mina hanar hade flera avkommor med. Allra bäst gick det för Frost son "Nimbus" SVCh Tolinka Semifreddo som lade beslag på silverplatsen! Stort GRATTIS! Iors dotter "Celine" SVCh Westerner Love On Time hamnade på en fin femteplats och Findus son "Pettson" Tans & Tins King of Orchids blev nia. Till saken hör att alla 13 ekipagen fick första pris dessutom.


Agneta och Nimbus med alla priser som de fick med sig hem efter silverplatsen

Samma dag hade även SKK utställning i Sofiero. Många valpar var anmälda, jag minns inte det totala antalet, men det var 6 tikvalpar som var på plats och där slog Vincents dotter "Lowa" Westerner Lifeline till med att vinna! Hon blev senare BIM, stort grattis!


Lowa verkar ha ärvt danstakterna från pappa Vincent!
Tack Angelica för bilden!

Precis som förra året firade jag min födelsedag på SSRKs Dingtuna och precis som förra året var det väldigt blåsigt och ruggigt. Men jag tror faktiskt att det var ännu kallare förra året, eller också tyckte jag bara det eftersom jag då var rejält förkyld. Dessutom vi
sade jag fler hundar i år - fem totalt - vilket gjorde att man höll värmen någorlunda.

Ett litet reportage om Dingtuna är planerat, men så länge nöjer jag mig med någon bild här samt några nya bilder på Vincentbarn på deras sidor. Det var hela fyra Vincent valpar med, jätteroligt! I valpklass I fanns det två debutanter efter Vincent och det gjorde storstilat ifrån sig. Inte minst lilla "Agnes" Westerner Events of Make Believe som travade och stod som hon aldrig hade gjort annat i hela sitt liv. Hon var SÅ duktig, och jag tror nog att det var fler än jag som blev lite förälskad...:) Åtminstone så lät det så när man hörde folk!

Agnes travade till sig BIR-rosetten minsann och senare i finalen med nio finfina andra BIR-vinnare slog hon till och bli Best In Show-valp! Grattis Agnes och Kristina, och tack för att jag fick hålla i snöret! (Även om nu det berodde på att vi hade en "burkrock" innan så att Kristina blev halt..., vad gör man inte för att få visa barnbarnen?? :-o). Agnes kullsyster "Wilda" Westerner Make It Happen visade jag också (individuellt) och hon blev placerad som tvåa med hederspris. Vincents son "Trubbel" Geltman's Run For The Roses blev BIM-valp!

Agnes kritik var bara lysande: Flott tikvalp. Utmärkt kropp. Härliga proportioner. Mycket vackert huvud med härligt uttryck. Vacker hals och överlinje. Utmärkta ben och tassar. Välvinklad såväl fram som bak. Härligt muskulöst bakställ. Rör sig med fin resning. Härlig steglängd. Härlig svansrörelse. Mycket lovande. Fint presenterad.


Agnes BIS-valp på SSRKs utställning i Dingtuna!
Foto: Stina Yron Lund

I valpklass II deltog Vincents dotter "Ebba" Westerner Cross The Line och slutade tvåa med HP.


Jag tillsammans med Vincent och de tre döttrarna som deltog på utställningen.
Från vänster "Wilda" Westerner Make It Happen, "Agnes" Westerner Events of Make Believe, Vincent samt "Ebba" Westerner Cross The Line

Vincent själv ställdes också ut. Han blev tvåa i unghundskonkurrensen med CK, och slutade som reserv bästa hane.


Vincent i ringen, fotad av Marita - tack!

Två av Frosts barn var med och gjorde bra ifrån sig också. De hade först en riktigt tuff kamp i öppna klassen där de turades om att inneha första platsen. Den gick dock till slut till "Fly" SVCh Dualdigni's Kite Flying som slutade som trea bästa hane. "Nimbus" SVCh Tolinka Semifreddo kom alltså tvåa i öppna klassen med CK och slutade sedan precis utanför bästa hane.

Samma dag var Findus sonen "Enzo" Westerner Named Shadow, som bor på kennel Iskama i Danmark, i Tyskland på utställning. Han fick då cert nr nio i Tyskland och kommer när alla papper är klara att kunna titulera sig Tysk Champion och även Svensk Utställningschampion! Grattis!

I tisdags var jag på en jättetrevlig heldagsutflykt till Uppsala - eller lite utanför Uppsala om vi ska vara kinkiga.... Först hälsade jag på Cissi på kennel Black Micas som just nu har valpar efter Vincent. Dit kom bland annat även Marita (kennel Blue Cheyenne) och efteråt fortsatte vi hem till henne.


Cissi får en puss av Klara! :)

Jag vill tacka för en jättetrevlig dag, med supergod smörgåstårta hos Cissi (men så var den ju också gjord i Västerås!! :)) och en jättegod blåbärspaj hos Marita (gjord på plats! ;) ). Plus jättefina valpar förstås... :) Även Marita hade valpar hemma nämligen som råkar vara barnbarn till Findus (även de).


Tre generationer fotades hemma hos Marita. Findus, hans dotter Shakimas Cheyenne
& hennes dotter Blue Cheyenne's Look At Me Now.
Foto: Marita Hydling

Tror KANSKE att detta var ungefär allt... :o Jo, har haft besök av Vincents dotter "Vicki" Westerner Fairy Dance idag också, men de bilderna har jag inte fixat ännu, så de får komma om någon dag. Förmodligen samtidigt som bilder på hennes holländska syskon som ramlade in på mailen nu ikväll...

5 september

Findus i Estland boende son "Tyson" Coppers Troll The Dice har varit i Ryssland på den internationella utställning i Novgorod den 23 augusti. Resultatet blev CW, CAC, CACIB & BIM. Domare var Yuriy Gergel från Ukraina. Grattis!

30 augusti

Vi gratulerar Frosts dotter "Joice" Tolinka Focaccia som idag blivit Svensk Viltspårschampion! Bra jobbat, Joice & Ankie!

26 augusti

I helgen var det utställningsdags igen. På lördagen var det SSRK Södertälje, men där var inte vi. Det får ju finnas vissa gränser... ;) Tror inte att Adam hade uppskattat att hans mamma åkt på hundutställning på hans 7-årsdag. Men å andra sidan så var han borta på kalas... :-o, men jag hade å andra sidan blivit borta fler timmar än så. På MIN födelsedag tänker jag dock åka på utställning, då gör väl jag som jag vill!!??

Två Vincent-döttrar var dock på SSRKs utställning i Södertälje där Duncan Craig dömde i hällregn...


"Wilda" och "Ebba" i ringen
Tack Stina för bilder!

"Wilda" Westerner Make It Happen fick denna gång nöja sig med att bli fyra med hederspris i valpklass I, tikar. "Ebba" Westerner Cross The Line som nu har gått över i valpklass II tikar slog däremot till med att först bli BIR-valp och sedan BIS-3 valp! Grattis!

På söndagen var det SKK Vallentuna, Monica och jag åkte tillsammans. Vi hade en väldigt trevlig och rolig dag, och jättekul att återigen ha sällskap av Lotta i utställningstältet dessutom! :) Det var liksom inte igår...;)) Christina Daniels dömde de vuxna och vi hade väl ingen riktig höjdardag, men solen sken och sällskapet var trevligt, så vi trivdes ändå.

Vincent som är bortskämd med att få CK fick den här gången nöja sig med HP. Han blev fyra i en mycket tuff unghundsklass.


Vincent i ringen i Vallentuna

Jag visade även Frosts son "Nimbus" SVCh Tolinka Semifreddo som snyggade till resultatsidan åt oss lite genom att vinna öppna klassen med CK.


Nimbus vinner öppna klassen med CK

Vi fick istället fortsätta att glädja oss åt Ebba! Valparna dömdes av Ewa Nielsen och Ebba fick återigen en BIR-rosett med sig hem! :) I finalen fanns det dock inget att hämta för henne, men det är inte lätt att hävda sig för en 6-månaders cockervalp i en finalring för alla SKKs raser på en och samma gång!


"Farmor" får en puss av Ebba när vi kommit hem till Västerås

För övrigt kan vi berätta att Findus son Westerner Illusion In Magic i helgen har blivit Finsk Viltspårschampion också. Grattis & bra jobbat Robin & Maarit!

21 augusti

Hoppsan! Jag som var så flitig att uppdatera... :-o Men så blev det vardag igen, och mindre tid till sådant! I måndags var det till exempel upprop i skolan för Adam - första klass! Nu börjar allvaret... ;) Massor med glada ansikten när de på uppropsdagen fick en läxa till nästa dag - DEN var efterlängtad! :) Misstänker att det blir andra tongångar senare.... (Den bestod i att ta med ett sommarminne och berätta om det inför klassen - Adam som tillhörde de som längtat efter läxa förberedde sig mycket noga!). Nu tycker dock Adam att det inte är lika roligt som han tänkt sig, han kan redan allt de får lära sig... :-o Inte bara fördelar med att lära sig läsa och räkna ganska tidigt. Men vi får väl tro & hoppas att han snart får lära sig något nytt också!

På tal om Adam också - imorgon är det hans 7-årsdag! GRATTIS ADAM!


Adam (till höger) tillsammans med sin kompis Hugo en blåsig dag i juli

På hundfronten har Vincent haft trevligt besök av "Blända" Manaca's Dress Designer, från kennel Support. Nu hoppas vi på valpar i oktober.

Vi har även varit på vår första utställning sedan det två månader gamla "sommaruppehållet". "Come back" blev det i Norrköping på SKK Internationella och för ovanlighetens skulle hade jag hela familjen med mig! Inte kanske för att de var så utställningssugna (men de var väldigt tålmodiga...;)) utan för att vi efteråt skulle hälsa på Anders syster.

Vincent var anmäld till Norrköping, 66 cockrar anmälda och dömde gjorde Douglas Sidebottom från Australien. I unghundsklassen (10 deltagare) slutade han  tvåa med CK.

I bästa hanhundsklassen senare blev det en hedrande tredje plats med reserv-CACIB!


Douglas Sidebottom med sina fem bästa hanar.
Från vänster: Ch Atacama's Zougin, Charbonnel Manaca's Design, High Style vom Schloss Hellenstein, Maxi Mates Overlord samt Keonomis Fletching Road (förövrigt barnbarnsbarn till Findus).

Samma dag var Frosts son "Diesel" LP1 SU(u)Ch SVCh Dualdigni's Keep The Stage på lydnadsplanen igen med matte Marie-Therese. Vilket par dessa två är! Diesel vann återigen klassen och det med fantastiska 191,5 poäng och därmed kan han nu även titulera sig LP2! Jättestort grattis! Dagen därpå var de på SKKs utställning i Nyköping där han slutade som fyra bästa hane. Där har vi väl verkligen en hund med brain and beauty!?

6 augusti

Anledningarna till att vara stolta fortsatte i helgen trevligt nog! :)

Findus son "Ior" SU(u)Ch Westerner Time Keeper blev i helgen även Tysk Klub Champion! Vi är jättestolta förstås och gratulerar Monika Bollinger, kennel vom Schloss Hellenstein.


Ior med en ny titel - Tysk Klub Champion

Sedan har Frosts son "Diesel" SU(u)Ch SVCh LP1 Dualdigni's Keep The Stage varit i farten igen. Denna gång tävlade han i klass 2. Han fick ett första pris med 182 poäng - och inte nog med det - han blev tävlingens bästa hund (av åtta ekipage). Stort grattis till Marie-Therese & Diesel!

Själva ägnar vi oss mest åt att rusta hallen (läs Anders) så här i slutspurten på semestern och jag försöker röja & rensa lite allmänt. Adam har fått gå på Sommarkul på Västerås Friidrott den här veckan, vilket han har tyckt varit jätteroligt. Hundarna? Ja, de hjälper mig att rensa... ;)

1 augusti

Nu har jag och "papporna" all anledning att vara stolta igen...:)

På Östergötlands Cockerklubbs utställning i Söderköping var det två Vincentbarn som debuterade - båda dessutom barnbarn till Findus. Nio valpar var anmälda i valpklass I och "Simone" Westerner High Line slog till med att bli BIS-valp! :) Jättekul! Stort grattis till Gerd & Simone! "Scott" Westerner Make Me Smile blev tvåa med hederspris i sin klass.

Simones kritik: Very pretty. Dark eye. Good bite. Good front. Good shoulder. Very well ribbed. Nice and short. Well balanced puppy. Nice free action in movement.


Domaren Sue Shinkfield, kennel Notrella med sin BIS-valp, Vincent dottern, Westerner High Line samt
BIS-reserven Shakima's Lose Control
Foto: Madeleine Ivarsson

Det har idag även varit DM i viltspår (Mälardalens Cockerklubb, Uppsala Läns Cockerklubb & Stockholms Cockerklubb) och återigen har släkten visat framtassarna. Det var rekordstort deltagande med 6 i anlagsklass, 11 i öppen klass och 16 i championklass. Det resulterade i tre medaljörer för släkten - en i varje klass!


Från vänster:
Bronsmedaljören i anlagsklassen, Findusdottern "Elsa" Dancing Feet's Walzing Lady med matte & förare Annika Varbäck
Silvermedaljören i den öppna klassen, Frosts dotter "Joyce" Tolinka Focaccia, med matte & förare Ankie Gustavsson
Bronsmedaljören i championklassen, Iors dotter "Celine" SVCh Westerner Love On Time med matte & förare Stina Yron Lund

Grattis till er alla - och ett extra tack till Stina för bilderna!

31 juli

Nu är vi hemma igen efter drygt två veckor i Mollösund. Härligt, lata dagar har vi haft där, både dagar med "bara familjen" och med vänner på besök.

Några släktingar har varit på utställning medan vi var borta. Den 19 juli hade SKK Internationell utställning i Köping. Domare var Reija Leikola Walden från Finland. Bland 54 vuxna slog Frosts son "Fly" SVCh Dualdigni's Kite Flying till med att vinna öppna klassen med CK (precis som förra året) och sedan bli trea bästa hane. En snubblande plats från cert & championat... Vi hoppas att det blir nästa gång!!! :) Hans kullbror "Diesel" SU(u)Ch SVCh LP1 Dualdigni's Keep The Stage kom tvåa i championklassen och slutade som reserv bästa hane.


Fly visar upp sina rörelser i Köping.
Foto: Marie-Therese Hedström

Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story blev tvåa med CK i öppna klassen.

Helgen efter var det dags för SSRKs utställning i Högbo och då även dags för Vincents två döttrar (och Findus barnbarn!) "Ebba" Westerner Cross The Line och "Wilda" Westerner Make It Happen att göra debut på officiell utställning - även om förstås valpklassen är inofficiell. Anne Buvik från Norge dömde valpklass I. Det var bara syrrorna i klassen, MEN domaren var väldigt förtjust i båda. Hör bara här på deras kritiker:

Ebba: Utmärkt typ. Feminint huvud. Utmärkta proportioner. Välvinklad fram och bak. Välutvecklad bröstkorg. Utmärkt substans och benstomme. Utmärkt bredd i bakstället. Korrekt kors. Ännu valpiga rörelser. Utmärkt päls för åldern, men för hårt rakad på öronen. Rastypiskt temperament.


"Ebba" bedöms på bordet av Anne Buvik
Foto: Manuela Hartman Johansson

Wilda: Utmärkt typ. Välskuret, feminint huvud. Utmärkta proportioner. Välvinklad fram och bak. Utmärkt benstomme med goda tassar. Välutvecklad bröstkorg. Rör sig mycket stabilt för åldern. Utmärkt päls. Trevligt och rastypiskt temperament.


"Wildas" tur att bedömas på bordet
Foto: Manuela Hartman Johansson

Hårt och svårt var det för domaren, men till slut var det Wilda som drog det längsta strået den här dagen. Båda fick "förstås" hederspris. I finalen senare på dagen slog Wilda till med att bli BIS-3 i konkurrens med hela åtta valpar för danska Marianne Skött Jespersen. Vilken härlig debut!


Foto: Stina Yron Lund

Tusen tack till Manuela & Stina för alla bilder från utställningen! Det uppskattades mycket!

9 juli

Idag är det precis ett år sedan vi kom fram till Monika i Kolben på kennel vom Schloss Hellenstein. Blev lite nostalgisk och tittade på bilderna. Här nedan är en bild när Lotta och jag försöker hitta Heidi och Vincent under "pälsarna"! ;)

Hur spännande är det inte när valppälsen "rasar" (de skulle ju bli 8 månader ett par dagar senare) och man får se vad som finns under valppälsen?

Hur har vi nu firat detta idag?? ;) Jo, Wilmer han har firat med lite extra gott, Vincent, han är på kärlekssemester i Fellingsbro :), och har ikväll firat med att ha en "date" med Iors (det är väl passande när han bor i Kolben nu?) dotter "Vivan" Westerner Ring of Sapphire, så nu hoppas vi på valpar i september!

Jag nämnde ju här tidigare att Frosts dotter "Zakira" Panhur's Amazing Power har blivit viltspårschampion under våren. Jag mailade hennes matte Monica för att fråga om hon eventuellt hade någon "viltspårsbild" på henne. Det hade hon inte, men däremot fick vi veta att hon i maj varit med på SSRK Östras fasta prov. Då fick hon etta med HP och blev bästa spaniel/retriever för dagen. Det var 69 hundar med! Jättestort grattis även till det! Fortsätter hon i den här stilen fastnar hon nog även på bild på så småningom...;)

6 juli

Imorgon är det ett år sedan Anders, Lotta, Phil och jag startade vår resa ner till Tyskland för att hämta våra hundar (och jag har fortfarande inte åstadkommit något fotoreportage från resan, hm...). Inte klokt vad tiden går! Hunden som inte var planerad, utan kom med som "extra", dvs. Vincent har blivit lite trimmad och badad idag. Man måste ju det även om man inte ska på utställning... 'Imorgon ska jag åka till Inger på Westerner för att fota hans och Flingans valpar, så mer bilder är nog på gång.... :)

Mer än på gång är några lydnadsekipage också! Inom några dagar har vi fått två LP1 hundar att gratulera. Findus son "Flipper" Black Micas Kör Så Det Ryker med matte Åsa samt Frosts dotter "Rakel" Shakima's Let's Dance med matte Ann-Catrine. Snyggt jobbat och ett jättegrattis till er alla 4! :)

3 juli

Inte så väldigt länge sedan, men ändå känns det som om jag har en del att rapportera. Nu ska vi se om jag kommer ihåg att få med allt...? På något sätt tvivlar jag, i den här värmen som vi har nu känns det inte som om hjärnan går på högvarv direkt. ;)

I tisdags var jag och hundarna hemma hos Monica och hennes hundar och hälsade på. Tack för en jättetrevlig dag, och förutom hundarna hade jag kameran med mig...

Vi åkte iväg så att hundarna fick bada bland annat. Många bilder blev tagna!

När vi nu ändå var igång med "sociala besök" hos hundsläkten slog vi till med ett nytt igår, torsdag. Då hälsade vi på hos Kristina och även hos Garbo, Mary & lilla Agnes förstås. Det blev ju rena rama släktkalaset när Agnes på en och samma gång fick ha mamma, pappa, mormor, morfar samt farbror Wilmer hos sig! Vi fick förstås lov att ta en släktbild.


Från vänster: morfar Findus, mormor Garbo, mamma Mary, Agnes & pappa Vincent
Vi hade tänkt låta farbror Wilmer vara med på bilden också, men han fick inte plats... :o

Den 27 juni hade Uppsala Cockerklubb KM i viltspår. Nu är ju inte jag med i Uppsala Cockerklubb, och inte håller jag på med viltspår heller. Roligt nog är det dock många släktingar som gör det. Hundsläktingar alltså! Vi är stolta över att Findus finns i stamtavlan på samtliga guldmedaljörer!


I anlagsklassen vann Findus son "Viggo" Black Mica's Fart & Fläkt med husse Lars Aronsson
I den öppna klassen Findus barnbarnsbarn Zeltzin's First In Line med husse Frank Edström
I championklass Findus sondotter (Iors dotter) SVCh Westerner Love On Time med matte Stina Yron Lund

Förutom detta kom Frosts dotter (Findus sondotter) Tolinka Focaccia med matte Ankie Gustavsson trea i öppna klassen och hennes kullbror SVCh Tolinka Semifreddo med matte Agneta Björklund kom trea i championklassen.

Stort grattis till er alla, vi är stolta över er! :)

Och titta här! Vem som mer har börjat med viltspår!


Frost! Nu håller vi tummarna för fortsättningen!

Den andra bilden föreställer Frost och hans nya matte Brittan. Jag blev så varm i hjärtat av att få den bilden, tycker verkligen man ser hur mycket de tycker om varandra! Jag är så glad över att Frost och hans nya familj trivs så väldigt bra med varandra, det gör saknade så mycket lättare att bära. Tusen tack Anita för bilderna, jag uppskattade dem så mycket! Och tusen tack Brittan med familj för att ni tar så väl hand om vår älskade Frost!

Och på tal om Frost! Jag har totalt glömt att nämna och gratulera hans dotter Panhur's Amazing Power som blev viltspårschampion i maj. Stort grattis Zakira & matte Monica!

Slutligen (tror jag!) vill vi presentera Iors son One Man Show vom Schloss Hellenstein (u Kolbenkönigin vom Schloss Hellenstein). Han är 4,5 månad på bilden, ska bli spännande att följa honom framöver!


One Man Show vom Schloss Hellenstein

25 Juni

13 Juni

Ojoj, nu har jag ännu ett fotoreportage att göra... ;) Hur skall jag någonsin komma ikapp? Idag har SKK haft utställning i Avesta, och oj, vad det tog emot ... Kände mig inte det minsta inspirerad, och bidragande till det var förstås allt regnande ... Hur kul är det att stå och göra iordning en hund för att det sedan skall bli blöt "direkt" igen? Men har man väl anmält så åker man ju oftast endå, och det ångrar jag ju inte ...

Marita, Ylwa & jag åkte var och en för sig, men hade bestämt oss för att sammanstråla och dela tält. Något som ju Ylwa och jag tyckte var ruskigt bekvämt då Marita trodde att det skulle ta längre tid än det gjorde att åka till Avesta och kom dit en hel halvtimme före oss. Det innebar att hon på den tiden satte upp tältet, så för oss var det bara att köra in och parkera! Kan du inte skämma bort oss så hela tiden, Marita? Nähä, inte det ... Nåja, det var bra så länge det varade!!

Benny Blid von Schedvin dömde drygt 50 cockrar i regn, regn & åter regn. Men en eloge till Dalarnas Kennelklubb som köpt partytält att sätta fraför alla utställningstält så att hundarna - och domare & handler! - fick stå under tak när hunden gicks igenom på bord och vid kritikskrivande.

Vincent vann unghundskonkurrensen med CK - och inte nog med det! Han slutade som fjärde bästa hane och fick därmed sitt femte cert! :)) Hm, det var ju ganska roligt med hundutställning ändå! ;)))


Här travar Vincent till sig sitt femte cert!

Jag hade ju bara Vincent med mig, men Marita hade redan på morgonen frågat om jag inte kunde tänka mig att visa hennes "Fanny" Blue Cheyenne´s Look At Me Now. Fanny är ju dotterdotter till Findus, så det är klart att jag tog på mig det "uppdraget"! Tror varken Marita eller jag ångrade det ... ;)

Fanny vann unghundskonkurrensen med CK, och inte nog med det! Hon slutade som bästa tik med cert & blev sedan BIM! Grattis Marita!


BIR & BIM i Avesta 2009
BIR NORDV-07 Travis Miles of Smiles
BIM Findus dotterdotter Blue Cheyennes Look At Me Now

Efteråt gick vi en shoppingrunda alla tre, och därefter åkte Marita & jag iväg för att äta lunch tillsammans, sedan var det bara hemfärden kvar. Nu blir det utställningsuppehåll för Vincent och mig ett bra tag. Hur nu det skall gå? Det börjar redan rycka i utställningstarmen!! ;)

11 Juni

Ja, jag vet, jag skulle väl vara med familjen denna dag! Men jag har varit det - och ska! Vi skall gå ut och äta ikväll. MEN när maken är på jobbet & sonen leker ... Tja, då kunde ju inte jag låga bli att fixa några bilder från dagens regniga skolavslutning (NU skiner solen, det var så dags!). Fint var det ändå!

10 Juni

Inget fotoreportage i sikte ännu ... Det här har varit en intensiv vecka då jag har varit uppbokad från morgon till kväll. I morgon sedan har vi en stor dag i familjen, eller vad sägs om Anders födelsedag (även om han har börjat att försöka förtränga dem ... ;)), Anders & min 15 åriga bröllopsdag OCH Adams första skolavslutning! Vi är lite sura att de då påstår att det skall regna - vilket det gör just nu - men vi hoppas att de har fel! Det brukar de ju kunna ha när det är åt andra hållet!! (Minns till exempel när jag i strilande regn åkte till Österbybruk i maj och lyssnade på vädret samtidigt och de påstod att det var - och skulle vara - uppehåll i mellansverige. Hm!)

Jag hade ju förstås glömt lite av det jag hade att uppdatera med, och så har jag fått nya rapporter, så det är väl lika bra att kasta sig in i det och hoppas att jag kommer ihåg allting denna gången!

Findus sonen "Ivar" Westerner Name Me Dog har varit på utställning och blivit placerad som tvåa bästa hane - med cert. Certet innebar att han numera är Finsk Utställningschampion! ;) Grattis!


Findus sonen Westerner Name Me Dog som nybliven finsk champion

Inne på Findusbarn, så brukar ju Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story vara ute i världen - eller åtminstone i Europa! - titt som tätt. Nu senast var hon i Estland där hon på Estonian Spanijel Klubs Specialshow i Tallinn i lördags tog cert & BIM. Grattis Catharina! Laurent Pichard dömde. Spöka har nu förutom detta cert, ett cert i Ungern & tre i Finland (fullcertad).

Dagen därpå var det Int Dog Show, Estonian Winner 2009. Dömde gjorde Inga Siil. Spöka blev trea bästa tik denna dag. Findus Sonen "Tyson" Copper´s Troll The Dice blev båda dagarna fyra bästa hane.


Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story med sina priser från Estlandsresan

Vad har vi mer att berätta om? Jo, vi vill självklart gratulera Frosts son "Diesel" SU(u)Ch SVCh LP1 Dualdigni´s Keep The Stage som verkligen visar att han inte bara har ett snyggt yttre. Det finns något därinne också ;), plus att han har en väldigt duktig matte förstås! I alla fall så har han på bara några dagar dels fått första pris lydnasklass II (kom på andra plats av sju) och dels tävlat i lägre klass spår och blivit uppflyttad till högre klass spår. Han fick 500,25 poäng och blev bäst av hela nio hundar. Grattis och bra jobbat Diesel & Marie-Therese!

På tal om Frost så får jag fortsatta rapporter om honom, allt är bara bra och både han och hans nya familj verkar stortrivas ihop! Verkligt uppskattade rapporter!

Detta var nog KANSKE allt för denna gång!

7 Juni

Hur gick det till? Det är redan juni! Men jag vet en anledning, och det är att jag har tagit alldeles för många bilder på de senaste fem utställningarna jag har varit på. Fem utställningar på tre helger blev det, men nu har jag varit ledig från utställningar i två helger och börjar komma ifatt lite.. ;) Snart skall det förhoppningsvis vara dags för några fotoreportage från utställningarna och från Gotlandsresan!

Ser när jag tittar på nyheterna från den 11 maj, att jag faktiskt inte ens skrev vad resultaten på Gotland innebar - var väl fortfarande tidsoptimist då och trodde att jag skulle kunna uppdatera väldigt snart ... ;) Många har kanske kunnat lista ut resultaten, men kan ju i klartext skriva att på lördagen då Rune Fagerström från Finland dömde vann Vincent unghundsklassen med CK och slutade som tredje bästa hane och sitt fjärde cert! Många bra & vinstrika hundar fanns på plats, bland annat flera från Danmark, så det kändes extra bra! ;) Jag visade förstås Frosts son "Jasen" Dualdigni´s Keep Flying och han kom den dagen trea i den öppna klassen med CK.

Dagen därpå dömde Vidar Grundetjern från Norge. Vincent vann återigen unghundsklassen med CK och slutade den här dagen som reserv bästa hane. MEN! Idag vann Jasen öppna klassen med CK, slog sedan till med att bli bästa hane, få cert och därmed bli champion (det var hans sjätte cert) och även BIR. I finalen slutade han sedan som BIS-3!

Helgen efter gotland var det ju Vendel som jag har "skrivit" om här nedan. Helgen därpå var det SKK Österbybruk och SSRK Almare Stäket. Jag hade anmält Vincent till båda. Han fick inga framträdande placeringar, men han fick CK på båda, så då känns det ändå ok. På lördagen för Karin Brostam Berglund blev han trea i unghundskonkurrensen med CK, och på söndagen för Manolo Quiijeiro blev han reserv i unghundskonkurrensen med CK. En dag då jag varken tyckte att Vincent eller jag var riktigt "i form", vi kanske skulle ha haft en lugn dag hemma? På båda utställningarna visade jag även Frosts son "Nimbus" Tolinka Semifreddo och det var roligt! ;)) Han vann den öppna klassen med CK BÅDA dagarna! På lördagen slutade han som tvåa bästa hane med Cert & CACIB!! Grattis, Agneta! På söndagen slutade han som trea bästa hane.


Nimbus & jag i ringen i Österbybruk där han vann sitt första cert!

Försenad ankomst blev det på Findus nyfödda son i Finland. "Maya" Fin Ch Benchmark Pro Twist var beräknad att valpa i början av FÖRRA veckan men valpade istället en vecka senare (i tisdags). Två valpar föddes, men den ena var tyvärr döfödd, men en fin orangehane ligger i valplådan hos Maya!

Vincent har även haft två dambesök till, en svensk cockertjej utvandrad till Norge ... ;) och en Findusdotter till. Se mer under Aktuella/Planerade valpar.

Mer uppdateringar kommer förhoppningsvis snart ...

18 Maj

Här hinner man inte med uppdateringarna alls! Jag har ju bara SÅ mycket med att uppdatera med från Gotlandshelgen - som var rolig & trevlig på alla sätt! - men bilderna är måååååånga, och lagom när jag ändå kände att jag skulle kunna lägga ut del 1 i allafall, då drabbades jag av någon elak förkylning med feber. Så det blev sängläge, men när jag började piggna till liiiiite på lördagen kunde jag ju inte låta bli att göra i ordning Vincent. Ville ju så gärna åka till Uppsala Cockerklubbs utställning, och när Monica var snäll & körde, ja, då kunde jag inte låta bli. DET ångrar jag ju verkligen inte! Vincent vann unghundsklassen med hederspris, blev bästa hane, och sedan BIS-reserv! Dessutom blev han BIS-Unghund!

Jag visade även frost dotter "Chili" Tolinka Tiramisu, hon gjorde debut i öppenklassen med bravur. Vann en stor sådan och slutade sedan som trea bästa tik!

Reportage kommer, men nu ligger jag ju ÄNNU mer efter eftersom mängder med bilder togs även här ... Och ja, jag minns! Jag skall ju även uppdatera med en massa charmbilder på Mary & Vincents valpar! På tal om Vincent valpar! Vi hoppas att det är fler sådana på gång också. I början av förra veckan hade han fint besök av söta orangetiken "Ronja" Manaca´s Head Over Heels, se mer under Aktuella & Planerade valpar.

11 Maj

30 April

För lite drygt två veckor sedan lät jag FN-testa Wilmer & Vincent. Antagene har skickat över inloggningsuppgifter där jag har kunnat se när provet kom fram etc. I tisdags stod det att provet var analyserat ... men jag kunde inte se något resultat. Idag står det dock "Homozygote Normal" på båda två! ;) Trevliga nyheter så här på Valborgsmässoafton!

Önskar alla som tittar in här en skön & härlig helg!

29 April

Vi har fått nya härliga utställningsrapporter från Findus son "Tyson" Copper Troll The Dice.

Förra helgen i Riga, Lettland, Special Show för grupp 8, dömde Jukka Kuusisto, Finland. Tyson fick Excellent, blev bästa juniorhane, BIR-junior, tvåa bästa hane & fick juniorcert.

Den här helgen som var var det Nationell Hundutställning i Paneveziz i Litauen. Domaren J Olszewski från Polen gav Tyson excellent, bästa juniorhane, BIR-junior, bästa hane, BIR, BIG-3 & juniorcert.

Han har nu erövrat följande titlar: LTJCH, ESTJCH, LVJCH, BALTJCH, LTJW09, LTW09! Stort grattis! Findus & jag är så stolta! En ny bild på Tyson:

26 April

Igår var det utställningsdags igen, över en månad sedan och det kändes lite kul att få åka på utställning igen. Dvs, det kändes kul tills jag hade badat Vincent och skulle föna honom ... :( Det såg ut som någon hade gått fram med en vass sax på behänget på visningssidan, och klippt det hela i varierande långa etapper. Det såg helt förfärligt ut, jag hade kunnat börja gråta för mindre! Jag vet inte hur det har gått till, mer än att jag är säker på att ingen har farit fram med saxen. Först misstänkte jag att han kanske fått en pinne i pälsen som han "plockat" (hm, förlåt klippt!) bort, men efter att Catharina på utställning föreslog att det även kunde ha varit kardborrar så mindes jag ju att jag borstat ut ett knippe kardborrar ur öronen efter morgonpromenaden samma dag. Behänget hade jag dock inte rört då eftersom jag inte ville borsta i det när det inte var rent. Hm, jag önskar ju att jag hade gjort det, hade nog försvunnit betydligt mindre päls då än vad det gjorde nu!

Min första tanke var att dra från utställningen och att det inte bara skulle gälla den här utställningen, men när jag hade kortat hela behänget betydligt mycket kortare än vad jag egentligen skulle vilja ha det ..., så såg det faktiskt mindre illa ut, och jag bestämde mig för att åka ändå. Hade först planerat att visa honom på icke visningssidan som jag inte tycker är lika bra (vad gäller teckning), men efter goda vänners råd efter "tittning" blev det ändå den vanliga visningssidan.

Det var en riktigt tuff unghundsklass, åtta deltagare och inte vilka som helst, vilket inte gjorde mig mer optimistisk direkt ... 7 av 8 ägdes faktiskt av kennlar, inte för att det behöver betyda kvalitet, men många gånger gör det ju ändå det eftersom de ofta, om de fött upp själv, kunnat välja den mest lovande valpen, och om de köpt in hunden förstås varit ute efter en lovande utställningshund.

Jag hade inga förväntningar alls, och det blev därför en mycket trevlig överraskning när Vincent vann unghundskonkurrensen med CK! :) Visseligen räckte det sedan inte till någon placering i bästa hane, men vi klarade de första gallringarna, och med tanke på omständigheterna så är jag SÅ nöjd ändå. Nu hoppas vi att pälsen växer snabbt ... men det gör den väl aldrig när man vill det?

Vi vill passa på att gratulera Frost son "Diesel" SU(c)Ch Dualgini´s Keep The Stage till finfin debut i championklassen! Han vann den och slutade som tvåa bästa hane!

Även Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story erövrade ett CK. Hon kom trea i den stora öppnaklassen (15 deltagare). Även på Lilla Stockholm kom hon trea med CK i en stor öppenklass.

Kvällen före Västerås följde jag med Monica till Inger, Westerner - eller var det Monica som följde med mig eftersom hennes bil gått sönder och jag fick agera chaufför? Hursom, till Inger var vi eftersom Monica där skulle hämta hem söta "Petra" Westerner Cross The Line från Vincents första kull. Numera kallad Ebba. Lycka till med henne Monica! Så roligt att hon har hämnat i samma stad som pappa!


"Ebba" Westerner Cross The Line provar min kameraväska, men jag får nog skaffa en större om hon skall få plats i den framöver!

Vincent har även blivit pappa igen sedan sist. Han & "Trixie" Ch Dualgini´s Garden Angel fick en valpkull med blått & orange hos kennel Geltman´s häromdagen. Återkommer snart med närmare detaljer och förhoppningsvis någon bild!

8 April

Gårdagen försvann i ett nafs med jobb, packande åt Adam som skulle iväg till Möllösund med mormor & morfar, lite "påskshopping" på stan & sedan hade jag Frost dotter "Joice" Tolinka Focaccia här för att snygga till sig till helgens utställning. Hade planerat att ta nya bilder på henne, men det var helt mörkt när vi var klara så vi tar det senare i vår i stället! Någon ork till uppdatering fanns inte sedan, men vi tar nya tag idag!

Jag råkade "hamna" hos Inger i söndagskväll igen, som det kan gå ... Fick förstås lov att ta nya bilder på valparna, både Flora & Marys valpar blev fotograferade.

I helgen var det även utstälning i Bohus/SSRK, som tidigare nämnts. Vi är stolta över Findus son "Enzo" Westerner Named Shadow som ägs av den danska kenneln Iskama. Han vann öppenklassen med CK och slutade som tvåa bästa hane med CERT! Grattis! Dömde gjorde Anne Webster. Även "Tia" Dualdigni´s Kidney Bean gjorde finfint ifrån sig genom att bli fyra bästa tik på lördagen & tvåa bästa tik på söndagen!

Findus sonen "Enzo" Westerner Named Shadow verkar med rätta ganska stolt över sin certrosett från Bohus!

"Enzo" Westerner Named Shadow, 2 år gammal efter att ha vunnit cert & 2 bästa hane i Bohus SSRK för Anne Webster. Foto: Angelica Mansfield, cockerfoton.se

6 April

Hade planerat en större uppdatering idag då jag "råkade" hamna hos Inger igår igen och förstås tog nya bilder på "barnbarnen"! Oj, vad det ändå händer mycket saker på fem dagar! Dessutom finns det några trevliga resultat från Bohus att skriva om. Ja, för släkten, vi var inte där. Men tiden ville inte räcka till idag, hoppas hinna komma igen i morgon.

Nu nöjer jag mig med att berätta att Wilmer har varit iväg och blivit ögonlyst i kväll och även han var, precis som brorsan Vincent, skönt nog utan anmärkning.

1 April

Nix, inga aprilskämt - ingen behöver leta efter dem i texten ... ;)

I helgen var jag som sagt på Cockerkonferensen i Södertälje med både konferens som standard, Cocker of Cockers samt dagen därpå årsmöte. Det var en väldigt intressant och dessutom supertrevlig helg, tack alla!

Igår vad jag till Inger, Westerner, för att titta och pussa på mina barnbarn OCH barnbarnsbarn! :) För vad ska man kalla dem när de är Vincents söner & döttrar med Findus döttrar! ;) Mycket släkt i allafall!

En liten överraskning har vi fått också. Efter ca en vecka så började nämligen en av Mary & Vincents döttrar få en annan färg. Lilla "Maja" har bestämt sig för att bli blue roan/tan!


Nu är hon - och hennes syskon 16 dagar, och hon ser ut så här, mer färg kommer fram för varje dag.

Jag fotade förstås hennes kullsyskon också men har som vanligt inte fått 48 timmars dygn ... men skall uppdatera med bilder på dem snaaaart också. Kanske redan senare ikväll om tiden vill räcka till? Däremot finns redan nu bilder på deras lite ändre 3/4 syskon. Se de nya bilderna på Flora & Vincents valpar här!

26 mars

 

Nu har jag en del att uppdatera med igen. Bland annat har vi haft besök från Finland. Anna Mäkinen, kennel Alpinum, har varit här med sin tik "Maya" Fin Ch Benchmark Pro Twist. Maya hade en date med vår äldre gentleman Findus, nu hoppas vi på valpar i slutet av maj.

 
Findus (till höger) tillsammans med sin "fästmö" Maya

Så var det SSRK Högbo i helgen och där var vi inte! Jo..., det var vi. Vi hade anmält för Marjo Jaakkola, men det blev domarändring på juniorer och unghundar, och då tänkte vi dra, men gjorde det inte. Man kanske ska lyda sina första tankar?

 
Vincent i utställningsringen i Högbo
(tack för fotohjälp, Marita!)

Vincent som aldrig kommit sämre än tvåa i juniorkonkurrensen och alltid med CK eller HP, kom idag trea av tre i debuten i unghundsklassen och utan vare sig HP eller CK. Orsaken ska ha varit hans rörelser, något som han alltid brukar få beröm för, både i och utanför ringen. Men ibland går det upp - och ibland går det ner... Nåja, vi tar nya tag!

Men vi hade trevligt utanför ringen i alla fall! :) Det var dessutom väldigt roligt att vara där och se Frosts son "Diesel" LP1 SVCh Dualdigni's Keep The Stage sluta som tvåa bästa hane efter att ha vunnit öppna klassen. Han fick därmed cert - och championatet! :) - eftersom det var hans tredje! GRATTIS! Förövrigt kan man väl kalla det rena rama ketchupeffekten? Han fick vänta lite på sitt första Diesel - men å andra sidan inte så flitigt utställd heller - men när de väl började komma så fick han tre stycken på fyra starter! Hans mamma "Trixie" SU(u)Ch Dualdigni's Garden Angel tros vara dräktig med Vincent (precis som Vignett's A Dream Come True), vi väntar med spänning på att få se vad de kan producera tillsammans!

Även Findus dotter "Wera" SU(u)Ch NUCh Westerner Fly By Wire - kul att se henne igen! - blev placerad i bästa hane/bästa tik som femma. Wera blir snart sju år - bara att konstatera att tiden går. Pappa själv blir nio!

Ett stort minne av dagen var annars - smutsen! Åh, det är verkligen skönt att lämna ridhussäsongen bakom sig nu. Nu laddar vi snart för utomhusutställningarna, och regna - det kommer det väl aldrig att göra i sommar??

 
Så här snygga var Monica & jag efter en dag på utställning...

Helgen innan var det dubbelutställning i Litauen och det gick bra för släkten! :) Lördagen den 14 mars var det Internationell Dog Show "Lithuanian Winner 2009". Dömde gjorde Laurent Picard och Findus unge son "Tyson" Copper Troll The Dice fick JuniorCAC, BIR-Junior och BIR! Han fick även titlarna LTJW09 och LTW09! Findus sonson, Iors son Westerner Dance In Time var också på plats. Han blev trea bästa hane med res-CACIB och CAC!

 

Domaren Laurent Picard med sin BIR-vinnare, Findus-sonen Copper Troll The Dice. BIM blev Fin Ch Cockergold Cool Blue Night som blev internationell champion på denna utställning. Foto: Markku Korpi

Dagen därpå "Vilnius Cup 2009" dömde Barbara Müller. "Tyson" Copper Troll The Dice fick då ännu ett juniorcert! BIR blev ovan nämna "Sören" Westerner Dance In Time, med cert & CACIB.

Domaren Barbara Müller med sin BIR-vinnare Westerner Dance In Time.
BIM blev X-treme Ricci Club. Foto: Markku Korpi

Ny bild på Tyson kan ses här! Han har förövrigt också blivit röntgad med A-höfter.

Nu ser vi framemot en helg i cockerns tecken på Cockerkonferens etc i Södertälje. Vincent är kvalificerad till Cocker of Cockers, hade från början tänkt anmäla honom, men tror att han skulle få en ruskigt tråkig helg i bil/hotellrum - och jag skulle få väldigt dåligt samvete - det är mycket spring i de benen! ;) - så han får vara hemma med de andra. Jag hoppas dock att andra har tänkt annorlunda så att vi får lite att titta på... :) Vi ses där!

 
 
20 mars
 

16 mars

Tiden går, men inte så mycket hundigt har hänt för vår del. Vi fick i förra veckan några nya bilder på Flora & Vincents valpar, då precis 3 veckor gamla. Så söta! Måste nog ta mig en tur till Fellingsbro snart igen ... ett par bilder kan ses här.

Finns fler anledningar att åka till Fellingsbro ... ;) I natt 15 mars föddes Vincent & Marys (Westerner Intermezzo For Event) valpar! Mor & barn mår bra, vi uppdaterar med mer info om några dagar!

5 mars

Äntligen! Efter flera veckors väntan har äntligen Heidis höftledsresultat dykt upp på SKK Hunddata också, och det var lika härlig läsning som för brorsorna! A! Vilken snygg bokstav det är! ;) Grattis Lotta & nu håller vi tummarna för att pälsen är på väg tillbaka så att Heidi kommer tillbaka till utställningsringen snart igen också!

2 mars

Nu är det verkligen vardag igen, men det är inte så dumt det heller! Jag har visserligen jobbat, arbetar ju hemifrån, de senaste veckorna också, men eftersom vi först var i Sälen, och Adam sedan var febersjuk i en vecka och sedan hade sportlov, så har det inte varit sig riktigt likt. Men nu är Adam tillbaka i skolan igen, och jag har inga sådana saker att skylla på ...

Har inte så mycket att rapportera om, det har varit ganska lugnt på hundfronten. Ja, helgen var lugn på alla fronter, vilket var skönt efter flera uppbokade. Det blev mycket uteliv i det fina vädret.

Har fått ny bild på Flora & Vincents valpar, de är nu 1,5 vecka gamla och har börjat öppna sina ögon! Så söta tycker partiska jag som längtar efter att få se dem igen! Kan även berätta att "Mary" Westerner Intermezzo For Event, även hon är dräktig, hon beräknas valpa i mitten av mars.

Vi väntar fortfarande på Heidis höftledsresultat, men har hört flera som väntar på sina med, så det verkar vara några fördröjningar av något slag. Vi får hoppas på: "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ..." Men det börjar göra ont i tummarna!

24 februari

Idag har Kirstin åkt hem till Tyskland igen, och vardagen är tillbaka med jobb och allt annat. Men vi har haft väldigt trevliga dagar tillsammans. Det är bara den där tiden som som vanligt gått lite för fort...

 
Här sitter Kirstin med Heidi under ett besök hos Lotta

Vi var även och hälsade på Monica på Manaca's - tack! - och i lördags var vi hos Inger - Westerner - och då fick jag för första gången se Vincents förstfödda tjejgäng!

 
Flora och Vincents tjejer - 3 dagar gamla!

Vill även passa på att gratulera Andys dotter "Polly" Perchwater Blue Queen of Magic som var i Norge i helgen och där fick cert, CACIB och BIR! I och med det certet blev hon även Nordisk och Norsk utställningschampion! Hennes fullständiga titel är nu NordUCh NUCh DKUCh SU(u)Ch SVCh Perchwater Blue Queen of Water. Stort grattis Frida & Polly!

20 februari

I tisdags var Lotta och jag iväg och röntgade Wilmer & Heidi. Som alltid sliter man ju nästan ut SKK Hunddata efter ett sådant besök, men jag hade knappt ens börjat bli nervös när jag skulle titta, speciellt inte eftersom jag förstått från flera håll att de legat efter med att få ut resultaten. Så jag blev verkligen förvånad när jag fick se att Wilmers resultat redan hanns inne idag på morgonen. Resultatet då? A! Så nu är vi jublande glada här! (Heidis resultat fanns inte inne ännu, veterinären tog inte betalkort, så Lotta fick betala på faktura, så då blev väl allt lite fördröjt, så vi fortsätter med tumhållning här!)

Sedan måste jag ju bara berätta också att Vincents första kull är född! Flora (Westerner Nothing But Flowers) har fått en tjejliga i färgerna blått och orange! Mer detaljer och bilder kommer snart!

Idag får vi roligt nog besök från Tyskland, min kompis Kirstin, kennel Mixed Pickles, kommer hit några dagar. Det ska bli jätteroligt och Wilmer & Vincent kanske äntligen kan få höra lite tyska igen?? :)

17 februari

Nu är vi precis hemkomna efter några härliga dagar i Tandådalen med strålande sol varje dag (torsdag - söndag). Anders & Adam åkte skidor, hundarna och jag tog långa promenader.

Lite hundiga saker har ju hänt också. Vincent går i den lyckliga villfarelsen att han får tjejbesök varje söndag... :) Förra söndagen var den söta ljusblå tiken "Sofi" Vignett's A Dream Come True här. Vi hoppas att det blev en lyckad date och att det blir en fin kull valpar till påsk!

Den här söndagen, strax efter att vi kom hem från Tandådalen, fick han "nästa" besök. "Trixie" SU(u)Ch Dualdigni's Garden Angel kom hit, ja, hon var så trevlig att hon kom hit idag igen! :) Trixie lämnade en jättefin kull med Frost, hennes enda valpkull så här långt, där fem av åtta har cert. En av dem är dessutom champion och tre av dem står för championatet. Av dessa fyra är dessutom tre BIR-vinnare, en har även gruppvinst och en har blivit BIM.

Annars vet jag inte om det har hänt så mycket sedan sist, förutom att jag inser att jag faktiskt inte har rapporterat om SSRK Strömsholm. Helene Björkman dömde cocker och det var sista gången för Vincent i juniorklass. Han kom tvåa med CK, och det betyder faktiskt att han aldrig varit sämre än tvåa i juniorklassen på tio starter. Sex av gångerna har han dessutom varit etta. Han har ju dessutom tre cert och ett BIR.


Vincent med några av konkurrenterna i juniorklassen i Strömsholm, de var totalt sex stycken

Förutom Vincent så visade jag även Frosts son "Nimbus" SVCh Tolinka Semifreddo. Han gjorde det jättebra ifrån sig genom att vinna unghundsklassen med CK och sedan sluta som 4:a bästa hane! Endast en hund från certet... Återigen snuvad av en halvbror, släkten är värst heter det väl? "Diesel" SVCh LP1 Dualdigni's Keep The Stage (en av Trixies söner, se ovan) vann den öppna klassen, slutade som tvåa bästa hane och fick därmed sitt andra cert. Stort grattis!! Nimbus kullsyster Tolinka Focaccia kom fyra i tikarnas enorma unghundsklass (12 st) och fick även hon CK.


Nimbus på bordet i väntan på bedömning, och visst undrar man lite nyfiket om Helene Björkman ber en bön innan bedömning? :)

Några nya resultat på Findus Estlandsboende son "Tyson" Copper Troll The Dice. I helgen som var var han på två utställningar med jättefina resultat!

I lördags var det National Dog Show i Tartu. Ann-Christin Johansson dömde rasen och "Tyson" fick cert och blev BIM från juniorklass. Dagen därpå, Special Dog Show för grupperna 8 och 9 i Vaimastvere och han slog till med ännu ett cert och BIM! Domare den här dagen Nina Maslenikova från Ryssland.


Findus sonen "Tyson" Copper Troll The Dice fick 2 cert & BIM i helgen, 13 månader gammal.

18 januari

Frost har vid fyra års ålder flyttat hemifrån. Åh, det är nog det svåraste "hundbeslut" jag någonsin har gjort! Ni som känner mig väl vet att Frost har haft - och har! - en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Han kröp in där direkt och där har han stannat. Kanske för att man är mottaglig för smicker? Frost har nämligen från första början dyrkat mig, och sådant är man ju svag för... Jag trodde verkligen att Frost skulle bo kvar hos oss hela hans liv, men ibland blir det ju inte som man tror.

Frost är som bekant för många tredje generationen av mina hundar. Jag skulle vilja göra en jämförelse med hans farfar "Frisco" Ch Westerner Blowin' Free - men tvärtom. Frisco var ensamhund i ett år i sina yngre år innan hans son "Hobbe" Ch Westerner Walkin' On Air flyttade hit till oss. När de väl var två igen levde Frisco upp och blev otroligt lycklig. Inte för att han varit olycklig innan, men man märkte verkligen att han trivdes att de blev en liten flock igen. Frost var alltså lite tvärtom. Han har alltid gillat andra hundar, men jag kunde märka att han levde upp och blev en lyckligare och mer harmonisk hund när han var "ensamhund". Eftersom jag gärna vill ha 2-3 hundar hemma så började tankarna om att låta Frost flytta trots allt gro. Jag började sedan söka en fodervärd åt honom, men jag ville helst hinna någon bekant eller bekants bekant. Jag vill här passa på att tacka Anita på Stora Barnviks som engagerade sig så! Hon lyckades inte bara hitta en utan två fodervärdar som båda lät som de kunde erbjuda Frost fantastiska hem. Så nu blev det svårt igen, men på ett positivt sätt... :)

Frost har nu blivit stockholmare, men firar helger och ledigheter ute i Stockholms skärgård. Jag har gråtit mängder av tårar sedan han flyttade för ett par veckors sedan, men aldrig av ånger utan bara av saknad. Det känns oerhört skönt att hans nya matte Brittan verkar ha tagit honom till sitt hjärta på samma sätt som jag - och att Frost verkar ha fått en ny idol att dyrka! Om jag inte hade trott att han skulle få ett lika bra eller bättre hem än han hade  här hos oss, hade jag aldrig låtit honom flytta.

Det värmer gott i hjärtat när man får läsa rader som:
"Frost är som du redan vet helt underbar, jag tror nog att det är mig han är kär i mest fast alla andra i familjen försöker göra sig till. Hans svans går som en trumpinne hela tiden och jag är säker på att han trivs med oss också. Jag är mycket tacksam och glad för förtroendet jag fick och ska försöka förvalta det väl."

"Frost älskar att bli klappad på magen, han bara kastar sig omkull och så ska man klappa honom. Igår var vi i Tantolunden, gick runt hela koloniområdet och i parken. Han var snyggaste hunden på stan."

Tack Brittan med familj för att ni tar hand om honom så väl, och tack för alla rapporter, jag uppskattar dem så mycket! Och fortsätt att pussa på Frost från oss!

16 januari

Så har det nästan gått en vecka igen. En vecka då Vincent har haft en date igen, så nu hoppas vi på att han och Findusdottern "Mary" Westerner Intermezzo For Event, får valpar i mitten av mars.


Det "äkta" paret, "Mary" Westerner Intermezzo for Event & "Vincent" High Style vom Schloss Hellenstein

Jag har även haft trevligt besök av min kompis Agneta och hennes briardhane Razzel. Det var alldeles för länge sedan (vi harkänt varandra så länge att jag knappt vill erkänna att jag är så gammal!), men jag hoppas att vi "kommit igång igen"! Mycket hundprat blev det förstås....

Årets Cockerlistor har publicerats. Jag måste erkänna att jag inte ens tänkte på att skicka in Vincents resultat till Årets Junior trots att han ju haft en väldigt bra karriär i juniorklassen! Men vi får passa på att gratulera några släktingar i alla fall:

Iors dotter "Celine" SVCh Westerner Love On Time kom återigen högst upp på tronen för Årets Viltspårscocker, en plats som hon fick dela med tre andra. Stort grattis! Men även Findus och Frost hade barn som visade framtassarna där. Findus son "Pettson" Tans & Tins King of Orchids & Frosts son "Nimbus" SVCh Tolinka Semifreddo kom på delad sjätte plats. Faktiskt så var hela sju av de första 20 första efter någon av mina hanar! :) Grattis till er alla!

10 januari

Nytt år - igen! Tycker tiden bara går fortare och fortare och fortare... Tio dagar har bara gått av det nya året, men Vincent och jag har redan klarat av två utställningar! För första gången - både för hans och min del - bevistade vi My Dog i Göteborg. Ett resereportage finns att titta på under galleri och utställningar.


Vincent och jag på My Dog 2009

I slutet av 2008 var Findus son Copper Troll The Dice på utställning i Lithauen. Han blev tredje bästa hane, fick cert samt blev även BIR-junior!

Vill passa på att önska er alla ett härligt 2009!