2012 2011 2010  2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

 

Juni - September 2013 (uppdaterat 21 oktober)

Tar ny sats då, för att försöka komma ifatt! :)

Juni går snabbt att uppdatera om. Jag var inte på en endast utställning...

Juli var nästan lika lugn för min del. Den enda utställningen jag var på var den inofficiella som går i Möklinta varje år. Ylwa och jag var där för att "Windsor" Billsor Kiterunner skulle få träna en gång innan det var dags för den officiella debuten i augusti. Det gick alldeles umärkt! Han blev BIR och BIG-2 för Moa Persson. En lite lustig sak i sammanhanget är att han i gruppen blev slagen av samma springer spaniel som slog honom på hans tidigare enda utställning på den tyska Club Showen i München i maj 2012 då de blev BIS respektive BIS-2! Världen är bra liten ibland! ;)


BIR & BIM på den inofficiella årliga utställningen i Möklinta för Moa Persson
BIR: Billsor Kiterunner
BIM: Flashdance I Have A Dream


Windsor verkar riktigt stolt över sina första svenska rosetter! :)

I Tvååker var jag inte, men däremot debuterade Rebus son "Ross" Streamflow Melton-Ross i juniorklass där, och det gjorde han med bravur. Han vann klassen med CK! Grattis!

I hundväg så måste jag ändå visa de otroligt fina små cockrarna som jag fick av våra goda vänner Kirstin & Matthias (kennel Mixed Pickles i Tyskland) som var här och hälsade på oss en knapp vecka. De föreställer Rebus och Mario, men det ser ni väl, eller hur??


Mario & Rebus - de något mer stillsamma varianterna! ;)

I augusti började en något intensivare utställningsperiod för oss i alla fall. Ja, tidigare var den ju knappast vad man kalla intensiv i alla fall! Det började med en mindre repris från förra året, alltså typ en regnig utställning... SKK Norrköping var den första och dit hade vi anmält "Chester" Travis Cut To The Chase. Domare för dagen var Benny Blid von Schedvin.
Chester vann unghundsklassen med CK och placerade sig sedan som trea bästa hane med reserv-cert i bra konkurrensen! :)


Chester på G i Norrköping!


Chester som blev trea bästa hane med reserv-cert i Norrköping

Jag visade även Vincents dotter "Myra" Westerner Fair Game som kom tvåa i den öppna klassen med CK. Wilmers dotter "Ophelia" Ch Blue Cheyenne's Look at Ophelia var fyra i championklassen med CK.


Myra - Westerner Fair Game - tvåa i öppna klassen med CK i Norrköping

Dagen därpå hade vädret tagit sig betydligt och vi hade en skön och solig sommardag istället. Den tillbringade vi i Eskilstuna på SKKs utställning där Helle Dan dömde cockrarna. Den här dagen hade vi anmält "Mario" Haradwater Rocketman som fick Excellent och kom fyra i en stor juniorkonkurrens. Han har tyvärr fält en del när valppälsen försvann, så nu får han vänta på comeback ett tag.
Det var dags för "Windsors" Billsor Kiterunners debut i officiella sammanhang och han vann unghundsklassen med CK!
Wilmers dotter "Ophelia" Ch Blue Cheyenne's Look at Ophelia kom tvåa i championklassen med CK.


Windsor vann unghundsklassen med CK på den officiella debuten


Windsor on the move

Sista helgen i augusti var det dags för SSRK Dingtuna där Tiina Illuka skulle döma cockrarna. Det var dags för debut i utställningsringen för Rebus & Mayas avkommor "Porter" Cocker'n Pals Talk of the Town och "Nypon" Cocker'n Pals Talking To Me. Porter hade inte så stor konkurrens i klassen, han var ensam, men han fick HP, och det var inte få förunnat denna dag. "Nypon" vann klassen hon med, och även hon med HP, och hon hade klart mer konkurrens då de var hela sex stycken i hennes klass. Nypon blev sedan BIR och Porter BIM. Som sagt, HP var något att vara stolt över denna dag. Av totalt elva valpar i valpklass var det endast de två som fick HP.
Nypon blev i finalen sedan BIS-4.


Rebus son Porter blir bedömd på bordet. Veckan efter flyttade han till Frankrike.


Rebus dotter Nypon gillade utställningspremiären starkt! :)


Syskonen blev BIR och BIM på debuten! :)
BIR: "Nypon" Cocker'n Pals Talking To Me
BIM: "Porter" Cocker'n Pals Talk of the Town

Jag visade denna dag Frosts dotter "Joice" SE VCh Tolinka Focaccia. Hon vann först en stor och stark öppen klass med CK, slog sedan till med att vinna bästa tik med cert och därmed bli champion - grattis Ankie! Och varför nöja sig med det? Hon blev sedan även BIR!!


Joice - Tolinka Focaccia - som nybliven champion


Joice nöjde sig inte med att bli bästa tik, hon sprang även till sig BIR:et! :)


SSRK Dingtuna, domare: Tiina Illuka
BIR: Ch Tolinka Focaccia
BIM: Ch Westridge Sweet'n Spicey


Joice är känd som en väldigt, väldigt glad hund - och jag tror att matte Ankie blev lika glad! :D


Vi var nog allt bra glada allihop! :)

Visade även Vincents dotter "Agnes" Westerner Events of Make Believe, hon fick ett fint resultat hon med (vann championklassen med CK och slutade som fyra bästa tik), men lite i skymundan kom hon dock denna gång! ;)

April - maj 2013 (uppdaterat 20 oktober)

Ojoj, nu har det varit extremt dåligt med uppdateringar igen... Jag har uppdaterat hundarnas sidor och avkommesidorna (samt valpsidan) kontinuerligt, men nyheterna här har varit bedrövligt eftersatta. Hur ska jag nu komma ihåg allt som har hänt sedan sist? Detta är verkligen ett test för mitt minne, och vete katten hur det kommer att gå?

Provar att ta månad för månad tror jag... ;) I april tror jag inte ens att jag var på någon utställning (eller?), men jag vet att Rebus son "Ross" Streamflow Melton-Ross blev BIM-valp på SKKs utställning i Västerås.

I maj månad minns jag dock en stor höjdpunkt! :) Andra helgen i maj åkte vi som så ofta till Gotland i samband med SSRK/Visby, dels för att ställa ut, dels för att hälsa på våra goda vänner Veronica och Micke. I år hade jag med mig Rebus samt Vincents dotter Agnes - Westerner Events of Make Believe.

På fredagen dömde Lena Rollmar. Rebus resultat är inte mycket att skryta om den här dagen, men Agnes slog till med att bli bästa tik med cert (hennes andra) och BIM! :) Hon blev senare även BIM-BIS-4. Rebus son "Milton" Hornlakes Venturous Boy blev BIR och BIS-3 valp i valpklass I. Grattis!


BIR & BIM på fredagen på SSRK/Gotlands utställning, domare Lena Rollmar.
BIR: Backhills Chubby Hubby
BIM: Westerner Events of Make Believe


Tror både Agnes och jag var nöjda med dagens resultat! :)


Milton var förstås nöjd med dagens resultat han med! :)

Dagen därpå dömde Theres Johansson, och Rebus började med att vinna öppna klassen med CK, i bästa hane blev sedan tvåa med CERT och därmed SVENSKT UTSTÄLLNINGSCHAMPIONAT! :) Så himla roligt!


Stor glädje när certet och championatet var i hamn. Extra trevligt blir det ju med härliga konkurrenter i ringen! :)


Matte och jag!

Dagen blev ju inte sämre av att Agnes blev bästa tik även idag med sitt tredje CERT och även hon blev därmed SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION! Hon blev BIM även idag, men det kunde vi lätt stå ut med! ;)


BIR & BIM på lördagens utställning i Visby. Domare: Theres Johansson
BIR: Sugarstick's Cooler Than Me
BIM: Westerner Events of Make Believe


Tvåa nya champions fick vi med oss hem! :) Rebus & Agnes!

Helgen efter var det SSRK Ulriksdal som jag hade anmält till, men jag hade bara för mycket omkring mig just då så jag orkade aldrig åka iväg. Ibland måste man lyssna till sin kropp. Rebus son "Ross" Streamflow Melton-Ross var dock i farten igen och blev BIM-valp 6-9 månader och dagen därpå blev han BIS-valp 6-9 månader på Uppsala Cockerklubb! Grattis!

Sista helgen i maj var jag dock iväg till SKK Österbybruk. Dags för Maritas och min "Mario" Haradwater Rocketman att göra debut i vuxenklassen. Han gjorde det alldeles utmärkt och vann juniorklassen med CK och slutade som 4:a bästa hane. Jag visade dessutom Rebus son "Ross" Streamflow Melton-Ross som blev BIR-valp. Nya bilder på honom finns här. Vincents dotter "Myra" Westerner Fair Game som jag också visade blev fyra i öppna klassen med CK. I championklassen visade jag Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyennes Look At Ophelia som blev bästa tik med CACIB och sedan BIM.


BIR & BIM-valp på SKKs utställning i Österbybruk för domaren Wim Wellens
BIR: Streamflow Melton-Ross
BIM: Manaca's Leaping of Faith


Etta och tvåa bästa tik i Österbybruk
Etta bästa tik med CACIB Ch Blue Cheyenne's Look At Ophelia
tvåa bästa tik med cert Westridge It's My Party


BIR & BIM i Österbybruk/SKK:
BIR: Ch Westridge Sweet'n Spicey
BIM: Ch Blue Cheyenne's Look at Ophelia


"Mario" Haradwater Rocketman, 10 månader - 4:a bästa hane på sin debut i officiella klasser

Jag nöjer mig så här så länge och hoppas inom kort återkomma med resterande månader...

Titta gärna in på sidan med aktuella och väntade valpar också. Finns både intressanta valpar nu - och kommer förhoppningsvis fler framöver! :)

9 april

Rebus son "Gordon" Heart Rock Knights of Cydonia har 8 månader gammal debuterat i utställningsringen genom att bli BIR-valp i Hyvinkää, Finland, för Reia Leikola-Walden. Grattis och lycka till framöver!

Rebus valpar med "Maya" Ch Westerner Play Games är inte redo för utställningsringen ännu, men vi har nu fått 3-veckors bilder på dem. De kan ses här!

Nya bilder finns även på tre av "Laila" Westerner Time of My Life valpar som nu är 7 månader, de kan ses här. Scrolla ner för att se de andra två. Tiken i kullen "Freja" Dark Magiq Blue Monday har debuterat i utställningsringen med att bli BIM-valp.

I slutet av förra veckan var jag hemma hos Marita, kennel Blue Cheyennes, för att hålla sällskap och assistera vid "Molly" Blue Cheyenne's Odd Mollys valpning. Hon var parad med Rebus så även där väntades Rebusvalpar. Det blev en ganska långdragen historia, så nu har jag provat att vara vaken 41 timmar i sträck och det gick utmärkt det med! ;) Det var en upplevelse att få vara med, var ju ganska länge sedan min senaste kull föddes - 1988!!!
Återkommer med uppdatering om den senaste valpkullen för nu är klockan mycket och om jag ska få ut den här uppdateringen så måste jag sluta... ;)
Men bjuder på denna söta bild, en riktig favoritbild!


Två (!) av Rebus och Mollys nyfödda valpar!

3 april

Medan vi firade påsk i Mollösund för 19:e året i rad, så var det SKKs utställning i Kista där Findus dotter "Spöka" Ch Westerner Ghost Story gjorde väldigt bra ifrån sig genom att bli bästa tik med CACIB samt BIM. Stort grattis Catharina! Domare var Hans Lehtinen.


SKKs Internationella utställning i Kista påsken 2013. Domare: Hans Lehtinen
BIM Findus dotter Ch Westerner Ghost Story
BIR Allert's Emabla Evert
Foto: Stina Yron-Lund

Rebus valpar växer och frodas! De är fortfarande lite för små för ståbilder, men hans valpar med "Debbie" Cockernest Norwegian Blue tränar! ;) Här är en bild på hanen i kullen, 3 veckor & 3 dagar gammal. 


Rebus & Debbie son, 3 veckor & 3 dagar gammal

25 mars

En liten uppdatering blev det idag med. Både Mario och Windsor har fått sina "Liten blir stor"-sidor uppdaterade.
Marios sida kan ses här, Windsors sida kan ses här.

24 mars

Nu har det blivit dåligt med uppdateringar igen... Har uppdaterat med valpkullar och bilder på dem vartefter de har vuxit, och lagt in nya hundar på hundarna ibland, men mer har det inte blivit.

När det gäller valpkullar så har Rebus fått två nya kullar under 2013 så här långt. Cockernest Norwegian Blue blev mamma till 1 hane och 3 tikar, samtliga blue roan, den 8 mars. Mer om den kullen kan du läsa här. SEU (u)Ch Westerner Play Games fick sina valpar tio dagar senare, den 18 mars, och där blev det 3 hanar (två blue roan, en orange roan) och tre tikar (samtliga orange roan). Om den kullen kan du läsa här.


Rebus & Mayas döttrar, 4 dagar gamla

Rebus väntar förhoppningsvis även två nya kullar i april och maj. Mer om dessa kan du läsa här.

Tre utställningar har vi varit på. Två av dem är inte mycket att skriva om, men den första var rolig! :) Det var SSRKs utställning i Kumla där Mikael Tranholm dömde. Ännu en kall ridhusutställning, men jag höll värmen genom att visa en himla massa hundar! :)
Först ut var Rebus son "Gimli" Dark Magiq Bright Light som blev tvåa av fyra i sin klass. Därefter var det dags för Maritas och min Mario att debutera. Han hade precis gått upp i valpklass II, men lämnade sina konkurrenter bakom sig ändå. Först blev han bästa hane - 5 hanvalpar - och sedan slog ha även till med att bli BIR (5 tikvalpar)! Inte nog med det... Senare under dagen blev han BIS-valp för Börje Johansson!


"Mario" Haradwater Rocketman debuterade med att bli BIS-valp på SSRKs utställning i Kumla!

Maritas och min Chester debuterade också på sitt sätt. Första gången i officiell klass. Han fick Excellent och kom sedan trea.

Rebus därnäst och han debuterade på sätt och vis också, i öppen klass. Det var en tuff öppen klass med åtta hundar varav fyra stod för championat. Rebus kom tvåa med CK av dessa, så det får väl anses vara en godkänd debut. Vi får jaga vidare efter sista certet!


Rebus bett kontrolleras av Mikael Tranholm. Han slutade som tvåa med CK i den öppna klassen.

I öppen klass var det dags för nyparade Vincentdottern "Maya" Westerner Play Games. Sista chansen att hon skulle få det åtråvärda sista certet innan valpkullen... Det var en mycket tuff klass på tiksidan också, där var det hela fem tikar som stod för championat. Totalt 13 i klassen. Maya började med att vinna klassen med CK, så spänningen var stor i den öppna klassen. Glädjen ännu större när hon placerades på andra plats efter en championtik och alltså numera kan titulera sig SE U(u)Ch Westerner Play Games! Grattis Ylwa och det har varit en ära att få visa Maya på alla hennes utställningar så här långt! Nu hoppas vi på att hon får roliga stunder i championklassen när hon kommer tillbaka efter valpkullen. Kanske i sällskap av någon eller några av sina avkommor?


Maya - Westerner Play Games - som nybliven svensk utställningschampion!

Vi har sorgligt nog förlorat två av våra hundar i början av året. Sista januari var det dags för vår älskade Findus att få avsluta sina dagar, nästan 13 år gammal. Så tomt det blivit här hemma utan honom! Bara några dagar senare var det dags för Andy, han blev närmare 12 år gammal. Andy ägdes från början av mig och Inger Ivarsson (Westerner), men ägdes och bodde de senaste åren hos Lotta Danielsson med familj.


Findus 2000-06-26 -- 2013-01-31

Men vi har även fått en ny medlem i hundfamiljen! :) Det var inte direkt planerat för någon ny hund nu, jag tycker nog att jag har så många unga hanar jag behöver..., men fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till! I slutet av februari åkte därför Anders och jag ner till Tyskland "igen", och till min mycket goda vän Moni på kennel vom Schloss Hellenstein. Den här gången var det dock ingen valp som fick följa med hem, och heller ingen "Hellensteinare". Hanen ifråga kommer från den belgiska kenneln Billsor och heter Billsor Kiterunner "Windsor". Rebus pappa Ch Marquell Ment To Be For Her, som Moni äger, parade sommaren 2011 den snygga ljusblå tiken Ch Billsor Feelinblue. I den kullen köpte Moni två hanvalpar, som båda blev väldigt snygga. När jag nu fick möjligheten att överta den ena av dem gick dret ju inte att låta bli! Windsor är höftledsröntgad i Tyskland med B1-höfter (blir B i Sverige) och även ögonlyst ua. Dessa resultat gäller även i Sverige och är registrerade här. Han är heriditärt fri vad gäller prcd-PRA och FN, men de resultaten gäller ju inte i officiellt i Sverige. Vi har testat om honom med SKKs remiss och inväntar de resultaten.
Windsor är en glad och livlig prick som jag ser framemot att visa i utställningsringarna längre fram. Eftersom jag dock känner att jag inte kan ha så många hundar hemma och då gärna vill ha lite åldersskillnad på dem så bor han istället tillsammans med Ylwa som jag kommer att deläga honom med. Det är däremot jag som kommer att visa honom på utställningarna.
Windsors påbörjade sida kan du se här. Även Mario har fått en egen sida som kan ses här. Ska komplettera med växa-bilder samt syskon till dem senare.


Windsor och jag på flygplatsen i München innan flygresan hem till Sverige påbörjades.

Det var väl lite vad som har hänt sedan sist! Vi har uppehåll från utställningarna just nu, men kommer tillbaka i maj!