2010  2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

24 december

17 december

Det är rena rama ketchupeffekten det här, eller hur? Först ingenting, ingenting och ingenting, och sedan uppdateringar fyra dagar i rad! Men imorgon lär det med största säkerhet bli en paus i vilket fall som helst, då ska jag till Hundmässan i Stockholm. Utan hund denna gång, men det är inte så dumt det heller, skönt att kunna koncentrera sig på att titta - och kanske shoppa? :) Kunde inte åka förra året, så det ska bli kul att komma dit igen.

I alla fall så har jag alltså gjort lite uppdateringar här idag med. Dels har jag uppdaterat med bilder på Vincents söner och döttrar som är födda 2009. Ja, det finns ju inte nya bilder från alla kullar, men från ganska många. Kanske att jag har missat någon ändå som jag har fått bild på, i så fall får ni gärna maila igen. Ni kan hitta kullarna här.

Sedan har Vincent varit väldigt framgångsrik med sina avelsgrupper i år, och har uppdaterat även med bilder på dem. De finns här.

Nedan en bild från när vi var på väg in i BIS-finalen på SKKs utställning i Högbobruk. Vincent har deltagit med grupper på tre SKK utställningar i år och blivit BIS på två av dem och BIS-2 på den tredje!

16 december

Bäst man fortsätter när man är igång... ;) Ingen stor uppdatering idag, men har i alla fall uppdaterat med lite bilder från Wilmers kullar, se här.


Har fått en väldigt söt bild på Wilmer & Fames son "Baileys" som får representera dem.

15 december

Wow! Uppdateringar två dagar i rad, vad ger ni för det? ;) Vi får väl se hur länge det varar... Jag har idag i alla fall ägnat mig åt att uppdatera med bilder på Vincents kullar födda 2010, se här.


Felix och Maya ur Vincents kull med Westerner Delight får visa representera "2010-orna" här.

14 december

Nu är det dessvärre helt bedrövligt länge sedan jag uppdaterade... :( Jag brukar visst undra var tiden tar vägen, men den här gången vet jag lite! Jag har blivit helt fast i att göra fotoböcker för att en gång för alla få ordning på mina digitalfoton - från 2001... - och inte bara ha dem på datorn. Fotoböckerna har blivit så fina, och jag är så nöjd, men det har ju tagit ruskigt mycket av min fritid så hemsidan har blivit väldigt lidande. Beklagar det och ska försöka ta itu med den igen nu... Blir väl lite då och då, har en del att ta igen. Men jag har hållit mig ganska lugn på hundfronten sedan sist och knappt bevistat några utställningar alls.

Tycker i alla fall att det passar att börja uppdateringen med att Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyennes Look At Me Now varit på besök idag tillsammans med sin matte och uppfödare Marita. Anledningen till att jag tycker att det passar extra bra är att senast jag uppdaterade skrev om jag om "daten" som hennes föräldrar hade haft. Nu är hon knappt 10 veckor, så man inser att det gått lite tid... ;)

Hon är i alla fall jättefin tycker helt opartiska (hm) jag och var en tuff krabat som kom instudsande här. Ophelia har fått en egen sida, se här.


Kunde inte motstå den här söta bilden på Ophelia och en av Maritas katter

24 augusti

Det känns väldigt tjatigt att återigen skriva något om att jag ligger efter med uppdateringar etc, men vad gör man när det är så? Nu har jag i alla fall påbörjat en liten uppdatering, och börjat på valpfronten.

Har idag varit och tittat på Vincents valpar med Sonja, SE VCh Stora Barnviks Fantin Noda'r, några av dagens bilder finns här.

Tidigare har jag, utan att jag uppdaterat framsidan - hm - även uppdaterat med Vincent och Marion, Westerner Delights, valpar. Bilderna kan i alla fall ses här, även om de inte direkt färska. Nya ska tas på söndag!

Vincent har även blivit pappa till två nya kullar, se mer här.

Wilmer har haft en snygg tjej på besök, nämligen "Fanny" SE U(u)Ch Blue Cheyenne's Look At Me Now, så vi hoppas att det blir valpar på kennel Blue Cheyenne's i mitten av oktober! Nedan en bild på kärleksparet!

Vid det här laget så har ju semestern tagit slut, och även sommarlovet för Adams del - Adam som förövrigt fyllde 8 år i söndags! Nu är det VARDAG som gäller och tidiga mornar igen. Med tanke på det och att klockan är närmare midnatt, så är det nog bäst att jag nöjer mig med detta just nu, men jag hoppas att jag har kommit igång med uppdateringarna igen. Vi får väl se! ;)

7 juli

Nu har jag minsann varit iväg på ny valptitt! Denna gång till kennel Westerner där det fanns flera kullar att titta på - och fota förstås!

Vincents valpar med Marion (Westerner Delight) var bara 11 dagar gamla, men blev ju förstås fotade ändå... Här finns bilderna på dem.

Deras "kusiner" blev förstås också fotade! Wilmer & Vincents kullsyster Heidi har ju en egen sida här hos mig, och då måste ju hennes valpar få vara med här också! Du kan se hennes och Troupers (Diamonhill's Super Trouper) valpar här.

Även Findus dotter "Flora" Westerner Nothing But Flowers (Vincents exfru! ;) ) hade en kull valpar. Bilder på dem kommer snart att finnas på Westerners sida. Men här kommer bildbevis hur TRÖTT man blir av fotografering... ;)

Klockan är mycket så jag börjar känna mig lika trött..., så detta får räcka vad gäller uppdatering denna gång!

3 juli

Tyckte jag att det var varma dagar förra helgen? Tja, det var ju verkligen ingenting mot den här helgen! Man har inte så stor lust att sitta vid datorn, så det dröjer väl innan jag kommer ifatt. Eller helt ifatt kommer jag nog aldrig... :o

Nåja, lite nya valpbilder kan vi komma med i alla fall! Marita och jag gjorde en väldigt trevlig utflykt till Ann-Catrine på kennel Shakima's i onsdags. Den största anledningen var förstås att få titta, pussa och "klämma" på Wilmer och Cessnas valpar! De motsvarade helt klart mina förväntningar, riktiga godingar! Bilder på dem finns här!


En av Cessna & Findus valpar, hanen "Melker" Shakima's Follow The Leader verkar intresserad av blommor... ;)

Vincent och Marion (Westerner Delight) har fått sina valpar också, se mer om det här.

Två av Vincents döttrar har blivit röntgade sedan sist också, "Lowa" Westerner Lifeline & "Vicki" Westerner Fairy Dance, båda med A-höfter! Grattis! Det känns skönt att Vincents fem första röntgade alla har fått A-höfter.

27 juni

Vi har haft några härligt varma dagar i Mollösund, och det verkar ha varit varmt och skönt på flera ställen:

På bilden är det en av Alma & Vincents valpar som svalkar sig vid vattenspridaren! :) Nya individuella bilder finns att se här, de har nu blivit 5 veckor gamla.

25 juni

17 juni

Dåligt med tid för uppdateringar, men här är i alla fall bilder på Cessna & Wilmers valpar, 5 veckor gamla.

9 juni

Som vanligt har jag inte hunnit med... Först väldigt mycket med både jobb och annat, och sedan blev jag dessutom sjuk. Men här kommer en första del av uppdateringen istället som får handla om valpar. Andra bilder plus utställningsreportage får komma senare!

För snart två veckor sedan - vad tiden går! - var Stina, Marita & jag till Inger för att titta och gosa med Wilmer & Fames valpar. Massor med bilder togs. Det är meningen att det ska komma en sida med "charmbilder" också, för de var verkligen charmiga till max, men det får lov att vänta... Så länge kommer i alla fall gruppbilder samt stående och huvudbilder, se här.

Vi har också fått nya bilder på Wilmer & Cessnas valpar, de kan ses här.

Även på Vincent & Almas valpar har vi fått nya bilder, de finns här.

I dagarna har även Vincent haft besök av liver roan tiken "Doris" Light Sound Tea For Two, så nu hoppas vi på valpar i flera olika färger om cirka 9 veckor. Se mer här.

Om någon är intresserade av en lite äldre valp så finns det två fina och trevliga hanvalpar till salu. Dels Findussonen "Play" Gently's It's Your Play (drygt 4 månader), samt Vincent-sonen "Petter" Hyltans Heartbreaker Peter The Tramp, snart 4 månader. Se mer om dem här.

23 maj - ännu senare...

Den 17 april (hm, ja, jag har ju sagt att jag ligger efter!!) hade Uppsala Cockerklubb sin KM utställning med Kjell Svensson som domare. Den närmaste släkten fick med sig tre silvermedaljer med hem!


I valpfinalen var det Vincents son "Sebbe" Black Mica's Eld i Baken som fick silverplatsen. Både han och bronsmedaljören Blue Cheyenne's Bille Jean är dessutom barnbarn till Findus! Guldet gick till Honeywater's Blue Blood.
Foto: Stina Yron-Lund


I vuxen finalen var det Sebbes morbror "Viggo" Black Mica's Fart och Fläkt som fick silver. Även bronsmedaljören är "vi" släkt med, "Lucy" SE VCh Tans & Tins Angeleyes Orange är barnbarn till Ior, barnbarnsbarn till Findus. Guld till Ch Honeywater's Happiness Like Jam.
Foto: Sofia Wiberg


I veteran finalen var det Friscos dotter "Alice" SE VCh Stora Barnviks Dona Alicia som fick silver. Guld till Westerner Notorious.
Foto: Stina Yron-Lund

Vi har också fått en ny bild på Findus dotter "Dezzi" Geltman's Steal The Show.

Vi här även nya bilder på Findus döttrar Gently's Playing Fair och Gently's Playing For Pleasure.

Ny bild på Frosts dotter "Joice" SE VCh Tolinka Focaccia.

Vi måste ju även berätta att Vincents son "Mans" Westerner Make Higher gör det bra i ringarna i Frankrike. På den internationella utställningen i Amiens tidigare den här månaden blev han BIR-junior för Gérard Arthus och BIG-1 junior MMe Senecat! Han blev även BIR-junior på den internationella utställningen i St-Brieuc för Mme Evelyne Dumand. Tyvärr har vi ingen ny bild.

23 maj - senare

Fortsätter väl med lite uppdateringar... Nu i veckan har två av Vincent & Vivans valpar varit här för att bli trimmade och bli av med valppälsen. Vi passade förstås på att ta nya bilder också! Det var ju ganska varmt så det var svårt att få dem att sluta flåsa... Nedan är bildbevis på att jag i alla fall försökte övertala dem! Men de blev väldigt söta även när de flåsade! :) Här finns det bilder på Ville och här på Viola.


Sluta flåsa, Viola!!!

Sedan har Vincents dotter "Stella" Support Don't Give Me Names varit i farten igen också. Hon var iväg till Tjolöholm där hon på Pudelklubbens inofficiella utställning blev BIR, BIG & BIS-2 valp, se bild nedan. Sedan var det dags för SKK Larv där hon slog till med BIR-valp för Jens Karlsson och sedan BIS-4 bland 35 valpar för Anne Buvik. Nya bilder på henne finns här, stort tack för dem Angelica, det är mycket uppskattat!


Vincents dotter "Stella" Support Don't Give Me Names har fortsatt att visa framtassarna!

Hennes i Danmark boende kullsyster "Kate" Support Dream A Little Dream of Me har varit på DKK Hilleröds utställning där hon blev BIM-valp för Hans Rosenberg. Ny bild på henne finns här.

23 maj

Sakta - och osäkert! ;) - tar jag mig framåt med hemsidan... Lite mer uppdateringar här så att jag inte ligger fullt så mycket efter. Men fortfarande återstår mycket. Gotlandsreportaget och framgångsrika "barn" här och där, och bilder på desamma. Bland annat! Men bättre än inget, eller hur?

Gjorde ju klart Skokloster reportaget i veckan, men skrev ju inget här på nyhetssidan. Måste nog göra det också eftersom det var en sådan höjdardag! Mark Boswell, kennel Marquell, dömde drygt 70 cockrar och vi hade en riktig toppendag. Vincent som debuterade i championklass slutade som tvåa bästa hane. Fyra av hans fem deltagande barn fick CK (vilket var toppen då det var en dag med stor variation på banden, eller korten snarare!, band får vi ju inte längre!). Tre av dessa var juniortikar och de slutade på de tre främsta platserna i juniorklassen med 14 deltagare, och otroligt nog blev de sedan även alla tre placerade i bästa tik på plats tre - fem!! "Ebba" Westerner Cross The Line med blev trea och fick också sitt första cert, nya bilder på henne finns här. "Agnes" Westerner Events of Make Believe som fyra (andra gången på tre starter som hon var närmast certet...), ny bild här och "Vicki" Westerner Fairy Dance som reserv, nya bilder här. Dessutom blev Vincents avelsgrupp BIS, en riktig höjdardag med andra ord! :)


Exquisite sire to have produced quality that is obvious through what I have here before me. Excellent and a credit to the owners!

Nu har jag i alla fall gjort klart reportaget från Västeråsutställningen, som kan ses här.

En ny bild på Vincents dotter "Wilda" Westerner Make It Happen, kan ses här.
Även en ny bild på Vincents dotter "Hannah" Westerner Draw The Line som i Australien bland annat vunnit Best Junior In Show. Tyvärr har vi bara fått en liten, liten bild, men för er bra med syn finns den här! :)

Vad jag dessutom upptäckte, och som gjorde mig riktigt generad, är att jag totalt glömt bort att uppdatera med bilderna från i april då familjen och jag var och tittade och fotade förstås!, Vincent valpar med "Ellen" Diamonhill's Rum'N'Raisin. NU finns äntligen bilderna på hemsidan och två stiliga killar i kullen finns fortfarande till salu. Se bilderna på valparna här!

På tal om valpar så har jag fått nya bilder på Wilmer & Cessnas valpar, de kan ses här.

Vincent har härmats lite... Han tyckte tydligen fördelningen 1 hane & 4 tikar var något att ta efter (och det kanske vissa uppfödare också tycker?? :) ). Kullen är född hos Ulf Rehnström och mamma är "Alma" Flashdance Cornflower. Det ser ut som om alla är blue roan, men även Alma skulle kunna ha anlag för blue roan/tan och det visar sig ju inte alltid direkt, så vi får väl se. Bilder på valparna finns här.

18 maj

Reportaget från Skokloster är klart och finns att läsa här.

14 maj

Åh, vad jag ligger efter med uppdateringar, och aldrig tycker jag att jag har tillräckligt med tid för att sätta mg och göra en STÖRRE uppdatering. Men här kommer i alla fall en lite mindre variant så får jag återkomma igen när jag kommit ifatt med på bildfronten.

Något som jag bara skrivit om på startsidan tidigare (och nu är det även borta därifrån) är att Vincent på SKKs utställning i Västerås i slutet av april hade Bästa Avelsgrupp alla raser! Det var verkligen jättekul då det var hela sex grupper i finalen, och de var av hög kvalitet. Mycket jämna och efter en titt i katalogen kunde vi också konstatera att det var idel champions med många championavkommor. Kändes stort då att vinna med Vincents mycket unga grupp med juniorer! Ett litet reportage ska komma är det meningen, men så länge finns det en traditionell bild på gruppen här...


... och en lite mindre traditionell här!

Förra helgen var familjen över till Gotland, och på SSRKs utställning på söndagen slog Vincent till med att erhålla sitt sista (sjätte) cert och därmed även bli Svensk Utställningschampion! Han blev även tvåa bästa hane. Stort tack för alla gratulationer både på plats, mail, hemsidan och Facebook! Reportage därifrån ska också komma.....

Men alla saker är inte roliga... :( Vår snygga, jättetrevliga "Kenzo" är till salu. Det har tyvärr visat sig att en ynka tand kommit på fel sida, och därmed är ju både utställningskarriären och den eventuella avelskarriären helt borta. Har du ett bra hem att erbjuda honom, läs mer här.

Roligare då att Wilmers andra kull valpar är födda. Mamma till dem är SE U(u)Ch Shakima's Cessna. Du kan läsa mer här.

Igår åkte Ankie & jag till Inger på Westerner för att titta på, pussa på och fotografera Wilmers första kull som nu är knappt 6 veckor gamla. Nya bilder kan ses här.

1 maj

Jag känner mig precis lika trött som Wilmer på bilden nedan, så detta får bli en ny mini-uppdatering. Får återkomma med en större uppdatering.

Men vi gläds åt att de tre första av Vincents avkommor som är höftledsröntgade båda har fått resultatet A! Stort grattis till Westerner High Line, Geltman's Bed of Roses & Geltman's Rose Garden.

Vincent själv har firat med en ny "date", denna gång med Andys dotter "Sonja" SE VCh Stora Barnviks Fantin Noda'r, så nu hoppas vi på valpar i månadsskiftet juni/juli också. Se mer här.

27 april

Ligger efter med uppdateringar... Hm, det känns väl inte igen? Det har jag väl ALDRIG skrivit tidigare? Begriper inte var tiden tar vägen, men nu på sista tiden har det varit extra intensivt och verkar förbli så ett tag till. Har i alla fall hunnit med en liten uppdatering nu ikväll.

Här kan ni titta på Wilmer & Fames valpar som jag var och tittade på för första gången i torsdags. Sååå söta, tycker helt opartiska - hm! - jag. Bilder kan ses här!

I samma veva hade Vincent en "date" med "Marion" Westerner Delight. Se mer här.

10 april

Sitter här och uppdaterar på lördagskvällen och inser att jag som vanligt inte hinner få in så mycket som jag har tänkt. Kanske att jag kan uppdatera lite mer imorgon?

Påsken firade vi som vanligt i Mollösund, det har blivit tradition, faktiskt 16 året i rad som vi var där. Medan vi var där fick jag rapporter från Inger om att Wilmers första valpar föddes! :) Findus dotter "Fame" Westerner Remain In Light är mamma och de fick tre hanar och tre tikar. Alla utom en är orange roan! Den är blue roan som pappa! ;) Ser mycket framemot att få följa den här kullen. Mer om kullen kan ses här.

På påskafton var det dags för SKKs utställning i Stockholm, med en domare just från Orust (Mollösund ligger också på Orust), nämligen Börje Johansson. Vincents dotter "Ebba" Westerner Cross the Line var där och kom tvåa med CK i juniorklassen. Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story var också plats och kom trea med CK i den öppna klassen.

Under påskhelgen gjorde även Vincents dotter - även hon barnbarn till Findus - "Bluebell" Westerner Fair'N Square gjorde officiell debut endast 9 månader gammal på en utställning i Leeuwarden, Holland. I en stor juniorklass på tio deltagare (9-18 månader) fick hon Excellent och kom tvåa med CK! Dömde gjorde P A Blay, Storbritannien. Grattis till den lyckade debuten! Ny bild på Bluebell finns här!


Vincents dotter "Bluebell" Westerner Fair'N Square i rörelse

På annandag påsk åkte vi till kennel Hyltans Heartbreaker och tittade på Vincent och Ellens valpar. Vi fotade förstås! :) Det var tänkt att komma bilder på dem nu, men klockan börjar bli för mycket. Återkommer snarast...

Kan dock inte låta bli att publicera en bild på Adam och några av valparna.


Adam och några av Vincent & Ellens valpar

28 mars

Igår var det SSRK utställning i Bohus (ja, idag med, men då är det inga nära släktingar med vad jag vet). Vincents dotter "Stella" Support Don't Give Me Names debuterade med den äran! Hon blev BIR-valp i valpklass I för Joanna Darby, Classicway och slog till med att sedan även bli BIS-valp!!! Stort grattis Agnetha & Stella!!! Nya bilder på Stella finns här.


Joanna Darby gillade helt klart Stella - och jag tycker nog det ser ut som om Stella gillar domaren också! :)
Foto: Angelica Mansfield

Hennes kullsyster "Miranda" Support Delicate Sounds of Thunder debuterade redan den 7 februari (ja, jag vet, jag har verkligen varit dålig på att uppdatera!) på en Club Show i Italien. Hon blev BIM-valp och dömde gjorde Maria Gabrielli Mondo.


Miranda på sin debut, inte ens 4 månader gammal, när hon blev BIM-valp på Club Show, Italien

Nya bilder från när hon är lite äldre finns här.

När vi nu ändå är inne på ämnet utställningar kanske jag ska rapportera ifrån Mälardalens Cockerklubbs utställning i Barva i slutet av februari. Rune Johansen, Timanka, dömde.

Allra först var jag inne med Vincents son "Ville" Westerner As You Wish i valpklass I hanar. Han var så duktig på sin debut och vann klassen med HP, blev sedan BIM-valp!


Vincents son Ville blev BIM-valp i valpklass I i Barva. BIR-valp blev Dragongårdens Wild At Heart.

I valpklass II tikar visade jag ännu ett Vincentbarn, denna gång hans dotter "Vicki" Westerner Fairy Dance. Hon slutade efter en hård kamp med ettan till slut som tvåa med HP.


Vincents dotter Vicki var tvåa med hp i valpklass II tikar.

Nästa hund för mig att visa var min egen, dvs. Vincent. Ni kan väl gissa resultatet? Med den första hunden etta, med nästa hund tvåa... Hm, ja Vincent blev förstås trea med HP...

Nästa hund var Vincents dotter "Agnes" Westerner Events of Make Believe, hon tog en repris av pappas resultat i en tuff juniorklass. Dvs. trea med hp. Femma med hp i samma klass var Vincents dotter "Ebba" Westerner Cross The Line.

I öppen klass blev Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story tvåa med HP.

Vincent hade avelsgrupp som fick den här fina kritiken:
En grupp bestående av två kombinationer. Pappan har genomgående präglat sina avkommor på ett positivt sätt med det viktigaste, TYP. Homogen grupp även med olika färger. Vackra huvuden. En grupp att vara stolt över.


Vincents BIS-avelsgrupp i Barva. Från vänster: Vincent, "Agnes" Westerner Make Peace, "Wilda" Westerner Make It Happen, "Ebba" Westerner Cross The Line och "Agnes" Westerner Events Of Make Believe.

I början på mars debuterade Vincents dotter "Wilda" Cockerqueen's Fjällripa officiellt på SSRKs Piteå utställning. Ann-Christin Johansson dömde och Wilda vann juniorkonkurrensen med HP.

23 mars - Senare samma dag

Ny bild på Findus, se här.
Nya bilder på Kenzo, se här.
Nya bilder på Vincents son "Ville" Westerner As You Wish, se här.
Ny bild på Vincents dotter "Vide" Westerner My Wish, se här.

23 mars

Oj, vad svårt det blir - för minnet om inte annat - när man kommer efter med uppdateringarna... Har flera bilder jag inte satt in, två utställningar jag varit iväg på och sedan några andra utställningsresultat för släkten. Tror jag börjar bakifrån igen men det mest aktuella.

I lördags var Monica och jag till SSRKs utställning i Högbo. Nina Karlsdotter dömde. Jag är både väldigt nöjd med resultaten och inte... :o Har faktiskt haft precis samma resultat för några år sedan på samma utställning. Dvs. lyckats med att komma på två mycket hedrande men även lite förhatliga platser när man är på jakt efter cert... Vincent började med att vinna öppna klassen med CK och slutade sedan som TVÅA bästa hane, och tyvärr var det inte en champion som var före... ;)


Vincent verkar tycka att det är trevligt att visa upp sina snygga tänder... ;)

Visade sedan även hans dotter "Wilda" Westerner Make It Happen som vann juniorklassen med CK och som sedan även hon slutade som TVÅA, men i bästa tikklassen. Hon var placerad som etta i många varv, men fick till sist se sig slagen av ännu en Findus dotterdotter, "Fanny" Blue Cheyenne's Look At Me Now som nu slog till med cert, bästa tik och BIR! Grattis Marita!
Nya bilder på Wilda finns här.


Wilda i ringen i Högbo

Två andra Vincent barn var också med på utställningen (förutom Wilda alltså), det var "Trubbel" Geltman's Run For The Roses som vann juniorklassen med HP. Ny bild på honom här.
"Ebba" Westerner Cross The Line som var tvåa i juniorklassen med HP. Nya bilder på henne här.

Findus hade en dotter med, "Spöka" Westerner Ghost Story som kom trea i öppna klassen med CK och slutade som femma bästa tik. Måste ju även berätta att av de tio cockrar som fick CK denna dag hade sex av dem min gamla "Frisco" Ch Westerner Blowin' Free i stamtavlan! Fem av dessa sex hade Findus i stamtavlan - han är ju son till Frisco. Lite stolta blir vi allt!

Har fått rapporter från Vincents son "Mans" Westerner Make Higher i Frankrike också. Han har också debuterat i juniorklassen. På den internationella utställningen i Troyes vann han juniorklassen för Mrs Pokorn (Slov) och på nästa officiella utställning blev han återigen etta. Dmare då Yann Gourdel, Frankrike.
Inga nya bilder på honom, men däremot "nygamla" på hans kullbror "Scott" Westerner Make Me Smile, se här.

Sedan sist har Vincent haft en date med söta Alma, Flashdance Cornflower. Se mer på väntade kullar.

16 mars

Blir ingen större uppdatering idag heller, efter en mycket intensiv dag så känner jag mig redo för sängen och boken. Men får börja med uppdateringarna bakifrån! Fick mail från Findus son "Tyson" Copper Troll The Dice matte Kaja Kroger på kennel Irish Melody i Estland. Tyson har varit i farten igen de två senaste helgerna, vilket resulterade i två CACIB samt och en LT W2010-titel i Litauen samt cert i Minsk. Stort grattis, vi är så stolta över honom! Nya bilder på honom finns här!


"Tyson" LTJW09 LTW09 LT W 2010 LT & EST & LV & BALT JCH Copper Troll The Dice

15 mars

Men aj, aj, vad jag är dålig på att uppdatera... :( Tidsbrist är väl en anledning, men inte hela. Det blir helt enkelt inte riktigt av. Men nu får det bli en mini variant igen, och så hoppas jag att jag tar mig tid att fortsätta att uppdatera så att jag kommer ifatt!

På sportlovet följde Adam med mig till kennel Gently's för att titta och fota Findus och Lyckas valpar. Tack för en god lunch & en trevlig dag! 6 veckors bilder på valparna finns här.


Foto: Stina Yron Lund

Äntligen finns här också bilder på Vincent & Ellens valpar, och jag lovar att det inte är Gunnels fel att DET har dröjt, det är bara mitt. Här kan ni titta på dem.

Avslutar för denna gång - klockan rusar mot midnatt i expressfart - med en bild på Wilmer och Cessna - SE U(u)Ch Shakima's Cessna. Cessna som nu återvänt hem till Ann-Catrine på kennel Shakima's igen, förhoppningsvis i dräktigt tillstånd. Findus fick vara hos Ann-Catrine under tiden, och hon kunde precis som jag påpekade under förra uppdateringen, verkligen uppleva hur otroligt lika far och dotter är. Om Wilmer inte hade varit så våldsamt kär (det brukar han inte vara i Findus! ;) ) så hade jag knappt märkt att vi bytt hund... :o Ankie med Frostdottern Joice var snäll och tog hand om Vincent under tiden. Tack för hjälpen, om jag förstod saken rätt så trivdes de väldigt bra tillsammans - alla tre! :) Sedan idag är även Vincent hemma igen, så ordningen är återställd!


Cessna och Wilmer - visst är de söta ihop?

8 mars

Nej, nu har jag verkligen slarvat med hemsidan igen. Får nog skylla på OS! Det blev många kvällar framför TV:n! Nu är ju OS slut, men då har man ju kommit på allt man inte har gjort under tiden... :o Man kan ju lugnt säga att det inte bara är hemsidan som jag ligger efter med!

Jag har ganska mycket att uppdatera med, och får verkligen skämmas över att jag till exempel inte ens har rapporterat om Vincent och Ellens valpar. De är ju snart en månad! :o De fick fyra hanar och tre tikar, ska se till att uppdatera med bilder snaaaart!

Just nu har Wilmer finfint besök här! :) Findus dotter "Cessna" SE (u)Ch Shakima's Cessna är här hos oss, och förhoppningsvis innebär det valpar om cirka nio veckor. "Fame" Westerner  Remain In Light som också väntar valpar efter honom är förövrigt dräktig - spännande!

Får försöka ta mig i kragen och fortsätta med uppdateringar imorgon, klockan är mycket... Mer om befintliga och väntade kullar går det att läsa om här.

Avslutar med en bild på Findus som vi tog igår, han blir tio år i juni. Hans dotter Cessna är förövrigt skrattretande lik honom - han kan knappast svära sig fri från henne!! ;) - både till utseende och sätt!


"Findus" SE (u)Ch Westerner Hi-Flyer, knappt 10 år gammal

24 februari

Hade tänkt göra en lite större uppdatering framför TV:n ikväll, men jisses, hur koncentrerad blev man på det när man hade OS-skidstafetten att titta på samtidigt? Oj, så kul det var med svenskt guld, vilket lopp killarna gjorde!

Blev i alla fall klar med bilderna på Findus & Lyckas valpar som jag fick bilder på av Stina Yron-Lund idag - tack! De kan ses här! Ser framemot när jag ska få se dem live.

14 februari

Igår var det utställningsdag - men inte för oss!

SSRK Mjölby gick av stapeln med Christina Daniels som domare på valpar och Nils Molin på de vuxna. I valpklass deltog Vincents son "Junior" Zeltzin's Do In It In Style, han blev tvåa med HP bland hanarna i valpklass II. Ännu bättre gick det - minst sagt! - för Frosts dotter "Tia" Ch Dualdigni's Kidney Bean. Hon slog till med att bli BIR och sedan även Best In Show!!! Stort grattis Marie & Tia! Grattis även till Tias dotter som slog till med BIS-valp i valpklass I! Hoppas kunna återkomma med bild på Tia från Mjölby.

I Sollentuna var det en stor valputställning som gick av stapeln och där debuterade Vincent's son - han är även Findus dotterson - "Sebbe" Black Mica's Eld i Baken. Sebbe slog till med BIR på debuten och även BIG-2! Grattis! Nya bilder på honom finns här.


"Sebbe" Black Mica's Eld i Baken bedöms på bordet. Foto: Åsa Krantz

5 februari

Fredagkväll! Jag har suttit med datorn i knäet och slötittat först på Let's Dance och just nu på skidåkning. Samtidigt har jag samlat ihop lite uppdatering, nya bilder på Vincent-valpar! Nu ska vi se om jag har kommit ihåg alla..

Nya bilder på Vincent & Vivans dotter "Vide" Westerner My Wish kan ses här.
Nya bilder på Vincent & Bländas dotter "Stella" Support Don't Give Me Names kan ses här.
Nya bilder på Vincent & Bländas dotter Support Delicate Sounds of Thunder "Miranda" kan ses här.
Nya bilder på Vincent & Bländas dotter "Milli" Support Dreaming Out Loud - som är till salu - kan ses här.
Nya bilder på Vincent & Bländas son "Dino" Support Drops Of Jupiter - som är till salu - kan ses här.
Nya bilder på Vincent & Wilmas dotter "Flisan" Strawberry Lines  Taste To The Limit - som är till salu - kan ses här.
Nya bilder på Vincent & Nynnes valpar kan ses här. Ett par av valparna finns fortfarande till salu.

3 februari

Hade tänkt uppdatera med ganska många bilder idag, men tiden rann iväg som vanligt. Här är i alla fall bilder på Findus & Lyckas döttrar. Bilder på sönerna kommer förhoppningsvis också snart!

30 januari

Helg, så underbart! Men nu har snart hela lördagen gått - hur gick det till?

Vi har en gäst hos oss just nu... Findus dotter "Fame" Westerner Remain in Light är här och har "date" med Wilmer, så nu hoppas vi valpar på kennel Westerner i början av april! Se mer här.

28 januari

Satt här och betalade räkningar, hu, lika deprimerande varje gång!! Men det hände något trevligt samtidigt denna gång! Plingade till i mailboxen och där fanns det bilder på Kenzo som Inger skickat. Så uppskattat! Gjorde ett litet litet fotocollage av två av dem. Ser framemot att få se och träffa honom igen, räknar med att blir under februari!

27 januari

Medan snön vräker ner utanför fönstret passar jag på att komplettera uppdateringen.

Vi är så stolta över att fått höra att Findus son Est J Ch, LT J Ch LV J Ch Balt J Ch, LT JW 09, LT W 09 Coppers Troll The Dice blev Årets Cocker i Estland 2009! Stort grattis till matte Kaja Koger!

Reportaget från SSRK Strömsholm har ni kanske redan sett? Om inte så finns det alltså här. Det var både min och Monicas första utställning på fyra månader, inte undra på att vi nästan kände oss ringrostiga! Skönt att ha så nära till en utställning, framförallt när det är vinter och vinterväglag. Det tar mig mer och mer emot att köra långt när det är dåligt väglag.

Roligast med dagen? Det var Vincentdöttrarna "Vicki" Westerner Fairy Dance & "Agnes" Westerner Events of Make Believes framfart. Jag fick roligt nog visa båda i mattarnas frånvaro. Vicki slog till med att bli BIR-valp genom att först slå de TOLV andra deltagande tikvalparna, och sedan även bästa hane (av fem). Hon blev sedan även BIS-reserv för Berit Bondal. Agnes debuterade i juniorklass med att vinna densamma (åtta deltagare) med CK - strax före syrran "Wilda" Westerner Make It Happen förövrigt, som fick HP - och sedan även bli tvåa bästa tik!!! Vincent själv gladde oss med att bli tvåa med CK i en bra öppen klass och sedan ha sin allra första avelsgrupp som fick HP, blev bästa grupp i rasen plus BIS-2 för Anna Geschwindt-Hartwig. Det var väldigt trevligt både i och utanför ringen denna dag, så jag tror knappast det dröjer fyra månader till nästa utställning... :o

Några nya bilder var utlovade också. Det är följande:
Ny bild på Vincent finns här.
Ny bild på hans dotter "Vicki" Westerner Fairy Dance finns här.
Ny bild på hans son "Trubbel" Geltman's Run For The Roses finns här.
Ny bild på hans son "Junior" Zeltzin's Do It In Style, finns här.
Ny bild på hans son "Mans" Westerner Make Higher, finns här.

26 januari

Idag hade jag tänkt skriva lite här om SSRK utställningen i Strömsholm, lägga in ny bild på Vincent och flera av hans barn och skriva om minst en annan nyhet, men tiden och orken vill inte räcka till. Ska försöka återkomma imorgon.

MEN! Reportaget från Strömsholm är klart, och kan ses här!

23 januari

Titta här, redan en ny uppdatering! Men bara en liten en... Vincents dotter Agnes är nu trimmad och badad, ny bild på henne kan ses här!

22 januari

Ja, nu har dagarna runnit iväg igen! Ska försöka samla ihop mig lite och komma ihåg vad som hänt sedan sist!

Måste nästan börja med att berätta att min älskade gamla Findus - han blir tio i juni - har blivit pappa igen. Lite kul minst sagt att han som närapå tioåring får sin största kull någonsin! Hela tio valpar fanns det i mamma "Lycka" Backhills Quite A Delights (Ch Backhills New Design - Ch Backhills Marilyn Monroe) mage. Nu var den tionde dödfödd, men det räcker ganska långt med nio också...:o De föddes den 19 januari och mår så här långt utmärkt. Vi hoppas att de fortsätter så, ser framemot att få fortsätta att följa den här kullen. Det är 4 hanar och 5 tikar i kullen. Alla blue roan. Du kan se mer om kullen här.


Lycka med hennes och Findus valpar

I början av januari var det My Dog utställningen i Göteborg. Vi var inte där i år, men Vincents dotter "Lowa" Westerner Lifeline debuterade i juniorklass 10 månader gammal genom att bli tvåa med CK för Moray Armstrong, kennel Bitcon. Hon fick följande fina kritik: Lovely feminine head, nice eye and expression. Excellent construction, short deep body. Sound and stylish. Just needs to mature to complete the picture.


Vincents dotter Lowa med matte Ulrika på My Dog

Andra helgen i januari var Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story på turné igen! Denna gång har hon varit i Estland. På lördagen fick hon excellent, vann öppna klassen och slutade som tvåa bästa tik. domare Anne Livö Buvik, Norge. På söndagen slog hon till med att återigen få excellent, vinna öppna klassen och bli bästa tik med cert! Dömde gjorde Tina Sulce, Lettland. Grattis! Findus är extra stolt eftersom tvåa bästa hane med cert gick till hans son "Tyson" LTJW09 LTW09 Copper Troll The Dice!


Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story vinnande cert & BIM i Estland.
Foto: Sussi L

Slutligen - om jag nu inte har glömt något? - så har Vincents dotter "Wilda" Westerner Make It Happen varit här på besök. Ny bild blev det förstås, den kan ses här.

2 januari

Igår fick jag den här söta bilden på Kenzo från Inger... Nu lär väl inte hans små tänder ha åstadkommit allt detta, men det kanske kan bli framöver... ;) Kanske att jag kan sakna honom lite mindre om jag först tittar på den här bilden och sedan på våra, faktiskt hela, köksmöbler?? ;) ;) Nej, inte SÅ mycket mindre känner jag!

Jag har idag gjort klart hans egen sida, kan ses här.

Vi vill förstås även passa på att gratulera Frosts son "Diesel" LP1 LP2 SEVCh SEU(u)Ch Dualdigni's Keep The Stage och hans ägare och förare Marie-Therese Hedström till att bli Årets Brukscocker! Stort grattis, ni är så himla duktiga!!

1 januari

God fortsättning på det nya året! Jag börjar väl mera med förra årets nyheter... Som jag skrev strax dagen före jul så skulle Anders och jag göra något roligt i mellandagarna. Ni som sett startsidan har förmodligen förstått vad det roliga bestod i. Vi har varit och hämtat "hundtillskottet" Kenzo! Kenzo kommer precis som Wilmer och Vincent från kennel vom Schloss Hellenstein i Tyskland. Vi passade på att ta några semesterdagar i samband med detta och tillbringade tre dagar hos Moni. I och med att det var långa resdagar så blev vi borta totalt fem dagar.

Med oss på resan dit hade vi minsann också en hund! Vincents sobel son "Viskey" Westerner Wish Come True flyttade hem till sin pappas släkt. Vi önskar Moni lycka till med Viskey. Nya bilder på honom kan ses här.

Men sedan skulle alltså även vi ha en hund med oss hem... Orange tiken "Chanel" Zimtsahne vom Schloss Hellenstein tillhör mina favoriter, men när vi var där i oktober och hälsade på var det absolut inte aktuellt med en hund till... Men så började Inger (Westerner) och jag prata..., och det slutade med att vi deläger Kenzo tillsammans men att han mestadels kommer att bo hos Inger. Kenzos pappa är en italiensk klart trefärgad hane som heter Ch Monteregale Action Full of Affection.

Eftersom Kenzo med syskon är födda den 7 oktober blev det lite bråttom med alla beslut. Han måste ju p g a reglerna tas hem senast den 6 januari. Men vi hann tack och lov få införseltillståndet så att vi kunde hämta hem honom i tid.

Vi hade härliga dagar hos Moni som vanligt, dock blev kameran inte lika flitigt använd den här gången, men ett litet bildreportage kanske kommer så småningom? Förutom att vara hemma hos Moni så gjorde vi utflykt till Ravensburg och även till de mer närbelägna orterna Leutkirch och Bad Wurzach.

Kenzo är en liten härlig krabat, som jag förstås redan är förälskad i... Vi kom hem kvällen innan nyårsafton och igår, på nyårsafton, flyttade han till Westerner. Kanske tur att jag skulle "få" Findus och Vincent i retur, annars hade jag väl aldrig klarat att lämna iväg honom!! :) Nåja, jag får ju träffa honom igen, det är ju tänkt att han ska åka med mig på utställningar och förstås även hälsa på här då och då.

Kenzos egen sida är inte klar ännu, men ska förhoppningsvis bli inom snar framtid. Så länge finns ett par bilder att se här nedan.


"Kenzo" Uncle Cracker vom Schloss Hellenstein, knappt 3 månader


Kenzo provar på den svenska snön efter att ha kommit hem till oss.
Söt, visst? Nog går det väl att förstå att det var svårt att lämna honom ifrån mig....? ;)