2011 2010  2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000


 

30 december

Det händer faktiskt lite "hundigt" så här i mellandagarna. I tisdags gjorde Monica och jag en gemensam utflykt till Strömsholms Djursjukhus där vi hade tid för ögonlysning för Wilmer, Rebus, Max & Ida. Skönt nog blev alla ögonlysta utan anmärkning.

I onsdags gjorde Ankie, Kristina och jag en gemensam utflykt till Mariefred där Wilmer har valpar tillsammans med orangetiken "Selma" Smultronblommans Tjorven. De är åtta stycken, sju hanar & en tik - och därför döpta efter Snövit och de sju dvärgarna... :o Nu är de 9 veckor gamla. Snövit alias Flora hade redan flyttat, men hennes matte var snäll och kom dit ändå. Ett par andra av valparna skulle flytta samma dag, men det finns fortfarande några kvar till salu. Min favorit blev Smultronblommans Glader, verkligen pappas pojke, till och med precis samma blick... Han är en av de som finns kvar till salu och det skulle vara jättekul om han kom till någon som ville prova att ställa ut.


Kristina och jag hade lite att pyssla med med 8 små filurer som skulle trimmas. Här är det Prosit som får sig en omgång!


Här är det just Glader som gör sig fin...


... och så här fin blev han!


Efteråt fick han mysa med Ankie!

Bilder på samtliga valpar i kullen finns att se här.

22 december

Ojoj, vad det blivit dåligt med uppdateringar igen! :( Nu har det ju inte hänt så jättemycket, men något hade jag väl kunnat prestera i alla fall? Nu finns det inte mycket tid heller, så det får bli en kort variant i samband.

Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År med det fina julkortet som jag fått av Angelica. Tack! Vill även tacka Stina så mycket för frontbilden, så att det fick bli lite julfint här också!

En utställning har vi varit på sedan sist, och inte vilken som helst utan Nordisk Vinnarutställningen i Stockholm. Över 8000 hundar! Över 100 var cockrar och i Rebus klass (juniorklassen) var det 16 anmälda och 15 som deltog. I sådan konkurrens, och det var riktigt bra hundar med också, känns det bra att överhuvudtaget vara placerad. Rebus hamnade på fjärde plats med CK för Jan Roger Sauge som dömde juniorer och veteraner.


Rebus som nybliven ettåring, fotograferad dagen före Stockholm

Jag visade även Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games som här gjorde debut i unghundsklass. David Shields dömde och hon kom trea med CK av 14 stycken. Kändes bra det med, det var som sagt stora klasser, och dessutom väldigt många VG och ont om CK:n. Visade även Vincents dotter "Vicki" Westerner Fairy Dance i öppen klass och hon fick Excellent men blev inte placerad.

Några dagar senare - på själva Lucia! - var vi iväg och röntgade Rebus, Maya och även Vincents son "Ville" Westerner As You Wish. Audell sa' att det såg bra ut och att vi inte behövde oroa oss, men det gjorde man ju lite ändå förstås! ;) Skönt sedan när resultaten kom tillbaka och alla var utan anmärkning. Rebus med B (A+ B) och de andra två med A.

I helgen som var skulle jag äntligen ha åkt och tittat på Wilmers valpar på kennel Smultronblomman, men då däckades jag typiskt nog av feber. Nu hoppas jag att jag kan komma iväg i mellandagarna istället och då även visa upp nya bilder på dem!

Slutligen måste jag visa en nytagen bild på gamlingen här hemma. Finaste Findus är nu 11,5 år gammal, men still going strong!


Findus, Ch Westerner Hi-Flyer, 11,5 år gammal

27 oktober

Nu är vi inne i en ganska lugn period vad gäller hundutställningar. Lite tråkigt, men på sätt och vis kanske både Rebus och jag behöver ha en paus från det också? Vi hann i alla fall - förstås! - med Cockerklubbens Club Show här i Västerås innan pausen inleddes. Med facit i hand hade i och för sig Rebus kunnat hoppa över den, men sådant vet man ju inte innan.... ;) 156 cockrar var anmälda och bara det var en häftig upplevelse. Annie Kettle, Lujesa, dömde hanar och Wilma Reid, Shanaz, tikar.

Rebus fick Excellent, men blev inte placerad i den stora juniorklassen hanar. Första gången han inte blivit placerad, men sådant händer ju också, och vi får väl vara glada ändå för Excellent, det var många Very Good den här dagen också... Både Angelica Mansfield och Anders Ringvall var snäll och fångade hundarna på bild, tusen tack för det. Är väldigt förtjust i alla dessa tre bilder på Rebus!


Ser ni tungan? Undrar om han tänker på köttbullar?

Vi hade minsann annat att glädja oss åt... :)) Visade även Vincents son "Ville" Westerner As You Wish. Han har precis gått upp i öppen klass och slog till med att vinna den med CK! Men varför nöja sig med det? Han blev även fyra bästa hane med reserv-cert!!! Nu har "jag" fått totalt 4 reserv-cert på de senaste tre officiella utställningarna på hundar jag visat, vilket ju ibland kan kännas lite retligt, men den här gången kändes det bara häftigt att ens bli placerad bland de fyra hon gillade bäst. Bara det att 16 championhanar deltog säger ju en del...


Vincents son "Ville" Westerner As You Wish efter att ha vunnit öppna klassen med CK, han blev senare fyra bästa hane med reserv-cert!

Ja, det var en rolig tillställning, kul att se så många fina hundar på en och samma gång, och kul att träffa så många som man så sällan träffar annars (ja, kul att träffa de man träffar ofta också!!), synd bara att man inte hann prata mer, och en hel del som jag tyvärr inte hann prata med alls.

I fredags blev Wilmer pappa till sin femte valpkull. Mamma är orange tiken "Selma" Smultronblommans Tjorven. De fick hela åtta valpar och en jämn färgfördelning med fyra blue roan och fyra orange roan. Könsfördelningen var inte riktigt lika jämn... ;) Sju hanar och en tik! Det ska bli spännande att följa dem, några bilder på dem kan ses här.

13 oktober

I söndags hade Holland sin Club Show - vi har ju vår här i Västerås på lördag med hela 156 cockrar! Hur många de totalt var i Holland vet jag inte, men de var nog inte så få de heller... Vet i alla fall att det var hela 17 juniortikar och att Rebus kullsyster "Gloria" Eau De Cologne vom Schloss Hellenstein, som ju jag trimmade bort valppälsen på i Tyskland i augusti, nu debuterade i utställningsringen med att bli 4:a i denna stora klass - och klart yngst av alla placerade. Snyggt jobbat, syrran! :)


Rebus syster Gloria hade en fin debut i Holland

Det är ju förberedelser inför Club Show för många den här veckan, även för mig. Idag har Vincents dotter "Myra" Westerner Fair Game varit här och snyggat till sig. Vi passade på att ta nya bilder efteråt. De kan ses här.

10 oktober

I lördags var det utställningsdags igen. Stockholms Cockerklubb hade utställning med Tord Lundborg, kennel Line Sam, som domare, och dit åkte Ylwa och jag. 63 cockrar var anmälda.

Rebus blev tvåa i juniorklassen med HP, och efter det trodde jag väl inte riktigt att han även skulle bli tvåa bästa hane!! Två juniorer i topp alltså. Visade sig väl allmänt att juniorerna var att räkna med denna dag, för även Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games slog till med att först vinna en tuff juniorklass och sedan bli bästa tik och BIS-reserv! Det var även en junior placerad på tredje plats i bästa tikklassen, så nog visade juniorerna framtassarna denna dag!

Det gick bra för fler barnbarn idag. Jag visade "Mayas" kullsyster "Myra" Westerner Fair Game för första gången denna dag nu när det gick att anmäla dem i olika klasser. Hon gick med mig som om hon aldrig hade gjort något annat och slog till med att vinna unghundsklassen med HP och sedan bli BIS-Unghund!

Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia kom fyra med HP i den tuffa juniorklassen och Frosts dotter "Joice" SE VCh Tolinka Focaccia kom tvåa med HP i en stor öppen klass och hamnade precis utanför bästa tikklassen.

Några bilder från utställningen finns här nedan:


Juniorklassen som senare även blev 1:a och 2:a bästa hane.
1: Lagromi Back In Black, 2: "Rebus" Evermore vom Schloss Hellenstein


Rebus ännu en gång bästa hanhundsplacerad


Det är förstås värt en kram! :)


"Maya" Westerner Play Games blir granskad av Tord Lundborg. Han gillade nog vad han såg... ;)
Hon vann juniorklassen med HP och blev även bästa tik!


Frosts dotter "Joice" SEV Ch Tolinka Focaccia som var tvåa med HP i en stor öppen klass och precis utanför de 4 placerade i bästa tik


Vincents dotter "Myra" BIS-Unghund. BIS-reserv var Fyrstjärnans Bang-A-Boomerang


Best In Show! BIS Lagromi Back In Black, BIS-Reserv Vincents dotter "Maya"

4 oktober

SSRK Dingtuna var tänkt att bli Rebus sista utställning i valpklass, men han hade ont i en tå då, troligen pga insektsbett, och haltade så han fick lämna walk over. Valputställningarna blev sex till antalet och han har blivit bästa hane på alla sex! BIR fem av gångerna och den enda gången han fick stryk i BIR & BIM så fick han stryk av syrran ("Saga" Ecarte vom Schloss Hellenstein), släkten är värst, eller hur?

Jag var i Dingtuna ändå, hade lovat att som vanligt visa Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games. Ewa Nielsen dömde och Maya vann juniorklassen med CK och slutade som trea bästa tik!


Maya blir bedömd av Ewa Nielsen i Dingtuna.

Helgen efter var det SKKs Internationella utställning i Gimo och där dömde Patric Ragnarson. Dags för Rebus juniordebut och på så sätt även den officiella debuten! De var fyra juniorhanar och Rebus vann klassen med CK! Men det slutade inte med det.... Han blev senare placerad som trea bästa hane och fick därmed sitt första cert på debuten!


Rebus på jakt efter sitt första cert i Gimo! Foto: Marita Hydling


Bästa hanhundsklassen i Gimo, två juniorer, en unghund, en öppen och tre champions - och tänk att Rebus bara 9 månader gammal blev trea av alla dessa! Stolt matte? Ja, minsann! :)


Bildbevis! Både på cert och stolt matte! :)

Vi måste ju även rapportera om att Rebus syster "Saga" Ecarte vom Schloss Hellenstein debuterade i fin stil hon med. Även hon vann juniorklassen med CK, utav 8 stycken! Närmaste henne var "Maya" Westerner Play Games som också fick CK. Även Vincents dotter "Agnes" Westerner Events of Make Believe var med denna dag. Hon slutade som trea med CK i en stor öppen klass.

Helgen därpå, blev det två utställningar för min och Rebus del. Bäst att passa på medan det är några utställningar... Den första av dem var SKKs Internationella i Högbo. Det var en underbar höstdag i solen, men isande kall i skuggan där vi hade både tält och ring - brr! Petra Junehall dömde cockrarna och Rebus fortsatte i fin stil! Han vann återigen juniorklassen med CK och slutade ännu en gång som trea bästa hane - den här gången med reserv-cert! Maya kom tvåa i juniorklassen med CK igen och Agnes som var med mig på turnén kom även hon tvåa med CK, men i den öppna klassen.


Rebus blir bedömd av Petra Junehall, vilket resulterade i...


...ännu en juniorklass vinst med CK, ännu en gång trea bästa och denna gång ett reserv-cert!


Vincents dotter "Maya" kom tvåa i juniorklassen med CK

Dagen därpå var det SSRKs utställning i Smedjebacken. Sara Nordin var dagens domare och första utställningen inomhus för hösten. Rebus gjorde mig sannerligen inte besviken idag heller. Återigen en vinst i juniorklassen med CK och denna gång blev placeringen tvåa bästa han och med ännu ett reserv-cert! Vad vi nu ska med dem till..., men det är ju roligare än ett "vanligt" CK ändå på något sätt. Men det är klart, det är klart roligare med ett äkta cert, och det kändes därför både bra och dåligt att sedan med Maya lyckas få helgens TREDJE reserv-cert... :o Hon vann juniorklassen med CK (före Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia som också fick CK) och slutade som fjärde bästa tik (och med reserv-cert alltså.) Agnes kom även denna dag tvåa i öppna klassen med CK.


Det var ett ganska bra golv i Smedjebacken, men lite halt var det ändå. En fot som stöd gjorde susen! :)


Här är han i juniorkonkurrensen som han vann med CK. Slutade sedan som tvåa bästa hane med reserv-cert.

Vi fotade hundarna vid bryggan efteråt.


Rebus 9 månader.

En ny ståendebild på honom kan ses på hans sida. Även Maya fotades på bryggan och hennes bilder kan ses här. Agnes fotades när vi kom hem, och de bilderna kan ses här.

På Uppsala Cockerklubbs utställning i Jälla i helgen som var, var tyvärr inte vi, men det fanns det andra som var! :) Vincents son "Trubbel" Geltman's Run For The Roses, slog till med att bli bästa hane och BIM! Grattis! Grattis förstås även till Marita med junioren Blue Cheyenne's Odd Molly som blev BIR! Ny bild på Trubbel kan ses här.


Patric Ragnarson dömde i Jälla och Vincents son Trubbel, Geltman's Run For The Roses, blev BIM.
BIR till Blue Cheyenne's Odd Molly. Foto: Stina Yron-Lund

Vill även berätta att Wilmer ska bli pappa igen om en knapp månad, se mer här. En bild på hans dotter Ophelia, Blue Cheyenne's Look At Ophelia kan ses här.

24 augusti

Ajaj, den där tiden... Hemsidan blir lidande mest hela tiden, men före och efter semestern har det varit hektiska tider och på semestern så blev det inte av att sitta vid datorn så mycket. Knappt tre veckor var familjen i Mollösund på Orust och hade jättehärligt väder de flesta dagar, och under den sista semesterveckan var Lotta & jag i södra Tyskland och hälsade på Moni på kennel vom Schloss Hellenstein i några dagar.

Så nu ska man både försöka minnas vad man ska uppdatera med - och hinna göra det... :o Men söndagens utställning i Eskilstuna (SKK Int), den är lätt att komma ihåg i alla fall! :) Kristina och jag åkte dit tillsammans - med Ankie i "släptåg". Tänk att man ska ha så mycket grejer med sig att det ska vara så svårt att åka tre person och x antal hundar i en bil? Nåja, vi hade säkert försökt om vi skulle längre, men nu skulle vi till Eskilstuna, bara 40 minuter bort från Västerås.

Det var fint väder, men regnet hade ju fullkomligt vräkt ner fredag - lördag, så oj, så blött det var! En del hundar tyckte det var väldigt underligt att gå på detta underlag - och vem tyckte inte det... ;) Fem valpar var anmälda (3 hanar, 2 tikar) och Rebus (som jag kände vaggade lite pga underlaget men ändå skötte sig bra) blev ännu en gång BIR-valp! :) Han fick följande kritik: 8 månader. Mycket tilltalande hanvalp. Maskulint välformat huvud med milt och fint uttryck. Fin hals och rygg. Välvinklad fram och bak. Utmärkt kroppsvolym. Härlig benstomme. Sunda, typiska rörelser. Bra päls. Trevlig helhet. Mycket lovande."


Rebus blir bedömd av Johan Andersson


Rebus BIR-valp, BIM till Tamika's Ain't No Use In Complainin

Monika Norling var på plats med Vincents svarta son "Ville" Westerner As You Wish eftersom jag tycker att han är fin och frågat om jag inte kan få visa honom på någon utställning. Det här var hans tredje utställning, han började på Mälardalens Cockerklubb förra året med att bli BIM-valp i valpklass I, och kom sedan fyra i juniorkonkurrensen på Club Showen i Köping. Så cirka 10 månader sedan sist, och inte speciellt rutinerad, var det dags igen. Han stod och gick som han inte gjort annat! Ville var ensam i unghundsklassen och vann den med CK. Vi var glada över det - men vi skulle bli gladare... ;) I bästa hanhundsklassen sedan blev han nämligen placerad som trea - direkt efter två champions - och fick därmed sitt första cert!!! Så himla roligt, han måste nog få bli anmäld till fler utställningar, eller vad säger du, Monika? Ny bild på Ville finns här.


Ville blir bedömd på bordet. Han fick följande kritik: Svart unghane av mycket tilltalande modell. Vackert, välformat huvud. Utmärkt överlinje. Välvinklad både fram och bak. Härlig benstomme. Utmärkta rörelser. Bra päls. Trevligt temperament. Fint visad.


Ville - Cert i Eskilstuna

I juniorklassen visade jag som vanligt Vincents dotter Maya, Westerner Play The Games. Det var var två av juniortikarna som fick Excellent och det var hon och Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia, så det blev en släkthistoria där Ophelia vann med CK. Ophelia vann även juniorkonkurrensen med CK på Svensk Vinnarutställning i Norrköping dagen innan. Grattis Marita! I unghundsklassen slutade Vincents dotter "Vide" Westerner My Wish på en tredjeplats.

Jag visade som vanligt Kristinas Vincentdotter "Agnes" Westerner Events of Make Believe och hon slog till ordentligt! Hon började med att vinna öppna klassen med CK, slutade sedan som bästa tik med cert och CACIB! Det var Agnes dag så hon blev även BIR! Jag glömde tyvärr skriva av Agnes kritik, ska tigga den av Kristina vid tillfälle!


Agnes blir bedömd på bordet


Agnes BIR för Johan Andersson! BIM till Ch Travis Face Factor

I gruppfinalen för Ann-Christin Johansson blev hon inte placerad bland de 4, men hon var kvar bland de sju bästa - och vi var väldigt nöjda med dagen ändå! Ny bild på Agnes kan ses här.


Agnes på väg in i finalen där hon gick till "semifinal"

Förutom dessa fina resultat hade Vincent själv bästa avelsgrupp i rasen som blev BIS-2 i finalen och kennel Westerner hade bästa uppfödargrupp med samma individer.


Vincents BIS-2 vinnande avelsgrupp

En vecka innan semestern började var jag också på utställning, SSRK Högbo, och den har jag ju inte uppdaterat med. Där dömde Stig Arne Kjellevold, men det hade blivit domarändring på valparna som istället dömdes av Agneta Cardell. Rebus blev återigen bästa hanvalp med HP, men fick denna dag se sig slagen av syster "Saga" Ecarte vom Schloss Hellenstein i tävlan om BIR & BIM. Men om man ska bli slagen av någon ska det väl vara syrran? Grattis Marita! Saga blev sedan även BIS-3.


Rebus BIM-valp mot sin syster Saga, Ecarte vom Schloss Hellenstein, i Högbo

Agnes var också med där och blev där fyra med CK i en stor öppen klass.

Det finns fler "barnbarn" som varit på utställningar där jag inte har varit, men just nu kommer jag inte ihåg ett resultat...  Får väl återkomma med saker jag missar...

Ett reportage från Tysklandsresan borde jag verkligen göra, och vem vet? Det kanske kommer.... Nöjer mig så länge med en bild på mig i de vackra omgivningarna och med två finfina tjejer som vi tog med oss på promenad. Det ena är Rebus kullsyster Gloria och det andra en halvsyster (samma pappa),  Adriana.

Gloria fick jag äran att trimma bort valppälsen på, alltid lika spännande att se vad som finns under! Hittade något riktigt snyggt... ;)


Rebus syster "Gloria" Eau De Cologne vom Schloss Hellenstein, 8 månader


Samma Gloria i rörelse

Innan jag slutar måste jag också berätta att Vincent har klarat anlagsprovet i viltspår. Stort tack till hans duktiga matte Ankie! Han fick ett väldigt fint omdöme också: "Hunden startade mycket spårnoga i ett bra tempo. Fortsatte så hela spåret utan en enda avvikelse. En otroligt spårnoga anlagshund."
Hans dotter SE VCh Cockerqueens Fjällripa kan nu även lägga norsk viltspårschampion till sin titel! Grattis Sandra och bra jobbat!

Jag har mer att uppdatera med, bland annat träffade jag finfina Wilmersöner på västkusten! :) Men jag får nog ta en sak i sänder ändå... På återhörande!!

24 juni

I helgen som var var det dags för utställning igen. Monica, Kristina & jag åkte till SKKs utställning i Avesta och var laddade till tänderna med regnkläder för de hade "lovat" regn hela dagen. Jag lovar att det inte gjorde något att de hade fel! ;) Regnet hängde i luften på morgonen, men mer än så blev det inte, vi måste ha haft tur och hamnat precis i "skarven". Istället hade vi perfekt utställningsväder - och en trevlig dag! Sen start var det också, cockerringen började vid 11.30, det är man sannerligen inte van vid! Cindy Pettersson var dagens domare på cocker.

Nu hade Rebus åldern inne även för SKK utställningar i debuterade därmed i valpklass II. Han var ensam hane, så att vinna klassen var inte så svårt, men han vann den med hederspris och jättefin kritik: "Härlig välbalanserad hane. Vackra ögon, välmejslat huvud med utmärkta proportioner. Välvinklad skuldra. Bra hals, bra bröstkorgsdjup av god längd. Goda vinklar bak. Utmärkt pälskvalitet. Utmärkt parallellitet bak och fram."


Rebus blir bästa hane med HP

Tikarna var desto fler, fem till antalet och där vann Pansy's The Best Or Nothing före Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia - båda med HP. I BIR & BIM slog Rebus till att få sitt fjärde BIR-valp på lika många starter! :)


Cindy Pettersson med BIR & BIM valp i Avesta SKK
BIR, Rebus - Evermore vom Schloss Hellenstein
BIM, Sunnie - Pansy's The Best Or Nothing


Vi tog nya bilder på Rebus, nu 6,5 månad gammal, men jag hade svårt att välja vilken bild som är bäst...
En annan finns här.

En del släkt var med i ringen bland de vuxna. Vincentsonen "Felix" Westerner Game Over fick Excellent och vann juniorklassen. Frostsonen "Albin" Ch Westerner Columbo fick också excellent, kom trea i championklassen med CK och slutade som fyra bästa hane. Vincentdottern "Maya" Westerner Play Games fick excellent och kom tvåa i juniorklassen. Syskonen, båda Vincentdöttrar, "Agnes" Westerner Events of Make Believe samt "Wilda" Westerner Make It Happen, fick båda excellent men blev oplacerade i den öppna klassen. Även Findus dotter "Flora" Westerner Nothing But Flowers var med och fick excellent men oplacerad i öppna klassen.

Vincent kunde ha haft avelsgrupp, men var tyvärr inte på plats denna dag.


Vincentdottern "Maya" Westerner Play Games visar upp sina rörelser

Samma dag hade SKK utställning i Gällivare, där visade Vincents dotter "Wilda" Cockerqueen's Fjällripa framtassarna igen genom att bli fyra bästa tik med reserv-cert!


Vincentdottern "Wilda" Cockerqueen's Fjällripa blev fjärde bästa tik i Gällivare

Dagen därpå i ett väldigt regnigt Gränna hade SSRK utställning med Leila Kärkäs som domare. Där slog Frostdottern "Tia" Ch Dualdigni's Kidney Bean till med att bli bästa tik och sedan BIM!


Frostdottern "Tia" Ch Dualdigni's Kidney Bean blev BIM i ett regnigt Gränna.
BIR till Ch Line Sam A Hug For Piece

Findusdottern "Spöka" Westerner Ghost Story hade som vanligt åkt iväg på "äventyr". I Estland på internationell utställning blev hon bästa tik med CACIB!

"Barnbarnen" har inte bara haft framgångar i utställningsringen. Två unga Vincentdöttrar, kullsystrarna "Stella" Dreamwater Little Wild Fairy och "Leia" Dreamwaters Little Musical Girl har båda blivit viltspårschampions endast 10 månader gamla!


De unga Vincentdöttrarna "Leia" och "Stella" nyblivna viltspårschampions!

På grund av sent återbud finns denna fina Wilmerson till salu hos kennel Support, gärna till utställningsintresserad.


Support Face The Evil som letar efter ett eget hem!

Slutligen måste jag visa en bild på en av våra grannar! ;) Denna söta ekorre håller till runtom där vi bor och häromdagen var han på baksidan av vårt förråd och jag lyckades ta denna bild med mitt macroobjektiv.

Trevlig midsommar till er som läser detta under midsommar! :)

14 juni

Så har det gått lite tid igen, det är som om den går extra fort den här tiden då det ofta är en hel del på programmet. Rebus har varit ledig från utställningar sedan sist, eller i alla fall nästan. Han var med som åskådare i Norrköping/SKK första helgen i juni (han var några dagar för ung), denna extremt varma dag. Jag följde med Ylwa dit för att visa hennes hundar. Det blev en lååång dag i Norrköping för det var domarändring på valpar och juniorer till Arne Foss och de dömdes först i en ring, medan övriga cockrar dömdes sist i en annan ring av Hans Rosenberg.


Rebus tyckte skönaste platsen var under buren!

Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games fick excellent och kom tvåa i en bra juniorklass med sex tikar, och fick CK. Även kullsystern "Myra" Westerner Fair Game fick excellent, hon slutade som trea, och Wilmers dotter "Majken" Shakima's Peekaboo fick även hon excellent och slutade på fjärde plats. I bästa tik senare på eftermiddagen blev Maya inte placerad, men hon var även ganska märkt av värmen och varken stod eller sprang riktigt på det sättet som hon brukar göra.

Vincents dotter "Wilda" Westerner Make It Happen, hon visade sig att någon värme behöver man då inte tänka på så länge det finns köttbullar i fickan! :) Hon showade på ett imponerande sätt hela tiden och fick ett fint resultat med sig hem också. Hon fick excellent, vann den öppna klassen med CK och slutade som fyra bästa tik med reservcert! Grattis till fina resultat med Maya & Wilda, Ylwa, och tack för en trevlig dag!


Wilda visar upp sina rörelser för Hans Rosenberg.

Nya bilder på Wilda finns här.

Äntligen kommer det också bilder på Wilmer & Bländas (SE VCh Manaca's Dress Designer) valpar! Ja, äntligen här på hemsidan alltså. Kattis har varit duktig och fotat dem varje vecka, men jag har varit sämre på att uppdatera. Men här kommer äntligen nya. Kunde tyvärr inte komma iväg och titta på den här kullen, men hoppas få se två av killarna när det bär av till västkusten senare i sommar. Bilderna kan ses här.

Har kommit på att jag i samband med Vendel glömde uppdatera med nya bilder på Vincents dotter "Stella" Dreamwater's Little Wild Fairy, 9 månader. De bilderna kan ses här.

24 maj

Nu har vi varit iväg på utställning igen! Kanske tur att vi inte har så många utställningar inbokade nu, för när kameran går så varm - det är så kul med bilder! - på varje utställning så går det ju åt mycket tid att fixa alla bilder, och bildreportagen verkar ligga långt fram i tiden.... :o

Nu var det dags för Uppsala Cockerklubbs alltid så trevliga utställning i Vendel. Kim Bay från Danmark skulle i år döma 62 cockrar. 11 av dem var valpar och hela 7 av dem gick i valpklass I, 4 hanar och 3 tikar. Det här var Rebus sista utställning i valpklass I eftersom det är en hel månad till nästa utställning - han är nu 5,5 månad gammal.


Här väntar Rebus på att bli bedömd av domaren.

Ovan får Rebus sin skriftliga kritik som lät som följer: "Särdeles lovande hanvalp. Välskuret huvud. Mycket bra uttryck. Korrekt bett. Korrekt hals, skuldra och överlinje. Härlig kompakt kropp. Mycket bra benstomme. Korrekt vinklad. Perfekt pälsstruktur. Mycket bra rörelser sett från alla sidor. Härligt temperament." Kritiken var fin, men det var inget jämfört med den öppna kritik Kim Bay höll när Rebus trevligt nog hade vunnit klassen med HP. Han utmålade en väldigt ljus framtid för Rebus om han fortsätter att "hålla" - han får väldigt gärna ha rätt! :)

Ännu en gång blev han faktiskt BIR-valp också (eller BIS-valp), tredje gången gillt på tre starter - väldigt kul! BIM-valpen heter Honeywater's River Dee, grattis Karro!

I valpklass II fick jag visa Maritas Wilmer dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia. Kan inte klaga på resultatet där heller... ;)


Ophelia BIS i valpklass II! Hon har så här långt haft en strålande valpkarriär!

Senare på dagen skulle Rebus och Ophelia mötas i tävlan om Utställningens Bästa Valp, men först skulle alla vuxna hanar och tikar bedömas.

Jag hade ingen hane att visa, så där blev jag ledig, förutom att jag hjälpte Monica i bästa hanhundsklassen att visa hennes uppfödning "Malte" Westridge Sweet Need For Speed. Han är en riktig snygging som tidigare vunnit juniorklassen och nu blev så fint placerad som tvåa bästa hane!

Bästa hanhundsklassen i Vendel: 1, Ch Apelhöjdens Olympic Swing, 2, Westridge Sweet Need For Speed, 3, Ch Manaca's Live Long And Prosper, 4, Westridge Sweet'n Spicey.

Först ut bland tikarna var förstås juniortikarna. De var tio till antalet och tre av dem var döttrar till Vincent. Så kul att alla tre blev placerade!

"Maya" Westerner Play Games vann ännu en gång klassen. Hon är så här långt utställd fem gånger i år och har vunnit klassen (både valpklass och junorklass) fyra av dessa gånger!

Från vänster syns Westerner Play Games, Honeywater's Blue Blood - den enda som inte var dotter till Vincent, Westerner What A Game och Dreamwater's Little Wild Fairy.

Ankie och jag hade också kommit överens om att jag skulle prova att visa "Världens gladaste cocker" alias "Joice" SEVCh Tolinka Focaccia (Frosts dotter). Hon vill i sin glädje ibland lite för mycket med sin matte när hon ska visa sina rörelser, tror hon tycker att de ska visa vilka som minsann är snabbast och bäst! :)) Med mig var hon alldeles lagom - i alla fall denna gång! - och slog till med klassvinst även hon! :)


"Joice" efter att ha vunnit den öppna klassen med sju tikar

I bästa tikklassen sedan fylldes ringen av tolv snygga tikar, sex av dem champions då även alla tre veteranerna var champions. Det var även tre champions i topp, MEN Maya slog till med att ta den fjärde platsen. Hon är fortfarande inte 11 månader fyllda!

Bästa tikklassen på Uppsala Cockerklubb: 1, Ch Honeywaters Happiness Like Jam, 2, Ch Manaca's Join The Joyride, 3, Ch Blue Cheyennes's Look At Me Now, 4) Westerner Play Games

Därefter var det dags för finaler och först skulle Bästa Valp koras. Rebus skulle tävla mot Wilmers dotter Ophelia!

Kim Bay sa' direkt när vi hade kommit in i ringen att han redan visste vem hans vinnare var, för det var en valp som hade fångat hans öga så fort han kom in i ringen på morgonen - och den valpen var Rebus! :)

Älskar den här bilden som jag fått av Stina Yron-Lund. Rebus som stod som ett ljus på sin allra första utställning har nu kommit på att man kan stå snyggt en stund, sedan kan man göra något annat, kramas eller något! Här tyckte han det var mycket bättre att tacka domaren helt klart, men domaren verkar inte direkt ha något emot det heller... ;) Belevade Ophelia kan förstås så snyggt! :)

Vi fick i alla fall till en officiell bild också... :)

En bild på bara dagens bästa valp också!

Direkt efter det var det dags för tävlan om Bästa Junior! BIS-Junior blev "Malte" Westridge Sweet Need For Speed och Maya blev reserv. Inte mycket att säga om det! Malte är både snygg och dessutom hela sju månader äldre än Maya. Grattis Monica & Maltes familj!

Vincent var med och hade avelsgrupp som blev Best In Show. Från vänster är det Vincent, Westerner Play Games, Westerner What A Game, Westerner My Wish (trea i unghundsklassen) och Dreamwater's Little Wild Fairy.
Kritiken blev enligt följande: "En mycket vacker avelsklass där avelshunden ger tillbaka goda proportioner, de vackra huvudena, de vackra halsarna. Alla är gott vinklade. Alla i klassen ger ett mycket bra helhetsintryck och genomgående goda rörelser, gott temperament. En avelshane att vara stolt över att äga."

Måste bara även visa BIS-bilden! Jag är inte på något sätt inblandad i BIS-vinnarna, men älskar bilden där Manuela verkligen bjuder på sig själv och visar lite av den mycket goda stämningen som var på utställningen! :)

Slutligen en bild på Rebus med alla dagens priser! Var nog tur att Monica och jag bara åkte med varsin hund för bilen var ganska välfylld när vi åkte hem... ;)


Rebus med sin prissamling från Uppsala Cockerklubb!

20 maj

Något bildreportage från utställningen i Enköping har det ju inte blivit - ännu i alla fall. SSRK Ulriksdal kom "i vägen" och drygt 800 nya bilder... Så nu har jag ännu ett bildreportage att göra, hm!! Vi får väl se hur det blir med den saken, men här kommer i alla fall en liten rapport.

Irene Glen dömde de 67 anmälda cockrarna, för första gången var vid Ulriksdals Slott. En jättefin utställningsplats, den enda nackdelen var att det var vääääääääääääääldigt långt att gå från parkeringen till ringarna, och det fanns ingen avlastningsplats på närmare håll heller. Dessutom låg cockerringen "förstås" längst bort också, men det var vi tacksamma för sedan, den låg nämligen delvis i skugga vilket var skönt.

Valpklass I var som vanligt först inne i ringen, 4 hanar och 4 tikar var på plats. Det var riktigt fina och bra valpar med så det kändes så roligt när Rebus först travade till sig en första plats bland hanarna...

... och sedan ännu en BIR-rosett och även denna gång roligt nog mot kullsystern "Saga". Så klart det är extra roligt när de håller det inom släkten! :) Den enda lilla smolken i glädjebägaren var väl möjligtvis att det kändes som om Rebus inte fick någon riktig chans i finalen. Vår ring låg längst bort från finalringen, och eftersom vi hade fått ett papper där det stod att finalen beräknades starta klockan 15, var vi i full fart med att packa ihop och flytta oss närmare finalringen när vi upptäckte att förhandsgranskningen redan var avklarat på valpklass I! - en halvtimme tidigare än beräknad tid. Ja då, jag vet att det står beräknad tid, men man är inte direkt bortskämd med att det börjar tidigare än beräknat... :o Rebus och jag fick kasta oss in i finalringen, Rebus fixade det finfint, men det kändes inte riktigt som han fick någon riktig möjlighet. Nåja, vi är jättenöjda ändå! :)

Ny bild på Rebus kan ses här.


Rebus BIR i valpklass I på SSRKs utställning i Ulriksdal. BIM systern Saga, Ecarte vom Schloss Hellenstein.

I valpklass II deltog totalt 5 valpar och här avgick Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Me Now åter med segern! Hon blev i finalen senare på dagen BIS-2 för Mrs Marion Hopkinson.


Wilmers dotter Blue Cheyenne's Look At Ophelia BIR & BIS-2 valp i valpklass II

I juniorklass hanar tävlade Vincents son "Felix" Westerner Game Over, han fick Excellent och blev placerad som tvåa i klassen.

Hans två kullsystrar, "Maya" Westerner Play Games & "Myra" Westerner Fair Game tävlade i motsvarande klass bland tikarna. De fick båda Excellent, och Maya slog till med att vinna den stora klassen med 10 deltagande tikar med CK! Hon fick direkt även tävla mot bästa hanhundsjunior (Tans & Tins Best Man) och vann även där! :)


Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games i väntan på att bli bedömd

I bästa tikklassen slutade sedan "Maya" som tvåa bästa tik med många lovord från domaren. Sannerligen inte dåligt att bli tvåa bästa tik i den konkurrensen endast 10 månader gammal. Hon fick dessutom reserv-cert. I finalen blev hon BIS-4 junior för Mr Jim Richardson!


Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games, cert & 2 bästa tik samt BIS-4 junior

Ovanligt nog fanns inga ungtikar anmälda, men klassen har väl även blivit mindre när man numera får vara kvar i juniorklassen till 18 månader istället för tidigare 15. Direkt in med Vincents dotter "Agnes" Westerner Events om Make Believe i en ännu större klass - 16 stycken! Agnes fick Excellent, precis som även Findus två deltagande döttrar fick "Spöka" Westerner Ghost Story och "Flora" Westerner Nothing But Flowers. Domaren plockade sedan ut sex stycken där både Agnes och Spöka ingick. Spöka fick tyvärr ingen placering (men bra ändå att vara bland de sex bästa i en så stor klass), medan Agnes blev trea.

Pappa Vincent som inte ställdes individuellt hade avelsgrupp med fyra ovan nämnda avkommor (det var de som var anmälda), den blev bästa avelsgrupp i rasen och BIS-2 för rasdomaren.


Vincent hade BIS-2 avelsgrupp med fr v Westerner Game Over, Westerner Play Games, Westerner Fair Game & Westerner Events of Make Believe

Kennel Westerner hade uppfödargrupp med tre Vincentdöttrar och en Findusdotter, och även den gruppen blev bäst i rasen och senare BIS-4 för Mrs Pat Butler-Holley.


Kennel Westerner hade  BIS-4 uppfödargrupp med fr v Westerner Play Games, Westerner Ghost Story, Westerner Fair Game & Westerner Events of Make Believe.

Det var inte bara utställning i Ulriksdal i helgen, utan samma dag hade även SKK utställning i Överkalix. Där dömde Zorica Salijevic och Findus son "Robin SE U (u)Ch Puttifar Don't Break My Heart blev tvåa bästa hane, BIR-veteran och senare samma dag BIS-veteran för Patric Ragnarsson! Grattis! Trea bästa tik blev Vincents dotter "Wilda" Cockerqueen's Fjällripa.


Findus son "Robin" Ch Puttifar Don't Break My Heart blev BIS-veteran x 2 den här helgen. På bilden vann han på SKKs utställning i Överkalix för Patric Ragnarson.

På söndagen var det utställning i Skellefteå (SSRK), Lena Finne dömde. Där gjorde Robin en repris med att återigen bli tvåa bästa hane, BIR-veteran samt BIS-veteran! Även Wilda ställdes ut här också och slutade denna dag en placering "upp", tvåa bästa tik med reserv-cert blev det för hennes del.

Ny bild på Robin finns här, och en bild på Wilda finns här.

Nu är det ju inte bara utställningar här i livet... Frosts son "Diesel" SE U(u)Ch SE VCh Dualdigni's Keep The Stage blev på söndagen uppflyttad till Elitklass spår med 538 poäng, och det blev som grädde på moset klassvinst. Stort grattis & bra jobbat Marie-Therese & Diesel

13 maj

Roliga rapporter från Australien! Vincents dotter "Hannah" Westerner Draw The Line kommer närmare och närmare sin championtitel! :) På Ipswich Kennel Club för domaren Ms Kim Tosi vann hon både Bäst i Rasen och även Intermediate In Group. Stort grattis! Vi hoppas på bilder!!

12 maj

Det här har varit och är en intensiv vecka, så något reportage från Enköping har inte hunnits med, och nu är det snart dags att ladda kameran - och sig själv! - för Ulriksdal! Är något visst när utställningssäsongen sätter igång "på riktigt"! Om nu Enköpingsreportaget dröjer så kommer i alla fall här bilder på Wilmer & Bländas (SE VCh Manaca's Dress Designer) valpar, fotade på 4 veckors dagen, ni kan se dem här.

8 maj

Ägnat denna soliga och varma söndag bland annat åt att trimma, bada & föna Findus och Wilmer. Ja, Rebus blev lite badad han med, han är den enda av mina hundar som frivilligt går in i duschkabinen, så han gick in en sväng och höll både Findus och Wilmer sällskap. Skönt att ha trimmade och nybadade hundar, men det var mindre skönt att stå och föna i den här värmen!

Några nya bilder på dem har det inte blivit, men däremot har vi fått nya bilder på ännu en av valparna i Vincents kull med Marion, Westerner Delight. Denna gång norrlänningen i kullen, nämligen "Elmer" Westerner Ten Is Game. Bilderna kan ses här.

7 maj

Få se om jag kan fortsätta uppdateringen lite? Först lite fler utställningsresultat! SSRK hade utställning i Forshaga i påskas. Nils Molin dömde och Frosts dotter "Tia" SE U (u)Ch Dualdigni's Kidney Bean kom ut i ringarna igen, slutade som bästa tik och BIM. Grattis Marie & Tia! Även Vincents dotter "Wiktoria" Fyrstjärnans Crown Princess var på plats, och även hon blev BIM. Hon däremot i valpklass II.


Vincents dotter Wiktoria, Fyrstjärnans Crown Princess, BIM valp i Forshaga

I Australien har Vincents dotter "Hannah" Westerner Draw The Line visat framtassarna med att bli BIR och är nu halvvägs på väg till sitt australiensiska championat. Lycka till vidare!

Samma dag som vi var på utställning debuterade även Vincents son "Messi" Westerner Game Is Up, 10 månader gammal. Han var här några tidigare i veckan, med väldigt mycket valppäls i behåll! Camilla hade denna gång inte velat göra i något i förtid för att inte förstöra, så det var spännande att trimma för att se vad som fanns under pälsen!!


Messi innan vi började....

Efter fyra timmars trimning hade inte Camilla tid att stanna kvar längre, så hon hade lite plock kvar tills hon kom hem. Nya bilder ville vi ju försöka ta däremot förstås, men man kan väl säga att Messi inte tyckte det var SÅ himla kul att stå snyggt efter så många timmar på trimbordet... Men ett par bilder finns här i alla fall, bättre bilder kommer förhoppningsvis snart!

Men till debuten! Den var på Värmlands Cockerklubbs utställning, där Johan Uddh dömde. Han gick där i valpklass (6-12 månader) och blev BIR och senare BIG-3. Grattis!


Messi travar till sig BIR & BIG-3 valp på Värmlands Cockerklubb

Samma dag var även Messis syster "Maya" Westerner Play Games här, och vi tog nya bilder även på henne. De kan ses här.

Har även lagt in den nya bilden på Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyennes Look At Ophelia, den kan ses här.

Ny bild på Rebus syster "Saga" Ecarte vom Schloss Hellenstein, kan ses här.

Nu kan jag ju inte sitta här när solen skiner längre. Har ju mer uppdateringar att göra, kanske, kanske att det händer något mer senare idag?

4 maj

Nu har Rebus debuterat i utställningsringen, och det gjorde han med besked! Vi hade anmält till Enköpings Brukshundsklubb i Enköping den 1 maj. Birgitta Hasselgren dömde de 11 anmälda cocker efter domarändring pga för många hundar. Cockrarna skulle bedömas nästan först klockan 9. Jag hämtade upp Kristina och vi var där strax efter 8 för att Rebus skulle få lite tid att se vad detta med hundutställning var för något innan bedömningen börjar. Jo visst... Vet inte riktigt hur arrangörerna tänkt, men vi fick stå i kö för att komma in i närmare 50 minuter!!! Man skulle tala om vad man hade för ras och vad hundarna hette, och då fick man höra vilka nummer de hade..., och sedan skulle man till en annan som skulle ge ut de nummer man skulle komma ihåg i huvudet. Därefter veterinärkontroll (allt i samma kö) och därefter chipkontroll... Nåja, in kom vi, och tack & lov tyckte Rebus att detta med utställningar verkade vara helt normalt men väldigt kul, så inga problem där! :)

Han var förstås först in i ringen av cockrarna eftersom han fortfarande går i valpklass I (hanar). I klassen hade han sällskap med en annan orange roan. Rebus vann klassen med HP, det var förstås jättekul, men det allra roligast var att han skötte sig så himla bra och tyckte att det var så himla kul!


Trava fint kunde han minsann! :)


Här går Birgitta Hasselgren igenom honom

Han fick en jättefin kritik som löd enligt följande: Mycket lovande valp. Fin helhet. Mycket bra huvud och uttryck. Utmärkt benstomme. Mycket bra hals och skuldra. Raka framben. Kort, kraftig kropp. Fin överlinje. Rör och visar sig utmärkt.

Tre cockertikar var anmälda i valpklass I, och där vann roligt nog syrran "Saga" Ecarte vom Schloss Hellenstein! Det blev alltså syskonmöte i BIR & BIM! Bra debut för syskonen!


Rebus blev BIR och Saga blev BIM!

I valpklass II blev sedan Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia BIR. Hon var visserligen ensam, men fick fin kritik.

Bland de vuxna var det en hane och fyra tikar. Jag visade både Maritas "Jackson" A One's Give'm The Bird och Kristinas Vincentdotter "Agnes" Westerner Events of Make Believe. Det var de två som möttes i BIR & BIM och Agnes blev BIR! BIR-veteran blev Friscos 10-åriga dotter "Alice" SE VCh Stora Barnviks Dona Alicia.

Sedan började en låååååång väntan till finalerna som inte skulle börja förrän klockan 15! Vårvädret var ju dessutom som bortblåst. Tur att vi kunde värma oss i Maritas tält - och med glada skratt. Men sedan blev det ju inte sämre av att det var värt väntan...

Först in i ringen var Rebus, och 25 BIR-vinnande valpar var inne för Catharina Hasselgren för att göra upp om Best In Show. Jag blev jätteglad när Rebus blev utplockad i första gallringen, när han sedan var bland de fem (ja, här placerade de fem) kändes det toppen. Men det var ingenting mot hur det kändes när han vann Best In Show! Vilken rolig debut!!


Rebus Best In Show valp, 4-6 månader!

Marita ville gärna att jag visade Ophelia i finalen, och det gjorde jag ju gärna förstås! Ophelia mötte drygt 20 andra BIR-valpar i valpklass 6-9 månader, och tydligen ville hon inte vara sämre hon!! Hon blev nämligen också hon Best In Show!!!! Här dömde Anne-Marie Maeland.


Wilmers dotter Ophelia BIS i valpklass 6-9 månader!

I veteranfinalen blev "Alice" SEVCh Stora Barnviks Dona Alicia BIS-3. Hon är en himla fräsch 10-åring! :)


Friscos 10-åriga dotter Alice BIS-3 veteran!

Sedan återstod "bara" Agnes och hon skulle minsann möta 55 (!) BIR-vinnare (nog kunde man väl önska att de hade gruppfinaler???) för Per Erik Wallin. Det var tydligen vår dag för Agnes blev BIS-4 bland alla dessa hundar! :)


Vincents dotter Agnes BIS-4!

Tja, som ni förstår, värt all väntan.... :))


Rebus fotad med alla priserna dagen efter.

Jag har egentligen mycket mer att uppdatera med. Fler släktingar som varit ute i utställningsringen, nya bilder på Wilmervalparna, lite allmänt nya bilder SAMT ett reportage från Enköping, men detta får vänta. Klockan har blivit för mycket varje kväll den här veckan - så även ikväll... - så nu får det räcka för stunden!

21 april

Vi njuter av påskledighet just nu - så härligt! Hoppas att ni alla får en riktig Glad Påsk!

Vi har fått bild på Wilmer & Bländas valpar också, den kan ses här.

Rebus har nu fått sitt svenska registreringsnummer, så nu laddar vi inför debuten i utställningsringen i maj!

14 april

Nu har Wilmer & Blända (SE VCh Manaca's Dress Designer) fått sina valpar, och det har visat sig att även Wilmer (precis som Vincent) bär på anlaget för liver roan. Nedan är en av de liver roan valpar som föddes, mer info och bilder om kullen kommer snart!


En av de liver roan valpar som Wilmer blivit pappa till.

Igår var Vincents dotter "Myra" Westerner Fair Game här, och vi passade på att ta nya bilder på henne. De kan ses här.

Annars njuter vi just nu av ett härligt underbart vårväder. Känns extra härligt efter den här lååååånga vintern!

10 april

Lovade igår uppdatera med nya bilder på Rebus så det är bäst att jag gör det! :) Han fyllde 4 månader i torsdags, så i fredags kom Linda över och var snäll och hjälpte mig att ta nya bilder på honom. De kan ses här.

Vi passade även på att fota honom i rörelse, han tycker det är SÅ kul att få på sig utställningskopplet! Vi får hoppas att det håller i sig! ;)


Rebus i rörelse, 4 månader gammal

Jag hade tidigare på dagen fotat alla tre "hemmaboende" hundarna tillsammans, bäst att passa på när alla var nybadade samtidigt. De bilderna kan ses här.

Vi har även fått nya bilder på Rebus kullsyster Eau De Cologne vom Schloss Hellenstein, de bilderna kan ses här.

I helgen debuterade Wilmers dotter "Majken" Shakima's Peekaboo på dubbelutställningen i Uddevalla med Excellent båda dagarna, och en fjärde placering på lördagen. Grattis till det, vi hoppas på bilder framöver!

9 april

Söndagen den 27 mars gick SSRK Högbo av stapeln. Det var väl inte direkt "min" dag, förutom att jag hade det väldigt trevligt med mina vänner, men visar i alla fall en bild på Vincents son "Felix" Westerner Game Over, som jag fick äran att visa på debuten i juniorklass (precis 9 månader) eftersom matte Madde hade problem med ryggen. Felix fick excellent och kom tvåa i juniorkonkurrensen. Inget CK denna dag, men med "löfte" om att han kommer att få det i framtiden! ;)


Vincents son "Felix" Westerner Game Over

Helgen därpå hade Uppsala Cockerklubb sitt CM (Cockermästerskap) med hela 50 anmälda cockrar. Som vanligt är det hemlig domare, denna gång var det Per Aschan, kennel Twinkle. Det är inte så ovanligt att jag har några "barnbarn" som går bra på denna utställning, så även denna gång! :) Två bronsplatser blev det, både i valp och vuxen. Dessutom hade kennel Black Mica's bästa uppfödargrupp av fyra, och eftersom alla fyra är barn till Findus så tar jag åt mig lite av äran där med! ;))

På bilden nedan bedöms Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia. Hon är nu knappt 6 månader och blev bäst i valpklass I och knep sedan bronsplatsen.


Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyennes Look At Me Now - bronsmedaljör bland valparna

Bland de vuxna gick det allra bäst för Findus dotter "Ida" Black Mica's Gasen I Botten som alltså också hamnade på bronsplats efter att ha vunnit öppna klassen tikar och tvåa bästa tik. Hennes kullbror "Viggo" Black Mica's Fart och Fläkt vann öppna klassen hanar och slutade som tvåa bästa hane - ny bild på honom här. Idas och Vincents son "Sebbe" Black Mica's Eld I Baken vann unghundsklassen och slutade som trea bästa hane!


Findus dotter "Ida" Black Mica's Gasen I Botten - bronsmedaljör bland de vuxna!

Måste även visa en bild på Frosts dotter "Joice" SE V Ch Tolinka Focaccia som var trea i den stora klassen av tio öppna tikar.


Frosts dotter "Joice" SE VCh Tolinka Focaccia tillsammans med matte Ankie

Nya bilder på Rebus - som hunnit bli fyra månader! - och lite annat hade jag också, men tiden rann iväg - som så ofta, så det får jag återkomma med! Förhoppningsvis imorgon!

26 mars

I tisdags kom Marita hit och hälsade på oss med Rebus kullsyster "Saga" Ecarte vom Schloss Hellenstein och Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia. Mycket bus blev det! :) Men även fotografering förstås... Har under en intensiv vecka inte hunnit uppdatera, men nu så!

Här är en bild på syskonparet, nu 15 veckor gamla:

Syskonen Saga och Rebus

Ganska söta, va? Eller är jag bara väldigt partisk? :o

En ny bild på Rebus kan ses här.
En ny bild på Rebus kullsyster Saga kan ses här.
En ny bild på Wilmers dotter Ophelia kan ses här.

21 mars

Har fått glädjande besked om att Wilmers senaste "fru" Blända" SE VCh Manaca's Dress Designer är dräktig! :) Känns extra roligt med tanke på att Kattis trotsade det rejäla snöoväder som var i mellansverige den fredag för drygt fem veckor sedan som de skulle komma hit. Vi väntar med spänning på vad som ska  "titta ut" i mitten av april! Blända hade en jättefin kull med Wilmers kullbror Vincent hösten 2009, se bilder på den kullen här. Mer info om den kommande kullen kan ses här.

20 mars - lite senare

"Måste" ju trevligt nog göra en uppdatering till idag. Har fått rapport från Frankrike om att Vincents son "Mans" Westerner Make Higher igår var på utställning och fick cert! Stort grattis!


Vincents son "Mans" Westerner Make Higher som igår fick cert "någonstans i Frankrike".
Ägare: Kennel Le Domaine de Makno
Foto: Shanelle

20 mars

Igår hade Svenska Grand Danois klubben inofficiell utställning i Sollentuna. På plats var Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyennes Look At Me Now. Fem månader gammal blev hon BIR-valp (alla valpklasser ihopslagna), BIG och sedan även BIS!!!! Jättestort grattis till Marita och Ophelia! BIR och gruppdomare var Yvonne Larsson, BIS-domare Anita Whitmarsh.


Wilmers dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia efter att ha vunnit BIS-valp.

19 mars

Igår hade vi trevligt besök av Madde och Vincentsonen "Felix" Westerner Game Over, knappt 9 månader. Framförallt Rebus tyckte det var ruskigt kul att få besök av en fortfarande ganska ung lekkamrat. Kunde förstås inte låta bli att fota även dessa orange killar tillsammans, söta, eller hur?


"Rebus" tillsammans med Vincents son "Felix" Westerner Game Over

Vi passade även på att ta nya bilder på både Rebus och Felix.
Bilden på Rebus ser du här.
Bilderna på Felix ser du här.

16 mars

Idag har vi trevligt nog hade FINT besök. Kan man få finare besök än att Frost kommer på besök? Det är så underbart att träffa honom, och ännu underbarare att se hur bra han har det och hur högt han är älskad. Det värmer mitt hjärta att se hur glad han är att se mig - och idag träffade han även Anders för första gången sedan han flyttade ifrån oss - och blev lika glad över det. Men ännu skönare är förstås att se hur högt han älskar sin nya matte.

Ja, Frost kom ju inte hit ensam... ;) Han hade med sig matte Brittan, men även Anita och hennes tjejer Alice & Saga. Vi hade trevliga timmar tillsammans, tusen tack för att ni kom och tusen tack även denna gång för den jättegoda maten ni hade med er, och dessutom en blomma. Jag blir så ruskigt bortskämd...


Rebus tyckte det var ruskigt trevligt med besök, och Brittan hade ju en så himla rolig blus! Med "lekband" på, för vad kan det annars vara???


Det är underbart att se hur mycket Brittan och Frost tycker om varandra. Undrar om Rebus här är lite avundsjuk på att Frost har en matte med så roliga "lekband"?


Att mysa med Anita är verkligen mysigt det med... :)

15 mars

En liten uppdatering även idag...
Foto på Vincents son "Hampus" Dreamwater's Little Bumble Bee, se här.
Nytt foto på Wilmers dotter "Majken" Shakima's Peekaboo, se här.
Nytt foto på Wilmerls dotter "Ophelia" Blue Cheyenne's Look At Ophelia, se här.
 

14 mars

Nu har Rebus fått en egen sida som kan ses här.

Måste även visa en bild på honom och Frostsonen "Albin" Ch Westerner Columbo som vi tog när Monica var här och hälsade på i fredags. Tycker de är så fina tillsammans, och dessutom riktigt lika utan att vara släkt.


"Rebus" Evermore vom Schloss Hellenstein & "Albin" Ch Westerner Columbo

13 mars

Ja, nu har det då varit alldeles för länge sedan det blev en uppdatering igen. Det har varit tidsbrist, men även något värre i form av datorkrasch. Min laptop vill inte vara med alls längre med allt vad det innebär. När väl "chocken" lagt sig kom jag dock på att jag hade både program och annat på den stationära också. Har dock blivit lite bortskämd med att kunna sitta "varsomhelst" med datorn, men nu är jag "fast" i arbetsrummet.

En riktig stor sak har hänt sedan sist! Vi har fått en ny fyrbent familjemedlem. En cocker spaniel förstås, men nu för första gången en orange roan. Jag har länge velat ha en orange roan, men hela tiden har det blivit en blå istället. Antingen för att de blå varit de bästa i kullarna, eller för att det, som i Wilmer & Vincents fall, inte funnits en enda orange roan i kullarna. Men nu var det dags!

Det blev en ny tysk! Det kändes ganska självklart för mig då jag verkligen gillar "Hellenstein" hundarna, och även känner till dem ganska bra efter flera resor dit. Dessutom är jag väldigt förtjust i Monis unga brittiska hane "Mark" Ch Marquell Ment To Be For Her och han har så långt dessutom lämnat väldigt lovande avkommor.

Vår nya hund kallas "Rebus" och heter i stamtavlan Evermore vom Schloss Hellenstein. Han är alltså efter Ch Marquell Ment To Be For Her (Jayzander Jolly Rogers - Marquell Miss Marple). Mamman är uppfödd av min kompis Kirstin, vilket är lite roligt även det. Hon heter Mixed Pickles Calamity Jane och är efter Royal Dragon vom Schloss Hellenstein och Travis Concrete Rose.

Han kom hem från Tyskland för en dryg vecka sedan, då knappt 3 månader gammal. Jag var nere och hämtade honom tillsammans med Marita, kennel Blue Cheyenne, som samtidigt hämtade hans blåa kullsyster "Saga" E'Carte vom Schloss Hellenstein. Men den här gången tog jag "bara" en trots att de var nio i kullen! ;)))

Det här var den första bilden jag fick på honom, när han var 4 veckor gammal, och jag tyckte ju direkt att han tittade på mig från dataskärmen och bad att han skulle få flytta till Sverige... ;)

Jag kan inte påstå att han blev lättare att motstå när jag fick denna bild från när han var 6 veckor! :)

Jag fick förstås även en del stående bilder, och har tagit egna efter det också, men jag sparar dem till hans egen sida som jag ska försöka fixa med så snart som möjligt. Men här är i alla fall en bild från när vi var nere i Tyskland och hämtade honom (12 veckor gammal):

Det var väldigt länge sedan vi hade en så här pass ung valp i huset, och även om det förstås är mycket pass så måste jag säga att det också är helt underbart! :) Han har tagit oss med storm med sitt underbara temperament, och den där blicken har han fortfarande... ;)

Vad har annars hänt på hundfronten då? Tja, det är ju ganska hopplöst när man uppdaterar så här sällan, man hinner ju glömma!! Men Findus dotter "Spöka" Westerner Ghost Story har varit på turné igen och den här gången sett till att hon fått flera championtitlar framför sitt namn. Så roligt! Grattis Catharina & Spöka!

I Tartu, Estland, lördagen den 8 januari fick hon sitt tredje estniska cert och då blev hon "plötsligt" fyrfaldig champion, Estnisk, Lettisk, Litausk & Baltisk Champion. Hon är även fullcertad i Finland. I Tartu dömde Henric Fryckstrand och förutom cert blev hon BIR samt senare även BIG-4 (för samma domare). Dagen därpå var det ny utställning, nu i Vaimastvere, och där dömde Beata Petkevica från Lettland. Även här blev Spöka BIR & BIG-4! Bilden är därifrån, och roligt - tycker ju jag förstås! - är att även BIM-hanen är efter Findus! Det är Ch Copper Troll The Dice.


Två halvsyskon efter Findus BIR & BIM i Estland.
BIR & BIG-4 till Ch Westerner Ghost Story, BIM till Ch Copper Troll The Dice
Foto: Susanne Lindquist

Första utställningen för egen del i år blev SSRK Strömsholm. Jag hade inte anmält själv, men åkte dit för att visa två Vincentdöttrar. Kan inte heller klaga på resultatet... ;) Riktigt roligt sätt att börja utställningsåret på! Tord Lundborg dömde och först i ringen var valparna. Där visade jag "Maya" Westerner Play Games och hon blev roligt nog BIR-valp bland åtta fina cockervalpar. Hon fick en superfin kritik, men allra roligast var nog Tords muntliga omdöme: "Hon är helt fantastisk!". Vi fick nog lite bevis för att han verkligen tyckte det senare på dagen då hon blev BIS-valp för honom i hög konkurrens! Så himla roligt! Grattis Ylwa & tack för att jag fick visa henne!


Vincents dotter "Maya" Westerner Play Games, BIR & BIS-valp på SSRKs utställning i Strömholm!

Jag visar ju ganska ofta "barnbarn" i utställningsringen, men nu skulle jag för första gången visa "Ebba" Westerner Cross The Line. Hon började med att få Excellent (lite ovant med de nya reglerna!) och sedan vinna unghundsklassen med CK vilket var väldigt roligt eftersom det var väldigt hög kvalitet på klassen. Men vi kan väl säga att det inte direkt blev mindre roligt när hon lite senare vann även bästa tikklassen och fick sitt andra cert! :) Hon blev senare BIM mot fina Ch Backhills New Design, men det tror jag att både Monica och jag kunde "leva" med! ;) Grattis Monica & tack för att jag fick visa även Ebba!


Vincents dotter "Ebba" Westerner Cross The Line fick cert & BIM i Strömsholm!
BIR till Ch Backhills New Design.

Fler Vincentbarn var på utställningen och Maya's kullbror "Felix" Westerner Game Over var trea med HP i valpklass II, medan "Trubbel" Geltman's Run For The Roses fick Excellent och vann unghundsklassen.

Dagen efter att jag kom hem från Tyskland hade Mälardalens Cockerklubb sin sista utställning, då den tyvärr blir en vilande avdelning. Ja, det var inte därför det var utställning förstås, utan anledningen till att det var den tyvärr sista. Min plan från början var ju att vara med där, men då det blev klart att vi skulle komma hem sent på fredagkvällen ändrade jag mig till att vara med under valpbedömningen och visa "Maya" Westerner Play Games igen.

På denna utställning dömde Loretta Strong, kennel Ladlor, England. "Maya" vann återigen klassen med HP. Nu i konkurrens med fem andra tikar. Tuffaste motståndet fick hon roligt nog av kullsyrran "Myra" Westerner Fair Game, som också fick HP. I BIR & BIM fick hon sedan stryk av Tans & Tins Best Man, vi fick trösta oss med att han är barnbarnsbarn till Findus! ;) "Felix" Westerner Game Over var förövrigt med även på denna utställning, och blev återigen trea med HP, i en klass bestående av åtta hanvalpar.


Vincents dotter "Maya" blev BIM-valp i valpklass II på Mälardalens Cockerklubb för Loretta Strong, kennel Ladlor.
BIR till Tans & Tins Best Man.

Jag åkte hem under hanhundsbedömningen, men trevligt nog såg mina vänner till att Vincent, SE U(u)Ch High Style vom Schloss Hellenstein kunde ha sin avelsgrupp ändå, och de gjorde det med bravur. Han hade bästa avelsgrupp - i tävlan mot en snygg enfärgad grupp - och kennel Westerner hade även bästa uppfödargrupp med samma hundar.


Vincents BIS-avelsgrupp på Mälardalens Cockerklubb
Från vänster: Vincent, "Vide" Westerner My Wish, "Ebba" Westerner Cross The Line, "Maya" Westerner Play Games & "Myra" Westerner Fair Game.

"Ebba" Westerner Cross The Line blev förövrigt tvåa med HP - och utplockad bland de sex bästa i bästa tikklassen - i en öppen klass som bestod av 12 tikar! "Trubbel" Geltman's Run For The Roses blev tvåa i unghundsklassen, även han med HP.