2011 2010  2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

31 december

Så mycket hundnytt blev det inte under november och december. Rebus blev pappa till en ny kull den 8 december - 1 dag efter hans 2 årsdag. Hornlake's Nanny Goat fick 3 hanar och 2 tikar, samtliga orange roan. Du kan läsa om kullen här.

Inga utställningar besöktes, förutom Stora Stockholm - ja, jag kallar fortfarande utställningen för det av gammal vana - men Ylwa, Monica, Marita, Oliva och jag åkte dit utan hund, hade bara plånbok med och shoppade en del istället! ;)

Något som har mörklagt den senaste tiden är att Ankie och jag alldeles för tidigt har förlorat vår älskade Vincent. Han fattas oss!


5 november

Idag gratulerar vi vår kära "Frost" Ch Westerner Aquarious som fyller 8 år! Han bor sedan några år hos Britt-Marie Eriksson med familj, men han kommer alltid att ha en stor del av mitt hjärta!

Annars kommer dagens uppdatering mest att handla om valpar, och då Rebusvalpar! Både de som finns och kommande.

Jag har varit dålig på att uppdatera med nya bilder på kullen med Heart Rock Crying In The Rain hos kennel Heart Rock i Finland. Men här kan ett antal lite nyare bilder beskådas.

Vi var i London på höstlovet, och dagen innan vi åkte var Marita och jag i Stockholm och tittade på Rebus valpar med Tårpilens All I Want Is You hos Carola Oxfält. De fina krabaterna kan beskådas här. Den blå hanen "Rally" Russels-Water finns fortfarande till salu!


Två av sötnosarna efter Rebus och Jessie (Tårpilens All I Want Is You), 7 veckor gamla

I lördags var det dags för valptitt igen, även då i sällskap med Marita. Då var det dags att åka till kennel Dark Magiq igen och titta på Rebus valpar med Westerner Time of My Life. Där finns några riktigt fina hanar till salu, gärna till utställningsintresserade, men inte nödvändigt. Se bilder på valparna här.

Måste bara visa nedanstående bild som visar Rebus och en av sönerna på kennel Dark Magiq. Tror inte riktigt att han kan svära sig fri från den killen! ;) Både Rebus (till vänster) och sonen Arnold (Dark Magiq Bright Light) är ca 8 veckor på bilderna.


Far & son vid 8 veckors ålder. Rebus och hans son Adrian - Dark Magiq Bright Light.

De kommande valparna är ingen nyhet, men däremot har vi idag fått veta att Hornlakes Nanny-Goat verkligen är dräktig, så nu är det bara att vänta att se vad som kommer att "titta ut" i december. Ja, orange blir det, SÅ mycket vet vi i alla fall! :) Se här kom du är intresserad!

18 oktober

Det får bli en liten uppdatering idag med. Ylwa och jag var till Knivsta igårkväll och tittade på Laila (Westerner Time of My Life) och Rebus fina valpar på kennel Dark Magiq. Riktiga godbitar som kan beskådas här!


Den enda blå hanen i Laila & Rebus kull - "Carsten" Dark Magiq Blue Moon, 5 veckor

17 oktober

Hög tid för en uppdatering igen! Vad har hänt sedan sist?
Ja, det största är väl att en ny hund har kommit! :) I söndags anlände vitsvarta hanen "Mario" Haradwater Rocketman till Sverige från Portugal. Även han delsägs tillsammans med Marita Hydling, kennel Blue Cheyenne.

Mario är verkligen efterlängtad. Det var cirka 1,5 år sedan vi bokade en hane, men då vi ville ha en hane som var testad Normal/Clear för prcd-PRA samt med en helt utomnordisk stamtavla, så dröjde det. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?

Mario är son till den välkände toppvinnaren Multi Ch Haradwater Nobleman och Ch Haradwater Oops I Did It Again. Han kommer givetvis att få en egen sida snart, men just nu räcker dygnets timmar inte till. Men till dess så publicerar jag några av bilderna här.


Första mötet med en underbar liten Mario


Rebus tyckte att han var lite småäcklig först, men började komma på efter någon dag att det trots allt gick att leka med honom! :)


Men efter lek och bus så blir man ju jättejättetrött....


Två fina killar! Rebus och Mario


Mario, 12 veckor


Mario, 12 veckor från ena hållet...


...och från andra!

Några dagar omkring första helgen i oktober hade jag besök av min vän Kirstin, från Tyskland. Hon innehar kennel Mixed Pickles och har därmed fött upp Rebus mamma. Vi hade väldigt trevliga och även väldigt intensiva dagar! Tror nästan att vi var behov av semester efteråt... ;)


Kirstin tillsammans med mina hundar. Findus, Wilmer & Rebus


Kirstin hade jättefina hundhalsband med till de tyska hundarna Saga, Rebus & Wilmer (tema Oktoberfest), men titta vilka tre som fick lov att låna dem?? :)

Två utställningar hann vi med. Cockerklubbens Club Show som gick av stapeln här i Västerås. Dit var Rebus inte anmäld, däremot hade Marita & jag anmält Chester. Han blev där trea med HP av sex hanar i valpklass II.

Dagen därpå var det Stockholms Cockerklubb med Kenneth Edh som domare för drygt 70 cockrar. 20 av dem var valpar och roligt nog så avslutade Chester sin valpkarriär med att bli Best In Show-valp! Nu är det dags för juniorklass härnäst, men vi väntar ett tag...


Två BIR-valpar i tävlan om Best In Show valp.
Till vänster BIS-2 valpen Manaca's Milk'N Toast & Honey
Till höger BIS-valp, Chester, Travis Cut To The Chase

Rebus kom tvåa i unghundsklassen med HP och Vincents dotter Maya, Westerner Play Games, vann öppna klassen med HP, slutade som trea bästa tik och blev även BIS-vuxen.


Vincents dotter Maya, Westerner Play Games, vinnande BIS-Öppen

Efter utställningen åkte vi och tittade på Rebus valpar med Jessie, Tårpilens All What I Want. 4 veckor gamla. Inte alltid så lätt att fota 4 veckors valpar i stående, men vi var ett bra team! ;) Carola bar valp efter valp in i trimrummet (bara någon meters promenad, men man kan inte vara nog försiktig), Kirstin skötte kameran, jag jobbade med ställandet och Ylwa mutade dem med mat! ;) Bilder på alla kan ses här, men här är ett litet sött smakprov (i dubbel bemärkelse!) på "Remi" Saffron-Walden.


Ett litet smakprov för Remi!

Nu ikväll är det meningen att jag ska åka och titta på - och fota förstås! - Rebus valpar med Laila, Westerner Time of My Life, de är nu 5 veckor gamla.

Valparna i Finland mår prima, hade tänkt uppdatera med dem med nu - de är 11 veckor - men väntar på nya huvudbilder som förhoppningsvis ska tas ikväll, så avvaktar lite! Men här är en bild på en av dem:


Rebus son "Gordon" Heart Rock Nights of Cydonia, 9 veckor

Vi hoppas även att Rebus väntar en ny kull i december, "Nellie" Hornlakes Nanny-Goat är parad med honom, se mer här!

Slutligen är Wilmer och jag väldigt malliga här över hans dotters "Ophelias" Blue Cheyenne's Look At Ophelias framfart i utställningsringen i söndags. På SKKs internationella utställning i Sundsvall gjorde Ophelia debut i den öppna klassen med att vinna cert, CACIB & BIR! Stort grattis Marita!


Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look at Ophelia vann cert, CACIB & BIR i Sundsvall

25 september

Över en månad sedan sist, och nu är det förmodligen meningen att jag ska komma ihåg vad som har hänt sedan sist?? Nåja, jag får väl göra ett försök!

Något jag VERKLIGEN minns är att Vincent har blivit ögonlyst igen, och detta utan anmärkning. Normalt ingen sensation förstås, men samma hund blev för 1,5 år sedan ögonlyst med diagnosen bakre polär katarakt. Vi hade bestämt oss för att ögonlysa honom igen och i mitten av juli hade vi tid hos Nils Wallin Håkansson på Strömsholms Djursjukhus. Han är även en av de diplomerade ögonlysningsveterinärer som får avgöra svåra fall.

Vi berättade innan om hans diagnos och vi fick ganska snabbt beskedet: "Nu ska ni få en ny diagnos!". Enligt Nils Wallin Håkansson så var detta en ofarlig förtätning och ingen bakre polär katarakt. Vincent blev dock inte friad genast, NWH tyckte att det var mest just mot den tidigare veterinären och även för Vincent att även den veterinär som fällde honom skulle få en chans att avgöra detta.

Jag frågade vad som händer om de inte kommer överens, och Nils Wallin Håkansson menade att det i så fall ordnar sig med tiden... Denna förtätning var så minimal, och om det varit en katarakt borde den ha blivit större och inte mindre. Med tanke på hur minimalt liten den var nu så kunde den inte ha växt något, för i så fall skulle den inte synas alls...

Semestertider, så nu blev det en ganska lång väntan, men i slutet av augusti blev Vincent helt friad! Vilken glädje, men samtidigt blir man förstås lite ledsen och arg över att dylika feldiagnoser förekommer. Mänskligt javisst, men samtidigt skrämmande och vi får inse hur viktigt det är att vi lyser om hundar som har fått en diagnos.

Vincent finns nu återigen tillgänglig för avel.

Utställningar har det ju blivit några stycken också. Rebus har lyckats få ännu ett cert (sitt tredje), detta fick han för Sara Nordin på SKKs utställning i Gimo där han även blev 3:a bästa hane. Precis samma placering som han fick i bästa hanhundsklassen där förra året och som även då resulterade i cert, men då var det även hans allra första officiella utställning.


Två bilder på Rebus från Smedjebacken får representera höstens utställningar så här långt.
Kan det bli Let's Dance nästa?

Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games hon lyckades på samma plats få sitt femte reserv-cert... Jättekul på sitt sätt, men ett championat hade ju suttit finare... ;) Det sjätte reserv-certet fick hon sedan på SSRKs utställning i Smedjebacken för Magdalena Karlsson. På den utställningen vann Rebus unghundsklassen med CK och slutade som fyra bästa hane.


Maya blir bedömd på bordet av Sara Nordin i Gimo

Maritas och min Chester, nu 8 månader, har också varit ute i ringarna igen, ibland med mig, ibland med Marita, och det har gått finfint! :) Det har resulterat i BIR-valp på SKKs utställning i Gimo, SSRKs utställningar i Dingtuna (domare Jens Karlsson) och Smedjebacken och nu senast på Uppsala Cockerklubbs inofficiella utställning för alla raser där han blev BIR och BIG för Hans Rosenberg och sedan slutade som BIS-4 för Per Lundström.


Chester visar upp sina rörelser i Smedjebacken

Många "barnbarn" har visat framtassarna och speciellt bra gick det för Visbyresenärerna i slutet av augusti. Där slog Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story till med att bli BIR båda dagarna och därmed även få sitt svenska championat! Det innebar flera fina titlar! Spöka är numera svensk, lithauisk och lettisk champion. Dessutom är hon fullcertad i Finland och Estland. Hon har 6 CACIB i 4 olika länder vilket även bör göra henne till internationell champion. Grattis!


Den här dottern kan nog inte Findus svära sig fri ifrån... ;)
Findus till vänster och till höger Spöka (Westerner Ghost Story) med sin svenska championatrosett

Frosts dotter "Joice" SE VCh Tolinka Focaccia fick på söndagen certet, och nu står hon för championat! Grattis & lycka till framöver!


Ankie med sin certvinnande Joice - SE V Ch Tolinka Focaccia

Det är väl i stort vad som har hänt på utställningsfronten. Vi har lite nyheter på valpfronten också! Rebus har blivit pappa till två kullar nu i september. Båda tikarna fick sju valpar var. Den svarta "Jessie" Tårpilens All I Want Is You fick fyra hanar (två blue roan, en orange roan, en röd) samt tre tikar (en svart, två black/tan). Blåa tiken Laila, Westerner Time of My Life fick sex hanar (fem orange roan, en blue roan) och en tik (blue roan). Mer om dem kan du läsa här.

11 augusti

När jag ändå är igång har jag uppdaterat BIR/BIM (och lite andra finalbilder) i galleriet, och det var inte direkt igår märkte jag. Blev uppdateringar sedan 2009.... :o Det blev ju dock en trevlig påminnelse för mig att gå igenom dem och komma ihåg en massa höjdpunkter i utställningsringen! :)
Om ni vill titta så är BIR & BIM Galleriet här.

Idag har Uppsala Cockerklubb haft sitt CM i Viltspår. Gamle Findus ligger här hemma och är stolt över att finnas med i stamtavlan på alla medaljörerna i Championklassen! Grattis till SEV Ch Westerner Love On Time (barnbarn - dotter till Ior), SEV Ch Tolinka Focaccia (barnbarn - dotter till Frost) och SEV Ch Zeltzin's First In Line (barnbarnsbarn), ja, även till deras duktiga förare förstås!


Fr v Ankie med SEV Ch Tolinka Focaccia, Billy med SE VCh Westerner Love On Time, Frank med SEV Ch Zeltzin's First In Line
Foto: Stina Yron-Lund

10 augusti - Senare

Nu är jag igång för en stund... Men var inte oroliga, det varar säkert inte så länge!! ;)
Rebus egen sida är uppdaterad - inklusive "liten blir stor" sidan.
Nya bilder (nåja, men ganska....) på Vincents döttrar "Maya" Westerner Play Games & hennes kullsyster "Myra" Westerner Fair Game, se här och här.
Galleriet med grupper är uppdaterad, se här.

Vi har haft trevligt besök nu på eftermiddagen. Rebus har haft en ny date med Malena, Ch Manaca's Cross Country. Hon gick tyvärr tom när hon parades förra gången, vi hoppas på bättre tur nu! Läs mer om kullen här.

10 augusti

Var tog solen som sken imorse vägen? Som vanligt denna sommar växlar vädret fort och plötsligt regnade det "igen"... Fick bli lite datortid istället för utevistelse och inget ont som inte har något gott med sig, nu är Chesters sida färdig och kan ses här!


Chester som äntligen har fått en egen sida!


9 augusti

Oj, nu har nästan hela sommaren gått utan uppdateringar... Hur ska jag nu kunna komma ihåg vad som har hänt?? :)

Rebus har i alla fall blivit pappa x 2, DET kommer jag lätt ihåg! Han har hittills lämnat valpar i färgerna blue roan, orange roan & blue roan/tan. Två nya kullar är på gång också! Du kan se mer både om aktuella och väntade kullar här.

Sedan har vi ju hunnit med några fler utställningar också, även om vi haft semester från sådana (och även från jobbet) i närmare en månad nu.

Först var vi i Norrköping/SKK för Jan-Roger Sauge. Rebus vann unghundsklassen med CK. Vincents dotter Maya, Westerner Play Games, vann unghundsklassen med CK och slutade sedan som trea bästa tik med cert! :) Även Wilda, Westerner Make It Happen (även hon dotter till Vincent), fick CK, hon var trea i öppna klassen tikar. Trea med CK kom även Vincentdottern Ebba, Ch Westerner Cross The Line, men detta i championklassen.


Rebus förevigad i ringen i ett kallt och ruggigt Norrköping


Maya efter att ha vunnit sitt första cert på SKKs utställning i Norrköping

Två veckor senare var det dags för SKK Avesta och Tiina Illukka. Åter en utställning i regn... (I Norrköping regnade det inte, men blåste kalla höstvindar trots att det var sommarmånad.) Rebus vann återigen unghundsklassen med CK och slutade sedan som fyra bästa hane. Maya ställdes för allra sista gången i unghundsklassen som hon vann och slutade sedan som tvåa bästa tik med reserv-cert och reserv-CACIB. Jag visade även Ebba som vann championklassen med CK och slutade som trea bästa tik.


Rebus som travade till sig en tredje plats i bästa hane


Maya och jag på språng, medan det bara regnade lite lätt...


Så här mycket regnade det lite senare... Bilden är från bästa tik, men då hade det hållit på så ett tag...


Blöt jag? Nä, inte speciellt alls... ;)

Den senaste utställning var SSRKs utställning i Högbo. Där var det dags för Chester - Travis Cut To The Chase - att debutera också. Lovar att han snart ska få en egen sida också! Han gick i valpklass II och blev BIR-valp för Per Iversen. I finalen travade han på som han aldrig gjort annat och slog till med att bli BIS-valp för Tord Lundborg!


Chester blir bedömd på bordet av Per Iversen


Vilken debut! Chester blev BIS-valp!

Rebus blev denna dag tvåa i unghundsklassen med CK, slutade sedan som trea bästa hane och fick sitt SJÄTTE reserv-cert... :) Faktiskt det tredje han har i Högbo, där han ställts ut tre gånger och alltid fått ett reserv-cert med sig hem... Maya debuterade i öppna klassen som hon vann, och hon blev sedan tvåa bästa tik med sitt andra cert! Reserv-certet bland tikarna (även trea bästa tik) gick till Wilmers dotter Ophelia - Blue Cheyenne's Look At Ophelia som börjat med att vinna unghundsklassen med CK. Vi hade ett riktigt lyckotält! :)) Behöver jag förresten tillägga att det regnade???


Rebus som blev trea bästa hane med reserv-cert


Wilmers dotter Ophelia som travade till sig platsen som trea bästa tik med reserv-cert


Maya får sin kritik skriven


Här är Mayas andra cert i hamn!


En bild från turtältet! :)
Från vänster: Ophelia (res-cert), Rebus (res-cert) & Maya cert.
Dessutom bodde ju Chester som blev BIS-valp i tältet! :)

Slutligen måste jag visa den här fina bilden på Maya. Den är tagen på Gotland i maj, men då  jag skrev om den utställningen hade jag inte hunnit fixa bilderna därifrån ännu.


Maya visar upp sina fina rörelser

27 maj

Mycket har hänt i maj, men det har varit extremt dåligt med tid för uppdateringar. Det är det fortfarande, men måste ju göra en miniuppdatering i alla fall så att ni inte tror att vi upphört att existera! Här kommer lite kort om maj, så får jag komplettera senare!

Rebus har i maj lyckats få ännu ett reserv-cert, hans femte... Detta för Ann-Christin Johansson i Visby och han blev även trea bästa hane. MEN helgen efter, på SSRKs utställning i Ulriksdal slog han till med att få sitt andra "äkta" cert! :) Dömde gjorde Marjo Jaakkola, och i en stentuff hanhundsklass blev han placerad på en inofficiell femte plats i regnet - men vad gör det när certet var vårt? Visade även Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games som blev trea bästa tik i tuff konkurrens och fick sitt tredje res-cert. Vi hoppas att det snart är dags för cert för henne också! Visade även Vincents dotter "Wilda" Westerner Make It Happen som blev tvåa med CK i en stor öppen klass. Vincent själv hade avelsgrupp som blev BIR-grupp och BIS-2.


Rebus vinnande sitt andra cert i ett regnigt Ulriksdal

Ett par dagar efter flög Marita och jag ner till Tyskland för att besöka Moni (vom Schloss Hellenstein) och följa med henne till två utställningar där hon ville ha min hjälp att visa några av hennes hundar. Det var inte vilka utställningar som helst, det var Världsutställningen i Salzburg, Österrike och en Club Show utanför München, med utställare från 23 (!) länder! Hur många det var på Världsutställningen vet jag inte, men det lär väl ha varit minst något liknande. Underligt nog stod inte länderna i den katalogen.

Framförallt var Världsutställningen verkligen minnesvärd. Jag fick äran att visa Rebus pappa "Mark" Marquell Ment To Be For Her och det var så häftigt när han vann öppna klassen för Carlos Saevich med ett CACA! Blev ju inte direkt mindre häftigt när han blev utplockad som nr två efter Världsvinnaren, och fick reserv-CACIB!


Ett härligt minne från Världsutställningen! Rebus pappa "Mark" Marquell Ment To Be For Her vann öppna klassen med CACA och blev sedan endast slagen av den spanske Världsvinnaren Warrior Legend El Dorondon Del Marquesado, med reserv-CACIB. Domare var Carlos Saevich.

På Club Showen visade jag bland annat två debutanter. Båda halvsyskon till Rebus (samma pappa). Billsor Kiterunner blev bästa cockervalp och totalt 2:a bästa valp av alla spanielraser. Adriana vom Schloss Hellenstein vann motsvarigheten till vår unghundsklass och blev senare motsvarigheten till trea bästa tik, även om det inte går till som på våra utställningar.


Billsor Kite Runner tvåa bästa valp totalt, och bästa cockervalp, på Klubschau Unterhaching, för alla spaniels. Rasdomare för hanarna var Christina Daniels, BIS-domare Marjo Jaakkola. Trea bästa valp var som ni ser även det en cocker, och hon är dotter till Ior, Ch Westerner Timekeeper! No Time For Sex vom Schloss Hellenstein.


Marks dotter & Rebus halvsyster, Adriana som vann motsvarigheten till unghundsklass och sedan blev trea. Tikarna dömdes av Susan Young.

Sedan har Marita och jag gjort något annat också... Vi har köpt oss en hane tillsammans! Han kallas "Chester" och heter officiellt Travis Cut To The Chase och är 4,5 månad gammal. Vi fick hem honom dagen innan Ulriksdal. Hans pappa heter Ch Travis Vintage Gold och är orange roan, hans mamma Travis Odd Molly och är brun. Vi väntar med spänning på att få ta ut honom i utställningsringarna! Vi vet redan nu att han är en himla mysig hund! :)


Maritas & min nya lilla kille "Chester" Travis Cut To The Chase


Chester, 4 månader


Chester i rörelse.

Chester ska givetvis få en egen sida, men det får vänta ett tag, precis som övriga uppdateringar får göra!

2 maj

I helgen var det utställning på hemmaplan, Västerås SKK. Fråga nu inte mig varför jag inte anmält Rebus, för det ångrade jag..., men det är lätt att vara efterklok! Det kändes som om han eventuellt hade kunnat "gå hem", men vad vet man? Nåja, en anledning var att jag inte gillar det hala golvet i bandyhallen där vi varit de senaste två åren. Det var bara det att nu var vi i fotbollshallen där det är jättebra golv...

Men jag hade att göra ändå! Tre hundar visade jag och det gick riktigt bra för alla tre. Jag började med att visa Wilmers liver roan son "Triton" Support Finders Keeper som nu skulle debutera i juniorklass. Det var en stor juniorklass och han blev trea med CK! Vi vill även passa på att gratulera honom till hans fina A-höfter! :) Nya bilder på Triton finns här.


Triton under bedömningen i juniorklassen, i bakgrunden syns några andra av de sju deltagande juniorhanarna.

I unghundsklassen tikar visade jag som vanligt Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games. Hon vann klassen med CK före kullsyrran "Myra" Westerner Fair Game. Kul!

Syrrorna fotade efteråt:


Maya, 22 månader.


Myra 22 månader.

I öppna klassen visade jag ännu en Vincentdotter, "Ebba" Westerner Cross The Line, som jagar sitt tredje cert för championatet. Hon vann öppna klassen med CK, och nu hade jag ett dilemma om vem jag skulle visa. Jag valde Ebba idag, och valet var nog inte fel... ;) Hon slog till med att bli bästa tik och fick då förstås sitt efterlängtade cert & championat! Hon blev sedan BIM. Dagens domare var förövrigt Hannele Jokisilta från Finland.


BIR Ch Apelhöjdens Olympic Swing, BIM & Championat Westerner Cross The Line (Ebba)


Ebba fick ju lov att posera med rosetterna efteråt också förstås...

Vi tog även in en uppfödargrupp för Westerner med tre Vincentdöttrar och en Findusdotter. Gruppen vann i rasen, och inte nog med det... I finalen blev den BEST IN SHOW bland 13 grupper!!! Stort grattis Inger! Synd att du inte var på plats, men visst är det bra att det finns kameror och mobiler... ;) Dömde finalen gjorde Svein Helgesen.


Kennel Westerners BIS uppfödargrupp med från vänster Westerner Play Games, Ch Westerner Ghost Story, Westerner Fair Game & Ch Westerner Cross The Line

16 april

Nu har vi varit på en utställning igen. Denna gång på Uppsala Cockerklubbs CM utställning för medlemmar (jag är medlem där sedan Mälardalens CK tyvärr blev vilande). Det var första gången för min del, men säkert inte sista. Det var en trevlig och välarrangerad utställning och detta med hemlig domare var en extra krydda. Det var dock nära att jag inte kom iväg p.g.a. vädrets makter. Det blev rejält snöoväder - riktigt aprilväder - inte här i Västerås, men i Uppsala och framförallt Stockholm. Om det var i Stockholm utställningen hade varit hade jag aldrig åkt med mina sommardäck, men i Uppsala var det tack och lov helt ok att köra.

Utställningen hölls i ett ridhus strax utanför Uppsala. Kallt som vanligt, men samtidigt, hundarna älskar oftast att visa upp sig i ridhus. Den hemliga domaren visade sig vara Maria Müllersdorf, kennel Meryl.

Rebus vann juniorklassen med HP (ja, nu provade vi den klassen igen, vi har lite svårt med besluten!) och blev sedan tvåa bästa hane. Han var placerad som bästa hane länge och väl, men fick till sist se sig slagen, men det var ju bra ändå!


Rebus efter att ha vunnit juniorklassen.

Jag visade sedan Vincents dotter Maya, Westerner Play Games, i unghundsklassen tikar, och hon vann den klassen med HP.


Maya hade en toppendag! :)

I öppna klassen visade jag Vincents dotter Wilda, Westerner Make It Happen, och hon blev trea med HP. Den klassen vanns roligt nog av Frosts dotter "Joice" SE VCh Tolinka Focaccia. Det blev mellan henne och Maya som bästa tik kom att stå, där Maya till sist drog längsta strået.


Wilda som kom trea med HP i den öppna klassen.


Världens gladaste Joice... Här håller Ankie i svansen så att hon ska stå någorlunda still... ;)

Maya blev sedan även Best In Show - eller guldmedaljör som det heter här. Bronset gick till Joice efter en match mot Rebus!


Guld: Westerner Play Games, Silver: SE VCh Occis All Of My Dreams, Brons: SE VCh Tolinka Focaccia

Vincent var med och hade avelsgrupp som vann guld även den!


Vincent med sin BIS-vinnande avelsgrupp bestående av Maya (Westerner Play Games), Wilda (Westerner Make It Happen) och Sol (Westerner What A Game)

Sedan åkte vi hem till solen i Västerås där vi till och med satt ute på altanen och åt middag. Vilken skillnad det kan vara på bara några mil, även om det ju slutat snöa i Uppsala också redan när jag åkte hem.

I söndags hade SKK utställning i Sundsvall. Där var inte vi, men däremot Vincents dotter "Myra" Westerner Fair Games som vann unghundsklassen med CK för Antonio Di Lorenzo.

Vi måste även visa en bild på Rebus snygga kullsyster Gloria, Eau De Cologne vom Schloss Hellenstein, som under påskhelgen vann en stor juniorklass och fick juniorcert (om jag har förstått saken rätt!) i Holland för Sylvia Bunting, kennel Mossdew.


Rebus kullsyster Gloria - Eau De Cologne vom Schloss Hellenstein

31 mars

Nu har Rebus haft en date med ännu en fin tjej, nämligen "Agnes" Westerner Events of Make Believe. Vi ser med stor spänning framemot kullen som förhoppningsvis föds i slutet av maj/början av juni. Se mer här!

Vi måste även passa på att skryta lite om Vincents avkommor. I Sverige har han nu 27 stycken som är höftledsröntgade och av dem är 24 röntgade med A-höfter, 3 med B-höfter! Dessutom är 17 ögonlysta, alla ua (en av dem dock med distichiasis).

27 mars

I söndags var det utställningsdags igen. Typiskt nog på söndagen så vi förlorade en timme på natten pga. sommartid, men när man väl var uppe gick det ju bra ändå. Fint och varmt väder gjorde ju att det kändes lite konstigt att tillbringa dagen i ett kallt och ruggigt ridhus, men resultat och vänner värmde! :)

Hade trevligt sällskap upp med Monica och Maria, det är ju trevligare på alla sätt när man kan samåka! Men ibland går det ju knappt så mycket grejer som vi cockerfolk har en vana att plocka med oss... ;) Tur att Monica har en stor bil!

SSRK Högbo var målet, och domaren för dagen var Annika Ulltveit-Moe. Det var ett tag sedan hon dömde cocker i Sverige kan man ju konstatera när min Findus faktiskt fick sitt championat för henne senast hon dömde! Det var närmare bestämt 2004.

Rebus är nu 15 månader och mellan 15 - 18 månader är det ju fritt fram att välja om man vill anmäla i junior eller unghundsklass. Jag som kan ha så svårt att välja! Det blev i alla fall att jag valde unghundsklass denna gång, och blev väl nästan lite full i skratt när jag fick PM:et och såg att det bara var 3 juniorhanar anmälda, men däremot 7 unghanar. Men Rebus fick en fin debut i unghundsklassen! Han vann densamma med CK och blev sedan roligt nog utplockad i bästa hanhundsklassen också. Slutade till sist på fjärde plats med ännu ett reserv-cert..., hans fjärde! Men det ser ju enhetligt och snyggt ut med fyra ljusblå rosetter på rad..., men vi kan gärna tänka oss att variera oss med ännu en blå/gul framöver, den ser lite ensam ut! ;)


Rebus i väntan på bedömning.


Rebus, 15 månader


De fyra unghanarna som blev placerade. Från vänster JEUW-11 Allert's Emabla Evert (3), Allert's Famous Grouse (4), Evermore vom Schloss Hellenstein (1 CK), Tans & Tins Best Man (2 CK)

Vincent hade några barn med och han kan vara stolt över dem! I öppna klassen deltog hans son "Trubbel" Geltman's Run For The Roses och han vann densamma (6 st) med CK!


Det var en härlig stämning både i och utanför ringen! Här har de roligt åt Trubbels kanske inte alltför artiga beteende med att rapa när Annika Ulltveit-Moe skulle kolla bettet! :)

I unghundsklassen tikar visade jag som vanligt Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games. Hon vann klassen med CK och slutade sedan som 4:a bästa tik! Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia var även hon med i klassen (som bestod av 7 tikar) och slutade som trea med CK.


Maya i väntan på bedömning

I öppna klassen visade jag ännu en Vincent dotter, nämligen "Ebba" Westerner Cross The Line. Av de nio deltagande tikarna blev hon tvåa med CK och hon slutade sedan som trea bästa tik.


Ebba, nu 3 år, fotade vi efteråt

Vi tyckte att vi kom iväg från utställningen i någorlunda tid, men säg den glädje som varar? Utanför Sala fick vi punktering!! Monica lyckades fixa det - för en bit till - genom att fylla däcket med skum - men efter någon mil var det platt igen. Då kom räddaren i nöden, dvs. Kent, med ett nytt däck och även bytte det åt oss, så till sist var vi lyckligt och väl hemma allihop!


Monica påbörjar sin insats med skum i däcket - fungerade utmärkt någon mil!


Sedan kom Kent som en räddande ängel med ett däck, skönt nog var vi nästan hemma då

9 mars

Nu har jag en trevlig anledning till att uppdatera ännu en gång. Rebus har nämligen haft sitt första dambesök i veckan, så vi hoppas på små "Rebusar" i maj! :) Du kan läsa mer här.


Jag har även uppdaterat sidan med avelsgrupper, den kan du se här.
Dessutom har jag tittat över utländska länkar samt övriga länkar - men det finns nog många att lägga till där vid tillfälle...

7 mars

När jag nu är igång så uppdaterade jag lite till!
Jag har uppdaterat "Liten blir stor" sidorna på alla mina hundar, med flera bilder - eftersom jag varit dålig - hm - på att uppdatera dem också...
Findus sida kan ses här.
Wilmers sida kan ses här.
Vincents sida kan ses här.
Rebus sida kan ses här.

Har även börjat ta tag i länksidan. Hittills har jag rensat bland svenska cockeruppfödare (sidor som inte finns längre, uppfödare som inte är aktiva på cocker längre eller sidor som aldrig verkar uppdateras - dvs. de som är ännu sämre än jag på det...) - samt lagt till flera. Saknas din sida? Skicka mig ett mail så lägger jag till den.

6 mars

Nej, det här duger inte! Nu måste jag se till att få till en uppdatering. Jag har tidigare uppdaterat Rebus sida lite i smyg..., se här. Men det är det enda jag har åstadkommit på hemsidan i år. Tja, förutom att jag till sist tog bort God Jul & Gott Nytt År bilden... :o

Vad har då hänt sedan sist i min hundvärld?

I början av januari gjorde familjen en gemensam utflykt till Göteborg i samband med My Dog. Vi tog tåget - väldigt skönt och bekvämt (i alla fall när de går och kommer som de ska...) och hade trevligt hundsällskap både på vägen dit och vägen hem. Rebus verkade gilla att åka tåg... Man fick mycket mer närkontakt med matte på tåget än i bilen! Med oss på resan hade vi även Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games.

Vi bodde hos Kattis von Brömssen med familj. Väldigt trevligt, och tack för all god mat, skjuts etc också! Kattis och jag var på My Dog medan Anders & Adam bland annat var på Universeum. Första dagen dömde Börje Johansson, Allert's. Jag började med att visa Kattis hane "Triton" Support Finder's Keeper, son till Wilmer. Det var en riktig showig hund som var väldigt rolig att visa! Han blev tvåa med HP i valpklass II med väldigt fin kritik. Nya bilder på honom finns här.


Triton i väntan på bedömning.

Rebus var nästa hund och han vann juniorklassen med CK. Maya kom trea med CK i en mycket stark unghundsklass.


Rebus på My Dog.
Foto: Madeleine Andersson

Dagen därpå hade vi väl inte några direkt upplyftande resultat att rapportera om, även om vi kom undan med äran i behåll! ;)

Senare i januari var det nästan utställning på hemmaplan. SSRK Kungsör hade utställning i en fin hundlokal, men ack så liten! Nog har man stått trångt på många utställningar men denna tog nog priset. Karin Brostam-Berglund dömde och här visade jag en annan Vincents dotter! :) Hans dotter "Agnes" Westerner Events of Make Believe kom tvåa i en stor öppen klass med CK och slutade som fyra bästa tik.

Vincent var tyvärr inte på plats, men fyra av hans döttrar var det. De ingick i kennel Westerners uppfödargrupp och blev roligt nog BIS-uppfödargrupp. Med fyra Vincentbarn och alla barnbarn till Findus så tar vi åt oss liiiite av äran! ;)


Kennel Westerners BIS-vinnande avelsgrupp med fyra Vincentdöttrar
Från vänster: Westerner Events of Make Believe, Westerner Fairy Dance, Westerner Cross The Line, Westerner Make It Happen
BIS-domare: Tarja Hovila

Nu i helgen åkte Ylwa och jag till SSRK Mjölby. Kaaaallt ridhus, men hundarna trivs verkligen med att visa upp sig i ridhus, även om de också tyckte det var väldigt kallt och behövde extra kläder även de!


Maya värmer sig med min sjal - annars hade de faktiskt egna täcken.

Theres Johansson, Allert's, dömde här och Rebus vann juniorklassen med CK. Blev utplockad bland de fyra bästa i en väldigt stark hanhundsklass där hela 18 fått CK, och slutade sedan som trea bästa hane med reserv-cert!!! Är jättenöjd med den placeringen även om i och för sig ett tredje reserv-cert känns "så där"... ;) Tur att han även har ett "äkta" cert i samlingen! :)


Rebus i ringen i Mjölby

Maya kom tvåa i unghundsklassen med CK och slutade precis utanför bästa tik på den s k reservplatsen som inte finns längre. Samma plats, men i öppen klass, fick Vincents dotter "Wilda" Westerner Make It Happen, som även hon fick CK.


Maya i ringen i Mjölby

Nu blir det utställningsfritt ett tag, och sedan har jag faktiskt anmält Rebus i unghundsklass på nästa utställning. Få se vad jag gör framöver! Så svårt det blev när man plötsligt fick välja! :)

Under januari när OptiGen och Antagene haft rabatter har jag passat på att testa honom för både prcd-PRA och FN. Nu visste jag ju redan resultaten egentligen eftersom hans föräldrar är Normal, men de är förstås inte testade med SKKs remiss så att för att få det giltigt i Sverige fick jag lov att göra om det. Trevligt nog kom resultaten (när de väl kom, det första från Antagene kom bort... :( ) tillbaka med de förväntade svaren och har även blivit registrerade hos SKK.

Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story är ju en berest flicka och nu har hon varit ute i världen igen och kom hem med två championtitlar! Hon - och matte Catharina förstås! - var i Valmiera i Lettland där hon fick sitt sista cert och blev Lettisk champion. Hon blev även Litausk champion eftersom hon har cert i Litauen sedan tidigare. När hon ändå var i farten slog hon till med BIR och BIG-5 också! Stort grattis!


Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story erhöll två championtitlar, BIR & BIG-5 när hon var i Lettland!

Nu i helgen var det internationell utställning i Groningen i Holland. Där ställdes Rebus kullsyster "Gloria" Eau De Cologne vom Schloss Hellenstein och fick reserv-cert för Helle Dan Pålsson.


Rebus kullsyster "Gloria" (till höger) som fick reserv-cert i helgen som var. 

Vad har mer hänt? Kanske inga stora saker, men jag har haft trevliga besök av Marita två gånger, Monica samt Ankie. Har hälsat på Kristina och varit med Monica på en trevlig utflykt till Monica Forsander på Manacas. Dessutom har jag följt med Ankie till Inger på Westerner och hälsat på Vincentbarnbarn! :) Hoppas jag inte har glömt någon nu så att jag får skämmas... :o

Mer uppdateringar finns definitivt att göra här och där, men jag får nog nöja mig så här den här gången så att jag får ut detta någon gång!